Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.681.914
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Uspio, no nemam opciju "SNR per Tone", samo SNR per Band, i nema nekog grafa... u biti dosta polako se ispisuje...

EDIT: našao

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 19:11 (matrix777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Items to Monitor

SNR per tone

Show as separate graph

Staviti kvacice...

I daj odmah ss, imas ikonu zelenog fotica u prozoru, stisnes i vidi u postavkama kamo ti odlazi ss.

edit: pa sta si ga rasirio toliko i odsjekao brojke ? Imas klizac, smanji mu sirinu kao sto je na mojim slikama....

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 19:15 (spaljeni).

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ovako nekako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Dobro je.. samo je mutno mada mi nije jasno kako ti je uspjelo uhvatiti mutan ss...

E vidis, definitivno si ispod 800m jer imas po 2 spektra za upload i download na 8b profilu.

Preko nekih 800/900m na 8b profilu nema sanse dobiti 2 spektra za upload/download a ako se i "digne" bude niskoristi jer SNR bude nedovoljan da bi na odredjenoj frekvenciji bio moguc prijenos podataka.

Od nekih 900m pa do 1.1km obicno se "digne" 2 upload spektra i jedan za download, preko 1.3km aktivna su vecinom samo 2 spektra tj. jedan za download i jedan za upload.

Krivulje ti "izgledaju dobro" sto se tice uploada medjutim drugi dio spektra za download izgleda ime neke smetnje, ne vidim jer nisi rasirio prozor dovoljno u desno i ne vidi se gdje zavrsava krivulja...

Klizac ne diraj, rasiri prozor u desno maximalno koliko ti monitor dopusta i onda uzmi ss, uzmi ss i Bitloading prikaza da vidimo dali je "nazubljen"...

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Hoćeš reći da sam vrlo blizu centrale i da bi trebao po nekim parametrima koje vidiš iz ovoga ipak imati stabilan internet sa dosta većim downloadom nego što imam (23)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ja cu prije osijediti nego te nauciti kako uzeti iskoristiv ss.

SNR per tone sjedi 5 odlican, ljepo se sve vidi. Bitloading nis ne valja jer si ga opet rasirio a bogme i skupio po visini tako da ta slika nije iskoristiva za nikakvu analizu...

Da, blizu jesi ako se tih 800m moze nazvati blizu i ako je to uopce 800m jer moguce je da si i blize ali na grafu SNR per tone se vidi da u Band Planu na toj parici ne radi dobro spektar 1216, 1961.

Kada uspijes staviti Bitloading tablu da se ljepo vidi kao SNR onda to mozemo utvrditi/potvrditi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 20:00 (spaljeni).

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

hehe,

Nemoguće ga je napraviti kao SNR, kako god rastegnuo ili skupio, ne dobije da se vidi gdje je početak ili kraj. Samo sam prebacio na taj BIT i raširio do kraja monitora, kad idem klizačem, nikako uhvatiti početak i kraj... 

EDIT:

Evetualno ovako...

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 20:02 (matrix777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Nemoj me... da nekazem sta :D

Skupi klizacem tu tablu kao sto je na ovoj slici i jedina razlika je sto je tu samo 2 spektra a na tvojoj slici ce biti 4 ukupno...

Ajd recimo da je dobro mada se slika mora uvecavati da se nesto korisno vidi....

Da, problem je taj drugi spektar, vidi se prekid i na Bitloading "tabli" i sada radi te druge "table" ni prva ne radi na full 100% jer tebi vec kod tone nuber 400 SNR pada na 30dB a neka normala bi bila 35-40dB.

Upload sve ok, tu problema nema.

Znaci sada je dokazano da parica ima problema na visljim frekvencijama sto se vidi iz oba graficka prikaza te doslovce to sto ti se "sinhronizirala" ta druga tabla (1216, 1961) je odmah utjecalo da i prva "potone" po SNR vrijednosti tonova a sto je manji SNR per tone to je ujedno manje Bits-a po svakom tonu koji kada se zbroje daju neku maximalnu mogucu brzinu parice.

Konkretno da pojednostavnim kompletna prva "tabla je nizja" radi druge a time ujedno i manje Bits-a ostvaruje.

Rijesenje bi bilo da serviser izadje na teren i nadje gdje je problem sto sumnjam da ce se dogoditi. Druga neka realna opcija bi bila prilagodajvanje Band Plana za tvoju paricu sto moze odraditi tehnicka podrska od Iskona.

Treba na DSLAM-u rucno editirati Band Plan i izbaciti drugi dio table. Sada ti stoji ovako nekako ili tome slicno...

Discovery Phase (Initial) Band Plan

US: (7,60) ( 871, 1205)
DS: (65,859) (1216,1961)

A trebalo bi ovako podesiti:

Discovery Phase (Initial) Band Plan

DS: (65,859)

Tako da u konacnici dobijes ovo:

Medley Phase (Final) Band Plan

DS: (65,859)

Zasto ? Pa jednostavno...  ti od druge "table" nemas nikakve koristi bar dok je parica takva kakva je i dok se ne sanira, iskljucivanjem druge "table" iz Band Plana prva "tabla" ce porasti kompletno a s obzirom da nisi daleko 30Mbps moras imati samo sa jednim spektrom za download.  Recimo da ti sada puste 17a profil, dobio bi jos 2 table i ukupno 6 spektara i naravno mislis imat ces vise ali ne... jer parica ima probleme sa visljim frekvencijama i sa jos 2 dodatne "table" i ove postojece bi se dodantno snizile !

Snimaj sad konstantno i kad primjetis da je veza pukla to znaci da se ta druga "tabla" raspala totalno sto ce se vidjeti na ss-u ako ga uspijes uzeti u tom trenutku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 20:30 (spaljeni).

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Eno kume gore u edit-u, valjda zadovoljava :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Hvala na trudu iako si sijede dobio samnom :D 

Toliko toga si rekao što se ne kužim baš toliko u širinu...

Poanta je kako rješiti problem te parice, ovo ću probati sugerirati tehničkoj službi pa ako žele neka naprave pa da vidimo reakciju. Promjena parice nebi rješila problem? Kažem ti, prije god dana otprilike mi je parica bila na max 39 za download, sad je ovako... Meni iskreno treba stabilan internet, pa makar bio na 20/5 ako ne može bolje, a trebalo bi po ovom što ti govoriš.. 

Na kraju krajeva se obično to svede da mi ovdje pokušavamo doći do rješenja, a na kraju krajeva nitko od "njih" ne odradi posao do kraja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Probat cu pojednostavniti...

Konkretno korisnik je imao ovaku situaciju:

Ako zanemarimo po 2 tona od prva 2 spektra neki prosjek je bio max 13 Bits-a za upload i 11 Bits-a za download. Takodjer se vidi kako se drugi dio spektra za download sinhronizirao samo djelomicno a ne u cjelom svojem spektru.

Znaci 2 spektra su ok a 2 su se jedva sinhronizirala sa takvim vrijednostima SNR per tone da kao takvi jednostavno nisu iskoristivi. Korisniku se iskljucilo iz Band Plana dodatna 2 spektra da se dobije ovo:

Sad dobro pogledaj i uocit ces da SNR per tone za upload ide i do 15 Bits-a a za download do 14 Bits-a. U konacnici ukupna brzina na parici je veca kako za download tako i za upload niti moze biti prekida u vezi jer nema spektra koji je nestabilan.  To su granicne situacije gdje parica koja nije bas tako daleko dozvoljava s obzirom na daljinu da se svi spektri 8b ili 17a profila sinhroniziraju ali to radi dobro ako je i parica dobra... ako ista ima neke probleme, lose spojeve i tome slicno onda prvo "plati" spektar koji je na visljoj frekvenciji a on ujedno rusi i onaj dio spektra koji je do odredjene te nizje frekvencije stabilan i trpi te smetnje bez problema.

Kod ADSL2+ to nije bilo bitno jer on ne radi na tako visokim frekvencijama tako da nije ni moglo biti bilo kakvih smetnji dok prelaskom na VDSL2, eto konkretno sve iznad 5200kHz kod tebe ne radi dobro i time ujedno rusi brzinu cjelog ukupnog spektra.

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozitivno je što imam po 2 spektra za down i 2 za up samo da rade kako treba? Kolike su "oscilacije" u mogućim postizanjima brzina onih koji imaju po 1 spektar za svakoga i recimo mene kojim 2 za svaki (ai da rade kako treba) bi išlo ovo moje i do 50 u download kao što iskon ima taj paket (50/10) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
matrix777 kaže...

mogu gdje želim, no ako je parica loša, neće bolje raditi ni kod drugih operatera.

Neko pravilo je da ako ti nesto nevalja s paricom, najprije ce ti to rjesit tcom, tako da, kako je ocito da je negdje problem nastao, predji na tcom da ti to rjese :)

spaljeni kaže...
Znaci 2 spektra su ok a 2 su se jedva sinhronizirala sa takvim vrijednostima SNR per tone da kao takvi jednostavno nisu iskoristivi. Korisniku se iskljucilo iz Band Plana dodatna 2 spektra da se dobije ovo:

U konacnici ukupna brzina na parici je veca kako za download tako i za upload niti moze biti prekida u vezi jer nema spektra koji je nestabilan. 

eto konkretno sve iznad 5200kHz kod tebe ne radi dobro i time ujedno rusi brzinu cjelog ukupnog spektra.

Dosta toga si napisao, da ne ulazim previse u detalje jer je korisno a da se ne naljutis kao i par puta prije, samo o ovom sto je bas "cudno sroceno".

Iskoristivo je ono sto je iskoristivo. Bio to 1 dmt ili 15. Nadalje, ako imas smetnje na odredjenom frekvencijskom spektru, ti ih imas imao tvoj "band plan" (u biti frequency allocation plan, band plan je opsirniji pojam) frekvencije u tom spektru ili ne, samo ako ih nemas ni ne primjecujes te smetnje na slici bitloadinga. Tako da to ne rusi brzinu cjelokupnog spektra ako si ih ukljucio. Nesto kao rampa na parkingu "max 2.10m". Ona je tu imao ti auto od 1.50 ili 2.20, samo s ovim od 2.20 ces opalit u rampu. Parica je sustav sam za sebe, smetnje su "van tog sustava", a izmedjuostalog nastaju i zbog drugih parica jel. Ovo mozes usporedit i sam da si na liniju postavis neki low pass filter i onda spojis s routerom pa tad pogledas sliku bitloadinga. Ako je filter napravljen kako spada, vidjet ces potpuno isto kao i na prijasnjoj slici, samo nece bit grafa preko xxx frekvencije (ovo su spliteri radili u biti) gdje ga je otkinuo filter.

A ovo sto si stavio usporedbe 2 slike, to nije znaci radi toga, vec radi razlicitih profila koji su stavljeni jer nemaju iste izlazne snage, ne jer ovaj s vise frekventnih polja gusi svoja druga frekvencijska polja. Opet usporedba s autom. Ona rampa od prije ovog puta je ista, al imamo auta od 2.20m samo je jedno oklopno, drugo je obican dostavni kombi. Kad se jedno zaleti u rampu, razbije se, dok se oklopno probije kroz rampu. Tako se i na tvojoj slici, puno vise signala probije od dslama do routera pored postojecih smetnji. Da to tako radi, 30a bi u biti ubio sam sebe i ne bi pruzao nikakvo povecanje u brzini

matrix777 kaže...

Pozitivno je što imam po 2 spektra za down i 2 za up samo da rade kako treba? Kolike su "oscilacije" u mogućim postizanjima brzina onih koji imaju po 1 spektar za svakoga i recimo mene kojim 2 za svaki (ai da rade kako treba) bi išlo ovo moje i do 50 u download kao što iskon ima taj paket (50/10) ?

U tom i je problem sto "ne rade kako treba". Ima puno ljudi sve te spektre al ne rade kako treba.

MacTheBig kaže...

Stanje direktno na razvodnoj kutiji i trenutno stanje. Jbt koja razlika. Izgleda da trebam novi kabel staviti...

Koliko je daleko ta kutija cisto informativno? Izgleda da ti je dosta gubitka u tom kabelu da, ako mozes, mjenjaj!

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 2:12 (sandokan111).
17 godina
sandokan111 kaže...
Iskoristivo je ono sto je iskoristivo. Bio to 1 dmt ili 15. Nadalje, ako imas smetnje na odredjenom frekvencijskom spektru, ti ih imas imao tvoj "band plan" (u biti frequency allocation plan, band plan je opsirniji pojam) frekvencije u tom spektru ili ne, samo ako ih nemas ni ne primjecujes te smetnje na slici bitloadinga. Tako da to ne rusi brzinu cjelokupnog spektra ako si ih ukljucio. Nesto kao rampa na parkingu "max 2.10m". Ona je tu imao ti auto od 1.50 ili 2.20, samo s ovim od 2.20 ces opalit u rampu. Parica je sustav sam za sebe, smetnje su "van tog sustava", a izmedjuostalog nastaju i zbog drugih parica jel. Ovo mozes usporedit i sam da si na liniju postavis neki low pass filter i onda spojis s routerom pa tad pogledas sliku bitloadinga. Ako je filter napravljen kako spada, vidjet ces potpuno isto kao i na prijasnjoj slici, samo nece bit grafa preko xxx frekvencije (ovo su spliteri radili u biti) gdje ga je otkinuo filter.

A ovo sto si stavio usporedbe 2 slike, to nije znaci radi toga, vec radi razlicitih profila koji su stavljeni jer nemaju iste izlazne snage, ne jer ovaj s vise frekventnih polja gusi svoja druga frekvencijska polja.

Prvo, konkretno te dvije slike su identicni profili 8b te je jedina razlika sto se manualno na dslam-u "odsijeklo" doslovce dio band plana.  Naravno da je usljed toga TX Power porastao za "ono sto je ostalo" i to stoji da ovaj sa vise frekventnih polja gusi ostala frekventna polja no u tom konkretnom slucaju iskoristivo je vise sa manje frekventnih polja nego sa svima jer ukupan TX Power sa svim poljima je manji radi same nemogucnosti drugoga frekventnog polja da ostane postojan.

U ovom slucaju pa i kod @matrix777 ponekad dolazi do "raspada" tog polja a kada padne jedno polje pada cjela veza tj. cjeli band plan ( frequency allocation plan ) tako da ne mozes reci za tu situaciju da to nije smetnja ? U takvom slucaju jedno polje doslovce rusi brzinu na cjeloj parici jer lose drugo polje utjece na sam TX Power prvog polja. Da, postoji rampa ali nije bitna visina vozila nego brzina prolaska kroz nju tj. kolicina podataka/informacija koja ce stici od tocke A do tocke B pa ako bi radili usporedbu sa rampom bas... vise ce proci kraj nje natovareno 5m u visinu sa 2m duzine vozila nego 2m visine na 4m dugackom vozilu....

U idealnoj situaciji ( teoretskoj ) naravno da bi svakako profitiralo "duze vozilo" jer visina nebi bila 2m nego xx vise recimo 3m pa sa 4m duzine eto nama vise ali ovo nije idealna situacija tako da to sto si napisao u teoriji se slazem ako je parica totalno ispravna ali nije... i sad dolazimo do iskoristivog gdje vise iskoristivog tj. vise nosioca tonova ( duzje vozilo ) daje manje "tereta" tj. prebaci manji teret od jedne do druge tocke.

Da nebi sad ispalo kao je bolje imati 2 polja od 4, ne... naravno da je bolje imati vise jer vise "tereta" mogu zajedno nositi ali ovo su granicne situacije gdje doslovce jedno polje zauzima dio ukupnog TX Powera a ne opravdava to jer je slabo "natovareno" jer u toj prikolici nema poda i teret curi... a prvu prikolicu nismo natovarli do kraja u samom pocetku utovara  jer smo teret tako natovarili da ga rasporedimo na cjelo vozilo ne racunajuci da cemo putem pogubiti dio tereta...

15 godina

15 Metara. Isto sam malo jučer išao testirati prije nego npravim zamjenu kabla. Ovo je stanje kad na razvodnu kutiju spojim CAT5E kabel i direktno u fritz (RJ45) - http://prnt.sc/d9zue0, duljina tog kabla je bila 10 M. Zbog čega sam izgubio toliko na uploadu, jel moguće da su žice bile ne ispravne, ili kako je kbel licnasti nije spoj dobro sjeo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 6:48 (MacTheBig).
16 godina
sandokan111 kaže...
mrgud1 kaže...

Može pomoć. Kolika je propusnost parice.

Hvala i pozdrav.

Nesto tu ne stima. 23db atenuacije i 23 mbita attainable na adslu jednostavno ne ide. Sad je pitanje koja je brojka tocna, vjerojatno atenuacija. Koji je ovo router?

Innbox v45

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Evo ga, promino sam kabel, stavljen cat5e.

Ja mislim da je to to.. Ne znam di se izgubilo to malo uploada, ali svejedno..

Stari+kabel Stari+kabel
Na+razvodnoj+kutiji Na+razvodnoj+kutiji
Novi+kabel Novi+kabel
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2016 17:13 (MacTheBig).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lijep napredak.
To ti se izgubilo u statističkoj pogrešci
robimarko@gmail.com
10 godina
spaljeni kaže...

Prvo, konkretno te dvije slike su identicni profili 8b te je jedina razlika sto se manualno na dslam-u "odsijeklo" doslovce dio band plana.  

Kako su to napravili? To si ti izricito trazio il je tehnicar na svoju ruku?

spaljeni kaže...

Naravno da je usljed toga TX Power porastao za "ono sto je ostalo"

Nisam i dalje siguran jesmo li se tocno razumjeli. Postoji nesto sto se zove PSD mask. Znaci, radi se o tome da ti imas za svaki profil nekakvu masku snage po frekvencijama koja ne moze preci tu snagu koja je definirana maskom. Recimo, uzmes ovako nesto

To bi bila maska za neki adsl annex. Znaci, ti nemozes dobit od 3 do 1104 khz vise od -36.5dbm/Hz koliko god se ti trudio i koliko god frekvencija kidao iza tog. Snaga po frekvencijama od 3 do 1104 nece prec -36.5dbm. Tako da, znaci, nema "raspodjele snage" jer si mako ove druge frekvencije. Ako si na to mislio.

Kako su tebi slike ipak razlicite, te je ocito poboljsanje, ono sto se moglo dogodit je vise stvari, koja tocno, ne bih bio siguran, al recimo moze bit da

a) Software se bespotrebno mucio s bitswapom po "losim frekvencijama" koje su ocito bile previse atenuirane da bi icem sluzile te je radi toga mako "korisne" bitove s nizih frekvencija. Kidanjem ovih visih frekvencija dobio si da bitswap vise ne kalkulira s njima i salje podatke preko njih

b) Ukupna snaga koja je bila na parici je bila na maksu te je to "troseno" na ove vise frekvencije koje nisu bas bile korisne a iz nekog razloga na nizim nije maksimalno iskoristeno, i sad kidajuci te vise, oslobodilo se "ukupno" snage a ostalo je snage od maksimalne po PSD masci za taj annex gdje se "raspodjelila"

c) linija uopce nije bila na maksimalnoj snazi iz nekog nepoznatog razloga (mozda jer je ocitavalo sva frekvencijska polja)

ovo pod b) bi bilo varijacija na temu onog sto si ti opisao. Iskreno, ni a) ni b) mi ne zvuce bas realno jer su glupe, u prvom slucaju jer su napravili tako glup software proizvodjaci (al dobro, napravili su ga i tako da znaju ocitat adsl > 24mbita), a b) jer su dali prioritet visim frekvencijama od nizih itd itd.

A moze bit i ono trece u koje tocno nisam siguran na sto je mislio pc-tehnicar kad je rekao da HT pusta profile s vise snage, mozda ti je tehnicar, ako je vec rucno stavljao filter ovako nesto napravio jer si digo veliku halabuku ocito. Kazem, nisam siguran sto je tocno od ovog, a mozda je i nesto 4to.

Evo recimo tu imas dosta maski

http://www.ic.gc.ca/eic/site/smt-gst.nsf/eng/sf08273.html

Microsoft Word - 024t03r2.doc - 024t03r2.pdf

spaljeni kaže...

to stoji da ovaj sa vise frekventnih polja gusi ostala frekventna polja

Sad sam skuzio na sta si mislio, al nemozes to nazvat onda gusenje, to me u biti zbacilo s ovog sto si ti mislio. Kad kazes gusi onda ispada da ove vise frekvencije u parici nekako "guse" nize i onda i ove nize radi postojanja visih imaju manje bitova. Tako to meni ispada kad kazes guse.

MacTheBig kaže...

Evo ga, promino sam kabel, stavljen cat5e.

Ja mislim da je to to.. Ne znam di se izgubilo to malo uploada, ali svejedno..

Fino. Sad jos nek ti malo nategnu tu vezu da ide do kraja da dobijes tih par mbitica kad si se tako potrudio :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 0:31 (sandokan111).
15 godina

Valjda budu kroz par dana jer još traje kao ono "mjerenje". Heh.

10 godina
MacTheBig kaže...

Ma mjere oni vraga :P

Ako ti ne dignu, zovni ti :) Ja bih odmah zovnuo da kasnije ne kazu "nemoze linija vise od ovog" :P

15 godina
sandokan111 kaže...
MacTheBig kaže...

Ma mjere oni vraga :P

Ako ti ne dignu, zovni ti :) Ja bih odmah zovnuo da kasnije ne kazu "nemoze linija vise od ovog" :P

Neću zvati, ide prigovor odma. Hehehe. 

12 godina

1 0 hvala 1
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Jel moguce da je meni Iskon uredno reko da mogu imati 20-50mbps, da slobodno uzmem taj paket. Po ovome ne mogu vise od 11mba imat.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

da, nažalost ovo ti je max

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
SimeKZ kaže...

Jel moguce da je meni Iskon uredno reko da mogu imati 20-50mbps, da slobodno uzmem taj paket. Po ovome ne mogu vise od 11mba imat.

Imas li stanje s adsla? Pitam jer je ovo vec 2gi slucaj prebacivanja na vdsl kad se to ne bi smjelo dogodit pa me zanima dal oni ipak vide u sustavu nesto drugo a parica je u banani i kad te prebace dobijes govno u karti, ili su poludjeli.

Btw, po ovome imas pravo na raskid jer je ovo ispod minimuma za 20 "razred".

13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Router ZXDSL 931VII, verzija V1.0.3_B_CROATIA, ne znam kako pogledati podatke o liniji....

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 19:55 (Badjo_5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Badjo_5 kaže...

Router ZXDSL 931VII, verzija V1.0.3_B_CROATIA, ne znam kako pogledati podatke o liniji....

administrator
!tc0Mht i D-SN (odnosno, !tc0MhtZTEExxxxxxxxxx)

Logiras se ko admin, xxxx je ispod na nalji i onda imas xdsl status pa mos vidit...

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
13 godina

Hvala, odustajem dalje od pisanja jer f... tj. j... editor mi za svaki copy/paste, čak i za jedno slovo javlja nedozvoljeni kod span bla bla...

Idem opet probat:

Link Status               Connect
Modulation Type          ADSL_2plus
Actual Rate(Up/Down)       1010/7958 kbps
Attainable Rate(Up/Down)    1010/7748 kbps
Noise Margin(Up/Down)       6.5/3.4 dB
Line Attenuation(Up/Down)    16.5/23.7 dB
Output Power(Up/Down)       12.6/18.5 dBm
Data Path(Up/Down)          Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down)    4/96
Interleave Delay(Up/Down)    2/4
INP(Up/Down)             0.5/1
Profile                N/A
LinkEncap                G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors(Up/Down)       750/4603
AnnexType                AnnexB

Može li se dobiti što brže na ovoj liniji?

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 22:50 (Badjo_5).
9 godina
neaktivan

Premali attainable i margina za tu atenuaciju, negdje je greška na parici, ako bi se to popravilo mogao bi do 20mbit.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice