Ja da imam mogućnosti, takav net bi plaćao i 2000kn.
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.098.011
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sto i koliko je moguce kod mene u selu haha ? Hvala
30 Mbit bez problema na vdsl-u!
Oh koji ekspert!
Prešao sam na VDSL, 50 turbo.... I sad zanimljiva situacija, na laptopu koji je spojen bežično download ide max 38, a uploat regularnih 10 . Dok na kompjutoru koji je žičano spojen s ruterom download ide 52, a upload regularnih 10. Je li mogće da je 38 maksimalno što može bežična mreža mog laptopa (Asus star 5 godina) ili je u nečem drugom kvaka ? Thx.
koliko ti je na mobitelu, wifi brzina, testiraj?
koliko ti je na mobitelu, wifi brzina, testiraj?
Isto kao na laptopu... 38dl - 10up
Jel ti imas neki custom ruter ili? ima samo 100mb 200mb i 500mb download optika t-com kako onda ti imas 300 i nekaj?
Brzina varira od 210-318 Mbita prosječno je oko 270 Mbita, brzina od 200 Mbit
Prešao sam na VDSL, 50 turbo.... I sad zanimljiva situacija, na laptopu koji je spojen bežično download ide max 38, a uploat regularnih 10 . Dok na kompjutoru koji je žičano spojen s ruterom download ide 52, a upload regularnih 10. Je li mogće da je 38 maksimalno što može bežična mreža mog laptopa (Asus star 5 godina) ili je u nečem drugom kvaka ? Thx.
Laptop ima mrežnu koja ne podržava 801.2g,n,ac koji su potrebni za wireless brzinu od 50 mbps. Kupi usb wifi dongle koji podrzava neki od tih standarda i radit ce ti bez problema.
Imam jedno pocetnicko pitanje.
Kako mogu provjeriti maksimalnu propusnost preko parice?
Meni u HT-u kazu da je maksimalno turbo 10, dok je meni kolegica provjerila da je na adresi dostupna brzina do 60mbps, no sustav joj ne dopusta da aktivira turbo 30.
Uzeo sam nedavno Max2xs paket i turbo opciju (mislio sam turbo 30). Dosao je tehnicar postavit modem jel sam prelazio iz Optime i rekao da vidi da sam podni zahtjev za vecu brzinu,
ali da je on zaduzen za osnovnu. I nista nije mjerio propusnost ili slicno.
Jel ima tko kakav prijedlog?
Moraš nazvati službu za korisnike i biti uporan, ako imaš ruter ZTE ili speedport onda ti brzinu mogu aktivirati na daljinu!
Imam ZTE,
Kasnije je agentica zvala moje roditelje i rekla da samo podnjeli zahtjev za turbo 30, ali smo dobili turbo 10 i da ce ona to provjeriti. Zove za 5 min i kaze da nije moguce povecanje brzine.
To mi je bilo jako cudno jel smo u ulici gdje dosta ljudi imaju vece brzine.
Onda je moguce ako zovem tehnicku da ce mi pustit vecu propusnost, makar je sada trenutno vidljivo 13mbps?
Sto i koliko je moguce kod mene u selu haha ? Hvala
Nista :P Predaleko si. To sto imas :)
Il ti wifi nije postavljen na n/ac mode ili ti ti uredjaji koji koriste wifi nemaju adapter koji moze koristit n/ac.
Imam jedno pocetnicko pitanje.
Kako mogu provjeriti maksimalnu propusnost preko parice?
Meni u HT-u kazu da je maksimalno turbo 10, dok je meni kolegica provjerila da je na adresi dostupna brzina do 60mbps, no sustav joj ne dopusta da aktivira turbo 30.
Uzeo sam nedavno Max2xs paket i turbo opciju (mislio sam turbo 30). Dosao je tehnicar postavit modem jel sam prelazio iz Optime i rekao da vidi da sam podni zahtjev za vecu brzinu,
ali da je on zaduzen za osnovnu. I nista nije mjerio propusnost ili slicno.
Jel ima tko kakav prijedlog?
Moras se ulogirat u modem (obicno 192.168.1.1) i nac podatke o parici. Obicno bude to nekakav "dsl stats" ili tako nesto, i onda okaci sliku tu. Vidi dal ti mozda router ima tu http://www.kitz.co.uk/adsl/frogstats.php
Sto se tice prelaska pa da ti govore da nemozes/mozes vdsl, trebas nac tehnicara kad bude tu oko tebe i njega pitat. Meni je tcom izmjerio 60mbita dostupno da bi kad su me prebacili odjednom bilo maksimalno moguce 10 isto ko i tebi. Cak je isti lik koji mi je mjerio prije 60 sad dobijao 10. Naravno da sam reko da cu raskinut ugovor, al sam prije toga bio prijavio gresku njima jer znam da tehnicar mora izac na teren da me spoji na vdsl. Reko sam sluzbi da napise neki bullshit razlog za gresku. I znaci vec sam bio spreman raskinut ugovor nakon sveg ovog i sutra me zove ovaj tehnicar da pita koji je problem, pa sam mu objasnio da sam prijavio bullshit gresku jer da me netko mora spojit na vdsl, al da su mi rekli da vise vdsl nije dostupan pa da cu raskinut ugovor, na sta je on reko da gluposti pricaju, da je itekako dostupan, da ce on gresku zatvorit sad da se ne brinem i da mi za 2-3 dana ide brzina. I tako je bilo.
Probaj na taj nacin, ili ako vidis tehnicara u okolici uhvati ga i pitaj. Samo oni znaju stvarno stanje na terenu.
Je li možda znaš kako provjeriti je li mi Wifi postavjen na n/ac mod, gdje se i kako to proveri...thx
Udjes u router i nadjes wlan ili tako neku postavku. Pise ti na kojem kanalu radi i koji je mod b/g/n/ac. Mozda ces morat na nekim routerima kliknut "advanced" da bi vidio kanal itd. Trebalo bi bit prilicno jasno kad se ulogiras u router.
Udjes u router i nadjes wlan ili tako neku postavku. Pise ti na kojem kanalu radi i koji je mod b/g/n/ac. Mozda ces morat na nekim routerima kliknut "advanced" da bi vidio kanal itd. Trebalo bi bit prilicno jasno kad se ulogiras u router.
Uspio sam ući u ruter , pod network-wlan mi je osnačeno mixed b-g-n , nigdje nemam opciju ac - je li to normalno ? Evo screenshot kako to igleda - http://content.screencast.com/users/Doc1207/folders/Snagit/media/bb5d9315-3e12-4289-acee-bf5458583a56/01.24.2016-14.36.png
info izgleda ovako:
Ruter je zte zxdsl. Promijenio sam band width koji je bio na 20mhz, stavio sam na 40 mhz i sad je nešto bolje , ide do 45 onako nekako nestabilno, ali još to ni je to , na žici uredno stabilno ide 51 . Šta bi još moglo biti ?
Laptop ima mrežnu koja ne podržava 801.2g,n,ac koji su potrebni za wireless brzinu od 50 mbps. Kupi usb wifi dongle koji podrzava neki od tih standarda i radit ce ti bez problema.
Bilo bi dobro pročitati šta ti je čovjek odgovorio...
Uspio sam ući u ruter , pod network-wlan mi je osnačeno mixed b-g-n , nigdje nemam opciju ac - je li to normalno ? Evo screenshot kako to igleda - http://content.screencast.com/users/Doc1207/folders/Snagit/media/bb5d9315-3e12-4289-acee-bf5458583a56/01.24.2016-14.36.png
info izgleda ovako:
http://content.screencast.com/users/Doc1207/folders/Snagit/media/5038eb08-699a-4900-826c-2f756b90883d/01.24.2016-14.47.png
Ruter je zte zxdsl. Promijenio sam band width koji je bio na 20mhz, stavio sam na 40 mhz i sad je nešto bolje , ide do 45 onako nekako nestabilno, ali još to ni je to , na žici uredno stabilno ide 51 . Šta bi još moglo biti ?
stvi na n i promjeni enkripciju u AES
A čemu ako laptop podržava samo a/b/g....
Bilo bi dobro pročitati šta ti je čovjek odgovorio...
Osnovnu sam ipak završio ;) ... Pročitao sam šta je čovjek odgovorio i hvala mu na pokušaju... Ali odgovor ne pomaže i nema ga smisla ponovno isticati jer moj laptop podržava b, g i n standard asus N71ja, a koliko znam n standard podržava do 300 Mbps maksimalno, tako da do toga ne bi trebalo biti....
hvala na pomoći i ja sam mislio da bi trebalo nešto biti s tom enkripcijom ali nisam znao što napraviti ... Pokušat ću to napraviti što si napisao pa javim rezultat
EDIT: Provjeri sam enkripcija mi je već na AES
info izgleda ovako:
http://content.screencast.com/users/Doc1207/folders/Snagit/media/5038eb08-699a-4900-826c-2f756b90883d/01.24.2016-14.47.png
stvi na n i promjeni enkripciju u AES
Promijenio sam iz Mixed b-g-n u IEEE 802.11N only i došlo je do povećanja brzine.... http://www.speedtest.net/my-result/5025367175.... Hvala svima, a da ostane na forumu ako nekome zatreba:
- trebalo je dignuti Band Width s 20Mhz na 40Mhz
- Promijeniti iz Mixed b-g-n u IEEE 802.11N only
Sad mi nije jasno zašto se promjenom u n-only povećala brzini... Jer ako je mixed b-g-n to znači da je i n podržano i nije mi logično da onda ne podržava max n .... I sad pitanje promjenom u N-only šta to znači... Je li netko s laptopom koji podržava b i g neće moći surfati na mojoj mreži ili nešto treće....
Hvala svima još jednom... Inače samo da kažem da sam zvao i T-com podršku i tu se nećete baš usrećiti :D , nešto znaju ali nabadaju i sva sreća foruma ....
Sad mi nije jasno zašto se promjenom u n-only povećala brzini... Jer ako je mixed b-g-n to znači da je i n podržano i nije mi logično da onda ne podržava max n .... I sad pitanje promjenom u N-only šta to znači... Je li netko s laptopom koji podržava b i g neće moći surfati na mojoj mreži ili nešto treće....
Da. Sad ce ti moc preko wifija ic samo oni sto podrzavaju n. Inace, to 300mbs i tak to fore su vecinom laboratorijski uvjeti. Imas tu malo dolje kako otprilike to izgleda u realnosti http://www.speedguide.net/faq/what-is-the-actual-real-life-speed-of-wireless-374. Puno tu ovisi, nije to zica, previse overheada i drugih smetnji.
Da. Sad ce ti moc preko wifija ic samo oni sto podrzavaju n. Inace, to 300mbs i tak to fore su vecinom laboratorijski uvjeti. Imas tu malo dolje kako otprilike to izgleda u realnosti http://www.speedguide.net/faq/what-is-the-actual-real-life-speed-of-wireless-374. Puno tu ovisi, nije to zica, previse overheada i drugih smetnji.
Zanimljiv link, koliko sam shvatio u RL uvjetima ako je mixed onda N-veza ide do 40-50, ako se specifira veza i stavo 40mhz (upravo ono što sam ja napravio sad) ide do 70-80 Mbps .... Zanimljivo, jer tako se pokazalo i u mom slučaju .... Dok nisam specifirao vezu na n-only išao je do 45 max... Sad koliko sam vido N-veza je negdje iz 2007 godine, što znači da bi novi smartphoni i većina laptopa trebala imati N vezu kod sebe - jesam li u pravu? To mi je bitno jer ljeti imam dosta turista na mreži pa da im radi wlan, inče će me ispilati sa kuknjavom kako im ne radi .... Jer Wlan je postao najznačajniji gostima :D , ako ne radi nahebao si...
Kad već pišem da se osvrnem i na ovaj Vdsl koji su mi konačno stavili i odiseju koja je prethodila... Vidim da dosta ljudi ima problema s dobijanjem iste pa im možda moje iskustvo pomogne.... Znači imao samo 10/0,64 brzinu od samog početka kad se pojavila jer radim s videom kojeg šaljem i upload mi je neophodan... Išlo je to dosta dobra brzina čako do 1Mbps uploada jer sam u relativno novoj četvrti u Makarskoj samo 150m udaljen od centrale.... E sad prije godinu i pol dana (samo koji mjesec nakon što sam produžio ugovor na 2 godine) nešto su čačkali ili su mi bez mog znanja promijenili mjesto u centrali i problemi s internetom su počeli... Dakle, brzina downloada i uploada je iz čista mira počela padati u bilo koje doba dana do 2-3mbps, a upload 0,12 - 0,30 ... Nisam mogao učitat normalno stranice , a ne slati video materijal...
U zadnjih godinu i pol na zvao sam ih jedno 50 puta, bilo je barem 200 reseta modema od njih ili sam to ja radio, tehničari su izašli barem 30 puta na teren , premještali me na centrali, ispitivali žice itd itd ukratko uvijek su kao nešto napravili , a uvijek bi ostalo isto... Čim sam vidio da je došao vdsl tražio sam da me prebace (znači proje godinu dana) , no relki su da je sve zauzeto... Zadnjih godinu sam svaki put kad bih zvao zbog problema s brzinom ili kad bi tehničar izašao na teren tražo vdsl i uviek isti odgovor od njihove kontakt službe - nema mjesta... Dok prije mjesec dana kad je kod izlaska na teren zbog opet male brzine došao inteligentni tehničar... Objasnim mu problem i on kaže, gledaj vdsl je u promo razdoblju dodjeljen raznim ljudima možda nekima ne treba i nisu zatražil vdsl nakon promo razdoblja... Frajer provjeri i 4 slobodna mjesta. Prebaci me i rješi mi jeben problem jer sam ludio već, i nakon par mjeseci što mi je istekne ugovor sigurno ne bi produžio ... Imaju tu u Makarskoj neki Česti , stave antenu na kuću i imaju jebene brzine pa sam već bio s njima u dogovoru....
Ukratko- ako vam ne daju vdsl prijavite kvar, kad dođe tehničar pitajte ga je li netko od vdsl korisnika nakon promo perioda (jer su tako dijelili u cijeloj Hrvatskoj) nije zatražio vdsl nego je ostao na 10/0,64 brzini ili manjoj i neka vas stavi na to mjesto , a njega na normalna adsl.. Ukratko ako sretnem tog tehničara ima večeru , a HT-u je spasio jednog korisnika koji sad plaća makximane brzine...
Zanimljivo je kako su me otkantavali godinu i pol, bez da netko od tih na podršci pokuša riješiti problem, razmisli što se može, ima li netko tko ne koristi vdsl , a na njemu je... Ma kakvi, samo kažu nema mogućnosti, sve je zauzeto i odjebli... Dok ne dođe normalna osoba s mozgom, ali tako je to svugdje...
Kako provjeriti udaljenost od centrale? Hvala
1. Kurvimetar i topografska karta.
2. Zoves svog operatera.
_
_
_
_
_
458. Pitas na forumu druge ljude.
_
_
_
_
_
946. Nova TV i Mirjana Crni MAG.
Najjednostavnije je pitati njihovog tehničara koji ide po terenu na dojave o problemima. On sigurno zna na koju si centralu prikopčan, a ima i posebni uređaj kojima očita kvalitetu parice i dr. podatke. Kako do njega doći? Prijavljuj neki kvar dok u SZK ne zaprime tvoju dojavu. Budi uporan ako bude trebalo.
Objasnim mu problem i on kaže, gledaj vdsl je u promo razdoblju dodjeljen raznim ljudima možda nekima ne treba
razmisli što se može, ima li netko tko ne koristi vdsl , a na njemu je...
Kad god pročitam poruku ovakve vrste, samo se naježim. Možda nekima ne treba... Koga se to tiče? Netko je spojen na VDSL i gotovo. Zašto uvijek netko mora gurati svoj nos u tuđe stvari? Ima veliki auto, a ne treba mu. Ima vikendicu, a ne treba mu. Ima barku, a ne treba mu. Nikome ništa ne treba, prema mjerilima susjeda i "zainteresiranih" pojedinaca.
Evo, ja sam poput tebe često nazivao 0800 9000 i svaki put sam dobio odbijenicu. Sve do jednom, kad su konačno našli mjesta za mene na VDSL-u i od tada uživam. A isto sam imao malu brzinu ADSL-a i grozan upload koji mi je stvarao probleme. Pa nisam nikada gledao tko je od susjeda i na što spojen - "a ne treba mu". Možda će mu sutra zatrebati, pa neka čovjek ima. I moji susjedi penzići zatražili su VDSL 50/nešto kod Iskona. I dobili su. Trebam li ja zbog toga biti zavidan? Ili im oteti paricu, jer njima ne treba?
VDSL nikome nije dodijeljen slučajno. Ili ga je tražio ili je to bio plan širenja tehnologije providera.
Važnije je da što više ljudi ima što bolju vezu na internet i to proširenjem kapaciteta nego da se ljudi međusobno čerupaju oko onoga što već postoji.
Sorry svima na ovoj mojoj poruci, ali stvarno nisam mogao ostati po strani nakon ovog teksta "a ne treba mu".
Zanimljiv link, koliko sam shvatio u RL uvjetima ako je mixed onda N-veza ide do 40-50, ako se specifira veza i stavo 40mhz (upravo ono što sam ja napravio sad) ide do 70-80 Mbps .... Zanimljivo, jer tako se pokazalo i u mom slučaju .... Dok nisam specifirao vezu na n-only išao je do 45 max... Sad koliko sam vido N-veza je negdje iz 2007 godine, što znači da bi novi smartphoni i većina laptopa trebala imati N vezu kod sebe - jesam li u pravu? To mi je bitno jer ljeti imam dosta turista na mreži pa da im radi wlan, inče će me ispilati sa kuknjavom kako im ne radi .... Jer Wlan je postao najznačajniji gostima :D , ako ne radi nahebao si...
Pa nemozes to tvrdit s sigurnoscu :P Mozda imaju, mozda nemaju. Ako ti dodju gosti kojima ne radi znas u cemu je problem pa ces stavit wireles na ovaj drugi mode i rjesen problem :)
Sto se tice vdsl peripetija, vidio sam stavio si tu podatke, jako si blizu i imas odlicnu vezu. Nadaj se ko i ja da ce tcom ubrzo povecavat pakete :)
Ulogiras se u router te nadjes podatke o parici. To je obicno nekakav "dsl stats" i tako nesto. Mozes na http://www.kitz.co.uk/adsl/frogstats.php provjerit mozda ima bas tvoj router pa ti je i opisan proces kako doc do tog. Kad dodjes ili postavi sliku tu pa ce ti netko napisat, ili odi na http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php pa upisi podatak u "downstream attenuation" i trebalo bi izbacit okvirnu cifru gdje si.
Ljudi jel imate problema s otvaranjem bilo kakvih stranica osim google pretraživača i rezultata koje izbaci?
Otkad sam prešao na T-com i uzeo 30mbit vezu vrlo često ne mogu otvorit neke stranice tipa Bug, youtube, njuškalo i sve ostale osim početne stranice, google, i rezultata koje izbaci pretraživanje.
mislio sam da je do browsera ali nije, probao sam i u microsoft edge-u otvorit i isto neće, otvori samo google i rezultate, a nijedan od rezultata ne radi, kao da pokušavam otvorit stranicu bez internetske veze.
Srećom to najčešće traje minutu-dvije ali pričao sam sa susjedom koji isto ima njihov net 30mbit i kaže da mu se to stalno događa i nekad po 10-ak minuta ne može otvoriti stranicu.
U zadnjih par dana mi se to dogodio po par puta dnevno dok je prije nekoliko puta tjedno pa zato pitam tek sada.
Ljudi jel imate problema s otvaranjem bilo kakvih stranica osim google pretraživača i rezultata koje izbaci?
Otkad sam prešao na T-com i uzeo 30mbit vezu vrlo često ne mogu otvorit neke stranice tipa Bug, youtube, njuškalo i sve ostale osim početne stranice, google, i rezultata koje izbaci pretraživanje.
mislio sam da je do browsera ali nije, probao sam i u microsoft edge-u otvorit i isto neće, otvori samo google i rezultate, a nijedan od rezultata ne radi, kao da pokušavam otvorit stranicu bez internetske veze.
Srećom to najčešće traje minutu-dvije ali pričao sam sa susjedom koji isto ima njihov net 30mbit i kaže da mu se to stalno događa i nekad po 10-ak minuta ne može otvoriti stranicu.
U zadnjih par dana mi se to dogodio po par puta dnevno dok je prije nekoliko puta tjedno pa zato pitam tek sada.
Jesi dobio speedport??
Jesi dobio speedport??
Da, nije bilo ZTE.