T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.122.537
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
Fake_Alert kaže...

Sta ne postoji opcija da naprave nove centrale? Mislim, ljudi koji su dalje od 1 km ( ako se izglasa to) ce bit osakaceni.

De LOL, znaš ti koliko to košta, u gradovima se možda i mogu ljudi nadat, ali u selima ne. Pošto je HT privatna firma teško da će gradit centrale tamo gdje se neisplati, da je državna onda bi gradili.

16 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Mene zanima kolike će bit cjene vdsl 2, iste kao trenutne od 4mbita ili? Ako budu ko ove sad za 10 i 20mbita onda mi đaba šta će doć.

Only the brave
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Auuu pa ja sam udaljen 900 m od centrale yeahhhh.{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako znam di je centrala?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i mene to zanima isto ...

Samobor je lepa varoš :))
15 godina
Jonja kaže...

Kako znam di je centrala?

mozes ih pitat ali sumnjam da ce reci

Nažalost, ne smijem Vam davati tu informaciju jer ona predstavlja poslovnu tajnu T-Coma (stranica 11, točka 3 u Standardnoj ponudi HT-a za pristup izdvojenoj lokalnoj petlji – link

):  

Informacije o pristupnoj mreži T-Com-a i lokaciji glavnih razdjelnika T-Com-a smatraju se poslovnom tajnom. Strogo je zabranjeno objaviti ili dati na uvid navedene informacije trećim stranama.

13 godina
protjeran

Nije pitanje koliko je centrala udaljena več koliko su dugi vodovi od centrale do kuće/stana.

1 0 hvala 0
15 godina
Ubica Rusty kaže...

Nije pitanje koliko je centrala udaljena več koliko su dugi vodovi od centrale do kuće/stana.

evo kao sto vidis crvena linija su vodovi do moje kuce sta je 2.3 kn, a plava linija je otprilike 300-400 m kolko ima zracne linije

EDIT: tolko sam umoran da sam zaboravio staviti sliku {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 1:19 (lnova65).
16 godina
lnova65 kaže...

lol ja sam udaljen 2.3 km a do centrale zracne linije ima mozda 300 m najvise

Da, ali tko zna gdje idu kabeli... mozda do pacifika pa natrag xD ali mislim da se imas cemu nadati, ipak mogu nesto izvesti da skrate put.

@RePlaY

Cijene FTTH-a (slika ispod), hehe.... I TO BEZ PDV-A, VDSL 2 bi trebao biti dosta jeftiniji, ali vjerujem da ce biti skuplji od ADSL-a ali i ne mora znaciti, pogledaj vani cijene (ipak nije simetricno), a ionako nece biti bas svima dostupno tako da ce opet biti masa ljudi na ADSL-u.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
15 godina
covjece pa to nije uopce povoljno na amisu imas
PREMIUM:
- do 20 Mbps/768 kbps1
- neograničen internet promet
- besplatni razgovori unutar fiksne nacionalne mreže
- Tarifna opcija GLOBAL + MOBIL: 
180 minuta poziva u međunarodne fiksne mreže
po cijeni za pozive u nacionalne fiksne mreže
i 120 minuta poziva u nacionalne mobilne mreže po cijeni za pozive u nacionalne fiksne mreže200 MB150 MB10
za 259,00 kn
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 1:24 (lnova65).
15 godina

sad znamo gdje kolega zivi{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ak neznaš di je centrala pitaj nekog sumještana. Kod na je u društvenom domu jedna mala prostorija nitko ni nezna, meni je stari susjed rekao koji je pred 40 godina radio taj dom na radnoj akciji.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
lnova65 kaže...
a di vidis line ttenuation

Koji router imas? ovako meni pise na Thomsonu (nije da se hvalim lol)

Evo ja sam pogledao svoj  Line Attnuation. Meni je 10.5 . I prema onom to znači udaljenost od približno 0.7 KM :)

A kako da znam kolika je propusnost parice i kako vi znate gdje je centrala?  I još nešto, download brzina mi je 450 KB/s (speedtest) ,a trebala bi biti 500 KB/s. Znam da to nije velika razlika i da je prihvatljivo, ali gdje se izgubi ta brzina. Zar nebi bilo prihvatljivije da ima neka min. brzina. Npr ako imaš paket od 4Mbps da to onda bude 4 i da moze bit jos vece, a ne manje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 21:10 (oggy225).
17 godina
oggy225 kaže...
lovac82 kaže...
lnova65 kaže...
a di vidis line ttenuation

Koji router imas? ovako meni pise na Thomsonu (nije da se hvalim lol)

Kakve veze ima taj Line Attnuation. Ja to ne vidim. Kad stavim DSL connection u Thomson routeru samo vidim ovo: (pogledaj sliku)

A kako da znam kolika je propusnost parice i kako vi znate gdje je centrala?  I još nešto, download brzina mi je 450 KB/s (speedtest) ,a trebala bi biti 500 KB/s. Znam da to nije velika razlika i da je prihvatljivo, ali gdje se izgubi ta brzina. Zar nebi bilo prihvatljivije da ima neka min. brzina. Npr ako imaš paket od 4Mbps da to onda bude 4 i da moze bit jos vece, a ne manje...

Pa gledaj pod DETAILS, a ne OVERVIEW

Ostala pitanja su sva odgovorena na prethodnoj stranici

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 21:08 (segregator).
17 godina
oggy225 kaže...

Kakve veze ima taj Line Attnuation. Ja to ne vidim. Kad stavim DSL connection u Thomson routeru samo vidim ovo: (pogledaj sliku)

Klikni gore desno na details i vidjet ćeš.

Udaljenost od centrale se otprilike odredi dok Line Attenuation down vrijednost uneseš na onoj stranici što je bila linkana prije 10-ak poruka, pa će ti izračunati.

U malim slovima usluge piše da isporučuju brzinu DO određene vrijednosti, tak da, ne možeš ništa. Eventualno skidaj one probne fileove s t-comove stanice, pa vidi kakva je tamo brzina.

14 godina
neaktivan

Ok, tnx. Skužio sam :) Je li još netko probao jer je 0.7 km baš malo...

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 21:13 (oggy225).

1 0 hvala 0
17 godina
oggy225 kaže...

Ok, tnx. Skužio sam :) Je li još netko probao jer je 0.7 km baš malo...

Pa, budimo realni, može biti i manja udaljenost, tak da, ništa čudno.

Kod mene se izračunata vrijednost poklapa sa stvarnom (2 km).

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
lovac82 kaže...
Fake_Alert kaže...
A kablovi novi? Moja propusnost parice je 6300kbps dali znaci da cu moci imat vecu brzinu? ( Ionak mi brzina stuca kad se max tv upali pa jedva gledam YT od 360p)

Koja ti je vrijednost line attenuation-a? (downstream), pogledaj u routeru, odi na link ispod i copy>paste-aj u prvu kućicu:

klik

Tako ces dobiti koliko si udaljen od centrale (okvirno), ako je ispod 2 KM onda se imas cemu nadati...

3.1 km, cemu se sad mogu nadati?

Cca?

0.7 km :D :)))

15 godina
neaktivan

Meni je 0.7 - 1km, što mislite, oću li moć te nove kerefeke?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
99% da ces moc
15 godina

ma to se još ništa nezna, pitanje je hoće li to uopće biti dostupno u manjim mjestima, ako se nešto bude trebalo raditi na centrali, siguran sam da ćemo se dobrano načekati, pa neki još nemaju ni ADSL...
prema ovom izračunu iznad, ja sam udaljen od centrale oko 700 metara i stvarno je točan izračun, prije nego sam unio line attenuation baš sam nagađao da sam udaljen oko 700 metara ili najviše kilometar, valjda se mogu nadati tim novitetima u sljedećih nekoliko godina :D

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 2:07 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni je 0.6km.

Ali meni već piše da sam na ADSL2+.

Što bi to značilo?

CoD games unlike Counter Strikes are so popular because they quickly give a player a false impression of being good at something. CS is very unforgiving and demand a lot of time, nerves and skill...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vapor kaže...

Meni je 0.6km.

Ali meni već piše da sam na ADSL2+.

Što bi to značilo?

T-com koristi trenutno ADSL2+  annex B sto je razlog zasto nam pruzaju max 768 kbit/s upload, iako bi teoretski mogli nesto vise od 1 Mbit/s bas kao sto mozemo zaboraviti na simetricne DSL brzine kada dode VDSL2 zbog njihove politike, doduse, i max tv koristi nesto i upload. Nemas Thomson, na Thomsonu ne pise maximalna propusnost, pise samo trenutna. Ugl, mislim da te ne laze jer ti pod maximum line rate pise: 1455 kbps upstream sto je dobar znak za ADSL2+ annex b, ipak je na ADSL2 teoretski moguce nesto vise od 1 mbps vise-manje na nesto vecim udaljenostima.

Par citata/cinjenica:

1. Maksimalna udaljenost od centrale za ADSL je 5,5 km, a do 1,5 km od centrale moguće je postići brzinu do 8 Mbit/s

2. ADSL2 u jednakom rasponu frekvencija postiže do 12 Mbit/s na 2,5 km

3. ADSL2+ udvostručavanjem gornje granične frekvencije (2,2 MHz) postiže do 24 Mbit/s na 1,5 km

4. Korištenjem opcije Annex M proširuje se raspon frekvencija za upstream pa se time omogućuje i podizanje najveće brzine uploada s 1 Mbit/s na 3,5 Mbit/s

Evo jos nesto sto bi vas moglo zanimati o FTTH-u:

"Kabel-X tehnologija nudi novu alternativu u telekomunikacijskoj industriji. Kabel-x je rješenje za brzo, učinkovito i ekonomično izvlačenje zastarjelih bakrenih parica iz vanjskog plašta, ostavljajući otvorene cijevi spremne za ugradnju optičkih vlakana."

Bilo bi dobro da pogledate sve linkove:

http://www.kabel-x.com/what/the-demand-for-fibre/

http://www.kabel-x.com/what/kabel-x-worldwide/

http://www.kabel-x.com/how/how-it-works/

http://www.kabel-x.com/kabel-x_presentation/

http://www.kabel-x.com/how/view-kabel-x-in-action/

http://www.kabel-x.com/why/lower-cost/

http://www.kabel-x.com/why/faster/

http://www.kabel-x.com/why/alternatives/

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 5:14 (lovac82).
13 godina
protjeran

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,0 / 10,5

ovo je dobro?

17 godina

...sta ja zivim na centrali...{#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sta su povecali brzinu skidanja ? jucer mi je skidalo steam igru po 550-620kb/s {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

desavalo se i meni a brzina mi je osnovna 4 mb

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
To se i meni događalo.Ništa čudno,to je samo testiranje mreže,pa onda povise brzinu do 6 mbps
robimarko@gmail.com
17 godina

Mislim da više nebu povisivali ove mizerne brzine, sljedeća etapa je uvođenje vdsl2...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

to smo odavno zakljucili

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice