Mobilni internet u BiH

poruka: 15
|
čitano: 29.418
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Mobilni internet u BiH

Pozdrav svima,

Jedno 10 dana u 8. mjesecu ću boraviti u BiH konkretno područje Stolac u Hercegovini.

Trebam informacije ako netko zna da li se tamo mogu nabaviti neki njihovi USB modemi za internet u prepaid varijanti?

Surfao sam njihovim stranicama i providerima ali informacije su onak polovične i kao da dolaze od treće ruke.....naime nigdje ne mogu skužiti da li postoji prepaid opcija za to. 

Isto tako ne znam da li netko zna kakva je 3G pokrivenost na području Stoca.

Hvala svima na odgovorima....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Mobilni internet u BiH

Zaboravi na 3G u Stocu ovo ljeto...

Samo neupotrebljivi GPRS (sporo, skupo).

14 godina
neaktivan

Pa dobro...meni je bitno zbog maila ako ništa drugo....

Jel možeš bar reći neke informacije, di da odem kome da se obratim, koliko to košta itd, da li uopće postoji prepaid varijanta itd? Koji operater? Apsolutno ništa ne znam, a samo želim navečer provjeriti mail na svom laptopu u selu di nema "normalnog" interneta?

15 godina
neaktivan

Ovo je za GPRS: http://www.eronet.ba/privatni-korisnici/tarife/hej-tarife/mobilni-internet/start

ADSL ima u svakom selu oko Stoca, a ako nemaš ADSL priključak onda iskoristi ovo http://www.ht.ba/hr/Privatni/Akcije-i-novosti/Akcije-i-novosti/ADSL-JUNIOR-Naruci-pa-odluci

Vjerojatno će ti biti dostupno i ovo: http://www.zona.ba/ba/cjenovnici/kucni-korisnici.html

Ne znam kako M Tel radi na tom području, ali oni su sigurno jeftiniji www.mtel.ba

14 godina
neaktivan

Hm Hm....

Ono što ja tražim izgleda ne nudi nitko.....mobilini internet na bonove vulgaris kao naši operateri što nude nema nitko ovdje.....ovi linkovi što si naveo, tiču se ADSL ugradnje.....a meni to ne treba....meni treba najobičniji internet na bonove....jedino mogu onda kupiti ERONET SIM karticu običnu (pošto nikad oni nisu čuli za data SIM) i tamo aktivirati neku tarifu (imaju jednu jedinu) i onda staviti u svoj HTC i pomoću programa WI FI router postaviti kao access point i surfati GPRS "brzinama"

Zaključak, 3G  i mobilni internet u BiH jednostavno ne postoji, bar ne za strance koji hoće samo 10 dana koristiti.

16 godina
neaktivan
Mobilni internet u BiH

Mogu ti samo reći , da ćeš izgoriti na živce , prilikom povezivanja na internet s njihovom tehnologijom.Uostalom , za samo 10 dana ,  ti se ne isplati uzimati cijeli taj paket i trošiti novce.Svakako , prosurfaj stranicama njihovog eroneta i pogledaj sam.No , što god ti odlučio jako loše češ proći s mobilnim internetom u BIH.Jer iz svojih iskustava , mogu reći da sam kroz Tuzlu imao velikih problema s signalom , a kako onda nećeš ( prepostavljam) imati u tom selu...Bolje da se zaletiš do obliznjeg malo većeg gradića i poraziš internet cafe , ako ti je internet prijeko potreban.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Najbolje rješenje ti je mtel-ov prepaid (friend) sa 'surfaj' tarifom (1 MB=1 kn) + USB tethering (možda tvoj HTC podržava i wi-fi dijeljenje konekcije?).
PS. Ja ovo pišem s mora - tele2 prepaid :)
bit.ly/dcyfs
17 godina
Mobilni internet u BiH

ma imas brate mobilni internet na prepaid bonove...

evo ti link... http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M510d7d903b4.html

hmmm...

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Ma za neku nuždu ću se snaći. Inače sam od 1.8 u traženju novog posla, a cijeli 8. mjesec ću biti po Hercegovini i jedna dio na moru na Pelješcu. Tako da mi je bitno zbog maila, a eventualno skypa...očekujem odgovore na neke aplikacije za posao. A sad će se to intenzivirati jer sam svigdje naveo da sam slobodan od 1.8. 

Ovaj onaj, hvala ti puno za link. Ja sam inače slao upit u BH Telecom, medjutim oni su mi odgovorili da je za te stvari nadležan BH Mobile, tako da nisam nitražio po Telecom stranicama. Naravno slao sam i upit na BH Mobile ali nisu mi ništa odgovorili, zato tražim pomoć po forumu. 

Vidiš vidiš, uzet ću ja tu SIM karticu, aktivirati uslugu, staviti u svoj HTC, i onda samo uz pomoć aplikacije napraviti Access Point. 

16 godina
neaktivan
Mobilni internet u BiH

Najpametnije ti je ovo za HTC.S njime je vrlo ugodno surfati.Ostalo ce ovisiti , o brzini i signalu.Uzivaj i sretno u trazenju posla ;)

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Sto se tice cjene najpovoljniji mobilni internet pruza mtel jer ima specijalne tarife a i frend surf tarifu koja tebe najvise zanima.U ponudi imaju jos i to da za iznos od 4 marke dobijes 50mb koristenja interneta.Sto ti moze biti duzi period ako koristis za mail i neka manja surfanja.E sad malo razocarenja:
1.pokrivenost mreze u Stocu
2.postavke za mobilni internet trenutno nemaju optimizovane za tvoj HTC
Za ovo prvo sam nisam siguran ali za drugo na tvoju zalost jesam jer sam i sam bio u problemu sa HTC-om.Iako ih prodaju preko postpaid ugovora nemaju postavke za njih (ogromna glupost).Pouzdano znam i da Bhmobile isto tako nema podrsku za HTC mobitele jer sam i kod njih pokusavo.Za Eronet neznam ali mozes ih kontaktirat pa vidi... Sretno
14 godina
neaktivan
Mobilni internet u BiH

3G tamo nemas, jos uvijek samo u vecim gradovima. Imas samo gprs na raspolagaju, ali preskupo ti je to - mislim da ti je bolje par puta otici u neki internet centar, provjeriti mail i sve sto ti treba :) Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
anex_83 kaže...
Sto se tice cjene najpovoljniji mobilni internet pruza mtel jer ima specijalne tarife a i frend surf tarifu koja tebe najvise zanima.U ponudi imaju jos i to da za iznos od 4 marke dobijes 50mb koristenja interneta.Sto ti moze biti duzi period ako koristis za mail i neka manja surfanja.E sad malo razocarenja:
1.pokrivenost mreze u Stocu
2.postavke za mobilni internet trenutno nemaju optimizovane za tvoj HTC
Za ovo prvo sam nisam siguran ali za drugo na tvoju zalost jesam jer sam i sam bio u problemu sa HTC-om.Iako ih prodaju preko postpaid ugovora nemaju postavke za njih (ogromna glupost).Pouzdano znam i da Bhmobile isto tako nema podrsku za HTC mobitele jer sam i kod njih pokusavo.Za Eronet neznam ali mozes ih kontaktirat pa vidi... Sretno

Kako mislis nemaju postavke za HTC? Kakve to specijalne postavke ti trebaju? Nemaju ni za X10 pa uredno radi? A vjerujem da su iste postavke. U krajnjoj liniji mozes ih rucno unijeti.

:)
14 godina
neaktivan
Mobilni internet u BiH

Evo mene nazad iz Hercegovine....Stolac

Poslušao sam savjete i odradio sam mail povremeno kod frenda.....tako da....

Sad sam na moru u Orebiću i koristim VIP mobilni internet i moram reći da sam oduševljen, pokrivenost je odlična....

U svakom slučaju hvala svima na savjetima...

Kaj se tiče HTC i postavki isto su mi rekli u TELE 2 centru u A. Malli, da kao nemaju postavke, a fora je u tome da oni samo nemaju onu automatsku opciju preko SMS-a za aktivaciju postavki...

A ručno kad se unese normalno radi.....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mobilni internet u BiH

Oprostite što otvaram ovu temu ponovo al izludit ću. Premjestio sam se u Mostar i nikako da riješim internet postavke za Sony Ericson Xperia X10i. Internet mi je od "životne važnosti" a stalno mi govore da oni to ne mogu napravit jer mobitel nije kupljen u njih (!hej Eronet).

Ako itko zna kako idu te postavke te bilo što još što je nužno napravit da bi mi internet proradio bio bih od srca zahvalan. Ručne unesem ali opet ne radi jer ili ne znam točno unijeti ili je neki drugi problem?!
Unaprijed svima hvala!!

evo i ono na mobitelu što zahtijeva kod ručnog unošenja:

naziv

naziv pristupne točke

proxy

priključak

kor.ime

zaporka

poslužitelj

mmsc

mms proxy

mms priključak

mcc

mnc

vrsta provjere autentičnosti

vrsta naziva pristupne točke

Pomagajte molim Vasss :((

You live once, use it ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 18:54 (master24).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice