Koji mobilni internet odabrati?

poruka: 309
|
čitano: 163.035
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Pozdrav! Opet mi je dosadno, nemam što raditi, a vidim da na ovom dijelu mnogi pitaju i traže savjete oko odabira mobilnog interneta.Tako da ću sada pokušati malo im raspetljati taj problem...

 

1.Pitanje

Što je mobilni internet?

 

Mobilni internet je zapravo super stvar.Ponajviše je namjenjena ljudima kojima treba internet gdje god da se nalazi.Spajanje je praktično, preko USB sticka, a signali su sasvim solidni.

Dakle, ubacite svoj USB stick, upišete pin, pokrenete program i surfate.Nikad jednostavnije ;)

 

2.Kolike su brzine mobilnog interneta?

Uređaji za internet u pokretu podržavaju slijedeće mobilne mreže za prijenos podataka:

GPRS, EDGE, 3G, HSDPA I HSPA.

 

GPRS-

GPRS - (General Packet Radio Service) je protokol koji omogućava prijenos podataka bežičnim putem kroz GSM mrežu.Njegove brzine su dosta male, i to je jedan od najstarijih nacina za prijenos podataka.

Brzina GPRS-a je u prosjeku između   80 kbit/s u downloadu, do 40 kbit/s u uploadu.Signal GPRS-a, u Hrvatskoj, je gotovo svugdje besprijekoran.

 

EDGE-

EDGE je nešto noviji od GPRS-a, brži i bolji.

 

Enhanced Data Rates for Global Evolution je tehnologija koja bitno povećava mogućnosti GPRS mreže. Zovu je i EGPRS (Enhanced GPRS, tj. unaprijeđeni GPRS). Uz pomoć EDGE tehnologije, prijenos podataka je dva do tri puta brži nego putem GPRS-a. Brzine EDGE-a su u prosjeku između  220 kbit/s u downloadu, i do 110 kbit/s u uploadu.Signal EDGE-a je također dostupan na gotovo svim djelovima lijepe naše.Karta pokrievnosti, nalazi se na :

http://www.t-mobile.hr/2/20-20-60-30-00.asp

EDGE nazivamo i mobilnim internetom druge generacije-2G.

 

3G-UMTS

UMTS je eng. skraćenica od složenice Universal Mobile Telecommunications System i jedna je od tehnologija treće generacije (3G) mobile telefonije.

 

UMTS omogućuje prijenos podataka teoretskim brzinama do 2 Mb/s, dok su realne brzine puno niže, do 384 kbit/s. No, i to je dvostruko brže od EDGE, odnosno četverostruko brže od GPRS tehnologije, te zadovoljava potrebe prosječnog korisnika.(t-mobile.hr)

karta pokrivenosti:

http://www.t-mobile.hr/2/20-20-60-30-00.asp

 

HSDPA-HSPA

High Speed Downlink Packet Access i High Speed Uplink Packet Access su 3.5 G tehnologije, nadogradnja postojeće UMTS infrastrukture, koja u odnosu na UMTS, nudi do osamnaest puta bržu podatkovnu vezu u primanju (downloadu) i do tri puta bržu slanju (uploadu). Pokrivenost HSDPA i HSUPA signalom je jednaka pokrivenosti UMTS signalom.Brzine HSDPA su : 7,2 Mbit/s u downloadu, do 1,4 Mbit/s u uploadu

karta pokrivenosti:

http://www.t-mobile.hr/2/20-20-60-30-00.asp

 

 

Sada smo naučili što je mobilni internet, čemu služi, kakve su brzine, i kakav je signal.Sada ćemo razraditi ponudu većih hrvatskih mobilnih operatera.Vipnet, T-mobile i TELE2.

 

VIPNET

 

Vipnet nudi mnogo ponuda za mobilni internet.Idemo probati razraditi sve njihove ponude.Prvo krenimo predstaviti uređaje koje Vipnet nudi za poevzivanje sa internetom.To su uređaji koji podržavaju sve navedene mreže, a ostale njihove specifikacije pogledajte na slijedecem linku:

http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/uredaji-za-prijenos-podataka

Što se Vipnetovih ponuda tiče, istaknuo bih slijedeće, i njih ću opisati.

Za klasične korisnike, koji žele pročitati tek mail, prosurfati na nekoliko portala i ugasiti računalo, preporučuje se tarifa od jednog gigabajta.

Mjesečna naknada za tarifu 1GB iznosi 49.50 kuna.U tu tarifu uvršteno je 1024 MB prometa spremno za korištenje.Cijena svakog prekoračenog megabajta, iznad ograničenja iznosi 0.29 lipa.

Za korisnike koji su ipak nešto zahtjevniji, koji žele otići i svratiti do youtube-a, skinuti neki sadrzaj ili slično, preporučuju se tarife od 5, 10, ili 12 GIGABAJTA.

Predstavimo njih.

Opcija 5 GB.Uključeno je 5120 MB za korištenje.Mjesečna naknada je 99.50 kn, a cijena prekoračenja je ista.

Opcija 10GB.Uključeno je 10240 MB za korištenje.Mjesečna naknada je 149.50 kuna, a cijena prekoračenja je također ista.

Opcija 12 GB.Uključeno je 12288 MB za korištenje.Mjesečna nkanda je 199.50 kuna, a cijena prekoračenja je ponovno ista.

Osim ovih opcija, ukoliko ste korisnik mobilnog interneta na telefonu, Vipnet za vas nudi slijedeće tarife:

Korištenje mobilnog interneta na telefonu, aktivira se slanjem ključne riječi : " surf" na broj 792.Uz riječ surf, trebate staviti broj željenih megabajta.Ne možete odrediti svoj broj, već morate slijediti tarife, a one su slijedeće:

 

Mobile SURF 50

U ovaj paket uključeno je 50 megabajta prometa.Cijena prekoračenja je nešto veća, točnije iznosi jednu kunu.Za aktivaciju poslati : " surf50" ( bez navodnika ).Cijena paketa je 15 kuna.

Mobile SURF 200

Uključeno je 200 megabajta prometa.Za aktivaciju treba poslati : "surf200".Cijena je 30 kuna.

Cijena prekoračenja je nešto manja, točnije 0.80 kn.

Mobile SURF500

Uključeno je 500 megabajta prometa.Cijena prekoračenja ovog puta je 0.60 kn, a za aktivaciju treba poslati "surf500".Cijena paketa iznosi 60 kuna.

Mobile SURF1000

Uključeno je 1000 megabajta prometa, odnosno 1 GB.Cijena prekoračenja je 0.50 kn, a za aktivaciju treba poslati "surf1000".Cijena paketa je 90 kuna.

Da nadaodam:

Facebook je besplatan na Vipnet mreži, a možete ga otvoriti tako što utipkate u browser svog telefona slijedeće; "www.zero.facebook.com" (bez navodnika).

Ovime smo završili Vipnetovu mrežu.Prije nego što sve proučite, pogledajte koje mreže podržava vaš telefon, za prijenos podataka.

Druga mreža koju ćemo pogledati je T-mobile.

T-mobile u svojoj ponudi nudi također razne tarife, a evo one za koje mislim da se trebaju istaknuti.

Tarife su nazvane imenima:" mini, S, M, L,  I XL.

Tarifa MINI:

Kod tarife mini mjesečna naknada je 15 kuna, a uključeno je 160 megabajta u promet.Surfanje u nacionalnom prometu  naplaćuje se 0.25 kn po megabajtu.Slanje sms poruke iznosi 0.35 kuna.

TARIFA S:

Mjesečna naknada je 50 kuna, a u paketu obuhvaća 500 megabajta prometa.Slanje sms poruke iznosi 0.35 kuna.

TARIFA L:

Mjesečna naknada je 125 kuna, obuhvaća 3 gigabajta prometa, a slanje sms-a je također 0.35 kuna.

TARIFA XL:

Mjesečna naknada je 200 kuna, obuhvaća 20 gigabajta prometa, a slanje sms-a je 0.35 kuna.

Za više informacija o svemu, posjetite najbliže prodajno mjesto.

Proučite ovaj link:

http://www.t-mobile.hr/2/20-10-08-30-00.asp

Koristio sam TELE 2 I VIPNET mobilni internet, a t-mobile nisam, tako da vam i nemogu reći sto posto pouzdane informacije.Moram priznati da je dosta šturo to napisano na tim stranicama, i da dosta toga ne razumijem.Ukoliko se odlučite za t-moble, prije svega kontaktirajte nekoga iz službe za korisnike.

TELE 2:

 

Kod TELE2 mobilnog interneta razlikujemo tarife od jednog, pet i pola gigabajta.

Krenimo od tarife pet gigabajta:

Mjesečna naknada ove tarife iznosi 175 kuna.To je vezano za ugovor na 12 mjeseci.Ukoliko se odlučite za ugovor na 24 mjeseca, mjesečna naknada je 145 kuna.Možete uzesti i internet bez obveze, ali onda nećete dobivati dodatne gigabajte koji se dobivaju uz obvezu na 12 ili 24 mjeseca.Shema 5+5.Za ugovor na 12 mjeseci, 6 mjeseci dobivate 5 dodatnih gigabajta za korištenje, a za uzovor na 24 mjeseca dobivate tih 5 gigabajta kroz slijedećih 12 mjeseci.

Cijena prekoračenja po megabajtu iznosi 0.10 kn, a sms poruka se naplaćuje 0.29 kuna.

Tarifa 1 gigabajt:

Mjesečna naknada je 85 kuna, bez obzira na to da li da potpišete ugovor na 12 ili 24 mjeseci, ili da ste bez ugovora.Cijena je uvijek ista.

Međutim, razlike ima.Ukoliko odaberete ovu tarifu, dodatnih 5 gigabajta dobivate kroz 4 mjeseca, ako se ugovorom vežete 12 mjeseci, te 9 mjeseci ako se ugovorom vežete za 24 mjeseca.

Dakle, taj ugovor ima neke određene prednosti.Cijena sms-a je 0.20 kn.

Tarifa 500 megabajta:

U nju je uključeno dakel 500 mb za korištenje.Mjesečna naknada uz ugovor za 12 mjeseci je 65 kuna, a za 24 mjeseci je 45 kuna.Ukoliko odaberete ugovor na 12 mjeseci, dodatnih 5 gigabajta dobivate 2 mjeseca, a ukoliko se odlučite na ugovor od 24 mjeseca, dobivate gigabajte 6 mjeseci.

Možete i odabrati TELE 2 mobilni internet na bonove.

Info o tome:

http://www.tele2.hr/mobilni_internet/mobilni_internet_na_bonove.html

 

Još sam vam zaboravio opisati vrlo povoljne stvari, pa ću to sada napraviti.Krenimo od VIPNETA.

Radi se o MobileCarnet internetu.

Dakle, kada ste odabrali svoju vipnet tarif, mobile carnet je promocija koja se može uključiti na to.Ona omogućava 50 posto popusta na mjesečnu naknadu.Promociju mogu iskoristiti svi korisnici CARNeta koji posjeduju elektronički identitet u CARNet-ovom sustavu AAI@EduHr. To su: studenti i profesori, članovi akademske i visokoškolske zajednice, svi učenici, profesori i zaposlenici osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova.

INFO:

http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobile-carnet

Ista stvar se odnosi i na TELE2:

http://www.tele2.hr/mobilni_internet/tele2carnet.html

 

 

Evo ga.Gotovo je.Oprostite ako ima šturih informacija, vjerujem da ima, oprostite ako uočite grešku, ispravit ću je, ipak su 3 sata ujutro, umoran sam, a ipak sam odlučio pokrenuti temu.

Ja savjet za vas nemam iz razloga što sam doživio mnoge neugodnosti kod vipneta i tele2.Tarife sam postavio, odlučite se za neku ako vas zanima.

Još da nadodam za uređaje:

Uređaji se prilagođavaju utorima za računalo koje koristite.Tehničar će vam instalirati potrebni softver u poslovnici.Za dodatne informacije, nazovite službu za korisnike:

 

 

TELE2-444

VIPNET-091/77/00

T-MOBILE-0800-1550

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 3:15 (AtomicBomb).
 
8 1 hvala 10
16 godina
neaktivan
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Evo ja sam iz SZK T-mobila pa ako netko želi može ovdje pitati probat ću ponuditi kompetentan i stručan odgovor (koliko stručan student koji radi u szk može biti)

I telefonski broj je krivi, to je T-Com, naš je 0800-1550, 098-1550, 099-1550.

 

Ono što bih ja još istaknuo je Simpa Internet.

Po meni puno isplativije ako vam stick treba par tjedana/mjeseci u godini (kada ste na moru npr.).

 

Simpa internet paket - cijena 198 kn, dobije se SIM kartica, i USB stick.

Nakon instaliranja menagera, izvršite nadoplatu klasičnim bonovima (izravno s menagera; 14-ero znamenkasti kod na 0220 u SMS poruci) ili pozivom SZK.

Standardna cjena: 1MB=1kn.

Preporučam; aktivaciju simpa Internet opcija, najbolje L ili XL (L=50kn, 500MB, 30 dana, XL=75kn, 1GB, 30 dana) slanjem poruka A na 3636;

Eventualno Internet Dan opcija, za 10kn 24h od aktivacije flat rate.

korisnici koji prilikom kupovine izvrše registraciju dobivaju dodatnih 500MB.

 

Što se tiče pretplatničkih tarifa, obavezno ako ste đak/student/dio hrvatske akademske istraživačke zajednice (carnet) aktivirajte stick2carnet uslugu, koja vam omogućuje 50% manju mjesečnu naknadu sve dok imate carnet oznaku.

Tako ispada najbolja kombinacija XL tarifa i carnet usluga; 110 kn mjesečno, pad brzine (64kbps) nakon 20 GB (o čemu ste obavješteni SMS-om)

 

Toliko od mene :)

 

 

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 3:23 (FlyBoy).
Moj PC  
2 1 hvala 4
12 godina
neaktivan
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Super Fly Boy.

Molim te da za početak pomogneš meni :D Kontaktiram te na pm :D

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Koji mobilni internet odabrati?
FlyBoy kaže...

Evo ja sam iz SZK T-mobila pa ako netko želi može ovdje pitati probat ću ponuditi kompetentan i stručan odgovor (koliko stručan student koji radi u szk može biti)

I telefonski broj je krivi, to je T-Com, naš je 0800-1550, 098-1550, 099-1550.

 Hes TŠrotovac Kill ittt!!!!

 

šala.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
12 godina
neaktivan
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Evo HVALA fly-boy-u na opširnom postu.

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Imaš malu grešku ovako na brzinu što sam vidio, HSDPA ide teoretski do 14.4Mbs, ali HSPA ide više, konkretno HSPA+ do teoretski 21Mbs, dual carrier ili dual cell HSPA+ do 42Mbs, a onaj koji nemamo tu kod nas multi carrier HSPA+ do 168Mbs,

 

HSUPA isto mala greška, jer po sadašnjoj reviziji kod nas nije do 1.4Mbs, to je vjerovatno kod tele 2, inače ide do 5.76Mbs konkretno vip, konkretno u praksi kod mene 3Mbs u uploadu

 

 

 

 

 

bug caruje, um klade valja
 
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Oldy, smatram da je ovo u redu.Brzine su mjerene uređajem, i uspoređene sa informacijama iz vipovih web stranica.Nećemo previše u srž.

 
0 2 hvala 0
14 godina
offline
Koji mobilni internet odabrati?

A nije u redu kada je do 7.2Mbs prošlost, ako namjeravaš biti informativan onda i idi u korak sa sadašnjim brzinama a ne sa prošlim,

nije moja greška ako imaš modem koji ide samo do 7.2Mbs ok??

 

ide to i više ali sada nisam doma...

 

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 16:08 (Oldy).
 
0 0 hvala 0
14 godina
moderator
offline
Re: Koji mobilni internet odabrati?
AtomicBomb kaže...

Oldy, smatram da je ovo u redu.Brzine su mjerene uređajem, i uspoređene sa informacijama iz vipovih web stranica.Nećemo previše u srž.

nije u redu davat pogrešne informacije, pogotovo jer si tim postom htio pomoć nekome...

to što operateri isporučuju uređaje koji mogu samo do 7.2 ne znači da mreža ne može bržije od toga, a to je lako i testirat ako uzmeš uređaj koji to podržava...

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 16:48 (XXX-Man).
16 godina
neaktivan
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Zanima me ovaj http://www.t-mobile.hr/stick2carnet/izaberitesvojstick2carnet.html

 

Ako sam dobro shvatio, svi tarifni paketi su ustvari flat, a jedina razlika je koliko prometa se može ostvariti pri visokoj brzini?

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
 
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Koji mobilni internet odabrati?
itf4n kaže...

Zanima me ovaj  http://www.t-mobile.hr/stick2carnet/izaberitesvojstick2carnet.html

 

Ako sam dobro shvatio, svi tarifni paketi su ustvari flat, a jedina razlika je koliko prometa se može ostvariti pri visokoj brzini?

  Upravo tako.

S tim da bih ti ja preporučio jedan od dva najveća paketa, jer stvarno na 64 kbps ne možeš puno toga raditi na netu.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
16 godina
neaktivan
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Super. Da, i ja sam mislio ovaj najveći paket uzeti.

 

Vidim da radiš u szk, pa da odmah pitam... kakva je kvaliteta signala? Mogu li računati na stabilnu vezu s mobilnim internetom? I još nešto; s obzirom da mi faks počinje za mjesec dana, a u budućem stanu neću imati nikakve veze na Internet, zanima me koliko dugo moram čekati (ako se uopće mora čekati) od predaje zahtjeva (u nekoj T-Comovoj poslovnici?) do početka upotrebe usluge? 

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Koji mobilni internet odabrati?
itf4n kaže...

Vidim da radiš u szk, pa da odmah pitam... kakva je kvaliteta signala? Mogu li računati na stabilnu vezu s mobilnim internetom? I još nešto; s obzirom da mi faks počinje za mjesec dana, a u budućem stanu neću imati nikakve veze na Internet, zanima me koliko dugo moram čekati (ako se uopće mora čekati) od predaje zahtjeva (u nekoj T-Comovoj poslovnici?) do početka upotrebe usluge?

  Ako radiš novi ugovor, u T-centru, u pravilu istog dana ti se aktivira pretplatnički priključak.

Ali, ako uzmeš stick2carnet, moraš imati dodjeljen APN (carnet.apn) po broju tvoje sim kartice kako bi se mogao spajati.   To ti u T-centru u pravilu ne znaju aktivirati, pa obavezno što prije nazovi SZK kako bi mi napisali zahtjev kolegama s administracije da ti dodjele taj APN. U pravilu bi na dodjelu APN-a trebao čekati do 24h, ali kako su sad godišnji   ili ako naletiš na vikend, zna to biti i do 2-3 dana.

Možeš probati zvati što češće pa da se taj zahtjev "eskalira" da bude što prije odrađen.

 

Nakon što ti se dodjeli APN, vrlo jednostavno podesiš carnet profil na tom w'n'w menageru koji instaliraš sa sticka.

Kreiraš novi profil, za apn upišeš carnet.apn, za korisničko ime i lozinku tvoj user i password od carneta, staviš protokol na PAP u naprednim postavkama, a DNS-ove i IP-eve na automatski.

I pozivni broj je bio *99# ako se ne varam.

 

 

A što se tiče signala, tj. brzine, ako si u nekom od većih gradova ne bi trebalo biti problema, i morao bi hvatati barem UMTS, a najvjerojatnije i HSDPA/HSUPA, s tim da ti ovi stickovi iz naše ponude najčešće idu do 7.2 Mbps, doduše sad imamo i nekih novih, koji idu do 32 čini mi se.

A da točno odrediš kakav bi signal hvatao najbolje da nazoveš SZK pa im kažeš adresu.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
14 godina
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Ja mislim da mu se više isplati vip, sa noćnim flatom, nego samo 20GB kod t-mobilea....

tj. ja do danas zadnjeg dana u mjesecu imam 90GB prometa a to t-mobile ne može nadmašiti nikako a da sam htio više mogao sam i više...

ali i zavisi kako je s kim pokriven...

 

i ne ne ide niti jedan stick do 32, do 28.8 vjerovatno samo u praksi teško jako... :)

bug caruje, um klade valja
 
0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Ok, hvala. :) To ću vjerojatno u sljedećih mjesec dana srediti. Javim ako imam još pitanja...

 

@Oldy, zanimljivo. Je li (nevezano uz noćnu opciju) i kod Vipa potpuno besplatan Internet (ali sa smanjenom brzinom) nakon što se potroši promet iz paketa?

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 15:26 (itf4n).
 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: Koji mobilni internet odabrati?
Nije istina da je UL HSDPA 1.4 mbps, ja na GS i Vipu do 3 mbps dobivam.
Veza : 7500/650kbps. Prodajem PC, Athlon x3, 4GB RAM, HD6850, 250GB HDD + Pokolni, garancija.
14 godina
offline
Re: Koji mobilni internet odabrati?
itf4n kaže...

Ok, hvala. :) To ću vjerojatno u sljedećih mjesec dana srediti. Javim ako imam još pitanja...

 

@Oldy, zanimljivo. Je li (nevezano uz noćnu opciju) i kod Vipa potpuno besplatan Internet (ali sa smanjenom brzinom) nakon što se potroši promet iz paketa?

  Je, samo zaboravi tih 64kbps to je pušing, edge na oko 200kbps bi već bio dovoljno dobar ali ovo je zaboravi...

 

 

bug caruje, um klade valja
14 godina
offline
Re: Koji mobilni internet odabrati?
8ax kaže...
Nije istina da je UL HSDPA 1.4 mbps, ja na GS i Vipu do 3 mbps dobivam.

  Ma to sam mu i ja napisao ali čovjek mlati po svome, ima on uređaj  (koji ide samo do 1.4Mb/s) ali nema veze, mi znamo da ide brže :)

bug caruje, um klade valja
16 godina
neaktivan
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Kužim. Hm, ne znam, 1GB bih jako brzo potrošio, a onda bih ostatak mjeseca morao ili 64kbps brzinom na net, ili čekati noć. XD Inače, znam što je 64kbps, ja sam dijete modemske generacije. :)

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Da samo kad je bio modem stranice nisu bile toliko bogate sadržajem kao danas, onda možeš misliti koliko je to sada još gore,

uzmeš 5GB to ti je za carnet 64.5kn + noćna 49kn ali si bar možeš poskidati filmova po noći, igara, sve updatee, drivere što god hoćeš tih 8 sati svake noći nisi ograničen a glavni promet tada stoji :)

bug caruje, um klade valja
 
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
offline
Koji mobilni internet odabrati?

True, true.. vidjet ću. Hvala na savjetima. :)

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Trebao bih pomoć. Trebam prijedlog najisplativijeg mobilnog interneta ali na bonove, znači nikakava pretplata. Područje je Rijeka a promet bi bio 5-10 Gb. Pa ako tko ima kakav pametan prijedlog..I ovo za popust preko Carneta, to samo vip i simpa imaju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: Koji mobilni internet odabrati?
Vise od 2GB = Pretplata
Veza : 7500/650kbps. Prodajem PC, Athlon x3, 4GB RAM, HD6850, 250GB HDD + Pokolni, garancija.
14 godina
offline
Koji mobilni internet odabrati?
Imaš bonbon 3kn 300MB možeš i više tih paketa dnevno ali po jedan dnevno je znači recimo 9GB mjesečno 90kn to je najpovoljnije samo što moraš kod njih na webu kupiti data karticu za 10kn sa 10kn na računu, dostavljaju na kućnu adresu, na običnoj bonbon nema te tarife, i da treba ti stick onda, t-mobile po defaultu radi sa w'n'w managerom i na bonbonu
bug caruje, um klade valja
 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: Koji mobilni internet odabrati?
Problem je sto je na TM losa pokrivenost, ali bi u Rijeci trebao biti HSDPA.
Veza : 7500/650kbps. Prodajem PC, Athlon x3, 4GB RAM, HD6850, 250GB HDD + Pokolni, garancija.
12 godina
offline
Koji mobilni internet odabrati?

mislim da je definitivno best buy iz tele 2 20 gb = 100 kn... a pokrivenost signalom je daleko ispred svog vremena za hrvatsku (omjer pokrivenosti i brzine)

 
0 0 hvala 1
14 godina
offline
Koji mobilni internet odabrati?

Meni je vipova noćna = 49kn best buy, skinem th 20GB u jednu noć ako hoću, samo još ne znam čega bi toliko skidao odjednom:)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 23:40 (Oldy).
 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Koji mobilni internet odabrati?

oldy , xxx-man i ekipa. htno trebam manualne postavke konekcije da se ne koristi vodafon soft.

grom ih pogodio, nadjem nesto po netu...ali ne stima.

natjerat ovo cudo sa slike da radi,a ne da baca erore.

hvala

 
0 0 hvala 0
14 godina
moderator
offline
Re: Koji mobilni internet odabrati?

nemam sad računalo s windowsom kod sebe :/

ajmo prvo ovako...

dal ti trenutno radi kako treba preko onog vodafone programa ili ne?

kao drugo, koristiš obični vip ili preko carnet-a?

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
16 godina
neaktivan
offline
Koji mobilni internet odabrati?

javis mi kada budes u mogucnosti.  nije carnet,obican prepaid. koristim ga 6-7 puta u mjesecu.  soft je zadnja desetka.  veza super stabilna po 6 sati u komadu uvijek.   i sad mi poceo zezat softver.  sedmica napise aplikacija se srusila...gasimo je.  u pm.   to mi danas dva puta napravi.

znam da sam nekad imao manualca slozenog,al zaboravio sva ona cuda za ukucavanje.

 
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice