ovako imam jedan problem ne znam sta je uzrok koristim wirles mrezu na laptopu i sve je radilo ok odjednom nemam pristupa internetu nemogu pristupiti internetu ni preko mozile ni preko explorera a skajp normalno radi i ima pristup internetu na mozili pise samo stranica se ne moze ucitati i tako isto pise na exploreru a skajp normalno funkcionise ako neko zna razlog sta je i sta je kvar bio bi jako zahvalan
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
bog svima.slican problem imam i ja.ne mogu se bezicno spojiti na internet imam prenosni sa win 8 i pise mi dns server is not responding....
Ekipa imam problema s spajanjem drugog PC-a na internet,znači prikaže da je spojen no nema internet konekcije same,probam direkt u router uštekat ista stvar,sve je radilo do reinstalla windowsa,prije bio win 7 enterprise,sad je gore win 7 ultimate 32bita,skinuo sam driver za LAN s Gigabytove stranice no problem je još uvjek prisutan,probao sam da i sam windows nađe grešku no nepomaže :(
Matična je
Proc je intelov P4 2.41GHz
1.5g rama
HD2600PRO
160gb sata...
Nestignem napraviti SS na drugom pc-u pa s svog šaljem ss,uglavnom x mi je tamo gdje sam napravio x i umjesto kućica su mi klupe.
ctrl + r i upisi cmd [enter] i upisi ipconfig [enter] te daj ss da se vidi ako se je dodjelila ispravna ip adresa. klupica samo znači da je mreza public i da je lokalno dijeljenj onemoguceno osima ko ti to drukcije ne podesis (to nije uzrok nestanka neta)
ctrl + r i upisi cmd [enter] i upisi ipconfig [enter] te daj ss da se vidi ako se je dodjelila ispravna ip adresa. klupica samo znači da je mreza public i da je lokalno dijeljenj onemoguceno osima ko ti to drukcije ne podesis (to nije uzrok nestanka neta)
Evo SS.
jasno se vidi da je dodjeljena neka žnj ip adresa. iako bi dhcp trebao automatski dodjelit ip adresu, to ocito nije ucinio (mozda je onemogucen?). odi u control panel pa Network and Sharing Center, sa lijeve strane na change adapter settings, desni klik na adapter koji koristis ns properties i dva puta klik na internet protocol version 4. pod ip adres upisi npr 192.168.1.50, subnet 255.255.255.0 i dedault gateway 192.168.1.1 i pod dns stavi 8.8.8.8. i 8.8.4.4. neki routeri imaju gateway i 192.168.5.1 ili 192.168.1.254 pa obrati paznju na to. na kompu koji ima net upisi ono sa prvobitnog posta i tamo ti pise koji je gateway, ali nemoj stavit istu ip adresu od kompa. sorry ako sam zakomplicirao
jasno se vidi da je dodjeljena neka žnj ip adresa. iako bi dhcp trebao automatski dodjelit ip adresu, to ocito nije ucinio (mozda je onemogucen?). odi u control panel pa Network and Sharing Center, sa lijeve strane na change adapter settings, desni klik na adapter koji koristis ns properties i dva puta klik na internet protocol version 4. pod ip adres upisi npr 192.168.1.50, subnet 255.255.255.0 i dedault gateway 192.168.1.1 i pod dns stavi 8.8.8.8. i 8.8.4.4. neki routeri imaju gateway i 192.168.5.1 ili 192.168.1.254 pa obrati paznju na to. na kompu koji ima net upisi ono sa prvobitnog posta i tamo ti pise koji je gateway, ali nemoj stavit istu ip adresu od kompa. sorry ako sam zakomplicirao
Nisi me zbunio skonto sam :) Ali zašto mi nije htio se spojit kad sam ga direkt spojio?
EDIT
Proradilo je.Hvala!
Nisi me zbunio skonto sam :) Ali zašto mi nije htio se spojit kad sam ga direkt spojio?
EDIT
Proradilo je.Hvala!
jer ili nije bio aktivan DHCP pa je ručni unos riješio stvar.. ili s npr na Bnetu... pa do banalnog, kabel-router nečega.. što je proradilo.