T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.099.711
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: T-Com Internet
Gale92 kaže...
Vkm996 kaže...

Nazovi ih i pitaj dali ti je dostupan VDSL. Na ADSL-u nedaju više od 4mbps. 

a dal za taj VDSL moram mjenjat i papirologiju, jer mi je prvi T-centar gdje to mogu mjenjat u Ri (j*** kad živim na otoku)...

Dovozi ti kurirska služba. Pitaj na 0800-9000, klikneš internet, onda tehnička podrška i broj 0 da pričaš s agentom.

Pitaj ga dali ti je dostupna VDSL Tehnologija, kažeš mu broj telefona i vlasnika. Ako kaže da nemaš, nazovi par puta da se netko drugi javi.

15 godina
Vkm996 kaže...

Kolega je sad neki dan produžavao ugovor i pošto je bio na 4mb pitali su ga hoce za 10kn uzet 10mb jel nema još podršku za vdsl i pristao je..rekli su mu poslat cemo vam novi modem i pustit brzinu..izgleda da tih 10mb može dobiti svatko tko nema vdsl al su ga samo nazvali turbo 10

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 14:40 (galinjo24).
17 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...

Šro se optike i brzine tiče, frendu smo uzeli 200/100 brzinu i u roku 2 dana došao tehničar sa novim routerom u ponudi, riječ je o Speedport W724V Type Ci.

Nisam stigao do frenda da malo pogledam kako se ponaša,al frend kaže na kablu je naravno 200/100 dok wlan šalje 60ak/90ak.

U Conradu taj ruter košta 135 ojra.

Zora puca, bit će dana ...
12 godina

bome atraktivno izgleda klik

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 14:59 (roby27).
15 godina
galinjo24 kaže...
Vkm996 kaže...

Kolega je sad neki dan produžavao ugovor i pošto je bio na 4mb pitali su ga hoce za 10kn uzet 10mb jel nema još podršku za vdsl i pristao je..rekli su mu poslat cemo vam novi modem i pustit brzinu..izgleda da tih 10mb može dobiti svatko tko nema vdsl al su ga samo nazvali turbo 10

Neki dan... Ovo je novo, doslovno od jučer.

16 godina
T-Com Internet

Ima neki tcom insajder info o tome kako napreduje uvođenje vdsla u Krapini i okolici?

0 0 hvala 0
14 godina
T-Com Internet

I ja sam kontaktirao tcom da vidim da li je dostupan vdsl u Čakovcu da se prebacim na 30mbita međutim rekli su mi da nemam mogućosti za to. E sad dal ja nemam mogućnost ili centrala u Čakovcu nije nadograđena ne znam.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Nabavio sam od frenda drugi usb stick do 150mbps i sad ide download do 28mbps ali spojena su jos 2 kompa i mob na net pa zato nije full brzina. Al vec na veliko prkosim frendovima ovime :)

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...
Vkm996 kaže...

Prije su za tih 10 megabita tražili 30 kuna doplate, sada samo 10 kuna.

10 godina
Kako nedaju? Imam 10mb/s preko ADSL-a...a tehnicar sa terena kaze da u praksi VDSL vec na 700m zaj***va
13 godina
crnix kaže...
Kako nedaju? Imam 10mb/s preko ADSL-a...a tehnicar sa terena kaze da u praksi VDSL vec na 700m zaj***va

Ja sam udaljen 850 m i Turbo 30 radi bez problema 31/5.2. Trenutno ne mogu staviti slike jer nisam doma.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 17:41 (FileFicho).
10 godina
neaktivan

Ima li mjesta za turbo 40 na toj udaljenosti FileFicho? Ja sam otprilike na istoj udaljenosti..

13 godina
Clarkec kaže...

Ima li mjesta za turbo 40 na toj udaljenosti FileFicho? Ja sam otprilike na istoj udaljenosti..

Evo pitao sam tehničku službu da li mogu uzeti Turbo 40 i kažu da mogu, ali ne garantiraju da će brzina biti full nego samo u okviru uvijeta (znači 28-40). Općenito T-com daje VDSL samo onima bliže od 1,3 km, a na toj udaljenosti je vjerojatno max. Turbo 20.

13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ne znan gdje da pitam ovo pa ću u ovoj temi...

T-Com me privremeno isključio zbog nekakvog virusa ili nečega, i to je sad riješeno (opet su me uključili kad sam ih nazvao)

Pitanje je: hoće li mi naplatiti extra to uključivanje i isključivanje ili račun za mjesec ostaje isti?

0 0 hvala 0
14 godina
Winchester01 kaže...

Ne znan gdje da pitam ovo pa ću u ovoj temi...

T-Com me privremeno isključio zbog nekakvog virusa ili nečega, i to je sad riješeno (opet su me uključili kad sam ih nazvao)

Pitanje je: hoće li mi naplatiti extra to uključivanje i isključivanje ili račun za mjesec ostaje isti?

Vjerovatno racun ostaje isti, ne znam stvarno kakva bi im to bila logika da ti extra naplate mjesecni racun zbog toga...

10 godina
FileFicho kaže...
crnix kaže...

Ja sam udaljen 850 m i Turbo 30 radi bez problema 31/5.2. Trenutno ne mogu staviti slike jer nisam doma.

U pravu si, nije na svakoj lokaciji isto, sve ovisi o kvaliteti parice

12 godina
neaktivan
Puls3 kaže...

I ja sam kontaktirao tcom da vidim da li je dostupan vdsl u Čakovcu da se prebacim na 30mbita međutim rekli su mi da nemam mogućosti za to. E sad dal ja nemam mogućnost ili centrala u Čakovcu nije nadograđena ne znam.

Na par mjesta sam već pisao o tome.

Čakovec ima sve skupa 5 centrala. Samo ona u centru, kod pošte ima VDSL DSLAM i onda svi u krugu par stotina metara od te centrale imaju mogućnost VDSLA (recimo jedan smjer gdje to završava je početak ZAVNOH-a). Ostale 4 centrale nisu prebacili na VDSL i nemaju ni u planu ih prebaciti tako skoro - tako da većina grada može samo sanjati VDSL. 

S druge strane, okolna sela većinom prebacili na VDSL.

13 godina
protjeran

razgovarao sam nedavno s t-com službom za korisnike. ide se na to da se svi u što skorije vrijeme prebace na najnoviju tehnologiju, da svaki fixni telefon od t-coma ima router bez obzira imao u kući internet ili ne. naravno da svatko s takvim priključkom moći će imati VDSL.. prednost će imati zgrade s više stanova zbog financijske isplativosti, ali u konačnici svatko će morati biti spojen. kad tad.

A lie does not become truth wrong does not become right and evil does not become good just because it is accepted by a majority
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 22:47 (glagoljica).
14 godina
glagoljica kaže...

razgovarao sam nedavno s t-com službom za korisnike. ide se na to da se svi u što skorije vrijeme prebace na najnoviju tehnologiju, da svaki fixni telefon od t-coma ima router bez obzira imao u kući internet ili ne. naravno da svatko s takvim priključkom moći će imati VDSL.. prednost će imati zgrade s više stanova zbog financijske isplativosti, ali u konačnici svatko će morati biti spojen. kad tad.

To se zove VOiP- Voice over IP, ja sam na njemu vec 2 godine...

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 23:18 (dinos3).
13 godina
protjeran
kakogod...optika je sada ono što će se širiti.
A lie does not become truth wrong does not become right and evil does not become good just because it is accepted by a majority
13 godina
T-Com Internet

Ja sam ovakve podatke imao prije nego što sam promijenio router. Sad je li to dobro ili nije ne znam jer se ne kužim u te stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
T-Com Internet

Zna li možda netko hoće li HT ponuditi još brže Turbo opcije od postojećih (Turbo 50/60) putem VDSL-a?
Jer, 17a profil omogućuje i, naprimjer, 100/20 Mbit brzine.

0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Vidim napokon su obucili tehnicare u tcom-u da linije mogu radit i s 6db margine i to na vdslu :) Ili, vjerojatnije, dobili su profile s takvim marginama :) Ajde sad cemo ubit i taj mit jednom za svagda.

0 0 hvala 0
17 godina
sandokan111 kaže...

Vidim napokon su obucili tehnicare u tcom-u da linije mogu radit i s 6db margine i to na vdslu :) Ili, vjerojatnije, dobili su profile s takvim marginama :) Ajde sad cemo ubit i taj mit jednom za svagda.

Radi kod mene na 5-6 kada je linija preko prenaponske zaštite, ide do 8 kada je direktno spojeno.

Twitter: @191x7
13 godina
protjeran

evo i kod mene je t-com podigao brzinu s 40/10 na 50/20.

15 godina
glagoljica kaže...

na koju si se centralu to prikopčao?

nemam za potpis
13 godina
protjeran
tenac kaže...
glagoljica kaže...

na koju si se centralu to prikopčao?

uvijek je to tako. kad je brzina bila 40/10 ja sam imao 75/20. sad su podigli na 82/20, mislio sam da će upload bit 30, al evo prevario sam se. kaže mi agent da je to normalno jer sam sam na liniji. inače centrala je blizu, ali navodno to nije ta, ona glavna je jako daleko na drugom kraju grada.

10 godina
neaktivan
VedranMik kaže...

Hm, na stranici nema opcije mi za Turbo50 kad sam prijavljen, tehničar na chatu kaže da imam mogućnost aktivacije tog paketa

evo print screen 

Ne razumijem zašto, kažu da imam mogućnost Turbo 50, odem na stranicu, odaberem opciju, prijavim se, ono vrti par sekundi i prebaci me na stranicu Brzine i tamo imam samo 4Mbit ponuđen, ispod nema više ništa.

15 godina
glagoljica kaže...

jel to  vdsl?nemoguce da su ti dali preko 80 a placas 50...

13 godina
protjeran

ja sam na optici, ultra paket, to nema veze s vdsl-om. imam potpisan ugovor na dvije godine na najmanju brzinu 50/20, zte router kapaciteta do 100 mb/s i ericsson pretvarač optičkog signala.

račun je uvijek isti 160 kn mjesečno, a razlog zašto mi daju više je zato što malo ljudi koristi optiku na centrali pa je moja linija samo za mene, zvao sam t-com kažu mi da je to što imam u redu i da mi neće ništa mijenjati.

kad bih htio brzinu od 500 mb/s trebao bih samo najnoviji zte-ov router koji ima kapacitet za to, na centrali je ta brzina omogućena, ali i košta - 500 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 12:16 (glagoljica).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice