Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.235
|
čitano: 1.374.893
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Optima telekom internet
Inace, ako ti optima kaze da vidi da je na tvojoj lokaciji dostupno 28. To znaci da si super blizu centrale i da ti se modem hvata na 28 Mbita kji se vide i na modemu, makar je tehnicki manje po ADSL2+, sto bi ti dalo gusenje od par dB, cca neki 5-10, HT opet ima u sustavu priblizne udaljenosti korisnika od centrala te brzine koje su moguce.
Cesto je moguce puno vise nego sto tamo pise.
Recimo pise da moze max 10 a covijek gura 30. Ali ofc da se ne moze unest jer sustav nedozvoljava.
Optima bi to tek vidila kad bi te prebacili na VDSL i vidili koja ti je maksimalna a tad bi onda tek mogo i uzet vecu brzinu.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
8 godina
neaktivan
pa mi smo stvarno malo selo i u sred sela je centrala tako da ni zadnji stanovnik sela nije udaljen vise od 800m od centrale. Ja sam udaljen nekih 200injak m od centrale. Danas me zvao lik iz ht-a i doslovno
mi nudio ono sto se moze naci i na njihovim stranicama tak da nista povoljnije. Ma ako budem imao i 21mb bit cu zadovoljan jer ne znam koliko ce sada vuci optitv kad mi ukljuce hbo premium...vjerujem vise od 4 jer ima hd kanala...ne znam ni koliko se ceka prebacivanje na vdsl,rekli su mi nekih 2 tjedna e sad vidim da je dosta njih cekalo i duze...kad i ako budem dobio vdsl stavit cu tu podatke iz rutera pa da vidimo kolika mi je zaista propusnost parice....
13 godina
neaktivan
Pa stavi podatke iz adsl rutera, lako se izracuna stvarana problizna maksimala na VDSl
8 godina
neaktivan
Na poslu sam pa sutra kad se naspavam...samo ces mi reci gdje te podatke vidim...rijec je o tp linku...
13 godina
neaktivan
Odma na pocetnoj stranici kada se ulogiras u sucelje modema
8 godina
neaktivan
Oke...thx...
8 godina
neaktivan
Ne mogu uopce uci u postavke nece mi otvorit stranicu 192.168.1.1
Pokusao sam resetirati ruter,laptop,mob...ovo mi izbaci:

Web-lokacija ne može se dohvatiti

Hostu 192.168.1.1 bilo je potrebno previše vremena za odgovor.
Pokušajte sljedeće:
provjerite vezu
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
12 godina

prošao sam tu agoniju u trajanju 2 mjeseca

nakraju sam ih natjerao da mi pošalju novi modem i inbox radi bez brige, barem kaj se logiranja tiče

tp link ima puno bolji wifi ali inače je bar kod mene bio smeće, ne znam kakav je bio kao novi ali ovo je bilo prestrašno.

8 godina
neaktivan
Pa da u pravu si...htjeli su mi poslati novi modem no kad je vidio u sustav da prelazim na vdsl reko mi je da trebam ovaj tjedan dobiti taj iskratel...
15 godina
neaktivan
kokum20 kaže...
kokum20 kaže...

Prije 2 tjedna poslao Optimi facebook sluzbi da mi je potrebna informacija u kojem iznosu moram platiti penale ukoliko zelim raskinuti ugovor.

Odgovore mi isti dan kako je potrebno ime vlasnika i broj telefonske linije, te da ce kontaktirati vlasnika na telefon s tom informacijom. Ja pruzim trazene informacije i cekam.

Prosao tjedan dana. Pingam ih da je proslo tjedan dana i da me nitko nije nazvao i da cekam tu jednu jedinu informaciju tako dugo bez veze. Odgovore kako su proslijedili pozurnicu timu koji je zaduzen za to.

Sada je prosao i drugi tjedan. Pizdim. Dva tjedna (a vjerojatno i vise) se treba cekati da dobijes jednu j*benu informaciju.

Uzasna korisnicka podrska, i daleko najsporija od svih s kojima sam imao iskustva, a imao sam hands-on iskustva s HT-om, Amisom i Bnetom.

Još 4 dana prošla. Još jednom se žalio. Još jednom dobio odgovor da su proslijedili požurnicu ekipi koja je zadužena za to.

Jel postoji neki zakonski rok do kada moram dobiti odgovor od korisničke podrške? Jel Hakom to definira možda? Ovo mi nema smisla ako me teoretski mogu zavlačiti još 10 mjeseci koliko mi je preostalo ugovorne obveze, a zakonski im ne mogu ništa?!

Otvorili su zahtjev na save desk. Navodno imaju hrpu posla i super sporo zovu korisnike. Strpljen, spašen.

11 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Zove me tip iz Optime i nudi mi paket INT TEL Surf za 155 kn. Trenutno imam VDSL s 20Mbps i besplatnim minutama. Kažem mu da ću pogledati na njihovoj stranici, pa ću se javiti. Na stranici vidim da se radi o slagalici: do 60Mbps i bez besplatnih minuta. Kako fixni telefon rijetko koristim, nazovem ih i kažem da su mi nudili novi paket i da bi prihvatio ponudu. Ženska koja se javila kaže mi da će odmah uključiti uslugu i poslati mi novi ugovor (40Mbps koliko mi linija podržava). Nakon tri dana ih zovem i kažem da sam ugovorio novi paket s većom brzinom, koja još nije puštena. Tip s kojim sam razgovarao mi kaže da ima neki problem i da će me oni nazvati. Za desetak minuta me zove ženska s kojom sam ugovorio uslugu i kaže mi da ja na ADSL nemogu imati više od 20Mbps. Ja joj kažem da ja koristim VDSL i da mi linija podržava do 40Mbps, kako su mi oni izmjerili i ponudili mi. Kaže ženska da će me nazvati. Zove me nakon dvadesetak minuta i kaže da nemogu dobiti 40Mbps preko Optime (155 kn), nego ako hoću veću brzinu, može preko T-Coma (205 kn). Rekao sam joj da stornira novi ugovor, da ostajem na starom.

Nije mi jasno kako mi mogu nuditi uslugu, za koju poslije kažu da mi je ipak nemogu ponuditi preko svoje mreže nego preko T-Coma (što je skuplje), a prije šest mjeseci kada sam prešao na VDSL sam mogao dobiti brzinu od 40 Mbps na njihovoj mreži.

Zna li netko postoji li stvaran tehnički razlog za ovo, ili su se preračunali u cijeni pa im se ne isplati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Optima telekom internet

evo napokon mi je ukljucen vdsl...brzina je oko 25mb/s...stavio sam sliku iz routera pa ako netko ima volje da prokomentira dali moze ici vise ili je to to...hvala unaprijed

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
To nosta ne vrojedi, treba otic na status xDSL, ima u prvom izborniku s ljeve strane
8 godina
neaktivan

sorry evo podataka

15 godina

Ide ovo 66/13..znači može 50Mbps bez problema..

8 godina
neaktivan

A meni prodaju maglu da ne ide vise od 28...no sto mi vrijedi kad mi nece ukljuciti tu brzinu...mogu se vodovodu zaliti...kad odem na korisnicke stranice pise da mi je ukljuceno 60/10...ja mislim da oni imaju neki dogovor sa ht-om da nas koji smo preko t comove infa ne spajaju na vise od 20 do 25...

16 godina

Pozdrav,

nude mi iz Optime INT TEL SUPER paket pa me zanima koju brzinu mogu imati na VDSL-u prema ovim podacima o ADSL-u?

T-com infrastruktura.

Hvala

13 godina
Optima telekom internet

Mene zanima kolika su odstupanja u brzinama od onih koje oni mogu vidjet na osnovu podataka iz mog rutera ili gdje vec gledaju?

Znaci bili me nazavali i pitao sam ih koliko bi mogao imat najvecu brzinu i kazu na osnovu onog sta oni vide oko 35 Mbps mislim da bilo. E sad me zanima koliko je to tocno i koliko bi mi islo za stvarno?

Trenunto sam na TO2 10Mbps.

I jos me zanima jel svi ovi novi paketi tipa ovaj od 20-60 Mbps ide na VDSL?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.3.2017 22:36 (bero666).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nemoju dogovor s HT, nego HT kaze da na toj lokaciji nemre vise od 20 i duviđenja, moze optima trazit i 200 da tehnicki moze, nebude dobila
9 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Evo da ja opišem svoje zadnje iskustvo s Optimom. 

Koristim Optimu već 9 godina. Zadnje sam bio na TO2 paketu od 10 Mbps jer je to najviša brzina koju su mi mogli 

ponuditi.  I bio sam pod ugovorom dvije godine, otprilike još godina dana ostalo do isteka ugovora.

I prije neki tjedan me zovu i kažu da sad imaju nove pakete i da mi mogu ponuditi VDSL. I nakon provjere mi kaže da sam udaljen

od centrale 280m i da im pokazuje propusnost 59 Mbps i da bih trebao imati zbog toga brzinu blizu maksimalnih 60 Mbps koji su uključeni

u tu opciju. I uglavnom, nakon što sam pregledao ponudu, odlučio se za opciju tog najbržeg interneta s telefonom bez minuta što je ukupno 155kn. Što mi se činilo kao stvarno dobra ponuda. Nazvao ih i zatražio tu uslugu. Rekli mi da mi se stari ugovor odmah stornira te če se napraviti novi na dvije godine s tom novom uslugom. 

I za par dana mi stiže poštom obavijest o tom ugovoru. I svega nekih tjedan dana iza toga me zove tehničar da bi došao s novom opremom koja mi je potrebna. I dolazi tehničar, pokušava spojiti neki ruter, nisam ni vidio koji i nikako ne uspijeva. I onda odlazi u auto i donosi novi, Iskratel i njega spaja i odlazi. 

Upalim komp i Internet radi. Upalim speedtest, a kad ono brzina oko 4 Mbps, manja nego što sam imao prije. I zovem korisničku službu, prijavim i kažu javit će se. I prođu dva dana, ne javlja se nitko pa zovem ponovo. Pa još uvijek ne znaju. Pa zovem još par puta kroz iduća dva dana da bi na kraju dobio informaciju da ipak ne mogu dobiti vdsl uslugu zbog određenih tehničkih problema, nekih predugačkih petlji od mene do centrale i sl. A sve to nakon što su oni mene zvali i nudili mi da pređem na tu uslugu, napomenuli da sam samo 280m od centrale i da mi je propusnost odlična. I sad je zadnja informacija da se strpim do idućeg tjedna pa bi me trebali opet prebaciti na onaj stari paket i staru brzinu te se nadaju da će brzina biti kao što je bila prije. Jedino što mi je rečeno da će mi se taj stari ugovor koji sam imao stornirao pa sad i ako me vrate na prvotno stanje, da više nisam vezan ugovorom.

Eto, u ovih 9 godina stvarno nisam imao nekih većih problema s njima, ali ovo je stvarno loše. Nude novu uslugu, napraviš novi ugovor, a onda odjednom ispada da ipak ne mogu ponuditi tu uslugu. 

Tako da sad planiram se prebaciti negdje drugdje. Dostupni su mi još H1 i Bnet. Iako mi se više sviđa ponuda od H1. Njih sam zvao i tražio da mi provjere dostupnost i rekli su mi isti podatak da sam udaljen 280m od centrale i da ne bi trebalo biti nikakvih problema s brzinom. Da li netko zna hoće li biti istih problema ako se recimo, prebacim na H1? Koriste li oni iste centrale i vodove kao i Optima? 
Isto tako, razgovarao sam i sa službom Bneta i oni me uvjeravaju da s njima sigurno neću imati nikakvih problema jer oni imaju svoju infrastrukturu. Pa eto, ako netko ima iskustva s tehničkim problemima kod jednog operatera i prelaskom na drugi, rado bih čuo mišljenja.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 1
10 godina
fizzer kaže...
Dostupni su mi još H1 i Bnet. Iako mi se više sviđa ponuda od H1. Njih sam zvao i tražio da mi provjere dostupnost i rekli su mi isti podatak da sam udaljen 280m od centrale i da ne bi trebalo biti nikakvih problema s brzinom. Da li netko zna hoće li biti istih problema ako se recimo, prebacim na H1? Koriste li oni iste centrale i vodove kao i Optima?

Pa, u vecini slucajeva su opreme ostalih ISPova sve na istim mjestima, ali ne mora biti tako (nije bilo u mom slucaju), ali pretpostavljam da ce bit u tvome. Ako hoces bit siguran naravno, tcom sigurno ima tamo opremu, i oni ce ti moc isporucit najbolje. H1 mislim da imaju opciju bez ugovorne obveze pa onda ako ti se ne svidi uvijek mozes odustat i prec na nekog drugog, pa ako ti se isplati, probaj. Iako, usporedi i tcom usluge jer postoje dosta dobre opcije "ispod stola" kod sluzbe za zadrzavanje pa vidi i dal ti to odgovara.

Bnet ne koristi istu tehnologiju kao ovi ostali sto si naveo (tcom, h1, optima) tako da udaljenost od njihove centrale je vjerojatno drugacija, ali i nije bitno jer je tehnologija takva da sama brzina obicno nije problem vec zagusenje brzine kad svi vuku u isto vrijeme, sto dodje do izrazaja najvise u gusto popunjenim naseljima, ili tamo gdje ima puno bnet korisnika.

9 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru.

Cuo sam vise puta na raznim mjestima da se spominju te neke posebne opcije kod tcoma od te sluzbe za zadrzavanje.

Mozes li mi reci kako to konkretno funkcionira? Koji je postupak da dodjem do tih posebnih ponuda? Ako ne moze ovih putem,

moze i PM.

Jer koliko sam gledao ponudu tcoma na njihovim stranicama, cijene su dosta više nego kod ovih ostalih. Ali ako se na 

drugi nacin moze nesto bolje isposlovati, onda bi ih i uzeo u obzir. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.3.2017 0:23 (fizzer).
10 godina
Optima telekom internet

Imas u t-com temi bas na zadnjoj stranici (ima i prije).

t-com tema

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Nemoju dogovor s HT, nego HT kaze da na toj lokaciji nemre vise od 20 i duviđenja, moze optima trazit i 200 da tehnicki moze, nebude dobila

A iz hta me zvali prije 2 tjedna i na mojoj lokaciji mi oni nude turbo brzinu od 50mb/s...toliko o "postenoj politici" no za cudo u szk u optimi sam dobio napokon nekoga tko kuzi stvari...rekao mu da mi po tim podatcima u ruteru bi brzina trebala biti min 50 i covjek prijavio tehnicki kvar i sad nabodbo trebaju izaci na teren da ponovo mjere...navodno da mozda nesto nisu dobro ukljucili na centrali...e sad zivi bili pa vidjelu sta ce biti od svega toga...no naravno da znam da nece biti nista...

16 godina
mrgud1 kaže...

Pozdrav,

nude mi iz Optime INT TEL SUPER paket pa me zanima koju brzinu mogu imati na VDSL-u prema ovim podacima o ADSL-u?

T-com infrastruktura.

Hvala

Može netko odgovoriti?

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.3.2017 13:16 (mrgud1).
9 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Znaci vec pola godine se mucim s netom, odnosno brzinom interneta, inace sljaka mi na 2 mbps(jer su mi toliko maksimalno pustili i ne zele vratiti), ali i tih 2 mbps cesto zna pasti ispod 1 mbps, onda moram upaliti i ugasit router da bih vratio brzinu na neku normalu, ali posto je taj problem dosao do tog nivoa da ja u danu po 5-6 puta palim i gasim router, jednostavno mi je prekipjelo, ovi iz OT ne zele nista uciniti po pitanju tog problema tj. zele mi smanjiti brzinu(ali kud cu manju od te koju imam), mozda netko zna nekakvo rjesenje?
I da, mijenjao sam uticnicu i splitter, no i dalje ista stvar...

mamicu cigane

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Bok,

Evo danas sam narucio onaj klasik paket internet plus telefon pa me zanima koliko cijeli proces ukljucenja interneta traje.

Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SuBBzy kaže...
Bok,

Evo danas sam narucio onaj klasik paket internet plus telefon pa me zanima koliko cijeli proces ukljucenja interneta traje.

Hvala.

Ja sam uzeo onaj Int TEL Surf. I mene zanima ako netko zna

10 godina
neaktivan
mrgud1 kaže...
mrgud1 kaže...

Pozdrav,

T-com infrastruktura.

Hvala

Može netko odgovoriti?

Ovisi kolika je blizina centrale,meni su obećali 20 mpbs i toliko sam i dobio

Poslano sa Lenovo Vibe K5
16 godina

Prebacili su me sa ADSL-a na VDSL. Obečali su mi brzinu oko 33 mbps a dobio sam 20. Razlog iz kojeg sam se odlučio  za potpisivanje novog ugovora i odabir paketa INT TEL SUPER

bio je taj što su mi rekli da mi je brzina koju mogu dobiti preko 30 mbps a takvu sam potvrdu s obzirom na kvalitetu parice dobio i ovdje na forumu.

U prilogu su podaci sa ADSL-a i sadašnji sa VDSL-a pa molim komentar o čemu bi se tu moglo raditi.

Hvala

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice