Satelitski internet

poruka: 14
|
čitano: 24.877
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Satelitski internet

ne mogu dobiti vezu na jednom mjestu od nijednog operatera jer nije prikljucen telefon

a ne isplati im se razvlaciti ga

da li postoji satelitski internet i bila bih zahvalna na linku

takodjer da li postoji nekakva antena jer bih stavila tu antenu i zamolila bih prijatelja koji je udaljen oko 300m zracne linije

izmedju su kuce i stabla

da mi dopusti spajanje na njegov ruter pa bi mu placala mjesecni trosak i uzela vecu brzinu

novac nije problem niti zelim krasti nekom net nego ne mogu zivjeti bez neta a nemam ga

:D

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Satelitski internet

baci pogled na ovo {#}

http://www.viasatnet.com.hr/

12 godina
neaktivan

mislis na te koje zovem vec mjesec dana svaki dan i nitko se ne javlja

mogla bi zbilja, posebno ako dodje do kvara da ih moram hvatat godinu

17 godina
Satelitski internet

Ako imaš signal mobilnih operatera, zašto ne probaš s tim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

2.4GHz i 5GHz bežični signal možeš kvalitetno hvatati samo ako postoji line of sight(jasna optička vidljivost) između uređaja. Za manje udaljenosti(npr. unutar kuće) par zidova nije problem. No, na udaljenosti od 300m prepreke poput drugih kuća i drveća predstavljaju VELIKI problem. Popni se na svoj krov i ako jasno vidiš prijateljevev krov (bez prepreka) tada dolazi u obzir spajanje na njegovu internet vezu. Kupe se 2 vanjske antene. Jedna se postavi na tvoj, druga na njegov krov i usmjere se jedna prema drugoj.

Ostale detalje oko odgovarajuće opreme i cijene svega ću napisat samo ako je to kod tebe izvedivo. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 12:40 (D1001).
14 godina
Satelitski internet

Na kojem području živiš, županija, grad?

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
12 godina
neaktivan

jer uploadam oko 100gb mjesecno a skidam 250gb

12 godina
neaktivan
Maksimus kaže...

tnx, vidit cu

12 godina
neaktivan
David87 kaže...

Na kojem području živiš, županija, grad?

pokraj splita, nije moguce t com dovest tu, moguce je 100m dalje al tu ne

12 godina
neaktivan
D1001 kaže...

2.4GHz i 5GHz bežični signal možeš kvalitetno hvatati samo ako postoji line of sight(jasna optička vidljivost) između uređaja. Za manje udaljenosti(npr. unutar kuće) par zidova nije problem. No, na udaljenosti od 300m prepreke poput drugih kuća i drveća predstavljaju VELIKI problem. Popni se na svoj krov i ako jasno vidiš prijateljevev krov (bez prepreka) tada dolazi u obzir spajanje na njegovu internet vezu. Kupe se 2 vanjske antene. Jedna se postavi na tvoj, druga na njegov krov i usmjere se jedna prema drugoj.

Ostale detalje oko odgovarajuće opreme i cijene svega ću napisat samo ako je to kod tebe izvedivo. {#}

nije, a jel mogu kupit nesto i zamolit nekog drugog ciju vezu mi cita da mi da sifru da cu mu placat, uvjerljiva sam i taj dio znam da mogu pitat bilo koga, treba mi koja antena da provjerim koga pitat

17 godina

Najbolje ti je rjesenje nac nekoga koga lijepo vidis i da si s tom osobom dobra. Uzmes kod nje ADSL na svoje ime ili ako doticni/a vec ima podjelite na pola pa mozda i podignite brzinu.

Ako je par drveca nece ti predstavljat problem. Najbolje ti je otic na krov i vidjet s obje strane kak to izgleda i poslikat.

Ja sam sad u slicnoj situaciji i cekam da se snijeg otopi pa na krov vidjet dal se vidimo ja i kolega.

Za takve stvari obozavam pak arkod preglednik, http://preglednik.arkod.hr/ARKOD-Web/ , pronadji sebe i prijatelja i pomocu onog alata za mjerenje udaljenosti povuci liniju od kuce do kuce i vidi sto i gdje smeta.

Ako se odlucis za tu varijantu i zaglavis kod nabave opreme i konfiguracije iste slobodno pikni pm pa ti napisem sve detaljnije. Trebalo bi se dat za ~1000kn nabaviti oprema za odlican link (bez kemijanja i antene s obje strane) i laganini rjesiti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 0:48 (Ante).
15 godina
Satelitski internet

satelitski internet je ejdno a wirelees je drugo ovo sta ti pitas je wirelees.

sta se tice satelitskog interneta ima u hrvatskoj ali je dosta skup.

a koliko ja znam ali to su nesluzbene informacije. b-net ce uskoro slat i internet preko satelita preko eutela w2. znaci svi koji imaju total tv moci ce imat i internet.

ali to su jos nesluzbene informacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odgovorio sam ti na pm. Tema je satelitski internet, pa da ne miješam sadržaje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice