Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.677.286
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?

Nema razloga da ti puca. I margina ti je dovoljno velika.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
neaktivan

Ne znam stvarno, evo 4x od kad je tehnicar "popravio".. Malo sam igrao igru na netu i pisao po forumu, to je sva aktivnost. Povezan sam preko kabela u router (nije wifi), kojega jedino ja koristim. Nije ni telefon zvonio, sto je nekada znao biti razlog za prekidom. 

Ako netko ima mozda ideju, neizmjerno sam zahvalan.

EDIT: Ok, nesto mi izgleda ne stima. Evo stavit cu PS od postavki routera. Naime, ovo "lonca334" prvi put vidim i nije moj username. Jucer sam dobio novi router, jel to mozda netko stavio krivo postavke korisnickog imena i lozinke, tipa necije tuđe? Uoce mi nije jasno..

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 16:18 (Ithuriel).
11 godina
pasko kaže...
srcipesak kaže...

@Unimatrix 30mbit ide

@Puls3 50mbit bez beda

ma sto 30 meni u firmi na 12.5 db ide 58 mbita / 10 mbit

Bilo je vec price otom, adsl i vdsl atenuacije nisu iste. Ak tebi ide na 12.5db 58/10 na VDSLU znaci da si brat bratu na adslu imo ispod 10db ako ne i ispod 7... 

Evo moj primjer, adsl bio 12/15db, vdsl 17/30db. Ista centrala naravno :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 17:30 (srcipesak).
16 godina
neaktivan
Ithuriel kaže...

Ne znam stvarno, evo 4x od kad je tehnicar "popravio".. Malo sam igrao igru na netu i pisao po forumu, to je sva aktivnost. Povezan sam preko kabela u router (nije wifi), kojega jedino ja koristim. Nije ni telefon zvonio, sto je nekada znao biti razlog za prekidom. 

Ako netko ima mozda ideju, neizmjerno sam zahvalan.

EDIT: Ok, nesto mi izgleda ne stima. Evo stavit cu PS od postavki routera. Naime, ovo "lonca334" prvi put vidim i nije moj username. Jucer sam dobio novi router, jel to mozda netko stavio krivo postavke korisnickog imena i lozinke, tipa necije tuđe? Uoce mi nije jasno..

daj ti vidi da ko i ovaj pred malo što je napisao da mu se ruter od topline throtla i uništava mu vezu. naročito ako si na torrentima. oni ti zdrobe procesor u ruteru. i prepune memoriju. ali prvo probaj vidjet jel do topline. stavi neki ventilator da puše u njega ili nešto tako smisli.

13 godina
neaktivan

Nisam na torrentima, ne. Samo malo poigram nesto i eventualno dopisivanje. Mada, sad kad si spomenuo, vidim da imam 16 gigabajta prometa od pocetka mjeseca... Nesto mi tu ne stima. Malo cu provjeriti. Do tada, probat cu staviti router na poviseno, da dolje ima zraka. Nece odmoci. I jel moguce da smeta sto ga prakticki ne gasim?

I jel ovo s usernameom koji mi je nepoznat sve ok? Na proslom routeru je bio moj username, a sada je ovo sto je gore.. Mozda se to preko parice spaja na moj id ili sto?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 20:02 (Ithuriel).
14 godina
Ithuriel kaže...

Nisam na torrentima, ne. Samo malo poigram nesto i eventualno dopisivanje. Mada, sad kad si spomenuo, vidim da imam 16 gigabajta prometa od pocetka mjeseca... Nesto mi tu ne stima. Malo cu provjeriti. Do tada, probat cu staviti router na poviseno, da dolje ima zraka. Nece odmoci. I jel moguce da smeta sto ga prakticki ne gasim?

I jel ovo s usernameom koji mi je nepoznat sve ok? Na proslom routeru je bio moj username, a sada je ovo sto je gore.. Mozda se to preko parice spaja na moj id ili sto?

Koliko vidim imaš sx763,ja svog nisam gasio pune 4g i nakon 4g je krepao tj.imao sam iste probleme kao ti i donjeli su mi 3 siemensa promjenili i uvijek ista greška i nakon što su ZTE stavili ja zadovoljan.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
13 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Koliko vidim imaš sx763,ja svog nisam gasio pune 4g i nakon 4g je krepao tj.imao sam iste probleme kao ti i donjeli su mi 3 siemensa promjenili i uvijek ista greška i nakon što su ZTE stavili ja zadovoljan.

Tako je, o SX se radi. Imam svoj drugi router negdje (http://cz.tp-link.com/resources/images/products/Large/TD-W8951NB-02.jpg), mislis da bi mi to sto uradilo dobra? Mislim, ne znam kakva je kvaliteta tog TPa, pa zato pitam. To su jedini koje imam, a sumnjam da bi tehnicar gledao naklono da trazim ZTE 3 dana nakon sto su mi stavili SX "novi"...

Nikada mi nije palo na pamet uzeti npr ruter iz ducana, a koliko vidim, mozda bih i trebao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 21:30 (Ithuriel).
13 godina
neaktivan
Ako nisi na voipu, mozes se igrat s tim tplinkom.
Cist ok modem.
pa javi rezultate.
SX je mozda nekad bio ok, danas to vise nije, em su svi stari em im je upitna ispravnost, a brzine i sve puno vece nego u vrijeme kad je sx haro.
jednostavo pre pre slab proc ima za danasnje potrebe.
mozda najbolja solucija, sx-a u bridge i na njega nakacit neki posteni router, tipa wdr4300 ili nekog linksysa.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Ako nisi na voipu, mozes se igrat s tim tplinkom.
Cist ok modem.
pa javi rezultate.
SX je mozda nekad bio ok, danas to vise nije, em su svi stari em im je upitna ispravnost, a brzine i sve puno vece nego u vrijeme kad je sx haro.
jednostavo pre pre slab proc ima za danasnje potrebe.
mozda najbolja solucija, sx-a u bridge i na njega nakacit neki posteni router, tipa wdr4300 ili nekog linksysa.

Sutra cu otici po njega, nije mi ovdje. Ali nasao sam ovo, pa ako netko zna sto je to tocno... 

https://www.asus.com/us/Networking/WL530g/

Izgleda kao router, ali manje. 

16 godina
neaktivan
Ithuriel kaže...

Sutra cu otici po njega, nije mi ovdje. Ali nasao sam ovo, pa ako netko zna sto je to tocno... 

https://www.asus.com/us/Networking/WL530g/

Izgleda kao router, ali manje. 

to ti nije za 24/7 rad. mislim da sam listao po par foruma o tim low power ruterima i kažu da su masovno krepavali ako su radili non stop.

13 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

to ti nije za 24/7 rad. mislim da sam listao po par foruma o tim low power ruterima i kažu da su masovno krepavali ako su radili non stop.

Govorimo li o ovom gore Asusu ili TPu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 22:10 (Ithuriel).
14 godina
Ithuriel kaže...
ranko091 kaže...

O asusu,ako želiš ruter za 0/24/7/365 uzmi neki pošteniji da budeš miran ;) Topla preporuka,bolje dat 300-400kn za ruter i onda godinama bit miran neg se svako malo zahebavat.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
16 godina
neaktivan
Ithuriel kaže...
ranko091 kaže...

asusu... i sličnim low power ruterima.

13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Aha, znaci to je ipak router. Nisam pojma imao, a stoji tu godinama. 

A usporedno s ovim TPom i SXom, valja li taj Asus ili da se drzim navedenog dvojca i s njima pokusam nesto? Razmisljao sam jos ranije uzeti neki bolji router po 100ak eura, ali odlazim s ove lokacije u listopadu i prelazim na mobilni net, pa mi se ne isplati..

Edit:Nista od Asusa, nema opciju za telefon ukljuciti. Provjerit cu sutra jel bolje s TPom pa javim da li je sto rijesilo probleme. I kakva je to sada shema da telefon moram ukljuciti u router, a dosta routera koje sam gledao na ebayu uopce nema takvu mogucnost (poput tog Asusa spomenutog)?

Hvala na odgovorima. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 23:17 (Ithuriel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sve su to ruteri, ne modemi, moras imat uvijek ustekan modem koji radi konekciju s centralom.
Najbolja stvar je gigaseta u bridge i na njega nakacit ili taj asus ili sto god, moja preporuka za tolink wdr4300.
telefon ostaje u gigasetu ili bilo kojem drugom modemu.
Telefon konfigurira automatski nadzorni sistem i neznas podatke za SIP i to n8je lako slozit na necem sto nije od operatera.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
neaktivan

Pozdrav. Koliko vidim imaš iste vrijednosti iz routera i probleme kao i ja. Naime kod mene su tehničari u posljednjih mjesec dana bili 7 puta isto radi pucanja veze. Znači od max 18 mbit i margine od kojih 15db, maximalna propusnost pada do 9 mbit a nekad i manje, a pada kada moj susjed upali svoje računalo i spoji se na svoj internet. Tehničari su mi govorili da je to nemoguće, da nema teorije sve dok nisam uspio uhvatit susjeda doma kada su tehničari došli. I tako smo i isprobali. On upali računalo meni internet puca po 10 puta u 15 min. Zamijenili su mi 4routera (sad imam ZTE). Sa svakim isto. Uglavnom gospoda tehinčari ne znaju u čemu je stvar, kažu da to nikad u životu nisu vidili, da su mjerili podzemni i nadzemni kabel do centrale i da je kabel u redu. Pa su probali spojit svoje laptope pošto su sumnjali da nekom od nas dvojice računalo ne valja, ali ista stvar. Puca i moš ga hebat. Uglavnom na kraju mi je rečeno da mogu ići kod drugo operatera jer oni ne znaju u čemu je stvar samo su sigurni da je njihova oprema u redu (ha-ha).

17 godina

Ne znam čime su oni mjerili "da su pozdmeni kabeli u redu" no ovo je školski primjer kratkog spoja parica.

Ako su imali mjerni uređaj s TDR-om tada su mogli odrediti točnu lokaciju kratkog spoja sa susjedom.

Vjerojatno su imali samo acternu koja im pokaže nešto malo grešaka i to je to. 

Ove spike da ne znaju do čega je ti može prodavati samo najneiskusniji kooperant ili novi tehničar koji je prvi dan na poslu.

Nadalje, kako je očigledno da imate kratki spoj mogla se na izvodu potražiti slobodna parica (koja ne bi bila do tvog susjeda) pa probati s njom.

10 godina
neaktivan

Rečeno mi je da su mi zamijenili paricu, dslam također pa tako sve i susjedui da nismo zajedno u četvorci, ali sve je isto. I kome da se žalim više???Prave idiote od nas više od mjesec dana. Uglavnom internet super radi dok nema susjeda :) ostalo je povijest.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 8:42 (iceman1983).
17 godina

Ako su ti doista zamijenili paricu a ne "zamijenili paricu" onda nema logike. No problem opisuje kratki spoj. Moguće da vam se od izvoda do stana/kuće negdje dira kabel.

I susjed je onda još i dobar jer za ove promjene na parici bi trebao isključiti router za promjenu stanja.

10 godina
neaktivan

Susjed i ja koristimo jedino podzemni kabel zajedno, pošto iz zemlje, tj one razvodne kutije njemu ide posebno nadzemni kabel do kuće i meni posebno. Znači jedino može biti do podzemnog kabla. I on ne iskljujučuje router već jedino računalo. Znači njegovo računalo ugašeno sa upaljenim routerom sve štima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 9:13 (iceman1983).
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Imam jedno pitanje.

Naime, u mom gradu, infrastruktura je postavljana jako loše. Pa tako na ovoj slici možete vidjeti crvenu i žutu liniju.

Žuta linija predstavlja kablove koji idu do susjeda, svega par kuća prije mene i tamo završava.

Crvena linija predstavlja kablove koji idu do mene, 1.5 km dužim putem. Ti kablovi su 2010. postavljani.

Zbog toga što sam spojen na crvenu, dužu, kabelsku infrastrukturu, parametri linije su znatno lošiji. 38 dB atenuacije.

Kako da zatražim da me se prebaci na žutu liniju. Na kraće kablove, jer bih imao kudikamo bolje parametre. Može li se provući kabal sa susjedovih kuća (kablovi od početka ulice idu sa krova na krov) do moje kuće (krova) i tako me prebaviti na bolju, bržu paricu.

Jer, ovo je stvarno besmisleno, ja moram biti na 1.5 km dužoj parici iako je kraći kabal provučen do susjeda koji živi svega 100 metara od mene.

Prešao sam na Iskon, priključenje je 13.7. pa me zanima kako da me prebace na tu žutu liniju kako bi dobio bolje parametre, jer sam i od početka trebao biti spojen na tu žutu liniju.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 0 hvala 0
15 godina
KiX777 kaže...

Imam jedno pitanje.

Naime, u mom gradu, infrastruktura je postavljana jako loše. Pa tako na ovoj slici možete vidjeti crvenu i žutu liniju.

Žuta linija predstavlja kablove koji idu do susjeda, svega par kuća prije mene i tamo završava.

Crvena linija predstavlja kablove koji idu do mene, 1.5 km dužim putem. Ti kablovi su 2010. postavljani.

Zbog toga što sam spojen na crvenu, dužu, kabelsku infrastrukturu, parametri linije su znatno lošiji. 38 dB atenuacije.

Kako da zatražim da me se prebaci na žutu liniju. Na kraće kablove, jer bih imao kudikamo bolje parametre. Može li se provući kabal sa susjedovih kuća (kablovi od početka ulice idu sa krova na krov) do moje kuće (krova) i tako me prebaviti na bolju, bržu paricu.

Jer, ovo je stvarno besmisleno, ja moram biti na 1.5 km dužoj parici iako je kraći kabal provučen do susjeda koji živi svega 100 metara od mene.

Prešao sam na Iskon, priključenje je 13.7. pa me zanima kako da me prebace na tu žutu liniju kako bi dobio bolje parametre, jer sam i od početka trebao biti spojen na tu žutu liniju.

Probaj pisat prigovor..al sumnjam da ce ista napraviti po tom pitanju

17 godina

Gledaj, to je tako. Zgrada ispod mene, 50m ispod mene je na bližoj centrali, ja na udaljenijom + oštećenja kabela. 1km od centrale a atenuacija 22db (okolne zgrade na istoj centrali oko 17db)

Pokušaj poslati zahtjev HT-u dok si na njima za spajanjem na bliži izvod zbog grešaka na parici i odmah prijavi to.

Za početak provjeri kakvi su parametri parica na toj kraćoj petlji.

Zna se dogoditi da na nekim kraćim petljama gdje su kabeli stari budu lošiji parametri od novo postavljenih kablova koji imaju dužu petlju.

16 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...
KiX777 kaže...

Imam jedno pitanje.

sjeci kablove svoje sadašnje linije pa će te morat prespojit, dok ne promjene kablove. :D jer zna se da oni poslije to više ne prespajaju. sve na crvenoj trasi "reži"... :D

13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Jao necete vjerovati.. Dobro sam ja primjetio da nesto ne valja s korisnickim imenom koji stoji u routeru, tj modemu. Danas cijeli dan zovu ljude i traze obitelj Loncaric (zato username Lonca333, sto se vidi u PSu). Dakle, kada nazovem svoj broj telefona, iskljucen je, a kada nazovem broj od tih Loncarica, zvoni moj telefon. Nesto su majstori krivo prespajali, zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 12:36 (Ithuriel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ranko091 kaže...
galinjo24 kaže...

sjeci kablove svoje sadašnje linije pa će te morat prespojit, dok ne promjene kablove. :D jer zna se da oni poslije to više ne prespajaju. sve na crvenoj trasi "reži"... :D

Da, baš ne spajaju kabele. Još bolje, mijenjaju...

Samo ti njega navlači na kazneno djelo.

13 godina
neaktivan
Ithuriel kaže...

Jao necete vjerovati.. Dobro sam ja primjetio da nesto ne valja s korisnickim imenom koji stoji u routeru, tj modemu. Danas cijeli dan zovu ljude i traze obitelj Loncaric (zato username Lonca333, sto se vidi u PSu). Dakle, kada nazovem svoj broj telefona, iskljucen je, a kada nazovem broj od tih Loncarica, zvoni moj telefon. Nesto su majstori krivo prespajali, zar ne?

da tudji podatci,zovi ih

17 godina
Ithuriel kaže...

Ovo je propust za koji dobivaju opomene tehničari jer se ovakve stvari ne smiju događati. Router nije resetiran prije nego što je tebi dan.

Najvjerojatnije su ti ostali voip podaci/ppoe od prethodnog vlasnika routera, ti si spojio i iz nepoznatog razloga je čak dslam/acs prihvatio te podatke na parici.

Obvezno resetiraj router na tvorničke vrijednosti držanjem reset tipke 30sekundi i neka pokupi prave podatke s ACS-a.

Ako opet povuče krive podatke onda je u ACS-u krivi podatak za tvoju paricu. Zovi 0800 9000, tehnička podrška i reci onome tko se javi da imaš krive podatke i neka resetira port.

16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

Kontaktirao sam nedavno t-com za taj vdsl, imam taj zte ruter već godinu dana no nikako da taj vdsl puste. Prije par dana su mi odgovorili da je dostupan VDSL u mojem području, ali još uvijek ništa ne aktiviraju. Nisam baš u tome, ali me zanima zašto im tolko treba i kolika je najniža brzina na vdslu koju mi trebaju pružiti?

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 13:02 (Intel Core i7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav bio sam postao screenshot neki dan, al na starom ruteru, pošto je došlo do nekakvog kvara danas sam dobio novi ruter, pa ak bi mogli pogledat dal se kaj promjenilo po pitanju isplativosti VDSL-a?

Niko nema meda
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice