Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.676.017
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 mjeseci
Kvaliteta DSL parice?

Znači, po tvome sudu, bolje je 1 antena pa da nemaš CA, nego 4MIMO unutarnje antene?

Bolji signal, ali bez višestrukog CA? 

Mislim da skoro pa dodješ na isto u tom slučaju, pogotovo kod mene gdje nema 5G nego samo 4G LTA+

127.0.0.1
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2025 12:14 (yoko999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
yoko999 kaže...

Znači, po tvome sudu, bolje je 1 antena pa da nemaš CA, nego 4MIMO unutarnje antene?

Mislim da skoro pa dodješ na isto u tom slučaju, pogotovo kod mene gdje nema 5G nego samo 4G LTA+

Qualcomm X55 koji se nalazi u mom 5G CPE ionako može max 2 carriera agregirat, a u nekim slučajevima to se može

i sa samo jednom antenom...kad je signal dobar kao kod mene vjerojatno je bolje unutarnje MIMO antene +CA, al

ako ti je stup 5km udaljen, onda sa unutarnjim nemaš što agregirat :)

13 mjeseci
Kvaliteta DSL parice?

Meni je udaljen zračne linije cca. 2.5km i nije optički vidljiv.

Zyxel mi izagregira 4 komada na LTE+ i imam oko 100Mbit. 

Ako koristim 1 CA onda imam oko 16-20, dakle recimo da antenom sa 1 CA ne bi dobio više od 70-80..ili?

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
yoko999 kaže...

Meni je udaljen zračne linije cca. 2.5km i nije optički vidljiv.

Zyxel mi izagregira 4 komada na LTE+ i imam oko 100Mbit. 

Ako koristim 1 CA onda imam oko 16-20, dakle recimo da antenom sa 1 CA ne bi dobio više od 70-80..ili?

Teško o tome spekulirati, najbolje bi bilo da netku u blizini ima 5G net sa vanskom antenom pa usporediti

4 godine
yoko999 kaže...

Nikad jednu vanjsku antenu ne spajate na router (osim ako pod vanjsku antenu mislite na vanjski router koji se vješa vani), nego minimalno dvije (2x2 MIMO), mnogi modemi neispravno rade sa samo jednom antenom (1x1 SISO), očekuju min. dvije ili 4 spojene, bilo vanjske ili unutarnje.

Dio routera niti nema priključak za vanjske antene pa treba paziti i na to.

Imate posebno temu di se bavimo time i dajemo preporuke za svaki specifični slučaj: 4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

Ja na samo 4G mreži nategnem i do 415 Mbps u noćnim satima a po danu prosjek 100-300 Mbps, 4x Iskra P-60 vanjske antene, 3 km udaljen toranj i čista optička vidljivost, Teltonika RUTX50 5G router, 4CA B1+B3+B8+B20, selo:

https://www.speedtest.net/result/c/9ab93291-5799-48e1-8d76-bc8be0861344

Naravno, mobilne brzine ovise o jako puno drugih faktora koje malo tko može pogoditi da nabije najbolje brzine i uvijek treba u priči skupi router i vanjske antene visoko postavljene koji svejedno nisu garancija da će moći nategnuti dobre brzine plus puno strpljenja i znanja oko modema, cell locka, agregacija, MIMO, signala, modulacije, power savera na tornjevima, itd.

5 godina
yoko999 kaže...

A jel' trebaju vanjske antene za taj 5G FWA ako se ima recimo Zyxel koji unutar sebe ima 4 antene, što smatram da je bolje od 1 antene koju postavlja T-com?

Trebaju, odnosno, treba, jer je to dio paketa i to ti tehničar dođe montirati i to ne smiješ skidati i prenositi drugdje.

---
Kako instalirati 5G Internet uslugu?
Za instalaciju ne morate uopće brinuti. Nakon podnošenje zahtjeva, naš tehničar će vas kontaktirati radi dogovora termina instalacije.

Tehničar će na lokaciji postaviti vanjsku 5G jedinicu na najprikladnije mjestu i povezati ju s unutarnjom jedinicom - modemom.

Na vama je samo da uživate u brzom i stabilnom internetu nakon što se izvrši instalacija.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:48 (zelenapaprika).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice