Problem sa WLAN Brzinom

poruka: 9
|
čitano: 9.233
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem sa WLAN Brzinom

Imam problem sa brinom interneta,spojen sam bežično na ruter TG782,i u postavkama wlan-a nekada piše actual speed 11 mbps,nekada piše 18 mbps,nekada 24 mbps ali nikada 54 mbps,dok u windowsu ( Wireless network connection status) ikonica na trayu pokazuje brzinu 54 mbps ! Zašto ? Koristim TP LINK TL-WN422G bežični adapter i stavio sam najnovije drivere na njega.Kada odem na speedtest i testiram brzinu,pokaže mi 1 i nešta sitno mbps ..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem sa WLAN Brzinom

Ako ti je bitno da na router budeš spojen na 54 Mbps, onda u postavkama routera za wireless Interface Type odaberi 802.11g

To je u slučaju da u LAN-u imaš više računala koja međusobno pristupaju jedno drugom.

Ako ne, onda ti je 11 Mbps sasvim dovoljno, jer i to je puno više od brzine pristupa internetu.

14 godina
neaktivan
Problem sa WLAN Brzinom

Pokušao sam i to,u postavkama sam stavio 802.11 g ali brzina se nije promjenila na 54 mbps nego ili ostane 11 ili se popne na 18 ili 24 mbps .. au  speedtestu i dalje 1.00 mbps download,istina je,brz je internet i lijepo učitava stranice,ali download brzina od 1 mbps mi nikako ne odgovara,trebalo bi biti 4 mbps ako se ne varam ..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
980X kaže...

u  speedtestu i dalje 1.00 mbps download,istina je,brz je internet i lijepo učitava stranice,ali download brzina od 1 mbps mi nikako ne odgovara,trebalo bi biti 4 mbps ako se ne varam ..

Ali to ti nema veze s ovime, 54 Mbps je maksimalna brzina kojom router i računalo komuniciraju među sobom.

A brzina pristupa internetu je ona kojom se router spaja na telefonsku liniju.

U routeru možeš vidjeti koja je maksimalna brzina pristupa internetu u tvom slučaju.

Broadband Connection -> DSL Connection -> Bandwidth (upload i download)

14 godina
neaktivan
Problem sa WLAN Brzinom

Evo ovako mi piše :

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:316 / 1.216

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eto, dakle maksimalna brzina na tvojoj liniji je 1.22 Mbps download i 0.32 Mbps upload.

14 godina
neaktivan
Problem sa WLAN Brzinom

Ali zašto kada plaćam 4 mbps i prije mi je bilo normalno 4 mbps,da probam resetirat ruter na onu sitnu rupicu,tj. da ga vratim na tvorničke postavke ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Brzina ovisi o puno faktora, npr. udaljenost od centrale, kvaliteta same instalacije itd.

Ako si siguran da je prije bilo 4 Mbps, možda su se okolnosti promijenile - npr. porast korisnika u tvom okruženju, pa se propusnost smanjila. A možda je do neke greške. Probaj kontaktirati službu za korisnike, pa traži objašnjenje.

13 godina
neaktivan
Problem sa WLAN Brzinom

Imam pitanje, kakva razlika između mrežne kartice sa 54Mbps i one od 300Mbps....znam da je ova od 300brža al ima li još kakvu specifičnost?

Ako je ova samo brža onda mi to ništa neznači kad ja imam brzinu interneta od samo 4Mbps...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice