T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.976
|
čitano: 7.136.964
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
DeathBringer12 kaže...

excon ajde ne lupetaj, 400kn? Odmah sam pomislio optika, onda u zagrade staviš 10mb, znaci nije optika. Nerazumjem gdje je ta cijena na netu da vidim?

Najbolji su ovi sa "ne lupetaj", što je uvreda i trebala bi biti sankcionirana, prepuni su ih forumi..Ako se ne slažeš sa postom onda napiši svoje mišljenje bez omalovažavanja drugog..

U svim paketima fiksno telefoniranje je skupo kao svetog petra kajgana i račun od 400kn nije uopće iznenađenje..

12 godina
protjeran

Pa svi govore koliko placaju net/telefon/maxtv pojedinacno ili u paketu, sad on izjavi 400kn, sto se odmah pomisli na optiku, a ne na racun jer nemozes ti pomocu racuna usporedivati usluge operatera jer usporedujes koliko si pricao na telefonu, jesi placao snimalicu za tv, jesi iznajmio 1 ili vise filmova za maxtv, support i ostale stvari kad si bio na tcomu i sve ovo u drugom mjesecu kad si na iskonu. Lako je npr nabit zadnji mjesec 50kn vise telefona i onda kad prijedes na drugog operatera kazes kako ti se telefonski racun smanjio za 50kn (a to je samo telefon, gdje su druge stvari..)

12 godina
neaktivan

Hmm. To što kažeš i stoji i ne stoji.

Ne da mi se skroz elaborirati (jer i sam pratim da li ću ostati na T-com-u ili ne) ali evo jedan primjer T-com-a i Optime ( slično je i sa vip-om ), model je internet + telefon.

T- COM MAX-2L - 241 Kn mjesečno - flat internet 60 minuta po 0 kn (obračunska jedinica minuta) nakon toga flat razgovori prema t-comu uz plaćanje prve minute (0.29 kn radnim danom)

Optima DUO FUN - 185 kn mjesečno - flat internet, 500 minuta poziva po 0.06 Kn

Recimo da imaš 250 minuta prema t-comu i 250 minuta prema ostalim operatorima

Kod t- coma- je teško izračunati jer je 60 minuta besplatno skroz prema svima, a kasnije prema t-com-u samo uspostava poziva znači 0.29 kn, ali je 250 minuta po 0.29 (radnim danom)

znači 72.5 prema drugim mrežama + nekih 50-tak poziva prema t-comu (14.5 kn) - ukupno - 72.5+14.5 = 87 Kn

pretplata + telefon = 241 + 87 = 328 kn

Optima - telefon 500 * 0.06 = 30 Kn

pretplata + telefon = 185 + 30 = 215 Kn

Razlika = 328 - 215 = 113 Kn

Kod Vip-a se samo isto plaća uspostava poziva 0.29 Kn prema svim mrežama, te je prema Vip mobilnim korisnicima isto samo uspostava poziva ( ili skroz besplatno, ne znam točno).

Ovo je samo primjer kako se nekome može smanjiti tel.račun i kako je stvarno netko dobio 100 ili više Kn manji račun dok je prešao na drugog operatora.

Naravno ako zoveš samo T-com onda je vjeovatno T-com povoljniji, ako puno zoveš ostale operatore, onda Optima, ako puno zoveš Vip mobitele, onda ti je Vip povoljniji.

Kao što sam napisao, svatko sam zna kako i koliko koristi telefon i uz malo truda si lako može izračunati koji operator mu je najpovoljniji.

Pošto je on prešao na Iskon i ako ima mogućnost da ne ide preko T-com žica onda može dobiti Iskon duo super za 185 kn sa 500 min poziva po 0.08 Kn (ne znam koliko je doplata za 10 Mbit pa računam za max 4-5 Mbit) pa bi mu račun bio oko 200 Kn i vjerovatno je profitirao, sad da li je to baš 200 KN ne znam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 9:12 (Sasa2).
15 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

nemoj ic na optimu ako imas pameti...

Moj PC  
0 7 hvala 0
13 godina
neaktivan
U bilo kojem slucaju ide preko ht zica, samo je razlika u ULL ili Bitstream usluzi, ULL od ISP-a centrala, dslam, spojeni na javnu TK mrezu, Bitstream, centrala od HT -a dakle o dslam, a korisnik se na svog ispa spaja tek na IP razini mreze.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
DeathBringer12 kaže...

excon ajde ne lupetaj, 400kn? Odmah sam pomislio optika, onda u zagrade staviš 10mb, znaci nije optika. Nerazumjem gdje je ta cijena na netu da vidim?

Meni je isto 440kn svaki mjesec: 110kn 10Mbps net, 100kn flat, 70kn MaxTV, 60kn MaxTV HD paket(stari sa svim programima, taj više nemaju u ponudi) i 100kn telefona

Nemam neki paket jer bi ispalo samo skuplje, Max3 L koji je najbliže onome što imam je 360kn, i onda na to treba dodati 30kn za 10Mbps i 120kn za sve HD programe koje sada imam za 60kn, što na kraju ispadne preko 500kn, a dobio bi SD programe na MaxTVu koji me uopće ne zanimaju

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
17 godina
Pogledaj sta ti sve imas za 440kn a sta je on napisao da placa 400kn (internet i telefon)
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina

Ja za dvije telefonske linije, flat internet,1024/700, maxtv+sportski paket plaćam 480kn kod T-coma, i da napomenem da brzina često prelazi navedenu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 8:51 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
samo da kazem za one koji zele promo od 10 mb, nemozete imati 10 Mb/s ukoliko imate maxtv i adsl a propusnost veze vam nije najmanje 20 Mb/s, makar bili u centru samog zagreba
12 godina
neaktivan

nee

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 1:40 (11101110).
14 godina
neaktivan

Bilo je i vrijeme, nakon što je prošlo 21 dan od zatraživanja povećanja brzine T-Com-a na ovih 10mbps/a, da su ispoštovali svoju stranu dogovora:

http://www.speedtest.net/my-result/3054739169

Život čudne knjige piše, lozovača brige briše...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nakon povećane brzine tek nastaju problemi.. svakih par minuta mi ping skoči na 1000 i čini online gaming/skype šta već nemogućim... i naravno gospoda neznaju u čemu je problem.. pa ja ću poludit sa ovim hrvatskim smećem od telekoma

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
lotar1919 kaže...

Nakon povećane brzine tek nastaju problemi.. svakih par minuta mi ping skoči na 1000 i čini online gaming/skype šta već nemogućim... i naravno gospoda neznaju u čemu je problem.. pa ja ću poludit sa ovim hrvatskim smećem od telekoma

Meni su bili povećali brzinu, ali nakon nekog vremena je krenulo trzati dok igram, slika na maxtv. I nakon što samnazvao službu za korisnike mi je rečeno da mi uopće nisu smjeli podizati brzinu jer nije moguće na mojoj vezi. Sad sene sjećam jel to bilo nakon prijave kvara ili ne. Ugl zvao sam ih više puta u vezi problema pa sad se ne sjećam za taj put. :/

13 godina
neaktivan
Ajde nabacite obojca slike parametara linije iz modema.
14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Ajde nabacite obojca slike parametara linije iz modema.

Još da znam kako.. Thompson SX763...

edit. zvao ih, kažu da su riješili tako štu su resetirali modem... evo igram nekih 2h i još nema problema

16 godina

koliko vam puta moram reci ukoliko imate maxadsl i maxtv nema sanse da imate promo brzinu od 10 ako nemate propusnost najmanje 20Mb/s, zato vam i šteka...a ukoliko imate samo adsl najmanje morate imat 16 Mb/s . 

Ovo s restartom modemom i ostalih gluposti kao reset linije i ciscenje linije nece vam pomoci, kad tad ce se pojavit natrag problem, sve dok tehnicari ne naprave linije kako bog zapovijeda

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 0:49 (dado16).
16 godina
neaktivan

Ja sam danas pričao sa SZK i zatražio veću brzinu, naime rekli su mi ako ne budu mogli to isporučiti da se žalim i da tražim da mi se promijene kablovi itd. Njihove riječi dakle .. 

GL&HF
16 godina
I sam sam u SZK-u, i da se zalis tesko da ce ti promjenit :)
16 godina
neaktivan
dado16 kaže...
I sam sam u SZK-u, i da se zalis tesko da ce ti promjenit :)

Šu*ci :P 

GL&HF
14 godina
neaktivan

Ja niti imam max-tv niti ću ga imati... želio sam svojih 10 i dobio sam ih, međutim ping problem je prisutan

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dado16 kaže...

koliko vam puta moram reci ukoliko imate maxadsl i maxtv nema sanse da imate promo brzinu od 10 ako nemate propusnost najmanje 20Mb/s, zato vam i šteka...a ukoliko imate samo adsl najmanje morate imat 16 Mb/s . 

Ovo s restartom modemom i ostalih gluposti kao reset linije i ciscenje linije nece vam pomoci, kad tad ce se pojavit natrag problem, sve dok tehnicari ne naprave linije kako bog zapovijeda

meni je propusnost 16 mbita, a imam max tv i 10.5 mbita brzinu bez problema,tako da ti prica bas i ne drzi vodu.

16 godina
manutdsnak3- mi smo dobili takve informacije i rekli su nam da nikome nedajemo 10 Mb/s (ukoliko ima maxtv) a da nema najmanje 20 Mb/s propusnost. Ocito imaju razlog za to
14 godina

Što bi napravili na mojem mjestu?

Pucanje veze,brzina 0.5mbps.

Plačam račun na vrijeme..

Danas su bili "tehničari" kod mene i rekli su da pomoči nema pošto je podzemni kabl iz 1971 i da nežele ulagati u to.

Vjerovatno budem raskinuo ugovor.

Na kojeg operatera preči? 

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ako je problem sa infrastrukturom,onda ti nitko osim operatera koji ima svoju infrastrukturu provučenu kod tebe nemože pomoći
robimarko@gmail.com
16 godina
upravo to, jedina solucija cekati da više ljudi oko tebe se zali na instalacije pa ce svima promjeniti
13 godina
neaktivan

Gle ja sam imo malih prblema, piso prigovore na mail i promjenili mi zračnu liniju i od tad sve štima. No na drugog operatera se ne isplati prelazit, jer HT za njih pogotovo neče mjenjat kabele, piši prigovore, dramatiziraj i budi uporan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

da li znate koji put pitat na t-com chatu nesto sto vas zanima? danas sam pitao u vezi vdsla i kaze da nije dobila nikakvu informaciju. zatim sam ju pitao ako ima koju neslužbenu informaciju i kaže da je vdsl u fazi testiranja (da u roku godine dana bi trebao bit pušten u funkciju u naboljem slučaju). ofc, takve informacije nisu bas pouzdane ali barem se imamo čemu nadat

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
VDSL dobivaju svi korisnici koji su blizu centrale a imaju 2 maxtva i net. Ugl to vec radi diljem hrvatske, Modem koji se isporucuje je neki ogromni ZTE.
14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
VDSL dobivaju svi korisnici koji su blizu centrale a imaju 2 maxtva i net. Ugl to vec radi diljem hrvatske, Modem koji se isporucuje je neki ogromni ZTE.

A šta je sa nama smrtnicima koji smo samo na netu?

13 godina

bilo bi glupo da to ponude samo onima koji imaju 2 maxtv-a i net. ako ponude vdsl, sigurno ce i i brzinu promijenit pa ce najsporija brzina bit npr 10 mbps i sl. da li se zna približni datum kada će vdsl biti dostupan krajnjim korisnicima?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice