Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.681.611
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?

U kuci sam i pojma nemam di su izvodi. Pitat cu starog kad dodje, al nekak mislim da niti on ne zna. Htio sam bas rec za kanalice da kada bi vukao kablove iz njih ih vjerojatno nikak nebi mogo nazad ugurat. Ovo kaj velis za primarni spoj lako moguce da je na pocetku ulice ili negdje. Sjecam se da su prije jedno god dana i Iskon i H1 telekom, ak se dobro sjecam, nest kopali u kvartu, ako je to bilo to (Iskon sam gotovo siguran jer su prilikom te akcije dijelili letke po kvartu..). Znam da sam ih trazio kasnije, al su se vec pokupili tak da nemam pojma di je taj primarni izvod, sekundarni cu probat skuzit di je pa to sutra poslikam, ak nadjem, skupa sa odsarafljenom tel. uticnicom.

Zapravo me i zanima sto sve nudi DD-WRT, nije samo radi Wifia, ali to bi bila glavna zadaca.

sandokan111

Trebao sam odmah napisati, a ne u sredini hrpe teksta. Znaci taj copy paste je sa Iskona na kojem sam sad, a prilozena slika je od T-coma, printscreen star godinu i mozda vise dana.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 20:23 (The_Fichek).
10 godina
The_Fichek kaže...

U kuci sam i pojma nemam di su izvodi. Pitat cu starog kad dodje, al nekak mislim da niti on ne zna. Htio sam bas rec za kanalice da kada bi vukao kablove iz njih ih vjerojatno nikak nebi mogo nazad ugurat. Ovo kaj velis za primarni spoj lako moguce da je na pocetku ulice ili negdje. Sjecam se da su prije jedno god dana i Iskon i H1 telekom, ak se dobro sjecam, nest kopali u kvartu, ako je to bilo to (Iskon sam gotovo siguran jer su prilikom te akcije dijelili letke po kvartu..). Znam da sam ih trazio kasnije, al su se vec pokupili tak da nemam pojma di je taj primarni izvod, sekundarni cu probat skuzit di je pa to sutra poslikam, ak nadjem, skupa sa odsarafljenom tel. uticnicom.

The_Fichek kaže...

Vecina kablova kod mene ide kroz kanale u zidovima, za neke uopce neznam bi li ih mogli nazad vratiti da ih izvucemo.. Mislim da je glavni izvod kod mene onaj sa slike. To treba odsarafiti i viditi kakvi su spojevi..?

To na slici je vjerojatno dobro. Ako imas problem, on je vjerojatno van kuce.

11 godina

Zvat cu onda sutra Iskon.

EDIT: nemamo sekundarni izvod u kuci, ono sto sam slikao je otkuda ide glavna telefonska prikljucnica preko kata, tj. preko telefonskih stupova..

Zanima me moze li Siemens SX763 spojen preko kabla onda posluziti kao i LAN i Wireless Access point, znaci da se neki laptop i mobiteli spajaju preko njega, a neki preko Zyxela da pritome ne padne iptv niti voip.. Je li to moguce u teoriji i ako da, koliko je komplicirano..?

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 23:59 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Da, znam da se vip daje od 5 do 50, receno mi je ukoliko mi linija ne moze podrzati 50 Mbit da ce mi staviti manji paket od 5 Mbit sto mi definitivno ne odgovara, jer je u kuci previse uredaja.

Uspio sam pronaci podatke koje sam trazio, koliko je moguce povecanje brzine? http://i.imgur.com/perSRVK.png

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
The_Fichek kaže...
sandokan111

Trebao sam odmah napisati, a ne u sredini hrpe teksta. Znaci taj copy paste je sa Iskona na kojem sam sad, a prilozena slika je od T-coma, printscreen star godinu i mozda vise dana.

Da, onda se situacija popravila, sta je dobro. Daj vidi jel ti prikazuje max sync rate.

Balkana kaže...

Da, znam da se vip daje od 5 do 50, receno mi je ukoliko mi linija ne moze podrzati 50 Mbit da ce mi staviti manji paket od 5 Mbit sto mi definitivno ne odgovara, jer je u kuci previse uredaja.

Uspio sam pronaci podatke koje sam trazio, koliko je moguce povecanje brzine? http://i.imgur.com/perSRVK.png

Haha, preveli su sucelje :)))))) "DSL STANJE SINKRONIZACIJA = GORE" :))))))))) UP = GORE :))))))))))) UMRIJET CU. Pa tko ovo prevodi majko mila. Oni su znaci doslovno preveli bez da razumiju sta pise :P

E sad, po ovome prikazanome, tebi opce nije uveden vdsl? Posto vidim pise "linijski standard = adsl2_plus". Tako da bi na vdslu trebao imat jos puno vise. Atenuacija je prikazana 15, sto bi trebalo barem 30mbita vuc na vdslu. Samo ima i jedan problem s svim ovim prikazima. A to je, da on tebi na 15db atenuacije prikazuje 24400 max sync rate, sto je naravno, fizicki i teoretski nemoguce, tako da mozda su i druga ocitanja u banani. Al nek te ne brina, ima kineza koji prikazuju adsl2+ max na 26 :P

U svakom slucaju, to mora ic puno bolje od ovog sta trenutno imas. Pitaj ih jesu oni tebi uopce uveli vdsl.

11 godina

To je to, kada odem na Maintenance -> Diagnostic -> DSL Line -> DSL Line Status.. Nisam nasao sync rate.. 

EDIT: nasao, stavio sam u iduci post

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 19:19 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Gogs kaže...

I ako su krivi podaci iz rutera, zašto su krivi?

Krivi su jer

a) prikazuju fizicki nemoguce stvari. Zasto i kako pod b

b) jer su kinezi malo zabrijali izracune ili router ne valja

Znaci ti na 54db atenuacije nemozes imat brzinu od 8mbita. Jednostavno nemoguce. Isto ko sto nemozes utiskat auto kroz misju rupu, tako ni ovo ne ide. Znaci da je ili jedno ili drugo istinito (ne stimaju ni ostali parametri iz routera). Ti ako si imao 4mbita, to moze. 8, nono. Tako da ako se tebi na 54db atenuacije (znaci da si skoro 4km od centrale) brzina spustila s 4 na 3 to uopce ne bi bilo cudno, i imao si iznimno dobru liniju do sada ako si na tu razdaljinu vukao 4 bez problema.

Opcenito, routeri ne prikazuju ovoliko krive podatke, vec su oni priblizno tocni, iako i dalje tehnicar tocnije moze te parametre odredit, al ta odstupanja od onog prikazanog u routeru ne smiju biti prevelika, jer ako jesu, router nije ispravan.

Kao prvo sretna nova godina svim forumašima. Naravno da nije izmjerio brzinu od 8mbps nego je to izmjera propusnosti linije ( malo je krivo ispalo u prethodnoj poruci ). Jučer sam zvao ponovo službu za kor. i osoba mi tvrdi da ništa nije mijenjano na mojoj liniji i da bi trebao imati brzinu od 4mbps, ali ja je nemam ( i još kaže da mogu imati i malo više ako mi uključi opciju od 10mbps za dodatnih 10kn ). Napravio sam opet reset sa čačkalicom i odmah nakon toga izmjerio brzinu.

17 godina

Gogs, postavljen ti je krivi profil 100%. Traži da ti "pročiste liniju" i "resetiraju port na centrali" jer tako oni zovu te neke svoje gluposti.

Twitter: @191x7
15 godina
Gogs kaže...
sandokan111 kaže...
Gogs kaže...

Krivi su jer

Znaci ti na 54db atenuacije nemozes imat brzinu od 8mbita. Jednostavno nemoguce. Isto ko sto nemozes utiskat auto kroz misju rupu, tako ni ovo ne ide. Znaci da je ili jedno ili drugo istinito (ne stimaju ni ostali parametri iz routera). Ti ako si imao 4mbita, to moze. 8, nono. Tako da ako se tebi na 54db atenuacije (znaci da si skoro 4km od centrale) brzina spustila s 4 na 3 to uopce ne bi bilo cudno, i imao si iznimno dobru liniju do sada ako si na tu razdaljinu vukao 4 bez problema.

Opcenito, routeri ne prikazuju ovoliko krive podatke, vec su oni priblizno tocni, iako i dalje tehnicar tocnije moze te parametre odredit, al ta odstupanja od onog prikazanog u routeru ne smiju biti prevelika, jer ako jesu, router nije ispravan.

Kao prvo sretna nova godina svim forumašima. Naravno da nije izmjerio brzinu od 8mbps nego je to izmjera propusnosti linije ( malo je krivo ispalo u prethodnoj poruci ). Jučer sam zvao ponovo službu za kor. i osoba mi tvrdi da ništa nije mijenjano na mojoj liniji i da bi trebao imati brzinu od 4mbps, ali ja je nemam ( i još kaže da mogu imati i malo više ako mi uključi opciju od 10mbps za dodatnih 10kn ). Napravio sam opet reset sa čačkalicom i odmah nakon toga izmjerio brzinu.

Imao sam isti problem. Imao 10mbps a netko zaključao na 6mbps. Prijavi im kvar i reci da si stalno imao 4mbps i da je nemoguće da sad nakon par godina nebudeš mogao imat'.

17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Opet zvao službu i tražio da "pročiste liniju" i tražio da uključe 10mbps jer onda moraju promijeniti profil pa budemo vidjeli šta će biti. Osoba u službi mi je rekla da po njezinim podacima mogu imati preko 8mbps ( znam da nemogu ali je lijepo za čuti ).Poz.

U roku od 10 min. od zahtjeva da uključe 10mbps promjena . Izgleda da im je ipak stalo do dodatnih 10kn. Samo da tako ostane.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 12:37 (Gogs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Imam od danas vdsl pa sto mozete reci za liniju? Za sad radi super. Osim sto imam speedport ruter koji se blesira svako malo.

Ohne Audi geht es nicht..
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
The_Fichek kaže...

Zanima me moze li Siemens SX763 spojen preko kabla onda posluziti kao i LAN i Wireless Access point, znaci da se neki laptop i mobiteli spajaju preko njega, a neki preko Zyxela da pritome ne padne iptv niti voip.. Je li to moguce u teoriji i ako da, koliko je komplicirano..?

Može bilo koji tak raditi. Najjednostavnije je ostaviti istu mrežu koju daje zyxel (192.168.5.0/24 vjerojatno) ugasiti DHCP na siemensu i podesiti proizvoljni naziv wifi mreze i wifi lozinke. Iako mos ostaviti isti naziv wifi mreze i password ko zyxel ali naravno kanal različiti pa imaš wifi roaming :D Naravno, siemens ima adresu u zyxel subnetu, recimo 192.168.5.254 ak ti je trenutno slobodna 

14 godina
andreas11 kaže...

Imam od danas vdsl pa sto mozete reci za liniju? Za sad radi super. Osim sto imam speedport ruter koji se blesira svako malo.

Updaetaj firmware na .36.
Javi mi se na PM pa dobiješ link na upute i firmware

robimarko@gmail.com
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav ekipa, zanima me max brzina koju bi moja parica mogla podnijeti. Trenutno sam na iskon paketu od 10 mbita, brzina konstantno 10.20 mbita evo i trenutno stanje:

noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 17 db
attenuation upstream: 12 db

noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 15 db

znam da sam na nekih 1-1.1km od centrale no oni tvrde da ne moze vise od 12 mbita , imam i njihov iskon tv 3 mjeseca za probu i kad je upaljen brzina je oko 9.30 mbita a oni mi rekli da salju dodatnih 3 mbita za iskon tv. Router kaze da max moze 14.70-14.88 down i 1.17-1.20 up, no nezz jel oni imaju brže pakete posto sam u njihovoj bijeloj zoni. Hvala unaprijeed!! :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Max rate ti je kad dodes na pocetnu stranu stisnes "System info"

Barem kod mene :D

9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

To je to, kada odem na Maintenance -> Diagnostic -> DSL Line -> DSL Line Status.. Nisam nasao sync rate..

Max rate ti je kad dodes na pocetnu stranu stisnes "System info"

Barem kod mene :D

11 godina
Grgabyte kaže...

znam da sam na nekih 1-1.1km od centrale no oni tvrde da ne moze vise od 12 mbita , imam i njihov iskon tv 3 mjeseca za probu i kad je upaljen brzina je oko 9.30 mbita a oni mi rekli da salju dodatnih 3 mbita za iskon tv. Router kaze da max moze 14.70-14.88 down i 1.17-1.20 up, no nezz jel oni imaju brže pakete posto sam u njihovoj bijeloj zoni. Hvala unaprijeed!! :D

Ak su zice tip top 20/5 na vdslu sigurno ide. Mozda bi i 30 islo, iako bez tv-a.

9 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
Grgabyte kaže...

Ak su zice tip top 20/5 na vdslu sigurno ide. Mozda bi i 30 islo, iako bez tv-a.

Hvala ali nezz jel uopce mogu imat vdsl, a na mom router ni nepise jel imam adsl2+ ili vdsl kad su zakljucali vecinu opcija a firmware updatea nije bilo ima godinu dana hahah 

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Jel moguće na ovo dobiti više od 20Mbps?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Jedno 27,ali na VDSL-u
robimarko@gmail.com
11 godina

Grgabyte

Fala, nisam to ni skuzio. Evo slike i malo me muci ovaj Memory Usage, to je memorija od routera ili?

Zanimljivo ti imas bolje podatke i u bijeloj si zoni, a ja u narancastoj, wtf

srcipesak

Fala. Onda mi nema smisla kupovati ikakav novi router, Siemens ce izvrsit posao, cim se ja primim posla s njim heh.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 19:20 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Grgabyte

Fala, nisam to ni skuzio. Evo slike i malo me muci ovaj Memory Usage, to je memorija od routera ili?

Zanimljivo ti imas bolje podatke i u bijeloj si zoni, a ja u narancastoj, wtf

Np, ali neznam jel je to stvarno maksimalna brzina parice ili brzina koju oni propustaju ovisno o tome koji paket imas, kad su zakljucali taj router da se ne vidi ni dali si na adsl2+ ili vdsl XD. I meni je memory usage stalno na 90-97% cak i nakon reboota  , a koju brzinu sad imas? Pitam jer ti je malo upload cudan, morao bi imat oko 1 mbit ako imas 10 down.

11 godina

10Mbit imam paket. Na adsl2+ sam 99.9% Za 10Mbit paket je upload 512Kbit. Kad je tv zgasen imam 9Mbit, kad je upaljen 6.2, upload uvijek oko 0.52 Mislim da sam u pocetku, kad smo se prebacili na Iskon imao 10.2Mbit sa zgasenim TVom, zvao sam ih da ih pitam zakaj je 9 i nisu nist pametnog rekli. Nisam se zamarao sa time jer je bilo osjetno bolje od T-coma, uostalom Speedtest mozda nije najtocnija stvar. Realno kad skidam, skida 1.1Mb/s kad je TV zgasen.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 23:21 (The_Fichek).
10 godina
andreas11 kaže...

Dobra parica, samo ne vjerujem ni tom routeru bas, ima neke prikaze koji su nekonzistentni. Nebis trebo imat problema, pogotovo ne na tom paketu.

Grgabyte kaže...

Ono sto ti prikazuje router je propustena brzina vjerujem, ne max sync, jer ako usporedis ficeku je 10. Ti na tu atenuaciju mozes naravno puno vise od 12 ako je vdsl dostupan. Cak i ako nije na adslu bi trebao moc vise.

MacTheBig kaže...

Jel moguće na ovo dobiti više od 20Mbps?

Prikazuje ti attainable 20, tako da tesko. Tehnicki kad bi se veza isla postelavat bi trebalo vise, al sumnjam da ce tko petljat oko toga, posto nigdje ne petljaju. Al trebala bi 20ica ic ako malo smanje marginu, samo je pitanje koliko je sad postavljena.

The_Fichek kaže...

Grgabyte

To je od routera, i svi su vise manje jako oskudni s tehnickim specifikacijama pa im memorija/proc cesto odlazi u nebo.

17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Dečki želim brži internet u prilogu šaljem slike, molim Vaš komentar dali je to moguće ili jednostvno da odustanem ...

Trenutno imam 4 Mbps a želja mi je bar oko 10 Mbps, naravno kad sam zvao TCom rekli sumida ne mogu ništa...

Unaprijed Hvala...

0 0 hvala 0
14 godina
Nema šanse,attentuacija je 55 db.
Čudo je što uopće imaš 4mbita.
robimarko@gmail.com
10 godina

Bok imam slicne parametre linije samo Opttima tel znaci na speedtestu oko 7 mb al navecer pucanje linije i i smanjenje brzine na 6 mb dali je i kotebe tako posto su parametri linije dost losi moze li slika iz rutera tamo negdje navece oko 9 doj je opterecenje najvece'

-
10 godina
Gogs kaže...

Opet zvao službu i tražio da "pročiste liniju" i tražio da uključe 10mbps jer onda moraju promijeniti profil pa budemo vidjeli šta će biti. Osoba u službi mi je rekla da po njezinim podacima mogu imati preko 8mbps ( znam da nemogu ali je lijepo za čuti ).Poz.

U roku od 10 min. od zahtjeva da uključe 10mbps promjena . Izgleda da im je ipak stalo do dodatnih 10kn. Samo da tako ostane.

Pozdrav imam slicne paramtre linije podano oko 7mbps navece 6 mbps uz pucanje linije na Optimi sam dali tebi puca veza navece i kolka je brzina na speedtestu i moze parametri iz rutera tam negdje oko 9 navece?

-
17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pošto je prošlo tek malo više od 24 sata od uključivanja opcije 10mbps nemogu sto posto tvrditi da će to funkcionirati ali za sada ni jednom nije puknula veza ( jučer bio do ponoći na internetu ). Mjerim svako malo i za sada je stabilno na 7.08mbps. Kako mi je tehničar rekao da ne mogu imati više od 3mbps ja sretan ( neki diletant ). Slike budem stavio oko 9 navečer. Poz.

Čak mi je i mrvicu bolje sad navečer ( iako neznam kakve veze ima jel je jutro ili večer ).

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2016 22:07 (Gogs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gogs kaže...
sandokan111 kaže...
Gogs kaže...

Krivi su jer

Tražit ću onda i ja 10 Mbit/s, pošto imamo iste parametre. S tim da meni na Thomsonu TG782i pokazuje line attenuation 42 :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice