Ne "majstoraji" previse, jer kakve gliuposti pises jos sam i bio jako suzdran. Ne samo da nemas blage veze o tom o cemu pricas, nego si jos i bahat u svom neznanju. Nije problem ne znat, al kad se bahatis onda nazalost, moram ti odgovarat na ovakav nacin. Da, optika je u tom fttcu. Ti ako imas 160/40 si spojena na optiku preko bakrenog kabela na nekih manje od 100m. Kako to znamo? Pa jednostavno jer su to zakoni fizike i jer stvari tako u prirodi funkcioniraju . To da li si ti vidio da netko nesto kopa, je apsolutno nebitno u ovom slucaju. Cinjenicno stanje pokazuje da je tako jer drugacije ne moze biti. A dalje objasnjavanje, obzirom na tvoj stav o stvarima o kojima ocito blage veze nemas bi bilo kao da mi tvrdis da u tvome tvu sliku ne prikazuje struja vec imas male lutke koje se prilagodjavaju programu i tamo plesu ovisno na koji program okrenes.
Ja znam da mi je FTTC ormarić desetak metara od kuće i to sam već desetak puta naveo kad su počeli puštati veće brzine, nevezano za tvoju aroganciju.
Ti si prvi počeo s bahaćenjem, i ne znam kakvu razinu komunikacije očekuješ.
Kad kažem da optika nije nikada u moju ulicu T-com doveo to je istina, a ti piši i dalje o zakonima fizike o kojima vjerojatno malo znaš.
Optika je dovedena nekih 300 m od moje ulice i tu je počela mreža FTTc ormarića.
Dakle od FTTC ormarića do FTTC ormarića hopa-cupa do moga FTTC ormarića i evo ti brzine.
Nas su početkom uvođenja DSL-a uvjeravali da preko bakra neće moći nikada više od 10/4 jer kako ti reče; "Cinjenicno stanje pokazuje da je tako jer drugacije ne moze biti"..
To su pisali, objašnjavali, malo veći umovi od tvoga, početkom 2004 godine.
A, evo, što je danas, nemoguće da ide i do 200/100, a ide.
Malo je taj "bakar" podcijenjen, i s pravom elektronikom odn. pojačavanjem signala, može on povući solidne brzine, što je evidentno.
Dok nije bilo FTTc ormarića bilo je logično po zakonima "bakrene" fizike da brzina s udaljenošću pada, što kod svjetlovodnog kabela nije slučaj.
T-com je to lijepo smiksao da imamo nekakav hibrid Gfast usluge s pojačivačima signala preko FTTC ormarića..