Pozdrav! Dobio sam drugi komp i htio bi ga spojiti na internet. Prvi komp je spojen žično na Thomsonov router. Može mi netko pomoć molim vas.
Uzmeš kabel i spojiš. Ili se spojiš bežično - podaci potrebni za bežično spajanje, ako nisi ništa mijenjao, pišu ti na samom routeru. Uzmi si uputstva za router.
Da li je router wi fi, i da li je ukljućen wi fi na mreži odnosno od operatera, ako nije nazovi ih neka ti to naprave, neka ti daju naziv tvoje wi fi mreže sa key-em i onda sa drugim kompom se spoji na tu mrežu i upiši taj key kad te bude tražio. Na drugom kompu moraš imati wi fi karticu ugrađenu ili wi fi usb stick da se možeš spojiti.

Nemam wifi karticu, ali se mogu spojiti wifi s mobitelom na router, kabel bi morao kupiti (malo duži), a kako da se spojim bežično može pomoć molim vas
Nemam wifi karticu, ali se mogu spojiti wifi s mobitelom na router, kabel bi morao kupiti (malo duži), a kako da se spojim bežično može pomoć molim vas
LOL. Imaj WiFi karticu! Odi u dućan i kupi - možeš ju kupiti u obliku PCI(Express) kartice (za to provjeri imaš li slobodni/prazni utor na matičnoj ploči), ili pak kupi u obliku USB sticka (ima već za nekih 60-70 kuna nadalje).
LOL. Imaj WiFi karticu! Odi u dućan i kupi - možeš ju kupiti u obliku PCI(Express) kartice (za to provjeri imaš li slobodni/prazni utor na matičnoj ploči), ili pak kupi u obliku USB sticka (ima već za nekih 60-70 kuna nadalje).
U koji komp stavim tu karticu (ne razumijem se uopće u to) ?
Spoji smartphone i komp usb kabelom
Spoji se bežično smartphonom na router - u smartphonu idi na postavke - bežično i mreže - dijeljenje i mobilna pristupna točka - označi USB dijeljenje
(ako nemaš usb kabel za spajanje smartphona i kompa onda kupi a kad si već tamo bolje uzmi i usb wi-fi karticu ;)
*U koji komp stavim tu karticu (ne razumijem se uopće u to) ?
karticu (USB stick) staviš u komp koji želiš spojiti na mrežu, zar ne ?
lijep pozdrav!
U onaj kojeg želiš bežično spojiti.
Može neka preporuka
Onda bi najbolje bilo kupiti još jedan utp kabel (metara koliko ti treba) i spojiti u ruter i u novi kompjuter..Najjednostavnije..Recimo, 10 metara mrežnog utp cat5 kabela košta 50 kuna..
Onda bi najbolje bilo kupiti još jedan utp kabel (metara koliko ti treba) i spojiti u ruter i u novi kompjuter..Najjednostavnije..Recimo, 10 metara mrežnog utp cat5 kabela košta 50 kuna..
Imao bi dosta zezancije s tim
Počnite kratiti citirano da ne bih morao početi dijeliti kartone - iz citiranog obrišite nepotrebno. Pročitajte pravila foruma.
Može neka preporuka
Pogledaj web-stranice dućana koji su ti blizu i pogledaj što se nudi. Ako hoćeš jeftinije, uzmeš jeftinije. Ako hoćeš neku ozbiljniju marku, poput D-Linka, onda ciljaš na takvu marku. Ono za 60 kuna što sam spominjao je ovaj WiFi adapter. Od D-Linka imaš za 10 kuna više. Ako će ti kompjuter biti dosta udaljen od routera, onda uzmeš neki adapter s vanjskom antenom, recimo ovaj.
Hvala lijepo, komp je u drugoj sobi i od routera i prvog kompa je udaljen jedno 2.5 metra
Da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje ako nije problem. Nadam se da nije. Na poslu me od wifi signala djeli par metara. Tj. kafić iznad ima otvoren wi fi, ali ja hvatam signal kad se približim kafiću. Surfam na tablet pa me zanima ima li kakav dodatak za tablet da bolje hvata signal?
Ima. Sjedni u kafić, plati si kavu i surfaj.
Nisam znao gdje da ostavim, pa evo ovdje:
Dakle, imam problem sa povezivanjem na internet preko računara. Mogu se povezati putem svih laptopa, mobitela, tableta, ali danas se nikako ne mogu spojiti sa svog PC-a. Pokazuje mi no internet access i žuti uzvičnik.
Provjerio sam postavke, nije mi filtrirana adresa ni MAC (jedini sam korisnik koji to zna uraditi), adapter mi radi kada ga priključim na laptop, konekcija mi je dobro namještena, router je uredu, nemam problema sa ISP-om (mada to nema veze)...
Jednostavno nemam ideju šta bi zapravo mogao biti problem.
Napravi screenshot ili prepisi pod Network Connection Details:
DHCP Enabled:
IPv4 Address:
IPv4 Subnet Mask:
IPv4 Default Gateway:
IPv4 DNS Servers:
Au, koja greška
DHCP isključen.
Hvala što si me podsjetio, ne znam kako se isključio.
pretpostavlja sam... zato sam i stavia DHCP enabled
Meni je novi komp u sobi i od modema je udaljen 6-7 metara. Spojen sam na H1 telekom , a trenutno se kompom povezujem putem mobitela pomoću usb djeljenja . Znate li koja bi mrežna kartica meni trebala po što se ja ne razumijem previše u to.
Meni je novi komp u sobi i od modema je udaljen 6-7 metara. Spojen sam na H1 telekom , a trenutno se kompom povezujem putem mobitela pomoću usb djeljenja . Znate li koja bi mrežna kartica meni trebala po što se ja ne razumijem previše u to.
za bezicno spajanje ili zicno?prva najjeftinija,osim ako nemas neke specijalne brzine.
LINK vanjska(USB stick) (bezicno)
LINK unutarnja (zicno,moras imati slobodan slot na maticnoj)
za bezicno spajanje ili zicno?prva najjeftinija,osim ako nemas neke specijalne brzine.
Pa htjeo bi bezicno to je jednostavnije samo mogu li se tako spajat i pomocu ove mrezne kartice . A te specijalne brzine e to ne znam ni sta je to ?
Pa htjeo bi bezicno to je jednostavnije samo mogu li se tako spajat i pomocu ove mrezne kartice . A te specijalne brzine e to ne znam ni sta je to ?
obzirom da se ne razumijes,vjerovatno nemas vise od 150Mbps.
i da se ispravim za drugi link ,krivo sam napisao,ta unutarnja je takoder za bezicno.
kupis karticu,gurnes ju u slot na maticnoj/usb i spojis se na svoje.naravno,ruter mora imati WiFi.
- na PCju 99% imaš ispravnu mrežnu karticu (integrirana na MBO, žična). Spojiš mrežnim kablom PC-modem (switch) i to je to. To je najjednstavniji, najbrži, najsigurniji način, mora raditi. WLAN treba nešto i znati. Cijena kabla je do 5-10m niža od kartice... moguće da ga već imaš (npr dobije se uz maxtv i sl..).
-ako ipak kupuješ mrežni adapter (LAN-WLAN = žica/bez žice) pripazi koji priključak i dali imaš slobodno mjesti!! jer noviji često PC nemaju PCI utor (samo PCIex), .. USB može biti slab, lomljiv itd.
-ako nisi siguran, pitaj u trgovini ili pogledaj kod poznanika.. i ne kupuj dok nisi siguran.
Da nemam vise od 150mbs , router, tj. modem mi odostraga ima naljepnicu za wi-fi tako da posjeduje ,a spajanje kabelom bi bilo malo nezgodno jer bi se onda to moralo provlaciti kroz hodnik do moje sobe tako da cu uzet opciju broj dva pomocu mrezne kartice e sad ja ne znam meni maticna ima PCI Express 3.0 x16 Slot (PCIE1: x16 mode) i
PCI Express 2.0 x1 Slot.
.. e sad ja ne znam meni maticna ima PCI Express 3.0 x16 Slot (PCIE1: x16 mode) i
PCI Express 2.0 x1 Slot.
- pazi.. nije isto PCI ili PCI ex.
- ex. razne duljine x1-x4-x8-x16 (za vga je x16, duljina utora). To nema veze sa starijim PCI utorom (tj ima, naopako..).
E pa meni je PCI express
.. e sad ja ne znam meni maticna ima PCI Express 3.0 x16 Slot (PCIE1: x16 mode) i
PCI Express 2.0 x1 Slot.
- pazi.. nije isto PCI ili PCI ex.
- ex. razne duljine x1-x4-x8-x16 (za vga je x16, duljina utora). To nema veze sa starijim PCI utorom (tj ima, naopako..).
E pa meni je PCI express
--'e pa meni je svejdno'.. :))
-to je upozorenje kad kupuješ karticu. To što imaš PCIex, ne znači da nemaš i PCI itd. Postoji statistička šansa 50% da kupiš pogrešnu karticu jendako (ako imaš oba dva utora, da će svaka raditi). Pošto nisi naveo nikakve podatke, uz ostala pitanja vidi se da nemaš neko šire znanje, trebaš provjeriti.
kako to znati? pogledaš MBO (baciš pogled i vidiš ili pročitaš teh.spec..).
Evo ga podaci vezani uz LAN PCIE x1 Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s
- Realtek RTL8111GR
- Supports Wake-On-WAN
- Supports Wake-On-LAN
- Supports Lightning/ESD Protection (ASRock Full Spike Protection)
- Supports LAN Cable Detection
- Supports Energy Efficient Ethernet 802.3az
- Supports PXE