Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.235
|
čitano: 1.378.019
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Optima telekom internet
Na etiketi pise V4 ili V5 nadogradnju dobsva trenutno samo V5
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
Optima telekom internet
Optima Telekom uskoro kreće s primjenom autorizacije na poslužiteljima odlazne pošte što zahtjeva promjenu postavki vašeg e-mail klijenta tj. aplikacije za razmjenu elektroničke pošte.

Promjene postavki obuhvaćaju:

1. Korištenje alternativnog porta za poslužitelj odlazne pošte Optima Telekoma - SMTP (port 587 tzv. mail submission) 2. Uvođenje obavezne TLS autorizacije za poslužitelj odlazne pošte Optima Telekoma

Molimo vas da izvršite promjenu postavki vašeg e-mail klijenta tj.. aplikacije za razmjenu elektroničke pošte najkasnije do 01.05.2014. godine.

Kod mene u Mail programu ne postoji TLS. Koja su jos druga imena za tu autorizaciju?
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Optima telekom internet

bilo je i vrijeme za to. baš nekidan sam testirao to svojem t-com mailu i ako u outlooku postavim da nema zaštite, cain bez ikakvog problema posnifa lozinku. ako postavim ssl/tls lozinka se ne pokaže u  cainu što znači da se ne prenosi u plain textu ako je kriptirane uključeno i to je vjerojatno glavni razlog uvođenja obavezne enkripcije. kod outlooka 2007/2010 se enkripcija lako podesi u naprednim postavkama

edit: koji je taj tvoj mail program?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 22:23 (peace_of_cake).

0 0 hvala 1
13 godina
peace_of_cake kaže...
edit: koji je taj tvoj mail program?

{#} sorry

Windows Live Mail.

Pretpostavljam da je to "Secure connection (SSL)"

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
13 godina
Optima telekom internet

meni se čini da tebi nešto nije jasno. obavjest koju je dala optima se odnosi samo na one korisnike koje njezin mail koriste u npr outlooku ili thunderbirdu i sličnim programima. ako ti mail provjeravaš u browseru (klasično odeš na https://login.live.com/ i prijavis se) veza je već zaštićena sa tls-om. ako svoj mail provjeravaš u navedenim e-mail klijentima onda ti sam u postavkama moraš podesit da bude sigurna veza. vjerojatno nakon tog datuma koji si naveo optima više neće primati nesigurne veze tj moći ćeš provjeravati optimin mail samo ako si podesio tls vezu u postavkama. napominjem: obavjest se odnosi samo za optimin mail. za sve ostale mailove ova obavjest nema utjecaja, a i optima ne može utjecati na ostale mail provajdere i da hoće.

0 0 hvala 1
13 godina
Optima telekom internet

Hihi, ajmo ovak {#}

1. Koristim Windows Live Mail. Dio paket Windows Essentials od Microsofta. Bivsi Outlook Express.

2. U mailu od Optime pise da se mora podesiti TLS autorizacija.

3. Windows live mail nema mogucnost TLS autorizacije.

3. Da li je SSL = TLS?

Tj. da li sam sad tocno podesio?

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Optima telekom internet

da li koristiš m$ mail npr hotmail ili baš mail koji je dala optima kojeg imaju svi njezini korisnici. kod mene je ovako namješteno:

ako ne staviš da ulazni poslužitelj (pop3) zahtjeva sigurnu vezu, kako sam testirao opet može netko doć do tvoje lozinke (uz uvjet da je spojen na tvoju lokalnu mrežu)

edit: ssl nije isto kao tls ali je vrlo slično samo je tls nešto sigurniji i noviji standard ali sigurnost ovisi i o implementaciji te zaštite

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 13:16 (peace_of_cake).

0 0 hvala 1
13 godina
peace_of_cake kaže...

da li koristiš m$ mail npr hotmail ili baš mail koji je dala optima kojeg imaju svi njezini korisnici. kod mene je ovako namješteno:

ako ne staviš da ulazni poslužitelj (pop3) zahtjeva sigurnu vezu, kako sam testirao opet može netko doć do tvoje lozinke (uz uvjet da je spojen na tvoju lokalnu mrežu)

Od T-COM-a. U tri godine koristenja Optime, jos mi nisu otvorili njihov mail, ni nakon hrpe mailova :)

Postao sam korisnik, a nisam dobio mail account {#}

Vidis, kod mene nema izbornik za odabir sifriranja veze, nego je samo SSL, a nema TLS :(

Znaci, to nije isto? :(

Znaci, poslije onog datuma necu moci slati mailove s ovim programom?

A sto se tice POP servera, hvala, uopce nisam mislio na to.

Morat cu pogledati koje T-COM postavke koristi.

13 godina
Optima telekom internet

možda windows live mail pod ssl podrazumjeva i tls a možda verzija koju koristiš je zastarjela i m$ je tek u novijim verzijama implementirao tls ali po ss koji si dao izgleda da koristiš win 8/8.1 i vjerojatno jednu od novijih verzija windows live maila. i pošto koristiš t-comov mail, tls koji optima uvodi pod obaveznu opciju nema utjecaja i na t-com mail, bar ne za sada

0 0 hvala 1
13 godina
peace_of_cake kaže...

možda windows live mail pod ssl podrazumjeva i tls a možda verzija koju koristiš je zastarjela i m$ je tek u novijim verzijama implementirao tls ali po ss koji si dao izgleda da koristiš win 8/8.1 i vjerojatno jednu od novijih verzija windows live maila. i pošto koristiš t-comov mail, tls koji optima uvodi pod obaveznu opciju nema utjecaja i na t-com mail, bar ne za sada

{#} Namjerno sam snimio stariju verziju Live maila, jer su iz nove izbacili hrpu opcija i na losije izmjenili sustav sortiranja (mislim da ne postoji sortiranje dolaznih mailova po datumu {#} , nego cijelih konverzacija, il tak nesto je bilo)

Ma mislio sam opcenito bolje zastiti T-COm mail. Al to cu si ja sam pogledati. Hvala.

13 godina
Optima telekom internet

probaj koristit outlook ili thunderbird kao e-mail klijent

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Imam isti problem sa tim modemom ZTE internet mi steka igrice mi stekaju imam ga vec tjedan dana i vec mi je dojadilo se živcirati sam kako da to riješim 

Denis

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prijavis kvar pa dobijes novog.
15 godina
Optima telekom internet

likovi iz optime su smijesni znaci vec 2 mjeseca mi se svakodnevno rusi internet na sekund i to iritira, isto tako internet se jako uspori zbog nepoznatog razloga (upaljen je fejs na jednom racunalu, na mobu se ne updejtaju aplikacije niti nista ostalo, ne krade se wifi, itd... ) i ja njih tako zovem i kaze meni lik kao da mjerim 7 dana brzinu preko hakometra te da im se javim pa ono WTF? {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Da to je sluzbena procedura i to od HAKOM-a, a po tom najvjerojatnije je modem u banani ako su parametri OK.
15 godina

nevjerujem da je za modem jer optimu imam manje od godinu dana i bila je slicna situacija od prvog dana kad sam presao na njih zbog problema sa ht-om

13 godina
neaktivan
Gle masa modema koja dođe zna bit neispravna i to nista cudno.
13 godina
peace_of_cake kaže...

Pronasao sam rjesenje, ako ce biti jos ljudi s istim problemom:

http://www.outlook-apps.com/windows-live-mail-tls/

Jedina opcija za autorizaciju je SSL, ali ako u opcijama ukljucis "my outgoing mail server requires authentication" automatski ce se koristiti TLS {#}

15 godina
neaktivan
Optima telekom internet
Ika netko da ni objasni kako funkcionira ukljucenje i placanje racuna? Moja kila, glupa, jesposobna majka, unatoc mojim upozorenjima je potpisala zahtjev za ukljucenjem.
Kako nema telefonske linije zvali su je iz t coma da je pitataju kad da dodju to postaviti. Glupaca ih nije pitala koliko kosta, i rekla je kako nije potpisala ugovor.
Onda joj je netko rekao da treba placati naknadu tcomu, pa se sva usrala.
potpisala je da je upoznata s opcim uvjetima poslovanja, a nije, iz mog brzog iskustva u iskonu znam da trebaju ostaviti te opce uvjete da ih osoba procita. U ugovoru joj neke kucice nisu oznacene: ona o trajanju ugovora sto jako utjece na cijenu ukljucenja, datum zaprimanja je prazan.
Na drugom papiru pise da ima 14 radnih dana za raslid ugovora u psanom obliku. I Tamo je stavljen datum, 25.2.2014

Molim neke savjete, kako da postupim (osgm da tresnem staru necim po glavi)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ono sto je moguce ako nema broj za prijenos je da je u pitanju HALO HALO HALO usluga, di se dobiva internet i 2 telefonska broja preko voipa na ht infrastrukturi, HT je vjerojatno samo propustio paricu, a ostalo ce optima, ako nema ugovorne obveze onda je ukljucenje preko 1000 kn, tako da se treba na to zalit da izmjene na 24 mj i otpisu ukljucenje.

11 godina
Optima telekom internet

Zvao sam optimu da mi otklone kvar pucanja veze i sum u telefonu.

Rekli su da nisu u stanju otkloniti kvar i ponudili mi raskid bez penala.

Zar je moguce da se to nemoze rijesiti?

I jos pitanje,ako bi se prebacio na drugog IP-a dali bi problem ostao isti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako je parica u problemima, a sigurno je, jer sum se dobije samo ako je parica u banani, imao bi identican problem i na 2. Operateru. Jer u centrali na portu sigurno ne sumi.
I skojeg si to podrucija?
Sigurno je neki idiot od tehnocara bez izlaska na teren zatvorio kvar pod nema tehnickih mogucnosti, bolje nemoze, a nije istan. Nazovi optimu i reci da ti frend radi za ht i da ti to oma prebace u HT na popravak parice jer problem nije kod tebe.
11 godina
Optima telekom internet

Bili su jucer i pregledali onu kutiju na stupu ispred kuce i to je prakticki to.

Mozda je do kabela ispod zemlje ali im se neda raskopavat cestu radi toga.

Dakle HT je duzan to popraviti kako god zna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Optima telekom internet

reci neka promijene paricu jer vjerojatno ima neiskorištenih žica u onom debelom kabelu sa sto žica

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako je nadzemno sve ok nekati promjene podzemnu nije ti to neki poso, prespoji te na novu podzemnu, ode u centralu portira je na tvoj port i to ti to, moralo bi biti slobodnih i dobrih.
Ako je kabal u banani, ht je duzan izdat nalog za mini projekt te promijeniti taj kabel.
11 godina
Optima telekom internet

Evo bas sam ih zvao opet u optimi.

rekli su mi da HT nezeli izmjeniti kabele i da se obratim udruzi za potrosace.

Dakle 0 bodova.Buduci da mi jesno stanje prava u zemlji necu nista postici. Dali je rijesenje mozda bezicni internet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Optima telekom internet

ako imas dobre susjede, koristi njihov net i samo njima reci da odaberu flat paket i barem 10 mbps brzinu i to je to. tebe bi trebalo to kostat max 100 kn/mj

0 0 hvala 0
16 godina
Optima telekom internet

Prelazim sa t-coma na optimu, ali preko t-comove mreže.

Zanima me jel postoji mogućnost da koristim i dalje ruter od t-coma, samo da upišem kor.ime i lozinku što ću dobiti od optime.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
S tom nemas problema, radit ce sigurno. Samo ako ti T-com ne uzme modem. Jer ako su ti radili zamjenu modema između 10 mj 2010. do sad modem nije tvoj vec od HT.
16 godina
Optima telekom internet

Nisu radili zamjenu, taj ruter imam od 2009 god. Znaci moze raditi, jel trebam jos nesto u njemu promijeniti osim kor.imena i lozinke. Cuo sam da optima daje ZTE modeme, koji nisu bas nesto. Da dosta puca veza na njima.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice