Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.235
|
čitano: 1.322.758
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Optima telekom internet
olio wwe kaže...

evo, nakon dosta zivkanja, bio tehnicar kod mene, mjenjao router, mjenjao stb, i kaze da   on nezna zasto tv ne radi, ali da ce biti kvar na tcom centrali ili da jos nisu pustili stream, e jos kaze nek budem strpljiv jos koji dan, i gle cuda jucer zvali da mi je sve pusteno , promjenim tcomov router i stavim optimu i radi, dojmove cu napisat nakon nekoliko dana koristenja

dakle zakljucak je jednostavan treba ih nonstop zvat dok to ne srede{#}

Tako je, ipak je u centrali neš brljali, koliko znam u centrali stalno nadogradjuju hardwarea zbog novih korisnika, a kod ugradnje obično oni ugase i ugrađuju hardwareaapa onda zaborave da upale koji je prethodno ugasio pa stari korisnik ostao čudu npr neradi Tv i sl.

Sam svoj majstor. :)
16 godina
neaktivan
domac5 kaže...

ma stalno produzuju te akcije...jedino lose kod optime je to sto imam ping 40 kad igram na hrv serverima a prije na dok sam bio na preskupom t-comu imao sam ping 22 i dijele sranje od rutera neki sagem boze sacuvaj...da mi je nekak iskoristit ovaj ruter koji sam prije imao siemens gigaset sx 763...al uglavnom s obzirom na to kolko sam prije placao i kolko sad placam jako sam zadovoljan

Mozda ti je rjesenje par postova iznad tvoga.

http://www.bug.hr/forum/post/povezivanje-internet/optima-telekom-internet/2641141.aspx

Cypher: Ignorance is bliss.
16 godina

dugo sam korisnik optiminog interneta i u posljednje vrijeme sve cesce ih zovem da mi rijese problem sa internetom

naime, po ugovoru ima 2 mbps, međutim ta se brzina nikako ne postize kad testiram na speedtest-u. ping je visok, brzina interneta nikako nije stabilna. 

zvao sam ih dosta puta, sad ne znam ima li vise ikakvog smisla to radit, da li da ih zovem da posalju tehnicara da vide sta se desava? 

ako je imao netko slicnu situaciju?

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
Obi Wan kaže...

dugo sam korisnik optiminog interneta i u posljednje vrijeme sve cesce ih zovem da mi rijese problem sa internetom

naime, po ugovoru ima 2 mbps, međutim ta se brzina nikako ne postize kad testiram na speedtest-u. ping je visok, brzina interneta nikako nije stabilna. 

zvao sam ih dosta puta, sad ne znam ima li vise ikakvog smisla to radit, da li da ih zovem da posalju tehnicara da vide sta se desava? 

Imao sam isti problem prije 2 mjesaca,brzina niska i stalno puca veza,a telefon nji ni radio skoro cijelo mjesec.

Iz optime su me muljali sa nekim glupim lažima i nikako da poprave,na kraju su problem riješili tehničari iz t-coma u samo 5 minuta.U tome je i bit problema,t-com radi servis za optimu,a njima se baš i ne žuri kad se radi o korisnicima optime.

16 godina
zzz kaže...
Obi Wan kaže...

Imao sam isti problem prije 2 mjesaca,brzina niska i stalno puca veza,a telefon nji ni radio skoro cijelo mjesec.

Iz optime su me muljali sa nekim glupim lažima i nikako da poprave,na kraju su problem riješili tehničari iz t-coma u samo 5 minuta.U tome je i bit problema,t-com radi servis za optimu,a njima se baš i ne žuri kad se radi o korisnicima optime.

a vidim nema druge nego triban bit bezobrazan.... sutra cu ih nazvat i je8at cu im mater...

13 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
zzz kaže...
Obi Wan kaže...

a vidim nema druge nego triban bit bezobrazan.... sutra cu ih nazvat i je8at cu im mater...

zašto postoji magična riječ HAKOM?samo im je spomeni i pokucat će ti na vrata a da se nećeš ni snać :)

Avenged Sevenfold foREVer!
15 godina
neaktivan
Optima telekom internet

otkad imaš tih problema sa internetom?

ja sam korisnik isto dosta dugo i do prije cca. 4-5 dana je bilo sve savršeno, i sad se javili problemi s vezom, nije da puca nego malo imam konekciju malo nemam, neznam niti kako da objasnim

nisan ih tia zvat sve misleći da je do mene, ali ako bude tako i sutra morat ću

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cerina15 kaže...

otkad imaš tih problema sa internetom?

ja sam korisnik isto dosta dugo i do prije cca. 4-5 dana je bilo sve savršeno, i sad se javili problemi s vezom, nije da puca nego malo imam konekciju malo nemam, neznam niti kako da objasnim

nisan ih tia zvat sve misleći da je do mene, ali ako bude tako i sutra morat ću

ma imam skoro pa i vise od misec 2...

visok ping, spora veza, evo taman mirim na speedtest i pise 0.39 mbps.

i to sam vidija samo zato jer su clipovi na youtube poceli sporo loadat, u biti skoro svaki clip loada sporo, pa sam mislija da je to youtube servera, međutim kako prije nisam prije ima problema i jos po mjerenjima na speedtest-u sad sam 100% siguran da je do optime. sutra cu nagazit na njih i dok ne poprave zvat cu ih svaki dan. jer ozbiljno mi idu na zivce.

14 godina
Optima telekom internet

Meni isto zadnja dva dana nešto zafrkava net...brzina mi je za pola pala. Nazovem ih danas popodne i sve se vrati u normalnu odmah

1 0 hvala 0
16 godina
cod4gamer kaže...

zašto postoji magična riječ HAKOM?samo im je spomeni i pokucat će ti na vrata a da se nećeš ni snać :)

a bude li potribno doce i do toga...

16 godina
neaktivan
olio wwe kaže...

evo, nakon dosta zivkanja, bio tehnicar kod mene, mjenjao router, mjenjao stb, i kaze da   on nezna zasto tv ne radi, ali da ce biti kvar na tcom centrali ili da jos nisu pustili stream, e jos kaze nek budem strpljiv jos koji dan, i gle cuda jucer zvali da mi je sve pusteno , promjenim tcomov router i stavim optimu i radi, dojmove cu napisat nakon nekoliko dana koristenja

dakle zakljucak je jednostavan treba ih nonstop zvat dok to ne srede{#}

T-Com je annex B a Optima annex A tako da nije moguće mješati recimo T-Comov ruter sa Optiminim adslom.

World Championships: 7, GP started: 290, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,518
15 godina
neaktivan
Optima telekom internet

ja imam samo popodne probleme tamo od 2h do 7h

kako da se javlja nekakvo opterećenje

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

Isto kao i kod frendovog B-neta. Navečer mu znao past brzina na 1.5mbita a po danu uredno ide i do 16.

Iz szk kau da je to zbog opterećenja.

World Championships: 7, GP started: 290, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,518
16 godina
F1-IVO kaže...
Cerina15 kaže...

Isto kao i kod frendovog B-neta. Navečer mu znao past brzina na 1.5mbita a po danu uredno ide i do 16.

Iz szk kau da je to zbog opterećenja.

gle.. mene nije briga je li to zbog opterecenja ili ne. ja imam ugovorom 2 mbps i ima da bude takva brzina. ubuduce bude li 0.01 mbps ispod ugovorene zovem. 

16 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
gle.. mene nije briga je li to zbog opterecenja ili ne. ja imam ugovorom 2 mbps i ima da bude takva brzina. ubuduce bude li 0.01 mbps ispod ugovorene zovem. 

Sve ja to kužim. Imao sam i ja borbe ali neznam kako kod drugih operatera ali kod T-Coma piše da ukoliko ti nisu u stanju isporučiti 4mbita da će ti isporučiti onu koju ti maksimalno mogu dati (ima ih dosta koji od 4mbita imaju jedva 2).

16 godina

ma sve ja to razumin, al ja sam ima prije i i vise nego 2 mbps, znaci da je ono sto ja potrazuem ostvarivo...

14 godina
Optima telekom internet

niko ti nemoze isporucit tocno 2 mbita moze biti ili vise ili manje... ja od svoja 4 mbit dobivam 3.8 ali to sam tek nedavno rijesio... kad dodem na komp ispricat cu vam cijelu pricu sad mi se neda pisat na mobu

edit: i tak sused i ja(50m udaljeni) imamo optimu igramo cod 4 multiplayer i on sa 2 mbit brzinom ima ping 22 a ja sa 4 mbit imam ping 40...neki dan kod treceg susjeda koji je na t-comu dode agent iz optime i nudi mu internet prica mu lovacke price i moj sused popljuje optimu i njihov internet(ispricao im je moju situaciju) i veli optimin agent za mene mah sigurno je spojen na staru centralu a ovaj drugi na novu centralu...cim mi je to ovaj ispricao ja saljem e-mail optimi zalim se na visok ping i tako to i za nekih 3 sata oni meni odgovaraju napravljene su izmjene na vasoj liniji molimo testirajte to...ja dodem na komp upalim speedtest kad ono ping 16 ja se krizam...prije toga prebacivanja sam imao max 3.4 mbit download a sad imam 3.8 mbit...rezultati speedtesta

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 22:24 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo update situacije

danas sam rijesio problem, veza je stabilna 2.2 mbps pokazuje na svaki test

predhodno je divljala, nazovem ja njih kazu oni da je splitter u pitanju, odnosno da je pokvaren, spojite se izravno na glavnu telefonsku liniju, napravim to veza stabilna. opet na splitter veza opet sranje

kasnije me spoje na drugog operatera i sve ok, on je kao izvrsio neke promjene na centrali. pricali su neke price kao da je splitter otisao pa cemo vam to zaminit za 50kn, pa da je router star, al daj 120 kn pa cete dobiti novi.

pa kao se ponove problemi drzite router spojen duze vremena na direktnu liniju bez splittera.

sve u svemu, moje misljenje je da je cilo vrime bio problem gori na centrali, a ne u mene, jer odkad sam njihov korisnik nikad nisam imao problema ni sa vezom (dobro nekad je znala past ali to bi oni rijesili brzo) niti sa opremom (router, splitter). jednostavno mi se pari da sam im dopi*dio nakon pustog zvanja pa su se ''smilovali'' i rijesili problem. sta je zalosno ali eto.

16 godina
Optima telekom internet

Citam nekoliko zadnjih postova i ne mogu vjerovati da imate toliko problema. Evo ja sam na Optimi zadnjih mjesec dana (lokacija: Osijek), bas danas dosao prvi racun i uopce nemam problema (evo kucam o drvo).

Veza je stabilna, cak ju vise i ne provjeravam preko speedtesta. Uopce ne puca, download ide maximalno, upload zadovoljavajuci. Dobro, nisam gamer pa me niti ping ne zanima.

Ali evo u moru zadnjih primjedbi, izdvajam jednu pohvalu za Optimu! {#}

TrustNo1

2 0 hvala 0
14 godina
Miki77 kaže...

Citam nekoliko zadnjih postova i ne mogu vjerovati da imate toliko problema. Evo ja sam na Optimi zadnjih mjesec dana (lokacija: Osijek), bas danas dosao prvi racun i uopce nemam problema (evo kucam o drvo).

Veza je stabilna, cak ju vise i ne provjeravam preko speedtesta. Uopce ne puca, download ide maximalno, upload zadovoljavajuci. Dobro, nisam gamer pa me niti ping ne zanima.

Ali evo u moru zadnjih primjedbi, izdvajam jednu pohvalu za Optimu! {#}

I od mene samo pohvale. Ja sam na optimi oko 3 mjeseca i jedino sam imao taj jedan pad brzine koji je trajao dva dana al nakon poziva sve se sredilo.

16 godina

lako ti je kad si novi korisnik... 

14 godina
Obi Wan kaže...

Koliko si ti dugo kod njih i kad su ti počeli problemi?

16 godina
bradonja_85 kaže...
Obi Wan kaže...

Koliko si ti dugo kod njih i kad su ti počeli problemi?

kod njih 4 godine, problemi poceli jos tamo davno, mozda godinu dana nakon sto sam potpisao ugovor sa pucanjem veze, evo nedavno sad prije misec-dva. u biti uvijek su se desavali ti neki tezi problemi u nekom vremenskom periodu od 6 mjeseci-godinu dana kada sam ih morao zvati i po par puta...

15 godina
neaktivan
F1-IVO

T-Com je annex B a Optima annex A tako da nije moguće mješati recimo T-Comov ruter sa Optiminim adslom.

da nije moguce ako imas optimove zice, ali ako imas t -com zice onda je moguce, meni tako radi

olio wwe
15 godina
neaktivan

da li netko zna gdje se mogu naci detaljne upute za postavljanje routera tp link td w8961 nd da opti tv radi? ja to ne mogu nigdje naci , nasao sam samo za bosanski moj tv ali to nisu iste postavke... na optimim stranicama uopce nema tog rutera, a nakon 7 -8 dana rada preko ovog rutera opet je prestao tv radit, zovem ih ali kazu restarataj ruter, no internet radi na sva 4 porta provjereno, ali tv nece, dok na starom siemensu od tcoma radi odlicno

dojde mi da sve odjavim i da ih prijavim svim udrugama za zastitu potrosaca i hakomu i dragom bogu....

olio wwe
16 godina
olio wwe kaže...
F1-IVO

da nije moguce ako imas optimove zice, ali ako imas t -com zice onda je moguce, meni tako radi

nije takav slucaj u mene

16 godina
neaktivan
Optima telekom internet

I meni je poceo blesirati internet ili router (nisam jos otkrio koje tocno). Godinu dana je radilo normalno.

Ali sada imam dosta cesto kratkotrajne prekide prema internetu. Pa se onda zblesira router, te ga moram rucno resetirati i sl.

Router je Sagem ...

Obicno mi se to desava kad je upaljen torrent. Skine mi recimo cca 1GB podataka i nakon toga sve stane. Internet radi, ali skidanje u torrentu ne krece.

Moram ugasiti klijent i upaliti ga ponovno da bi krenulo skidanje.

Ima situacija kada niti internet ne radi, ali kada proradi nakon nekog vremena, torrent svejedno ne krece s skidanjem.

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo otkrio sam jos jedan propust kod optime, naime njihov spliter ne radi ako je spojen prije na mreznu zastitu, kao sto je do sad bio kod mene slucaj do sada, sad sam spojio direktno i sad spliter radi, koji je to sad vrag???

olio wwe
15 godina
neaktivan
da li netko zna kako tocno podesit ruter tp link td w8961 nb da radi na optitv, to je anex b router jer radi na tcomovi zicu, meni jednostavno nece da radi optitv sve drugo radi, provjerili tehnicari tcoma, njihovo je sve ok, sa szk nema koristi oni nemaju pojma o ovome, a ja sam naso ovaj link jako dobro objasnjeno http://mojatv.ba/fileadmin/user_uplo...ja_TV_Full.pdf samo sto je to za bosanski mojatv a mene zanima za optitv sve te silne postavke oko pci i lan portova, naime meni internet radi na sva 4 porta bez beda, a po pravilu bi trebalo samo na dva, na njihovim stranicama nema nista o ovom ruteru
olio wwe
13 godina
Optima telekom internet

jel moguće uzet samo internet kod optime, bez tv-a i telefona?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice