Problem sa internetom!!!!!

poruka: 4
|
čitano: 1.921
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ljudi pomozite mi!!!!

Prije 2 tjedna sam instalirala bezicni internet, jedan dan je radija i sljedeci dan je stalo. Zvala t-com i oni su mi ponovo instalirali. svi moji cimeri mi imaju internet na njihovim laptopima, a ja na mom pc-u nemam. Imam na pc-u od netgear wireless adapter, tako da vata internet. Adapter mi govori da imam signal jako dobar, ali kad ocu uci na internet ne mogu. Pokusala sam sve moguce nacine, ali nikako nemogu uci na internet.

Zvala sam ponovo t-com i oni mi govore da je problem na mom pc-u, a ne kod njih.

Neznam sta da radim vise i vi ste mi jedina nada, tako molim vas pomozite mi.

Ja se nadam da netko od vas ima rjesenje.

Puno hvala

Mtbee

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa internetom!!!!!

Daj malo više informacija o kakvom se ruteru radi. Jel radi net dok se spojiš žicom. Kakvu ti grešku javlja dok se spajaš na net.

16 godina
neaktivan
RE: Problem sa internetom!!!!!

start - control panel - network connections, nadjes wireless karticu, desni klik, pa na properties, nakon toga na tcp/ip , pa properties..

Vidi da li ti je ukljuceno "obtain an ip address automatically" i u drugom dijelu "obtain dns server automatically" . Ako je i ne radi tako odes kod kolege kojemu radi net...

kod njega kliknes na start - pa na run, upises CMD i stisnes enter

u ruznom crnom prozoru upises ipconfig /all i enter

nadjes wireless lan adapter i pogledas koju on ima ip adresu, subnet masku, i gateway..to sve prepises na komad papira...

odes na svoj komp, ponovo start - control panel - network connections, nadjes wireless karticu, desni klik, pa na properties, nakon toga na tcp/ip , pa properties..

odaberes "use the following ip address" ....

prepises sve njegove podatke osim sto ces zadnji broj u ip adresi uvecati za 10 npr.....ali uzmi u obzir da ti broj ne moze ici preko 255

npr..

ako ti kolega ima ip adresu 192.168.1.45 , ti kod sebe upises 192.168.1.55 ...to su jedini brojevi koje mjenjas...

sve druge brojeve ( subnet mask,  gateway, dns servers) pustas isto kao sto je tvom kolegi...

to sve sejvas..pokrenes firefox, skocis od srece jer ti radi internet i meni kupis veliku cokoladu... :)

Danas sam neodlučan, ili nisam?
17 godina
neaktivan

možda ti je netko od cimera stavio mac filter na ruter...

:)

probaj ovaj savjet od posta iznad, pa onda uhvati cimere na raport...

Silence! I Kill You...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice