T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.950
|
čitano: 7.068.922
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?
Ko zna kada će T-com dići barem osnovnu brzinu ADSL-a sa 4 na 6 mb.
jer ja imam max tv, živim 3 km od centrale, i kada mi radu max tv, internet mi je beskoristan.
recimo ne mogu igrati ni jednu MP igru, pin mi je OHOHO visok, youtube ni pomislit, samo FB i chat mi preostaje tada.
:( naravno drugi operator mi nije dostupan.
znači samo mogu sjest i plakat i čekat bolje sutra.
A da ubacim svoj Hard Disk u tvoju Matičnu Ploću, te da se odmah bacimo na Plug and Play!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
Bernard Huky Hux kaže...
Ko zna kada će T-com dići barem osnovnu brzinu ADSL-a sa 4 na 6 mb.
jer ja imam max tv, živim 3 km od centrale, i kada mi radu max tv, internet mi je beskoristan.
recimo ne mogu igrati ni jednu MP igru, pin mi je OHOHO visok, youtube ni pomislit, samo FB i chat mi preostaje tada.
:( naravno drugi operator mi nije dostupan.
znači samo mogu sjest i plakat i čekat bolje sutra.

I da ti povećaju brzinu, neće ti pomoći, jer ti oni dostavljaju koliko mogu,pa će ti ostati ista.

15 godina
neaktivan

nece se nis povecavat sigurno, to je to od ove tehnologije. Puno ljudi koji su udaljeni sretni su i sa 2mb, kamoli jos da imaju tv kojem treba jos 4mb. Mjenjanje operatera također nikome nece pomoc niti promjeniti nesto, svejedno ce se koristit ista parica(tj isti kabel s paricama) do kuce.

cekat optiku ili nekakvo novo bezicno rjesenje tipa wimax koji je propao, nema druge

1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

A do kad bi optika trebala biti u svakoj kući u Hrvatskoj, po njihovim procjenama?

A da ubacim svoj Hard Disk u tvoju Matičnu Ploću, te da se odmah bacimo na Plug and Play!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nema procjena, kad krenu radit dosta brzo, barem urbana podrucja, al sad bas svaka kuca ne, nema ni svaka kuca adsl...

14 godina
neaktivan

Ako nisi negdje u zabiti, do 15 mbs možeš povući. Sa TV-om i svime. Mislim da bi ipak mogli i trebali još malo povećati te brzine.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 20:49 (gringo88).
15 godina
neaktivan

3 km sam od centrale i nisam u zabiti definitivno, selo jeste ali ima nešto manje od 2 tisuće stanovnika.

I mnogo ima ADSL ili max TV-je.

nadam se da će to biti ove godine jer prošle su samo spustili nešto sitno cijenu!!!

Energija pripada svima, kao i zrak! Mašta, bitnija od znanja!
15 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

3 km sam od centrale i nisam u zabiti definitivno, selo jeste ali ima nešto manje od 2 tisuće stanovnika.

Pa sto ti modem kaze? Koja ti je maksimalna brzina na kojoj je uspio postici ADSL sinkronizaciju?

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
15 godina
neaktivan

Po ovome sto si stavio ogranicenje tvoje linije je 15.3 mbit downstream i 0.8 mbit upstream, na IPTV ti odlazi oko 5 megabita, sto znaci oko 10 sveukupno, pa si ti sad vidi koliko ti preostaje za surfanje... {#}

Evo moje brojke:

Maximum line rate:    19824 kbps (downstream) / 1463 kbps (upstream)
Noise margin:    17.8 dB (downstream) / 11.2 dB (upstream)
Line attenuation:    18.4 dB (downstream) / 10.2 dB (upstream)
Output power:    4.3 dBm (downstream) / 6545.2 dBm (upstream)

Znaci da imam 2 IPTV-a kao ti, maksimalna brzina za surfanje bi mi bila  oko 10 megabita (jedva)...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 4:58 (rustweaver).

0 0 hvala 0
17 godina
Bernard Huky Hux kaže...

A do kad bi optika trebala biti u svakoj kući u Hrvatskoj, po njihovim procjenama?

Optiku nebudeš vidio tako brzo pošto je HAKOM zabranio t-com i ostali operatorima razvoj optike dok se ne odlući po kojem će se  modelu optika razvijati

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 10:31 (Wolf88).
15 godina
neaktivan
Whatever kaže...
@rustweaver

Tu sam sliku "skinuo" od Mustafe :D s prošle strane a forumaš koji se "bolje razumije od nas" mi reče da je Mustafi download 24Mbits i da se ne gleda ta stavka koju mi gledamo nego nešto drugo. {#}

Ja se slažem s tobom.

To sto je on rekao je pogresno, jer SNR margin nije apsolutna brojka, nego samo pokazatelj stabilnosti veze na trenutno najvisoj pouzdanoj brzini...

Znaci tvoj SNR margin je takav kakav je, pri brzini od 15 mbit/s, na visim brzinama je los i veza tada nije stabilna, sto ce reci da ti je 15 mbit/s ogranicenje linije.

Glavno da smo se razumjeli ;)

Boze, kao da su svi zaboravili 56k dialup modeme i njihovo prilagodavanje kvaliteti linije. Princip je i ovdje isti samo sto je malo naprednija tehnologija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 12:55 (rustweaver).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wolf88 kaže...
Bernard Huky Hux kaže...

Optiku nebudeš vidio tako brzo pošto je HAKOM zabranio t-com i ostali operatorima razvoj optike dok se ne odlući po kojem će se  modelu optika razvijati

možeš mi objaniti to po kojem će se modelu razvijati?

baš me zanima to!!

15 godina

Po nekom po kojem T-com ne bi mogao provoditi monopol (iako je već sad tako...-.-)...

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan

Neka rijese s T-Comom da se bakar vrati u drzavno vlasnistvo, a oni njima zauzvrat dozvole da razvijaju vlastitu opticku infrastrukturu po svojim uvijetima.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Whatever kaže...
@rustweaver

Tu sam sliku "skinuo" od Mustafe :D s prošle strane a forumaš koji se "bolje razumije od nas" mi reče da je Mustafi download 24Mbits i da se ne gleda ta stavka koju mi gledamo nego nešto drugo. {#}

Ja se slažem s tobom.

To sto je on rekao je pogresno, jer SNR margin nije apsolutna brojka, nego samo pokazatelj stabilnosti veze na trenutno najvisoj pouzdanoj brzini...

Znaci tvoj SNR margin je takav kakav je, pri brzini od 15 mbit/s, na visim brzinama je los i veza tada nije stabilna, sto ce reci da ti je 15 mbit/s ogranicenje linije.

Glavno da smo se razumjeli ;)

Boze, kao da su svi zaboravili 56k dialup modeme i njihovo prilagodavanje kvaliteti linije. Princip je i ovdje isti samo sto je malo naprednija tehnologija.

Malo sam krivo napisao.Snr margin je važan za kvalitetu linije dok je line attuention pokazuje koliko ste udaljeni od centrale i važno je za brzinu što manji je to je veća propusnost. Danas više nije bitno koliko si udaljen od centrale nego kakvi su kabeli.Evo ja sam udaljen 2.6km od centrale ali su mi kablovi jako stari i nemogu dobit više od 3mb.Dok frend koji je udaljen 4 km od centrale i više njemu su kad su stavljali asfalt(prije par godina)stavili i nove kablove pa on ima maxtv i 4mb Zajedno ionak je udaljen dosta više od centrale.
15 godina
neaktivan

Line attenuation izrazava razinu slabljenja signala preko udaljenosti, dok signal to noise ratio izrazava snagu signala u odnosu na sumove na liniji. SNR jednak nuli znaci da je signal jednake snage kao i sumovi te se uopce ne moze razlikovati od sumova, prevelik SNR znaci da se modem sinkronizirao na manjoj brzini nego sto bi mogao, te da jos uvijek ima "lufta" za vece brzine. Sa jako visokim SNR-om modem bi trebao prijeci na vecu brzinu...

EDIT: ova brzina o kojoj pricam nije stvarna brzina korisnikovog interneta, nego najvisa moguca brzina linije koju je modem izmjerio i na kojoj je uspjesno postigao ADSL sinkronizaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 14:22 (rustweaver).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

evo slika attachana;

Pa mi recite kako kod mene stvari stoje, imam max tv, radi dobro, nekad je znao DSL veza pucati.

Od centrale sam 3 km na bakru sam!

pa mi recite detalje :D

dsls dsls
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa nema se tu sto puno za reci, losa ti je veza 5 Mbit/s maksimalni downstream, attenuation je posebno grozan...

Sto ti speedtest kaze kad je MaxTV upaljen?

15 godina
neaktivan

vjeruj mi ne želiš znati, da ne rečem brojku; uglavnom ne mogu ni pomisliti na surfanje.

ajde kad ste baš vi; download mi je 0,93 a upload mi je 0,13 {#}

kako kaže t-com tehničar da se to neda popraviti, ako mi poveča brzinu interneta ip tv neče raditi!!!!

Znači mogu sjest i plakat i čekat bolje sutra od t-coma!?

16 godina
odjavljen

A i u tom HAKOMu rade očito {#}

Lijepo složit ugovor sa svima - država financira 30%, ostatak provideri ovisno o veličini i napraviti optičku mrežu koja je u državnom vlasništvu i nitko ne mora plaćati najam optike. T-Com bi malo popljugao tu ali lako se to riješi spuštanjem cijena. Pomalo utopijski ali eto... Bilo bi lijepo :/

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 20:58 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Whatever kaže...
jpelko2 kaže...
 Danas više nije bitno koliko si udaljen od centrale nego kakvi su kabeli.Evo ja sam udaljen 2.6km od centrale ali su mi kablovi jako stari i nemogu dobit više od 3mb.Dok frend koji je udaljen 4 km od centrale i više njemu su kad su stavljali asfalt(prije par godina)stavili i nove kablove pa on ima maxtv i 4mb Zajedno ionak je udaljen dosta više od centrale.

Ja sam udaljen 4 km od "centrale", kablovi (bakar) su iz 1978 god. pa uredno imam 2 max tv-a i 4Mbits/256kbs.

Download ide skoro do 5 Mbits tako da ti ni ova priča ne drži vodu.

Ja nisam na glavnoj cesti pa to isto igra ulogu.Pričao sam s tehničarom i rekao da je slaba propusnost žica u mojoj ulici.Evo frend koji živi pored mene ima 4 mbit a udaljen je 100mb od mene samo kaj on živi na glavnoj ulici dok ja ne.

Dođi pa se raspitaj ako mi nevjejureš

Bernard Huky Hux kaže...

evo slika attachana;

Pa mi recite kako kod mene stvari stoje, imam max tv, radi dobro, nekad je znao DSL veza pucati.

Od centrale sam 3 km na bakru sam!

pa mi recite detalje :D

To ti je max koliko možeš imat.Bud sretan s ovom arhitekturom staroj o kojoj se malo brine.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jpelko2 kaže...

Ja nisam na glavnoj cesti pa to isto igra ulogu.Pričao sam s tehničarom i rekao da je slaba propusnost žica u mojoj ulici.Evo frend koji živi pored mene ima 4 mbit a udaljen je 100mb od mene samo kaj on živi na glavnoj ulici dok ja ne.

Kvaliteta vodova ima itekakvu ulogu, ja sam na selu gdje su telefonski kablovi dosli relativno kasno sto znaci i da su relativno novi, i nisam cuo nikoga tko se zalio na brzinu. A sad si za usporedbu zamisli Zagreb i kada je u njega stigao telefon pa ces steci dojam koliko su neki od kablova tamo stari...

Ali stari kablovi nisu jedini izvor problema, tu su i elektromagnetske smetnje, a stvaraju ih uredaji koji oko sebe stvaraju elektromagnetska polja

Elektromagnetske smetnje

http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_interference

http://www.nippyinternet.co.uk/free-dial-up-uk-articles/electromagnetic-effect-on-dialup-connection.html

A izvori takvih smetnji, naravno, variraju od mjesta do mjesta. Tako da nema nekakvog pravila. Zato modem vrsi mjerenja umjesto da mu se zadaju nekakve predefinirane vrijednosti, to je jedini nacin da se utvrdi pravo stanje sa linijom na koju je spojen...

15 godina
neaktivan
ljudi možete li mi objasniti ovaj maxadsl... na tcomovoj stranici piše za
flat+12mj. ugovorna obveza - 79kn

dali to znači, ako ga ja naručim, da ću plaćat 80kn ili dodatno? ne znam kako bi to bilo tako jeftino... ???
tnx unaprijed
.-~-. rođen stoljeće prekasno .-~-.
17 godina
toj cijeni dodaj jos cijenu brzine koju ces uzeti
15 godina
neaktivan
uh da, sad vidim!! :'(
.-~-. rođen stoljeće prekasno .-~-.
15 godina

mali oftopik ali da ih pohvalim:

ja sam imao problem s polovicnom brzinom i uploadom. naime po ugovoru sam placao 4mb-a downloada a dobivao samo 2,nekad i manje.jucer ih nazvao rekao da zelim da mi promijene paricu,danas oni zvali pitali jel sve uredu sad,ja isprobao i potvrdio,sad dobivam preko 400 kb-a po sekundi dowlnoada i super zadovoljan.iako su djubrad drago mi je sto su ovako brzo rijesili problem i to bez nekog pismenog prigovora

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 16:06 (lollik91).
16 godina
neaktivan
Brzina ti je dobra, ali pogle ping čovječe!
15 godina
Joco55 kaže...
Brzina ti je dobra, ali pogle ping čovječe!

da,neznam zasto je tolki,u igrama mi pokazuje normalan,oko 30-50.

edit.evo ping test:

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 19:05 (lollik91).
15 godina
neaktivan

dobre vijesti za one koji zive u Puli ( veruda, sisplac) u zgradi nam na ulaznim vratima stoji tcomova obavijest koja nam nudi FTTH internet. Svi su se u zgradi potpisali i sada nam samo preostaje da čekamo. Slikat ću obavijest i postavit cu je na forum da svi vide.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
DyerMaker kaže...

dobre vijesti za one koji zive u Puli ( veruda, sisplac) u zgradi nam na ulaznim vratima stoji tcomova obavijest koja nam nudi FTTH internet. Svi su se u zgradi potpisali i sada nam samo preostaje da čekamo. Slikat ću obavijest i postavit cu je na forum da svi vide.

Zanimljivo, ima li nekih datuma, rokova, konkretnijih podataka? možda neka testna faza?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice