stisni ih malo u szk, dosaduj im pa ce ti mozda i pustiti
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.681.263
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nemam,svi susjedi su također na istoj brzini interneta,mislim da nitko od nas nije na vdslu jer oni ako je udaljenost veća od 1.5 km odbijaju ti pustiti vdsl,a ja sam na 1.8km,kablovima nešto i više. Inzistirat ću da dođu kod mene da me spoje na vdsl i da isprobamo najveću moguču brzinu.Neznam dali bi to sa ruterom upalilo jer znam da nekad neće sam povuči podatke pa ih tehničar mora zvati u centralu,da povuće.Ako netko misli da mi može to testirati,ima ruter i da je blizu Sesveta,da mu nije problem doči kod mene,slobodno neka se javi,ja ću mu platiti,samo da ne dolazi bezveze ako ruter neće htjeti povući podatke i neznam dali oni moraju nešto u centrali napravidi da prijeđem na vdsl ili se samo promijeni ruter?
Nemam,svi susjedi su također na istoj brzini interneta,mislim da nitko od nas nije na vdslu jer oni ako je udaljenost veća od 1.5 km odbijaju ti pustiti vdsl,a ja sam na 1.8km,kablovima nešto i više. Inzistirat ću da dođu kod mene da me spoje na vdsl i da isprobamo najveću moguču brzinu.Neznam dali bi to sa ruterom upalilo jer znam da nekad neće sam povuči podatke pa ih tehničar mora zvati u centralu,da povuće.Ako netko misli da mi može to testirati,ima ruter i da je blizu Sesveta,da mu nije problem doči kod mene,slobodno neka se javi,ja ću mu platiti,samo da ne dolazi bezveze ako ruter neće htjeti povući podatke i neznam dali oni moraju nešto u centrali napravidi da prijeđem na vdsl ili se samo promijeni ruter?
neces moci tek tako zatraziti da te prebace na vdsl samo da tehnicar izmjeri brzinu
ako te ne zele prebaciti na vdsl, onda ces se morati strpiti da skrate petlju (a to ce vjv biti nikad)
a ako spojis novi router, moras se prijaviti sa svojim podacima koje si dobio za pristup internetu (username i lozinka) ili da im tehnicar javi da ti resetiraju liniju, onda router sam povuce podatke
korisnici koje prebace na vdsl svakako dobiju novi router
imas li fiksni telefon? ako imas, probaj spojiti router direktno u uticnicu i stavi status linije
Imam fixni telefon,koristim max 3 paket,telefon mi je uštekan u ruter. Na tavanu imam dolazne 4 žice ,a od tih 4 žica spojene su samo dvije i te dvije žice idu na utičnicu od telefona i na tu utičnicu od telefona je spojen ruter pa iz rutera,max tv,telefon i internet. Ruter drugi za spojiti nemam,neznam di ču to nabaviti a i ljudi ti ga neće baš posudit.Moram natjerat njih da mi to naprave ili platit nekog da mi to isporba ali neznam kog :(
Imam fixni telefon,koristim max 3 paket,telefon mi je uštekan u ruter. Na tavanu imam dolazne 4 žice ,a od tih 4 žica spojene su samo dvije i te dvije žice idu na utičnicu od telefona i na tu utičnicu od telefona je spojen ruter pa iz rutera,max tv,telefon i internet. Ruter drugi za spojiti nemam,neznam di ču to nabaviti a i ljudi ti ga neće baš posudit.Moram natjerat njih da mi to naprave ili platit nekog da mi to isporba ali neznam kog :(
te dvije zice koje se ne koriste su vjv od istog voda, tako da neces puno dobiti s tim ako router nakacis na njih
ionako ne mozes korititi oba routera istovremeno
bas si na granici... mozda s drugim routerom i dobijes bolje rezultate, ali oni ne gledaju tvoj router za status linije, tako da ako ne ide - ne ide
ali nemoj jos odustati, nikad ne znas s t scumom
Nemam,svi susjedi su također na istoj brzini interneta,mislim da nitko od nas nije na vdslu
Nisam ti to napisao, to je nebitno. Pogledaj imali tko drugi router osim thompsona, pa njega pokusaj spojit, jer na tom se ne vidi maksimala. Na drugima se vecinom vidi. Kad vidimo maksimalu bolje ce se znat dal te oni tamo zaje*aju ili stvarno ne mozes vise od tih 13. Znaci pokusaj vidjet ima li ko drugaciji router. Moguce vrlo lako da ima jer je taj thompson jako star i ne dijeli se vec godinama.
Izbaci utičnicu, na njoj imaš gubitke. I ako je obični telefonski tanki kabel zamijeni ga lan kabelom (koristi amo jednu paricu). Time ćeš dobiti bolju vezu, a možda se i brzine malo poprave.
neces moci tek tako zatraziti da te prebace na vdsl samo da tehnicar izmjeri brzinu
ako te ne zele prebaciti na vdsl, onda ces se morati strpiti da skrate petlju (a to ce vjv biti nikad)
a ako spojis novi router, moras se prijaviti sa svojim podacima koje si dobio za pristup internetu (username i lozinka) ili da im tehnicar javi da ti resetiraju liniju, onda router sam povuce podatke
korisnici koje prebace na vdsl svakako dobiju novi router
Zovem ja njih i trazim da me prebace na vdsl i kazu oni meni to nije moguce jer ste previse udaljeni od centralw.1780m pa ja cu poludit.sta ima veze sto sam udaljen 200m vise.izgubit ce se malo brzine i amen.sta cu sad?lud sam

Jučer nakon što sam zatražio da me prebace na vdsl na što su me odbili,promijenilo mi se stanje u ruteru,neznam šta su mi napravili,jučer mi je bila propusnost 13 a danas samo 9,šta su mi sad to napravili,pa ja ne vjerujem? Jel mi kože neko usporedit ove stavke od jučer i od danas,i propusnost mi se promijenila i sn margin mi se smanjio upola,wtf hvala
Normalno da te neće prebacit na vdsl sa ovakvom paricom samo tako... trebao si pitati možeš li isključiti HD i umjesto toga uzeti turbo 10 još jedanput. S tim da ako bi to prošlo, dalo bi se složiti punih 10 kad je maxtv isključen, uz njega nekih 6, 7.
propusnost mi se promijenila i sn margin mi se smanjio upola,wtf hvala
Margina ti je narasla, ne smanjila se. Propusnost ti se nije smanjila jer neznas kolika je vec ti se promjenio profil. Kako su ti smanjili profil s 13 na 9, radi toga ti je i margina porasla. Zasto su ti smanjili profil, neznam, ovisi sto si pricao tamo.
Povecanje margine na smanjenje profila ipak upucuje da ti je vjerojatno parica u banani i da joj je nekih 13 maks i onda bi trebalo sanirati tu paricu jer na tu atenuaciju 13 maksimale je lose i negdje nesto nije dobro spojeno.
Propusnost mi je porasla. Još da se mogu i neki brži paketi na FTTC-u uzeti, ne bi bilo loše.
e ovo je primjer fantastične linije
mudro to iskoristi hahha
Ili možda primjer odlične linije i vectoringa?
Propusnost mi je porasla. Još da se mogu i neki brži paketi na FTTC-u uzeti, ne bi bilo loše.
Još kad bi dali neke pakete veće pa da se iskoristi što piše da je dostupno.
Još kad bi dali neke pakete veće pa da se iskoristi što piše da je dostupno.
HT-koperanti bi mi skratili jer bi se izbjegao jedan presijek to jest stup, sad ide sa izvoda na drugi stup kutiju pa onda na moju kuču . Sa izmjenom bi od izvoda do kuče bilo krače.
Svakako nek ti ovo naprave jer je moguce da
a) u toj petlji ima slabih spojeva pa baca vecu atenuaciju nego sto bi trebala bit
b) moguce da je jos i vece smanjenje da zica ide i duljim putem.
Pozdrav. Evo skratili su mi liniju, pa prilažem status linije. Jeli sada bolje od prethodnog statusa?
Bolje je, ali nista drasticno. S vecom marginom se povecao malo attainable tako da je to ok, al opet, mozda je i do poboljsanja vremena.
Bolje je, ali nista drasticno. S vecom marginom se povecao malo attainable tako da je to ok, al opet, mozda je i do poboljsanja vremena.
sandokan111 Može jedno pitanje ti si bolje potkovan. Kad uvedu taj vectoring preko tih fttc ormara hoće li vremenske nepogode manje djelovat na bakrenu paricu? Negdje sam pročitao da bi trebalo to poboljšat uslugu i stabilnost parice bez obzira na vremenske neprilike.
sandokan111 Može jedno pitanje ti si bolje potkovan. Kad uvedu taj vectoring preko tih fttc ormara hoće li vremenske nepogode manje djelovat na bakrenu paricu? Negdje sam pročitao da bi trebalo to poboljšat uslugu i stabilnost parice bez obzira na vremenske neprilike.
Nema tu sto manje djelovat, to su odvojene stvari, ali uzmi uvijek slican postotak "djelovanja". Znaci ako ti kisa smanji propusnost za 10%, i tu ce ti smanjit, samo sto imas vecu propusnost pa bolje izgleda. Vectoring je napravljen na nacin da se pustaju odredjene frekvencije koje "anuliraju" frekvencije interferencije kabela kad kroz njega prolazi vdsl signal do. Znaci u biti far field canceling. "priroda" vecinom povecava impendancije na spojevima i slicne stvari u istom kabelu i u biti je near field vrsta smetnji, s tim da impendancija stvara smetnje magnetne potencije vise nego elektricne. Tako da ne, vectoring je vecinom namjenjen smanjenju far end (drugi kabeli) crosstalka.
Tnx na pojašnjenju....
uglavnom, sad sam na 4 mbit
mislim da mi jako malo fali da mi puste 10, mozda par mbita vece propusnosti
kolko sam skuzio, pomoglo bi da se ruter izravno spoji sa dolaznim kablom u kucu.
trenutna situacija je da od ulaza u kucu cat5e kabl ide 15ak m do uticnice i onda obicni telefonski kabl 2m do rutera
da li bi pomoglo da se na cat5e kabl stavi rj11 ili rj12 konektor (ne znam koji) i direkt bez uticnice spoji na ruter ili, druga opcija, da se od uticnice do rutera stavi kratki cat5e kabl umjesto ovog obicnog telefonskog tankog kojeg imam sad?
totalni sam laik za kabliranja i te stvari
digao sam onaj tuljac blizu kuce da vidim u kakvom su stanju njihovi kablovi, meni bas ne izgleda obecavajuce...da li uopce ja mogu tu nesto napraviti da malo povecam propusnost parice?
uglavnom, sad sam na 4 mbit
mislim da mi jako malo fali da mi puste 10, mozda par mbita vece propusnosti
kolko sam skuzio, pomoglo bi da se ruter izravno spoji sa dolaznim kablom u kucu.
trenutna situacija je da od ulaza u kucu cat5e kabl ide 15ak m do uticnice i onda obicni telefonski kabl 2m do rutera
da li bi pomoglo da se na cat5e kabl stavi rj11 ili rj12 konektor (ne znam koji) i direkt bez uticnice spoji na ruter ili, druga opcija, da se od uticnice do rutera stavi kratki cat5e kabl umjesto ovog obicnog telefonskog tankog kojeg imam sad?
totalni sam laik za kabliranja i te stvari
digao sam onaj tuljac blizu kuce da vidim u kakvom su stanju njihovi kablovi, meni bas ne izgleda obecavajuce...da li uopce ja mogu tu nesto napraviti da malo povecam propusnost parice?
sigurno bi bilo bolje spojiti router direktno, dakle bez uticnice..
tako minimiziras gusenje i moguce smetnje s tvoje strane.. ostatak je na telekomu
a sto se tice ormarica, prerezi sve kabele i bit ce prisiljeni staviti nove
Pala mi je vec na pamet ideja rezanja :)
Znaci trebalo bi u biti na kabl samo staviti konektor? Rj11 ili 12?
Otvori moj telekom portal, provrti virtualnog tehničara po internetskoj usluzi i prijavi kroz njega smetnju.
Tako smetnja potpuno zaobilazi sluzbu za korisnike i ide direktno na tehnicki odjel koji ima pristup centrali i radi sa profilima. U opisu kvara napiši da vidiš u routeru da je propusnost 27mbit, što je realno i više nego dovoljno za 10mbit/s+HDTV, kroz par sati će te zvati sa tog odjela zbog prijavljenog problema pa probaj s njima dogovoriti da ti tako i slože.
Brzine do 20mbit su tako ionako sve besplatne, pa nebi trebao imati problema s njima.
Sretno
vidim da je stvarno pusteno 21 mbit, ali net je jos uvijek na 4..
zar se turbo 10 ne placa 10 kn ako imas brzinu 4, a ne mozes imati 20?
iako je meni u max3 premium receno da cu imati 10 bez dodatne naknade + hdtv