Smartphone kao wifi hotspot

poruka: 8
|
čitano: 23.751
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kao prvo ne razumijem se baš u mreže i sl.

Namjeravam kupit smatrphone sa androidom i rootat ga (pretpostavljam da se onda može koristiti kao wifi hotspot)?

E sad me zanima jedna banalna stvar...ako se smartphone koristi kao hotspot preko koga ide taj promet, da li je on besplatan?

Kako to uopće funkcionira?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Smartphone kao wifi hotspot

Pa ako se sa smartphonom spojiš na svoj ruter preko wirelessa i onda na smartphoneu napraviš hotspot taj promet ti ide preko tvoga rutera.  Na koji god ruter si spojen, preko njega ide promet. Samo zapamti ako nemaš flat nemoj to raditi, ako imaš flat opet nemoj to raditi jer ako se spoji još par ljudi usporit će ti internet vezu totalno.

13 godina
neaktivan
Nije besplatno . Moraš imati i Internet paket data koju plaćaš ovisno o tarifi i kod koga imaš pretplatu.
Većina ili gotovo svi mobiteli android mogu biti hot spot koji ti ukljućuješ u mobitelu.
Nije ništa besplatno ako si mislio .
Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Znači...ako sam dobro razumio...smartphone se može ponašat kao ruter koji hvata signal od drugog rutera, i može bit ruter koji hvata signal od mobilne mreže na kojoj jesi i preko nje idu podaci...laički rečeno?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da ti lakše pojasnim taj HotSpot kojeg ja često koristim. Ti i prijatelj dođete sa laptopima na moj brod. Ja upalim HotSpot na svom mobitelu i tog trenutka dijelim SVOJ mobilni internet kao da sam router. Ti i tvoj frend na laptopima vidite među bežičnim mrežama moj mobitel. Idete se spojiti i zatraži vam ključ,ja vam ga kažem i na internetu ste. A sve preko mog mobilnog paketa interneta. Sve o mom trošku.  Ja često svoj laptop spojim na mobitelov HotSpot jer imam 1GB prometa mjesečno,kojeg i ovako nebi potrošio na mobitelu.

Ne vidim smisao priče sa routerom od kućnog adsl-a i hotspota na mobitelu.

Ima ga svaki Android od Froyo verzije.  Ne rutam uređaje,pa neznam što će se dogoditi kad to napraviš.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

jel ja mogu mob spojit na susjedov ruter i onda da si ps3 spojim na internet, a da se promet reosi s njegovog rutera

maxy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

imam sony ericsson x10 mini i zanima me jel mogu preko laptopa hvatati svoj mobilni internet i kako?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mislim da on nema Portable WiFi Hotspot zbog operativnog sistema.  To je uvedeno na androidu Froyo.  Neka me netko ispravi ako griješim. Nisam siguran. Pođi na wirelles konekcije gdje ti je wifi i bluetooth,pa vidi ima li igdje hotspot.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice