Repeater Bridge mode problem

poruka: 31
|
čitano: 15.726
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Repeater B

Imam jedan problem glede spajanja na net

Od prijatelja "crpim" wifi net preko routera (linksys wrt54g) kojeg sam stavio u repeater bridge mode u nadi da ce ono malo signala kojeg hvata rasiriti po cijelom stanu.

Puca meni signal po cijelom stanu, ali od wifi konekcije ni k....

Desktop racunalo se bez problema spaja na net preko mreznog kabela, al mob ili laptop preko wifi nema sanse.

Molim dobre duse u nadi da ce mi odgonetnuti ovu moju muku. 

Unaprijed hvala

p.s. upustva za postavljanje routera u repeater bridge mode sam pokupio sa: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jel moguce uopce spajati se na net putem wifi kad je router u tom modu? Ovdje je rijec o prosirenju postojece wireless mreze sa sekundarnim routerom. Mnogo sam foruma procesljao, al odgovor na moj problem jos nisam nasao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imam isti router i sve mi radi uredno.

Vjerovatno nisi ukljucio bridgeing ili ti radi u gateway modu. 

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge

prati korake i sve bi ti trebalo proraditi.

Mentalist je moj idol... I torrente isto

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Limited acces... svaki put isto. Ponovio sam postupak 10-ak puta. Svaki put isto. Preko WIFI mi javlja limited acces. Spojen sam na router ali nema surfanja. Preko mreznog kabela sve pet. Da nije mozda do istovremene konekcije desktop racunala i mob - laptopa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Repeater Bridge mode problem
abillion kaže...

Limited acces... svaki put isto. Ponovio sam postupak 10-ak puta. Svaki put isto. Preko WIFI mi javlja limited acces. Spojen sam na router ali nema surfanja. Preko mreznog kabela sve pet. Da nije mozda do istovremene konekcije desktop racunala i mob - laptopa?

Provjeri ovo sto sam ti markirao zutom bojom. Pokusaj staviti manualno postavke za IP adresu (negdje ti DHCP zeza). Takodjer, pogledaj koliko simulatno klijenata mozes spojit na wifi.

Ja imam rep. bridge sa 3 WRT54G u nizu. Prebacujem signal izmedju 2 kuce sa jednom medjutockom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 1:42 (tnakir).
14 godina
neaktivan

Na slici br. 2 sam primjetio da si postavio operating mode u gateway (zar nebi trebalo, ako je sekundarni  biti u router modu ?) ali sam svejedno isporobao sve opcije i u nikojem slucaju ne radi preko wifi-ja.

Na prezadnjoj slici (br. 3) vidim tab "networking" kojeg ja uopce nemam. Da nije mozda problem u verziji mog Firmware-a ( DD-WRT v24 Beta (01/01/07) std). sve ostalo sam provjerio, ali i dalje bez uspjeha.

Jeli postoji mozda neka caka kod primarnog routera koji odasilje signal. Sve ovo je do sad radjeno na sekundarnom routeru.

Ali, mislim, ako iman pass i "hvatam signal" sve bi postavke za repeater bridge  trebalo obavljati na sekundarnom routeru, ili sam u krivu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 15:18 (abillion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako ti radi internet na sekundarnom routeru kroz lan znaci da si sve dobro napravio.

Nego jesi napravio virtualni hotspot? Tvoji wireless uredjaji bi se trebali spajati na virutalni hotspot koji bi trebao imati ime drugacije od originalnog AP-a i za njega u securityu definiras novi security profil (moze i nemora biti kao i originalni).

Evo ti na slici moja verzija fw-a

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jesam, sve je napravljeno i zasticeno zaporkom te ga ja kao takvog vidim na laptopu/mobitelu, ali kad se spojim na njega onda mi samo napise limited acces.
Virtualnom hotspot-u sam dao drugaciji SSID da nebi bilo nasumice spajanja s jednog na drugi router, ukljucivao i iskljucivao zaporku ali i dalje nemam pristupa netu.
Jednostavno nemam vise ideja sto i kako...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 16:38 (abillion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
abillion kaže...

Jesam, sve je napravljeno i zasticeno zaporkom te ga ja kao takvog vidim na laptopu/mobitelu, ali kad se spojim na njega onda mi samo napise limited acces.
Virtualnom hotspot-u sam dao drugaciji SSID da nebi bilo nasumice spajanja s jednog na drugi router, ukljucivao i iskljucivao zaporku ali i dalje nemam pristupa netu.
Jednostavno nemam vise ideja sto i kako...

Pokusaj staviti staticku IP adresu na laptop, spoji se na router putem wirelessa i pokusaj ga pingat

14 godina
neaktivan

Dodjelio sam staticnu IP adresu i napravio pinganje te dobio:

4 packets transmitted, 4 packets recived, 0% packet loss 

Al i dalje nista od spajanja na net. Cak sam i stolnom racnalu dodjelio stalnu ip adresu (razlicitiju od laptopa), al ni to ne pomaze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
abillion kaže...

Dodjelio sam staticnu IP adresu i napravio pinganje te dobio:

4 packets transmitted, 4 packets recived, 0% packet loss 

Al i dalje nista od spajanja na net. Cak sam i stolnom racnalu dodjelio stalnu ip adresu (razlicitiju od laptopa), al ni to ne pomaze.

A preko LAN-a radi?

14 godina
neaktivan

Da, ovo tipkam sa kompa koji je spojen na net putem LAN i na njemu sve 5.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 22:26 (abillion).
17 godina
neaktivan

Pa ako mozes pingati kad si spojen WLAN-om onda ti sve radi. Samo ti laptop ne dobija adresu od DHCP servera Linksys-a.

Postavi komplet rucnu adresu sa upisanim gateway-om i DNS serverom i onda oprobaj surfati. Ako radi ping trebalo bi i surfanje.

14 godina
neaktivan

Uspjesno pinganje mogu izvesti samo kad na laptop ili mobitel ukucam static ip, u ostalim slucejavima nista.

Rucno sam ukucao Gateway i DNS te dobio jedno veliko nista. Ping funkcionira, ali surfanje ne 

17 godina
abillion kaže...

Uspjesno pinganje mogu izvesti samo kad na laptop ili mobitel ukucam static ip, u ostalim slucejavima nista.

Rucno sam ukucao Gateway i DNS te dobio jedno veliko nista. Ping funkcionira, ali surfanje ne 

Znaci mozes pingat ruter? Znaci da si spojen. Pokusaj pingat primarni ruter. Vidi koje DHCP podatke dobivas kad se spojis preko LAN-a i te iste podatke unesi u manulne postavke wifi adaptera pa pokusaj opet...

Cudna neka greska. Jesi pokusao factory reset i konfigurirati opet?

Daj mi screenshot dijela Setup > Networking da vidim sto imas u bridgeu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 0:35 (tnakir).
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
abillion kaže...

Znaci mozes pingat ruter? Znaci da si spojen. Pokusaj pingat primarni ruter. Vidi koje DHCP podatke dobivas kad se spojis preko LAN-a i te iste podatke unesi u manulne postavke wifi adaptera pa pokusaj opet...

Cudna neka greska. Jesi pokusao factory reset i konfigurirati opet?

Daj mi screenshot dijela Setup > Networking da vidim sto imas u bridgeu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 0:54 (abillion).
14 godina
neaktivan

uopce nemam "networking" pod basic setup

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
abillion kaže...

uopce nemam "networking" pod basic setup

Instaliraj si novi firmware... odi na dd-wrtovu stranicu, skini fw za svoj ruter, flashaj ga i napravi full reset pa onda ponovo konfiguriraj

EDIT: samo pripazi da skines verziju bas za svoju reviziju rutera (WRT54G ima vise revizija, pogledaj na naljepnici sa donje strane).

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 1:06 (tnakir).
14 godina
neaktivan

Evo sam napravio hard reset 30/30/30, nanovo napravio konfiguraciju. Al se prica i dalje ponavlja. {#}
Malo sam se prepao instalacije novog firmware-a. Ne znam koju skinuti, a da oke radi na mojoj reviziji (v3.1). Podosta se korisnika pozalilo da su uspjeli "skurit" router instalacijom novog fw.

Ali ne vjerujem da je starija verzija firmware-a uzrok ovom svemu...

17 godina
abillion kaže...

Evo sam napravio hard reset 30/30/30, nanovo napravio konfiguraciju. Al se prica i dalje ponavlja. {#}
Malo sam se prepao instalacije novog firmware-a. Ne znam koju skinuti, a da oke radi na mojoj reviziji (v3.1). Podosta se korisnika pozalilo da su uspjeli "skurit" router instalacijom novog fw.

Ali ne vjerujem da je starija verzija firmware-a uzrok ovom svemu...

Nemas sta skurit, samo pusti da odradi do kraja.

Ako imas WRT54G onda ti je ovo tvoj firmware: http://www.dd-wrt.com/routerdb/de/download/Linksys/WRT54G/v3.1/dd-wrt.v24_mini_generic.bin/2123

14 godina
neaktivan

Jeli mozda znas, ako si vec radio, idiot friendly upustva za update fimware-a. Nisam se nikad suocio sa tim...

Jel idem administration > firmware upgrade ?

i koju opciju da odaberem kod "after flashing reset to..."

EDIT: Evo sam napravio update firmware-a s tim da nisam napravio flashing reset nego ostavio prije definirane postavke

Net je i dalje nedostupan preko wireless-a

evo i slika networking prozora

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 17:21 (abillion).
17 godina

Dodaj u bridge i wlan0 i wlan1...

Dakle kreiraj novi bridge i u njega utrpaj svaki interface kojeg vidis...

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 17:26 (tnakir).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel to idem u Assign to Bridge pa add ili... port setup?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 17:33 (abillion).
17 godina

Create bridge -> add

nakon sto kreiras bridge ides na Assign to bridge -> add pa tu dodaj sve zive interfejse na taj bridge koji si gore kreirao...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Milsio sam da donekle poznajem moj router, ali sad vidim da nemam pojima...
Sto su prio... mtu.... u create bridge prozoru?? koje vrijednosti da postavim..?

U onom step by step vodicu ( http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge) ne spominju ove postavke.... lagano sam se izgubio {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 17:50 (abillion).
17 godina
abillion kaže...

Milsio sam da donekle poznajem moj router, ali sad vidim da nemam pojima...
Sto su prio... mtu.... u create bridge prozoru?? koje vrijednosti da postavim..?

Jeli u onom step by step vodicu spominju ove postavke.... lagano sam se izgubio

Ostavi sve po defaultu, MTU ti je max velicina paketa. STP je protokol koji sprecava loopove izmedju interfejsa u bridgeu, ostavi ga upaljenog.

14 godina
neaktivan

evo ovo sam napravio... mislim da sam lagano pogubio konce :)

ali mislim da bi to trebalo biti, ili ako mi mos dati screenshot tvog "networking" taba 

tj ova sa unosenim postavkama.. al ne znam jel to oke

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 17:58 (abillion).
17 godina
abillion kaže...

evo ovo sam napravio... mislim da sam lagano pogubio konce :)

ali mislim da bi to trebalo biti, ili ako mi mos dati screenshot tvog "networking" taba 

tj ova sa unosenim postavkama.. al ne znam jel to oke

Aj izbrisi ovo sve sto si napravio i daj mi screenhot wireless taba...

Imas PP... jabi mi se na skype

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 18:04 (tnakir).
14 godina
neaktivan

Konacno rijeseno.....

Ocito da je bio bug u verziji fimware-a za doticni router... hvala na svemu .. pogotovo tnakiru... (onaj restart routera me spasio {#})

EDIT: ono oko Networkinga nije uopce trebalo, al bio je pokusaj ako nista drugo {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 22:44 (abillion).
17 godina
abillion kaže...

Konacno rijeseno.....

Ocito da je bio bug u verziji fimware-a za doticni router... hvala na svemu .. pogotovo tnakiru... (onaj restart routera me spasio {#})

EDIT: ono oko Networkinga nije uopce trebalo, al bio je pokusaj ako nista drugo {#}

Ja sam mislija da ces mi ebat majku kad sam ga resetira :) Nisam zna da ti je to primaran link na net :)

Ugl makni WEP jer se lako probiva i uzivaj ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice