Šlampavost T-coma

poruka: 17
|
čitano: 3.885
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Šlampavost T-coma

Ekipo ovako prvo pozdrav svima i nadam se da je na pravom mjestu tema!

Ovako kolega je imao Vipov Homebox i posto mu je ugovorna obveza istekla odlucio je prec na t-com sa time da zadrzi broj.

Ljepo je otisao u t-com i predao zahtjev i rekao da ima homebox dobio je odgovor za par dana da su sve tehnicke mogucnosti provjerene i da je prijenos broja određen za 28.4. (kazu da je to odredio hakom).

Broj je danas prebacen ujutro i nije vise dostupan (tj ne moze se nikoga dobit trenutno) jer je sve preslo na t-com sad.
I pazite sad ovo!
Danas dolaze tehnicari i sad pitaju di vam je prije bio telefon i oni pogledaju i sad vide da nema opce zice jel je sve bilo prek homeboxa.

I sad kazu onak ljuti na svoje kolege da ce morat zvat sefa da se to rijesi jer nema slobodne parice!
Kazu da jedino postoji mogucnost da se od susjeda povuce zica ali onda se mora kopat ispred kuce jel je od susjeda zica ide po zemlji tj ima neki ormaric na kuci (onako ko za plin)!
I sad kazu da ni sami ne znaju sta ce bit sumnjaju da ce se moci bar vratit na vip a i ako se moze vratit onda mora ic ugovorna obaveza!
Ali bitno da je ekipa iz t-coma odobrila zahtjev a nema tehnicke mogucnosti!

Kresimir
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 21:40 (keki).
Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
Re: Šlampavost T-coma
I šta sad?! Ti si sebi olakšao dušu. Problem nemožete riješit bez kopanja. T-Šrot neću ni kom.
http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
12 godina
x18x05x kaže...
I šta sad?! Ti si sebi olakšao dušu. Problem nemožete riješit bez kopanja. T-Šrot neću ni kom.

Ali sta sad dalje covijek ostao bez telefonskog broja i kazu tehnicari iz t-coma da oni to ne kopaju nego da je to neka razina iznad njih!
A kako se meni cini dok se to pocne kopat to moze potrajat mjesecima i mjesecima!
Sad niti ima telefon niti ima internet kakav takav al je bio internet (do 100 kb/s)!
Kome se sad zalit i sta sad trazit?

Kresimir
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 21:51 (keki).
15 godina
keki kaže...

Ali sta sad dalje covijek ostao bez telefonskog broja i kazu tehnicari iz t-coma da oni to ne kopaju nego da je to neka razina iznad njih!
A kako se meni cini dok se to pocne kopat to moze potrajat mjesecima i mjesecima!
Sad niti ima telefon niti ima internet kakav takav al je bio internet (do 100 kb/s)!

Žali se HAKOM-u, vodi računa da poštuješ proceduru koja je opisana na Linku. Ugovor je međusobna obaveza dviju strana. Ako si ti svoju ispoštovao onda moraju i oni svoju. Ako im se neda kopati mogu ti za iste novce dati mobilni pristup.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
Šlampavost T-coma

.. dodatak..

-to im je i koncesijska obveza, (stari) rok 90 dana od sklapanja ugovora. VAŽNO! ne pristajati na neke nove ugovore-izmjene.. jer tad obično odkantaju juzera. Samo polako gurati protokolarnu papirologiju i konstantno od njih tražiti papirnati odgovor, trenutno stanje (obečanja nekog operatera se ne broje).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

5 0 hvala 1
15 godina
ihush kaže...

.. dodatak..

-to im je i koncesijska obveza, (stari) rok 90 dana od sklapanja ugovora. VAŽNO! ne pristajati na neke nove ugovore-izmjene.. jer tad obično odkantaju juzera. Samo polako gurati protokolarnu papirologiju i konstantno od njih tražiti papirnati odgovor, trenutno stanje (obečanja nekog operatera se ne broje).

I ne dozvoliti da ga netko otkanta. Oni su zasrali stvar i moraju(!!!) to riješiti.

Stručnjak za odmaganje...
12 godina
Šlampavost T-coma

Evo ekipo ovako!
Nakon poduzeg razmijsljanja sta je najbolje napraviti tehnicari su ponudili dvije opcije!

OPCIJA 1:Da se kopa cesta od susjeda i da se ljepo spoji na njega,ali komplikacije su velike mora se cekat odobrenje glavnog tehnicara tog podrucija (Dubrava) da napise nalog i posalje ga nadleznim sluzbama da se ide kopat a nakon toga cekat dok se radovi izvrse a to moze trajat i trajat i pitanje je dali bi odobrili!

OPCIJA 2: Da od bake (koja zivi kucu do njegove) povuce telefonsku zicu tj od nje telefonski kabel i onda trazit dual line pa se spajat na ruter na phone 2.

I izabrana je OPCIJA 2:

Tehnicari su izasli na teren povukli zicu od bake do njegove kuce normalno sve spojili i uzeli 500 kn (jer navodno t-com to ne pokriva)!

Internet sad radi uredno no sad je problem sa telefonskim brojem oni bi dali novi al kolega kaze da oce zadrzati svoj stari broj.

No posto je broj sa VIPA prebacen u T-com i (broj je trenutno slobodan) onda je sve drukcije i jednostavnije.
No izgleda da ce sve bit rijeseno jel je danas zvala neka zenska iz T-coma i rekla da je broj slobodan i pitala dali zeli kolega taj broj i on je odgovorio da zeli.

Zenska je odogvorila da ce sve bit rijeseno i da moraju oni neke papire rijesit i da je to to i naravno da ce biti u najkracem mogucem roku.
Makar ja ne vjerujem nista dok se to ne bude realiziralo!

E sad za ovu opciju 2 nisam skuzio o cem se tocno radi jel smo pricali preko telefona morat cu sad vidjet! (ali tako nesto mi je rekao ako sam dobro skuzio)
A bas me jos zanima i kakavu mu je parica sad od te bake!
Ali jedino sta znam da je spojen na centralu koja je udaljena od njega cca 50 m ono praktici gleda u nju!

SAD JA MISLIM DA JE OPET T-COM izvukao deblji kraj oni su dobili novog korisnika naplatili provlacenje zice (jel kolega nije znao sam tj nije bio siguran i nije se htio petljat) a kolega i dalje nece imat svoju vlasititu liniju!
Al njemu je ovo sad sasvim dosta i kaze da je sad izvanredno i gust je surfat a i normalno je razlika je velika između 10 kb/s i 490 kb/s (vecinom je bilo oko 10 rijetko kad nesto vece jer je kazu iz vipa veliko zagusenje! A jednom mjesecno bila je cak brzina oko 100 kb/s (homebox)
Eto kolega nije neki torrent mean da mu treba neka extra jaka brzina i sa ovime je prezadovoljan! (makar mislim da bi gomotno mogo dobit i puno puno vecu brzinu posto je 50 m od centrale.
Eto daleko smo mi od europe kad se ovakve stvari desavaju a o optici u dubravi jos samo mozemo sanjati kolko sam procitao negdje na netu polagano je pocela optika samo dok se sve ne pokrije ili ne rijesi proci ce jos dugo dugo vremena!
Eto tolko od mene zasada ako sam nesto krivo napisao oprostite jel je trenutno 3:38 ujutro pa mi se oci same sklapaju.

Kresimir
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 3:44 (keki).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
keki kaže...

..

SAD JA MISLIM DA JE OPET T-COM izvukao deblji kraj oni su dobili novog korisnika naplatili provlacenje zice (jel kolega nije znao sam tj nije bio siguran i nije se htio petljat) a kolega i dalje nece imat svoju vlasititu liniju!..

...
Eto tolko od mene zasada ako sam nesto krivo napisao oprostite jel je trenutno 3:38 ujutro pa mi se oci same sklapaju.

- 3:38 ili pogrešno tumačiš izreku deblji kraj.

- bitnije u priči, nije trebao ništa platiti, tj sigurno potpisuje vremenski ugovor na 2g (ili godinu), tad je priključak 1kn, dok je žica stvar tcoma. To što su kemijali povlačenje od korisnika A (baka) do korisnika B, je nihova ušteda-kemijanje koje je trebalo biti besplatno. Ali na kraju korsinik često radije plati samo da dobije bilo kakvu liniju jer u suprotnom može mjesecima jurišati na vjetrenjače. Sistem je takav da žalbe i njihovo rješavanje ne daje neki rezultat osim ako se dođe do neke TV emisije...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
ihush kaže...
keki kaže...

..

SAD JA MISLIM DA JE OPET T-COM izvukao deblji kraj oni su dobili novog korisnika naplatili provlacenje zice (jel kolega nije znao sam tj nije bio siguran i nije se htio petljat) a kolega i dalje nece imat svoju vlasititu liniju!..

...

- 3:38 ili pogrešno tumačiš izreku deblji kraj.

- bitnije u priči, nije trebao ništa platiti, tj sigurno potpisuje vremenski ugovor na 2g (ili godinu), tad je priključak 1kn, dok je žica stvar tcoma. To što su kemijali povlačenje od korisnika A (baka) do korisnika B, je nihova ušteda-kemijanje koje je trebalo biti besplatno. Ali na kraju korsinik često radije plati samo da dobije bilo kakvu liniju jer u suprotnom može mjesecima jurišati na vjetrenjače. Sistem je takav da žalbe i njihovo rješavanje ne daje neki rezultat osim ako se dođe do neke TV emisije...

s obzirom da nisam spavao 24 sata dobro da sam ista napisao!

Kresimir
12 godina
neaktivan
keki kaže...
x18x05x kaže...

razina iznad njih je dječji vrtić ''karanfilić''

Naspi nam po rakiju i nazdravi za kraj tehnoloski visak danas slavi 1 maj /////Jelena Rozga nema mozga i pjeva ko konj
13 godina
Šlampavost T-coma

tako sam se ja natezao sa zahtjevom za liniju i bio skoro 2 godine bez interneta.

od opcine do zupanije pa preko, zalbi prijetnji i sta ti ja znam cega. na kraju sam problem rijesio selidbom, sreca u nesreci pa sam podstanar i kad mi je prekipilo koristit net od moba promjenio sam stanodavca.

to je ova nasa tipicna rvacka di covjek u metropoli ne moze dobit internet.

da stvar bude bolja kasnije sam saznao preko veze da je uzrok cijelog problema zapravo bila svađa izmedu nekog glavonje u opcini i glavonje iz t-coma koji su se medusobno popi*karali i ovaj u inat nije htio potpisat da se radovi na cesti odobre.

kad vidim za sta mi je otac 90tih gelere pokupio muka mi dode..

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neznalica90 kaže...

tako sam se ja natezao sa zahtjevom za liniju i bio skoro 2 godine bez interneta.

od opcine do zupanije pa preko, zalbi prijetnji i sta ti ja znam cega. na kraju sam problem rijesio selidbom, sreca u nesreci pa sam podstanar i kad mi je prekipilo koristit net od moba promjenio sam stanodavca.

to je ova nasa tipicna rvacka di covjek u metropoli ne moze dobit internet.

da stvar bude bolja kasnije sam saznao preko veze da je uzrok cijelog problema zapravo bila svađa izmedu nekog glavonje u opcini i glavonje iz t-coma koji su se medusobno popi*karali i ovaj u inat nije htio potpisat da se radovi na cesti odobre.

kad vidim za sta mi je otac 90tih gelere pokupio muka mi dode..

Da se to meni desilo bilo bi svasta!
Ali najsmjesnije je to da su ljudi sami placali Liniju i brojeve i davali po nekih cca 1000 maraka vjerojatno i vise!
A na kraju si je T-com to prisvojio!
Kad u jednoj zabiti tj selo sa nekih cca 20 kuca ima internet a u jednoj metropoli ne moze covijek imat internet to je strasno i zalosno!
Ja dok sam bio na T-comu (prije nekih 4 godine sam otisao od njih) imao sam takvih glupih problema da je to strasno ali tek odgovora majko moja mila i draga!
Imao sam komplet Telefon internet i maxtv i nakon sto je istekla ugovorna obveza ja sam ljepo otisao u t-com i odjavio max tv (sva sreca nisam bacio papir) sve pise uredno trajno iskljucenje max tv usluge!
Ja isti dan navecer vidim ne radi internet gledam kablove sve je uredu!
Nazovem ih i kazu mi da ce tehnicare poslat na teren i oni meni posalju tehnicara on gleda i kaze da je sve uredu i da ce prijavit na visu razinu i da nazoovem sluzbu za 2 sata!
Ja ljepo nazvao i zenska mi kaze pa vi ste prije dva dana raskinuli ugovor za max adsl ???'
Ja sam pao sa stolice i nisam mogo vjerojat i da joj broj ugovora sve super i ona mi kaze da je najbolje da ja odma potpisem novi ugovor na 2 godine,rekao sam doma ne dolazi u obzir odma da ste mi vratili internet jer sam iskljucio max tv a ne net! Ona meni kaze da ne moze i na kraju sam trazio sefa i receno je da ce me netko nazvat.
Ja u međuvremenu isprobao i vidim max tv jos radi!
Zvao me covijek gospodin Pezer (nikad necu zaboravit) ispricava se doslio je do zabune i da ce naredit da su ukljuci to odma!
I frajer me zove za 15 minuta kaze da se ne moze ukljucit jer sam kao imao neki dug od 250 prema t-mobileu star onda je to bilo tri godine, a ja reko dajte vi meni recite kako ste onda mogli ukljucit max tv prije dvije godine i kako mi je vasa kolegica odma htjela novi ugovor napraviti! A zapravo kad sam doso u finu ljepo sam vidio da nema nikakvog dugovanja! Covijek se nesto izmotavao ja ga nisam ni slusao samo sam rekao da imaju rok od 24 sata da mi ukljuce internet!
Ja poludio svaki sam dan zvao bar 2 puta i pitao sta se desava nitko nista ne zna kaze to je na vecoj razini proslo je mjesec dana nisu ukljucili internet (imao sam od brata internet pa sam preko wifia spojio se na net)!
Poludio sam otisao u optimu i potpisao ugovor sa njima i sve je bilo rijeseno i za 2 tjedna usluga iz optime mi je bila dostupna!
Ali cirkus je bio kad su mi poslali za taj 12 mjesec racun za internet,max tv i racun za prijevremeno raskidanje ugovora!
Onda sam zvao tamo i deraoo se ko zivotinja (pa kad mi je susjed dosao u kuci mislio da je nesto desilo) i onda su mi dali neki glavnu zensku na odjelu za racune i ona je stonirala sve racune!
A jos me dan danas zovu da se vratim njima,ja samo pitam kako vas nije sram!
A bio sam njihov korisnik od 1980 godine!
Eto tolko od mene oprostite na dugom postu!

Kresimir
17 godina
Šlampavost T-coma

Ma to je veliki sistem gdje ih zaista nije briga za krajnjeg korisnika. Otišao, ostao, njima je svejedno... Ne osjeti se postotak nezadovoljnih korisnika u masi. Najsmješnija je korisnička podrška koju zovem već danima jer nemam interneta, maxtv... Svaki put kad nazovem kažu da će me kontaktirati tehničari unutar 48 sati. Bolje onda da ih niti ne zovem više jer svaki put produlje rok. :) Mogu se samo nadati da će do svjetskog prvenstva proraditi. Sad čekam da mi ispostave račun za prošli mjesec na kojem će vjerojatno biti sve uračunato a nemam uslugu već mjesec dana. :) Toliko o podršci T-coma.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Šlampavost T-coma

kontaktirajte više puta na moj telekom portal....

Naspi nam po rakiju i nazdravi za kraj tehnoloski visak danas slavi 1 maj /////Jelena Rozga nema mozga i pjeva ko konj
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sil kaže...

Ma to je veliki sistem gdje ih zaista nije briga za krajnjeg korisnika. Otišao, ostao, njima je svejedno... Ne osjeti se postotak nezadovoljnih korisnika u masi. Najsmješnija je korisnička podrška koju zovem već danima jer nemam interneta, maxtv... Svaki put kad nazovem kažu da će me kontaktirati tehničari unutar 48 sati. Bolje onda da ih niti ne zovem više jer svaki put produlje rok. :) Mogu se samo nadati da će do svjetskog prvenstva proraditi. Sad čekam da mi ispostave račun za prošli mjesec na kojem će vjerojatno biti sve uračunato a nemam uslugu već mjesec dana. :) Toliko o podršci T-coma.

Pa ja bi izmislio internet!
Pa nebi se dobro proveli da ja ostanem mjesec dana bez interneta!
A sta se desava jel tebi puca veza ili opce nemas interneta??

Kresimir
17 godina
keki kaže...
Sil kaže...

Pa ja bi izmislio internet!
Pa nebi se dobro proveli da ja ostanem mjesec dana bez interneta!
A sta se desava jel tebi puca veza ili opce nemas interneta??

Problem je vjerojatno u konfiguraciji profila na centrali i komunikaciji prodaja-tehnička služba. Sad su mi dali net na 4Mb iako sam tražio da mi daju 10Mb. Sad se netko sjetio nakon mjesec dana da ne mogu imati 10Mb sa Max TV koji naravno još ne radi jer je neaktivan korisnički račun. :) Koliko treba da se aktivira, pitam se? Sad ona zajebancija za svjetsko prvenstvo polako postaje realnost. I da, imao sam profil na routeru 12.000 koji je radio super jedno pet dana dok mi nisu spustili sad na 9.000 jer nemaju međuprofil između 16.000 i 9.000. :) Ma trakavica... Nadam se da će barem riješiti Max TV za par dana jer sam odustao od poziva korisničkoj podršci koja ruši rekorde u zbunjenosti i nestručnosti. A to što misliš da se ne bi dobro proveli se vjerojatno svodi na "ispuhavanje" preko telefona na koje su već oguglali. :)

17 godina
Šlampavost T-coma

Evo, ipak happy end. Max TV proradio napokon. Dok ne nađeš čovjeka u sistemu koji ima malo empatije i znanja ništa od svega. Zahvaljujući trudu lokalnog tehničara problemi riješeni.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice