Najbolji nacin spajanja dva racunala na net

poruka: 11
|
čitano: 4.513
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Trebao bih savjet kako spojiti lap-top na net uz postojeci PC. Zasad imam samo kablovski modem. Pretpostavljam da je moguce spojiti lap mreznim kabelom na PC, pa preko pc-a ici na net. Ima li taj nacin prednosti/mane u odnosu na ruter? Ili je najisplativije uloziti u wireless ruter?

Hvala unaprijed na savjetima!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Najbolji nacin spajanja dva racunala na net
KiriKaeshi kaže...

Trebao bih savjet kako spojiti lap-top na net uz postojeci PC. Zasad imam samo kablovski modem. Pretpostavljam da je moguce spojiti lap mreznim kabelom na PC, pa preko pc-a ici na net. Ima li taj nacin prednosti/mane u odnosu na ruter? Ili je najisplativije uloziti u wireless ruter?

ako želiš staviti share internet connection na PC-u to će ti raditi, ali mana je što ti mora biti uvijek uključen PC kada želiš laptopom na net. također ako želiš neke portove otvoriti možda se budeš morao bakćati sa postavkama u firewallima oba računala i antivirusnim firewallom (ako ga ima). za početak probaj tako pa možeš kasnije preći na wireless ruter.

17 godina
neaktivan
KiriKaeshi kaže...

Kupi router i miran si. Nije to tako skupo ovih dana a imas komfor i prakticnost.

16 godina
neaktivan

Hvala na savjetima! Evo upravo pokusavam konfigurirati d-linkov wireless router. Pozelite mi srece! :p

0 0 hvala 0
17 godina

evo malo san citao kako povezati 2 pc-a na internet i zanima me kako to napraviti

jer dok sam citao slucajno sam sam spoija oba pc-a na internet priko routera, tocnije laptop i pc i proradilo je

sad vise to ne mogu, neam pojma zasto, al ako ko zna kako to napraviti molio bih da mi objasnite

usput router je od edimaxa, koji san dobija od optime

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

evo malo san citao kako povezati 2 pc-a na internet i zanima me kako to napraviti

jer dok sam citao slucajno sam sam spoija oba pc-a na internet priko routera, tocnije laptop i pc i proradilo je

sad vise to ne mogu, neam pojma zasto, al ako ko zna kako to napraviti molio bih da mi objasnite

usput router je od edimaxa, koji san dobija od optime

Što se dogodilo pa više ne radi? na ruteru bi trebao postaviti da radi u route modu (postoje bridge i route mod) -ako ne znaš kako onda ili zovi službu za korisnike ili pitaj ovdje.

a što se tiče računala, postavi ih komodno na obtain  an ip adress automatically i to bi trebalo biti dovoljno...probaj izgasit antivirus i firewall samo do vidiš jeli do toga...

17 godina

evo taman san se opet spoija

ne znan opet kako samo san obe ikone za spajanje kliknija

haha koja komedija

17 godina

evo stanje je ovako...

proba san se opet spojit na isti nacin ( 2pc-a na jedan router) i ne ide
malo sam prckao po opcijama i nasa san u internet opcijama Sharing i stavija san tick na Allow other network users to connect through thi computer's Internet connection

ni to nije upalilo. ja jednostavno ne kuzin kako se jednom spoji a jednom ne spoji drugi put

nisan neki strucnjak tako da bih bio zahvalan da mi neko objasni kako to funkcionira

nadopuna: evo ni ja sam ne kuzim kako al opet sam se spoija. ovo je stvarno smijesno, mislim neam pojma sta se desava, a basi ne volin to :D

bilo bi mi lako kad bih po zelji se moga spojit na internet nego radit neke trikove.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 16:54 (Obi Wan).
16 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

nadopuna: evo ni ja sam ne kuzim kako al opet sam se spoija. ovo je stvarno smijesno, mislim neam pojma sta se desava, a basi ne volin to :D

bilo bi mi lako kad bih po zelji se moga spojit na internet nego radit neke trikove.

ovo je za zavarit...

znači potrebno je prvo spojiti oba računala na ruter. nakon toga na oba računala stavi da dobiju automatski IP adresu (znaš li kako?). nakon toga se spoji sa nekim od računala na ruter (znaš li kako?). nakon toga podesi ruter ...ako nijedan od tih postupaka ne znaš, malo je nezgodno ovako non-real-time objašnjavat...traži puno tipkanja i truda, a ne garantira se uspjeh. 

drugi savjet; imaš li nekoga tko to zna podesiti pa da navrati jedno popodne na kolače ili pršut i usput podesi?Osmijeh

17 godina

mmmmmmm dobro.....

snaci cu se nekako :D

a to ako os navratit (ono shema ako imas nekoga, *cough ja sam tu ej vidi me) ... cujes ima jagnjetine, svignjetine, teletignje :D ima svega samo ti dodi :D

imam ja msn ako si zainteresiran hehe :D al nema virtualne meze jbg XD

16 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

mmmmmmm dobro.....

snaci cu se nekako :D

a to ako os navratit (ono shema ako imas nekoga, *cough ja sam tu ej vidi me) ... cujes ima jagnjetine, svignjetine, teletignje :D ima svega samo ti dodi :D

imam ja msn ako si zainteresiran hehe :D al nema virtualne meze jbg XD

ma daj, više mi je navri nečega takvih stvari... nisam mislija da se ja uvalim i nažderemOsmijeh, nego nađi nekog poznanika, teško da će ti neko ko te nezna doć...jedino likovi iz oglasnika...sritno! 

p.s. i hvala na ponudiNamigiva

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice