Jer je zaboravio maknuti ograničenje po pvcu za internet, prijavi opet smetnju pa će se i to ispravit Očito si na Huawei DSLAM-u pa nejde automatski.
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.681.081
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
prije vise od sat vremena po uputama tehnicara cackalicom resetirao ruter na tvornicke postavke, jos uvijek titra crvena lampica. pa zar 1h ruteru treba da ode na tvornicke postavke???
stvarno mi je vec dosta svega...
evo zvali sad, ne mogu nista do dolaska tehnicara sutra..ruter mrtav..slag na tortu
prije vise od sat vremena po uputama tehnicara cackalicom resetirao ruter na tvornicke postavke, jos uvijek titra crvena lampica. pa zar 1h ruteru treba da ode na tvornicke postavke???
stvarno mi je vec dosta svega...
evo zvali sad, ne mogu nista do dolaska tehnicara sutra..ruter mrtav..slag na tortu
Strujni reboot i popraviti će se... to is pretpostavljam zvao umjesto da prijaviš kao što sam napisao. Na 0800 se ne može riješiti takav problem.
ma vec je bilo prijavljeno od jucer da nemam 10mbit i prosireni paket nije dobro aktiviran
zvao me danas tehnicar, pustio mi 21mbit, ali nije mogao rijesiti gresku s prosirenim jer ne radi prodaja nedjeljom
iako je pusteno 21, imao sam i dalje samo 4+ hdtv
ponovno je zvao i rekao da stavim router na tvornicke postavke
sat vremena je blinkalo crveno i onda je opet nazvao i rekao da ne moze nista napraviti, da nesto ne stima s ruterom i da cekam sutra dolazak tehnicara..
eto..
znaci nisam mogao prijavit kvar preko mog telekom portala jer je kvar vec bio prijavljen pa su me kontaktirali sa 014910999
edit:
haha, svaka cast wAplha!
nakon obicnog cupanja routera iz struje sve proradilo. sad ide 10 + hdtv. svi passovi su isti ostali, tako da ocito factory reset nije prosao.
al glavno da net i max rade, jos da mi sutra srede prosireni paket i mirna bosna
wAlpha, ocito radis u t-comu (ako se sjecas i na satelitskom forumu si mi jednom ponudio pomoc), sto mislis ako direktno spojim mrezni kabl na ruter i preskocim uticnicu, da li bi mogao dobiti koji megabit vise? pa bi mozda islo i 20 neta (onda vjerojatno bez hd kanala na maxu)..mada ako do mene dolaze stari kablovi, mozda ja tu nista ne mogu..
da li se zna dal ce do 2020. biti poboljsan nekako net preko bakra, koliko znam do onda moramo svi imat bar 30mbit net, a optika nema sanse da do tada dodje u cijelu rh
Evo mene opet.
Svakih par mjeseca net crkne - bude upaljena samo lampica od struje i etherneta/wifija.
Problem je tamo negdje na terenu i to tehničari saniraju ali jbm kako se to konstantno dešava??
Uglavnom nazad 1 tjedan ista priča sve rješeno kao uvijek no jučer i danas imam problem sa uploadom.
Stranice su mi se nekako sporo počele otvarati pa sam skoknuo na speedtest.net da vidm dal je pala brzina.
Nije brzina downloada šiba na 9.5mbita.
No upload neće ni izmjeriti već baca grešku.
Nije mi jasno u čemu je fora i već pol sata gledam na kompu da nije nekakav antivirus ili nešto slično,ali ništa ne uspijevam pronaći.
U čemu je fora?
Htio sam uploadat sliku od 200kb i nije htjelo wtf.
ma vec je bilo prijavljeno od jucer da nemam 10mbit i prosireni paket nije dobro aktiviran
zvao me danas tehnicar, pustio mi 21mbit, ali nije mogao rijesiti gresku s prosirenim jer ne radi prodaja nedjeljom
iako je pusteno 21, imao sam i dalje samo 4+ hdtv
ponovno je zvao i rekao da stavim router na tvornicke postavke
sat vremena je blinkalo crveno i onda je opet nazvao i rekao da ne moze nista napraviti, da nesto ne stima s ruterom i da cekam sutra dolazak tehnicara..
eto..
znaci nisam mogao prijavit kvar preko mog telekom portala jer je kvar vec bio prijavljen pa su me kontaktirali sa 014910999
edit:
haha, svaka cast wAplha!
nakon obicnog cupanja routera iz struje sve proradilo. sad ide 10 + hdtv. svi passovi su isti ostali, tako da ocito factory reset nije prosao.
al glavno da net i max rade, jos da mi sutra srede prosireni paket i mirna bosna
wAlpha, ocito radis u t-comu (ako se sjecas i na satelitskom forumu si mi jednom ponudio pomoc), sto mislis ako direktno spojim mrezni kabl na ruter i preskocim uticnicu, da li bi mogao dobiti koji megabit vise? pa bi mozda islo i 20 neta (onda vjerojatno bez hd kanala na maxu)..mada ako do mene dolaze stari kablovi, mozda ja tu nista ne mogu..
da li se zna dal ce do 2020. biti poboljsan nekako net preko bakra, koliko znam do onda moramo svi imat bar 30mbit net, a optika nema sanse da do tada dodje u cijelu rh
Prošao je factory, nakon reboota ga je acs ponovno iskonfigurirao i upisao sve passworde na svoje mjesto.
Ja bih na tvoju paricu probao pustiti 26/2 vdsl profil, ako margine ne padnu ispod 8dB dao bi se složiti port da mjeriš 20mbit/s dok gledaš non HD kanal, a kad okreneš na HD kanal mjerio bi oko 17-18mbit/s. Probaj još vidjeti s njima sutra, jer su vjerojatno nalog na teren poslali. Direktnim spajanjem češ dobiti nešto sitno na kvaliteti veze, ali zanemarivo.
ljudi dal da trazim povecanje brzine? danas oko podne je resetan router jer sam imao problema. vidim da imam mogucnost ici na vecu brzinu no da li ce bit stabilna?
LP!
Definitivno ne,
Prijavi kvar svome ISPu jer imaš previše CRCova i FECova, i attn u downstreamu ti je 30 u odnosu na up koji je 0 što je jako čudno, trebao bi ti tehničar provjeriti paricu tdrom, eventualno netko iz korisničke da provjeri selt da nije možda prilikom ranžirunga na MDFu jedna grana nije dobro sjela, isto tako postoji pitanje tvoje lokalne instalacije, provjeri ako imaš više utičnica u stanu/kući, ukoliko imaš i znaš nekoga električara koji ima ton generator i palicu zamoli ga da ti odspoji višak utičnica na glavnom čvorištu jer paralelni spojevi u 90% slučajeva stvaraju probleme na vdslu.
Za CRC-ove i FEC-ove mu ništa neće učiniti, to ne smatraju kvarom.
Prijavi kvar svome ISPu jer imaš previše CRCova i FECova, i attn u downstreamu ti je 30 u odnosu na up koji je 0 što je jako čudno
?? PUno crcova i fecova?!
Attn up je 0 jer speedport to ne ocitava kako spada uvijek. Normalno da nije 0 :)
Za CRC-ove i FEC-ove mu ništa neće učiniti, to ne smatraju kvarom.
Pa jer nije kvar.
https://i.imgur.com/Z8RoEAX.png
i sad vi meni recite kako je moguće da ja ne mogu ni stranicu učitat, svako malo mi piše "cant load page" mislim ko je tu lud ?
ovaj enkom ruter je žešće sranje, simens SX je radio odlično ali onda je počela mu pucat veza ko blesava. odličan ruter, ali dotrajao vjerojatno već ima 15 godina rada iza sebe, i malo koji je mlađi tako da nema teorije da mogu naći nekog novijeg koji bi radio kako treba.
a ovaj ne valja ni kurca, nego mene zanima jel imam ja garanciju s ovakvim linijskim podacima, da mogu primit te čuvene "super brze" brzine od 50mbs na više ? naravno da sada ne mogu, ali u teoriji bi kao mogao ako bi se spojio na FTTC centralu ispod moje kuće, dakle jako mi je blizu, pa bi oni valjda skratili taj 2km kabel gdje mi je sada centrala od Iskona, i spojili na ovu FTTC kućicu, dakle jel moguće onda očekivat takve brzine, ili ipak ove moje kućne instalacije nisu dovoljno dobre ?
jer ne bih prelazio na Tcom, ako opet ne mogu postiž neki značajniji napredak, već samo financiram bunar bez dna s uvijek istim problemima, meni je uvijek ili internet jako spor ili puca veza, uvijek neka sranja i tako već 20 godina, već sam oguglao na to sve i stvarno bih volio konačno naći davatelja usluge koji će me prestat maltretirat nekim štekanjima non stop, bilo da je riječ o ruteru liniji ili nekoj "udaljenoj centrali" jer sve te priče meni malo vrijede kada ja nikako ne mogu dobit uslugu koju želim dobit. nije da očekujem sljetanje na mars, samo da mogu rutinske stvafri kao učitavanje igrica filmova youtuba itd raditi normalno bez da mi za to treba 5-10 sati, a za igrice to zna potrajat i 20 sati kada ih instaliram update.
dakle stvanro to iritira sve skupa, i onda još nadovežite pucanje veze loš ruter, pa jebote stalno sam u nekom mraku mogućnosti. pa me zanima jel moguće konačno to riješit da sve šljaka, ili će opet biti nekih "duhova" i razloga zašto mi internet neće radit kako očekuje. moram to sve dobro ispitat prije potpisivanja novog ugovora, jer poslje j... nema kajanja ?
Još kad bi dali neke pakete veće pa da se iskoristi što piše da je dostupno.
ista stvar kod mene, i dam se kladi u što god hoćeš da je razlog potpisivanje novih ugovora, odnosno to rade svi davatelji usluga u hrvatskoj, nema veze jel bnet iskon t com optika, dam se kladit da im je to način kako prisile ljude na potpise novih ugovora. a država im to naravno tolerira, jer nema mi logike da toliko puta puca veza iz čistog mira, da je kao fol kvar na ruterima, kao da oni ne mogu rutere resetirat iz centrale mislim ono nisam idiot da ne kužim neke stvari.
a siguran sam da svi to rade, nema tu neke filozofije, meni je sada nedavno isteko ugovor i kao baš sada baš sada jebemu miša kad mi ugovor ističe eto meni pucavanja veze 10 puta dnevno, ma mislim ono fore za malu djecu.
mislim preći ću ja na to što ti imaš 50mbs 10mbs to je meni i više nego dovoljno, ali problem je tšo ja nemam pojma jel ove moje kućne instalacije mogu podnest toliku brzinu, pa onda bolje da ni ne prelazim ako opet mogu biti na istoj brzini iako ću plaćat ugovor kao da imam 100downolad i 20 uplod, meni je to glupo, ono želim znati jel mogu ja iskoristit tu mogućnost ili ne, jer ako ću s trenutnih 10 mbs skočit na 20 odnosno s trenutnih 0.5 uplod na 2mbs to mi ništa ne znači, jedino ako skočim s 10 na 30-40 i barem 5mb s uplod e to bih već bio zadovoljan, ali nemam pojma jel mogu ove moje kućne instalacije to podnest ? ako treba još nešto okačit ovdje iz rutera, za podatke linije slobodno pitajte, ali želim znat jel imam ja tu mogućnost ili ne, jer ne želim biti idiot pa opet prelazit na nešto novo i opet imati iste probleme kao i uvijek, dosta mi je toga više izgorio sam majke mi više od svih tih drkanja s tim operaterima i čuvenim "davateljima usluge".
hoću nešto jednostavnije, nešto tipa STISNI OVDJE, UGASI OVDJE, UKLJUČI OVDJE ISKLJUČI OVDJE, I THE END. mogu li ja to doživjet, mogu li ja jednom doživjet da ne moram zvat nekakve operatere i stalno se s njima pričat, čekat tehničare svakih par mjeseci itd, mjeranje linije mozganja jel problem moja kartica PC utičnica kurac palac, ili samo njihov ruter ? mogu li ja za promjenu stisnut gumbić, i da poletim u svemir s 50mbs ??? O BOŽE, MOGU LI ? no jedno znam sigurno, vrijeme je da poletim.
A šta reć kako je meni ja isto živim ko ti u strahu šta će mi reč za propusnost moje parice.Naime raskinuo sam Bnet.120/15Mbps brzine preko koaksa(sve bilo stabilno bez ikakvih problema) i odlučio preć na na tcom pa uzeo ovaj max3 za 209kn(15+10+5 za sport plust,turbo50 brzine i prošireni) i još mi nisu javili ima dva tjedna ovi ht tehničari moje tehničke mogućnosti za paricu njenu propusnost hoće li ona moć gurat tih 50/10Mbps.Zgrada mi je iz 1960 godina stara da nemre starija bit strah me tih instalacija strašno jedina mi je utjeha što sam ja u stanu sve renovirao i promjenuo sve instalacija skupa sa novom tel.utičnicom.A najveća nadanja polažem u veliku blizinu tog novog FTTC ormara šta mi je od ulaza u stan udaljen svega cca.50m dva ulaza od mog i naslonjen na moju zgradu.Znači najviše me brinu te van stana u stubištu instalacije jer živim u prestaroj zgradi ali eto čekam šta će mi ht tehničar reć jel se ovo kockanje moje isplatilo ili sam se gadno zajebo.
A šta reć kako je meni ja isto živim ko ti u strahu šta će mi reč za propusnost moje parice.Naime raskinuo sam Bnet.120/15Mbps brzine preko koaksa(sve bilo stabilno bez ikakvih problema) i odlučio preć na na tcom pa uzeo ovaj max3 za 209kn(15+10+5 za sport plust,turbo50 brzine i prošireni) i još mi nisu javili ima dva tjedna ovi ht tehničari moje tehničke mogućnosti za paricu njenu propusnost hoće li ona moć gurat tih 50/10Mbps.Zgrada mi je iz 1960 godina stara da nemre starija bit strah me tih instalacija strašno jedina mi je utjeha što sam ja u stanu sve renovirao i promjenuo sve instalacija skupa sa novom tel.utičnicom.A najveća nadanja polažem u veliku blizinu tog novog FTTC ormara šta mi je od ulaza u stan udaljen svega cca.50m dva ulaza od mog i naslonjen na moju zgradu.Znači najviše me brinu te van stana u stubištu instalacije jer živim u prestaroj zgradi ali eto čekam šta će mi ht tehničar reć jel se ovo kockanje moje isplatilo ili sam se gadno zajebo.
Stari moj bjezi od t coma sto dalje mozes.. nema sanse da kod njih prodes bez problema
Eto vec cekas dva tjedna i nista
Zasto si uopce mijenjao b.net 120 mbps ako nista nije stekalo?
Btw, ona slika sa statusom linije ti je mutna, ne moze se nista procitati
Otvori snipping tool pa tako onda napravi screen
A gle moram malo probat i taj dsl prek parice +taj fttc ormar kažem odmah je od mene 50m naslonjen uz moju zgradu pa sam zato prešao na tamnu stranu.A ako nebudem zadovoljan u 14dana raskinem ja to brzo nebrigaj nije mi prvi put.Znam da je ovo bezobrazno dugo što me ne uključuju i ništa ne obavještavaju ovi iz ht tehničke al nemrem ih požurit i da hoću kad im je zakonski rok 30dana.Sad koristim ovaj tcom mobilni flat rate turstički interenet za 80kn pa tako imam dobar prijelaz dok me nespoje fiksno. p.s nisam ti ja postavio te slike neg kolega iznad mojeg posta ja sam ih lagano otvorio prek računala i fino mu se vidi status linije ali prek mobitela nisam mogao bile mutne.
A gle moram malo probat i taj dsl prek parice +taj fttc ormar kažem odmah je od mene 50m naslonjen uz moju zgradu pa sam zato prešao na tamnu stranu.A ako nebudem zadovoljan u 14dana raskinem ja to brzo nebrigaj nije mi prvi put.Znam da je ovo bezobrazno dugo što me ne uključuju i ništa ne obavještavaju ovi iz ht tehničke al nemrem ih požurit i da hoću kad im je zakonski rok 30dana.Sad koristim ovaj tcom mobilni flat rate turstički interenet za 80kn pa tako imam dobar prijelaz dok me nespoje fiksno. p.s nisam ti ja postavio te slike neg kolega iznad mojeg posta ja sam ih lagano otvorio prek računala i fino mu se vidi status linije ali prek mobitela nisam mogao bile mutne.
Aaa da sad tek vidim da nisi ti postavio sliku, sorry
Aj ako imas iskustva s tim prebacivanjem onda valjda znas na cemu si, nek ti je sa srecom (trebat ce ti, ipak je to t com :p)
Gle svaki od pružatelja usluga ima svojih mušica i korisnici sa njima problema ja sa Bnet-om stvarno nisam imao nikad problema.Ako ova avantura sa t-com neprođe dobro kod uključivanja di ču vidit kakva je to razlika između njih i Bnet-a brzo se ja vrnem na Bnet liniju i koaks imam u stanu.Ali ako na t-comu dobijem stabilnu 50/10Mbps vezu s obzirom da sam stvarno jebeno blizu tog fttc ormara novog i da mi hd kanali budu odlični posebno na arenama i sport klubovima ali i ovi filmski i doku kanali isto onda se neću pokajat.Ali ako bude problema sa propusnosti moje parice prema tom fttc ormaru e onda jbg vraćam se automatski na Bnet.Pa jeben mu kad sam na dohvat ruke do tog fttc ormara trebao bi imat attainable rate jebeno visok i down i up. Ali vidjet ćemo.
Pa vidi je li ti netko od susjeda na t comu i pogledaj njihove statse i max propusnost
he he a kako kad ih je 90% prešlo na Bnet kao i ja. Stvarno neznam nikog vjeruj mi ko je nov a da je spojen na ovaj novi FTTC ormar to je ima godina dan tek izgrađeno i da je tcom to postavio.A meni je preblizu taj fttc pa ja rekao idem ja probat pa kud puklo da puklo. Kažem ako sve bude ok onda ostajem te dvije godine a nakon dvije godine opet raskid pa ko šta bolje baci na stol tome ću se priklonit oni ili bnet nema trećeg.
Stari moj bjezi od t coma sto dalje mozes.. nema sanse da kod njih prodes bez problema
Eto vec cekas dva tjedna i nista
Zasto si uopce mijenjao b.net 120 mbps ako nista nije stekalo?
Btw, ona slika sa statusom linije ti je mutna, ne moze se nista procitati
Otvori snipping tool pa tako onda napravi screen
stvar je u tome da je meni moja centrala 2km dalje, da imam jako dugo "putovat" do nje, ne mogu ja na drugim ostvariti takve brzine kao na Tcom koji mi je FTTC stavio ispod vrta. o tome se radi, i ja bih rađe prešao na Bnet ili bilo šta, samo da mi imaju centralu blizu, ali mislim da oni nemaju nigdje blizu mene, a kažem Tcom je praktički ispod mog vrta, ono nema 10 metara do mog stana. dakle, ja bih bez problema trebao gonit te brzine 50mbs 10mbs, samo me strah da mi opet ne budu neka sranja s pucanjem veze i slično, jer nemam pojma u kakvom su stanju moje kućne instalacije. staro je to ima 25-30 godina, od kad je kuća napravljena. bakar nije optika, ali neki kažu da to ne bi trebalo stvarat problem.
ps joško ja da sam bio na tvom mjestu i da mi je sve uredno radilo, nema teorije da bi prelazio na Tcom, ja prelazim samo zato jer mi je tu na rubu vrta ta FTTC kućica, dakle to je praktički garancija da ću imati "stabilnu vezu" i "velike brzine". u protivnom, išo bi ja na Bnet Optiku ili nešto treće. stvarno ne volim Tcom, ali nemam izbora, jer svi ostali mi neće moći dati tu brzinu s ovim mojim šrot kućnim instalacijama, nemam ni pojma gdje je tim drugima "FTTC kućica" od mene ? ovi iz Iskona su 2km daleko, pa mi jedva dolazi 8mbs do mene, dakle ako su neki dalje imat ću još slabiji "signal". tako da ne znam, meni je najsigurnija opcija uparit se s "mrčanom stranom" pa kud me to dovelo dovelo, nekad i pakao moraš vidjet da bi se ogrijao.
Gle svaki od pružatelja usluga ima svojih mušica i korisnici sa njima problema ja sa Bnet-om stvarno nisam imao nikad problema.Ako ova avantura sa t-com neprođe dobro kod uključivanja di ču vidit kakva je to razlika između njih i Bnet-a brzo se ja vrnem na Bnet liniju i koaks imam u stanu.Ali ako na t-comu dobijem stabilnu 50/10Mbps vezu s obzirom da sam stvarno jebeno blizu tog fttc ormara novog i da mi hd kanali budu odlični posebno na arenama i sport klubovima ali i ovi filmski i doku kanali isto onda se neću pokajat.Ali ako bude problema sa propusnosti moje parice prema tom fttc ormaru e onda jbg vraćam se automatski na Bnet.Pa jeben mu kad sam na dohvat ruke do tog fttc ormara trebao bi imat attainable rate jebeno visok i down i up. Ali vidjet ćemo.
50m bi moralo gurat 50/10 bez problema, nije to 500+ metara, pa da ne može. ja mislim da je tvoja udaljenost premala, da bi oni imali ikakav izgovor da ti ne mogu pružit 50/10mbs uslugu.
Tako i ja mislim ali budu li zajebavali da je problem u mojim instalacijama u stanu a sve novo renovirano telefonska nova utičnica radi savršeno i da nebude nešta funkcioniralo kako treba a imam taj njihov fttc ormar odmah ispred nosa onda nek se jebu odoh ja nazad na Bnet. Kažem koaks imam već provučen u stanu kroz kanalice.Ali dobio sam dobru ponudu na dvije godine za max3 paket +neki ti paketi po 5 i 15kn pa reko ajmo probat jest da mi je malo teško šta neću moć sad imat uefa ligu prvaka ali snaći ću se za to bitno da imam stabilan net. Ako ne odo ja nazad rok za raskid loše usluge je 14dana a njihova poslovnica na iblerovu trgu je 15-20minuta od mene.
nego mene zanima jel imam ja garanciju s ovakvim linijskim podacima, da mogu primit te čuvene "super brze" brzine od 50mbs na više ? naravno da sada ne mogu, ali u teoriji bi kao mogao ako bi se spojio na FTTC centralu ispod moje kuće, dakle jako mi je blizu, pa bi oni valjda skratili taj 2km kabel gdje mi je sada centrala od Iskona, i spojili na ovu FTTC kućicu, dakle jel moguće onda očekivat takve brzine, ili ipak ove moje kućne instalacije nisu dovoljno dobre ?
Nemas garancije, ali ako ti je od fttc-a do tebe nekih 50ak m kabela kako kazes, sanse da ces gurat 50/10 su onak, 99.999%. Jedini problem koji vidim je da ti je tu stavljen fttc, a kabeli od tog fttc-a do tebe idu svuda po selu i dolaze tek tada do tebe, al valjda bi tad provukli novu instalaciju.
Zgrada mi je iz 1960 godina stara da nemre starija bit strah me tih instalacija strašno
Nemas se sto bojat instalacija. Ako nista, instalacije (bakrene zice) su se prije radile bolje nego danas. Pricekaj da vidis gradnju danasnjih zgrada kad budu 50+ godina. Instalacije ce ti vjerojatno bit problem ako je negdje nekad bio neki veci prekid (da su se zice prerezale radi radova) i onda se to nije saniralo kako spada.
?? tcom daleko najbolji isp kod nas (sad kad je amis umro). Jedino cijenama ne odgovaraju, cesto, ali to je jer ih koci regulativa.
?? tcom daleko najbolji isp kod nas (sad kad je amis umro). Jedino cijenama ne odgovaraju, cesto, ali to je jer ih koci regulativa.
je je
Daj ti neki bolji?
Bio sam na h1, iskon, tcom. Tcom daleko najbolji od ova 2. Problemi se rijese najbrze, ova druga 2 imaju ok korisnicku dok ne bude problem i onda nastanu peripetije ako za rijesit taj problem treba ici preko ht-a. HT mi je slao tehnicare petkom i svetkom nisam cekao dulje od 1 dana (danas zovem, sutra dolazi). H1 je slao tehnicare isto cesto ali jednostavno problem nisu mogli rijesit pa su mi odgovorili da jednostavno ne mogu imat vise od 20mbita jer "nevaljaju instalacije zgrade" sto naravno nije imalo veze s vezom (kako po prikazu routera, kako s stvarnim stanjem). To je moje iskustvo, koliko vidim po izjavama, tako je i drugima. Neznam sto to tocno na tcomu ne valja osim sto nisu konkurentni cijenom (van ponuda za zadrzavanje koje jesu).
ne znam, ja imam totalno drukcije iskustvo s njima
s b.netom i vipom nisam nikada imao problema
s ht-om sam se godinama natezao oko brzine koju mi nikako nisu zeljeli/htjeli isporuciti
ne bi bio problem da nesto od silnih milijardi koje zarade uloze u infrastrukturu za ruralna podrucja, ali to ne rade, tako da... bitno da se hvale kako imaju ultra brzi internet u sredistu zg-a i ostalih vecih gradova
jednostavno su debili koje nije briga za korisnike, malo tuzno s obzirom na to da su dobili citavu infrastrukturu u rh za sitne pare i da su dugi niz godina imali monopol
dok se to ne promijeni, od mene sigurno nece dobiti ni lipe
nego mene zanima jel imam ja garanciju s ovakvim linijskim podacima, da mogu primit te čuvene "super brze" brzine od 50mbs na više ? naravno da sada ne mogu, ali u teoriji bi kao mogao ako bi se spojio na FTTC centralu ispod moje kuće, dakle jako mi je blizu, pa bi oni valjda skratili taj 2km kabel gdje mi je sada centrala od Iskona, i spojili na ovu FTTC kućicu, dakle jel moguće onda očekivat takve brzine, ili ipak ove moje kućne instalacije nisu dovoljno dobre ?
Nemas garancije, ali ako ti je od fttc-a do tebe nekih 50ak m kabela kako kazes, sanse da ces gurat 50/10 su onak, 99.999%. Jedini problem koji vidim je da ti je tu stavljen fttc, a kabeli od tog fttc-a do tebe idu svuda po selu i dolaze tek tada do tebe, al valjda bi tad provukli novu instalaciju.
e pa meni ti je to problem, pošto je moron koji je starom provlačio te žice prije 25-30 godina, tamo negdje kad sam se ja rodio, stavio usko grlo za sve te žice, pa je napravio idiot takav svinjac da se praktički ne smije uopće "potezat" i "natezat" te kablove jer lako moguće da ostanem i bez trenutne odnosno trenutnih linija, dakle jedino gdje bi meni tehničari mogli doći s tom paricom i tim novim instalacijama je do prizemlja, ovo što od prizemlja i garaže ide prema gore, do mene na 2 kat, jako teško jer je sve tako sgusnuto da ne vjerujem da oni tu mogu išta učinit, bez da ne naprave neko sranje. odnosno da ne izgubim i ovu trenutnu liniju koju imam, a onda bi trebao se zajebavat s tim zračnim povezivanjem dakle ganc novo sve na tavan pa do mene u 2 kat. to smo već razmišljali i prije, ali nismo nikada realizirali jer je ova linija još uvijek ispravna, i nismo imali potrebe za time. ja bih voilo kada bi oni meni to mogli riješit, te brzine bez da mi puno čačkaju po trenutnim instalacijama na 2 katu, i dolje prizemlju, kažem prizemlje još i može doći u obzir, ali ovo što ide po cijevi gore do mene 2 kat, brijem da će mi počupat i razjebat sve linije ako to krenu radit. jer kažem idiot koji je to tada prije skoro 30 godina radio, nije stavio normalnu cijev već neku ful usku i u nju je zaguro 15-20 tih linija, to pitaj Boga tko više može razmrsit bez da ne počupa i ne razjebe trenutne instalacije totalka.
To je skroz druga prica. Tko ulaze osim vipa i ht-a, a posto su razlicite tehnologije ni nemogu je dijelit pa je jasno da samo oni rade infrastrukturu.
pitaj Boga tko više može razmrsit bez da ne počupa i ne razjebe trenutne instalacije totalka.
Nema se sto cupat... koristis to sto imas. Povlaci se parica od fttc-a do tvoje kuce, po kuci se koristi to sto je provuceno. To je ok.
To je skroz druga prica. Tko ulaze osim vipa i ht-a, a posto su razlicite tehnologije ni nemogu je dijelit pa je jasno da samo oni rade infrastrukturu.
O tome i pricam. Love imaju, a ne ulazu. I sve dok se to ne promijeni, po meni su najgori.
Znači problem je što neznam o kojem se CPEu radi koji ISP i koji firmware CPEa je da bi mogao reći jel bug što uzrokuje att u upu da očitava 0, vjerojatno bug sudeći po svemu.
CRCovi i FECovi (u velikim količiniama jer su ispravljivi errori) se smatraju kvarom koje uz loše postavljen profil mogu još uzrokovati, loša parica, loši spojevi na parici i unutar kućne instalacije, loš ranžirung na MDFu, nesipravan port na DSLAMu.
Uglavnom 1950Killeru, prijavi kvar (spor internet / trzanje tva) nadaj se da će ti doći tehničar od tvog providera a ne neki vanjski tutlek, ispitaj ih sve mogućnosti, pitaj za udaljenost od centrale i mogućnosti prebacivanja na FTTC ukoliko si na cca 1km od centrale, provjeri i za FTTH i FTTB mogućnosti, to ti je moj savjet kao netko tko je bio terenski tehničar skoro 10 godina.
Pusti teoretičare, pusti pametnjakoviće kojima je Ruter kriv za lošu liniju, stanje u državi, visok kolesterol i visko tlak, takvi idioti će ti reći da su dobili loš ruter da im daš neku od Cisco 4000 serija.
Teorija je jedno praksa je drugo.