... pa ne spajaju oni na razdjelniku već moraju unaprijed dogovoriti dan sa HT da tvoju paricu monteri prebace na njihov izvod DSLAM-a.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I tebi se cini 2 tjedna ok da tehnicar izadje i prebaci to? A svaki dan je na terenu u centrali prakticki?
Neznam. Meni se ne cini, iako je tu vjerojatno problem u papirologiji ne tehnicarima, al svejedno.
Da , isto mislim da nije do tehničara već do papirologije ..... radio sam taj posao na razdjelniku 10-tak god. i to je čas posla.
Nije to nista,ja cekam tri tjedna da me migriraju i to samo radi tv-a. Navodno nova centrala nepodrzava tv pa me moraju prebaciti na htovu infrastrukturu. Ali nema zurbe izgleda kod njih ioako na web stranici pokazuje da mogu dobiti tu uslugu.
Nakon 8 dana čekanja dobio odgovor da me mogu spojiti na fttc i to traje oko 2-3 tjedna.
169kn sa ugovornom obvezom, a 219kn bez. Paket od 20-50 Mbps i 1500min fixnih.
Gledam baš po službenom cjeniku bijele zone na ugovor je regularni 199kn, a meni ga ponudili za 169kn, dok mi bez ugovora nude službenu cijenu od 219kn
Jučer oko 17,30 bilo je grmljavine u Zagrebu-Maksimir i opalio je grom negdje jako blizu, riknilo antensko pojacalo i od tada nema interneta-Iskon. Kvar prijavljen i vele da su već mnogi zvali iz ulice i vjerojatno su ekipe na terenu.Danas zovem i kažu naalog je proslijeđen tehničarima ali praznik je nitko ne radi,treba cekati????
Jučer oko 17,30 bilo je grmljavine u Zagrebu-Maksimir i opalio je grom negdje jako blizu, riknilo antensko pojacalo i od tada nema interneta-Iskon. Kvar prijavljen i vele da su već mnogi zvali iz ulice i vjerojatno su ekipe na terenu.Danas zovem i kažu naalog je proslijeđen tehničarima ali praznik je nitko ne radi,treba cekati????
Jedino tcom drži podršku praznikom/vikendom, njima su se danas mijenjali modemi.
Napokon dočekal i taj dan, prebacili me u petak na drugu paricu i promijenjen profil iz 8b u 17a ... Bilo problema do subote posto je navodno HT nkj zeznul, nakon kaj je napokon dosao net ... brzina nije bas zadovoljavajuca.19-24mbps a moglo bi dosta bolje ...
Uglavnom, HT je opet nkj zeznul ... xD
Imam slicnu situaciju. Imal sam 20 sad imam jedva 17. Kaj se dogada?
Ti bi trebao i dalje imat 20. Ocito te automatika spustila dolje jer je bilo nekih problema, al trebao bi po toj slici moc 20 bez problema.
Pozz
kako se spojiti na 192.168.5.1 ?
u svim prirucnicima pise da je user i pass Administrator ali ne radi.
koji ruter je u pitanju? za ZyXEL VMG5313 je taj user i pass
Probao sam resetirati i ništa.
model je Zyxel VMG5313-B30.
Probao sam resetirati i ništa.
model je Zyxel VMG5313-B30.
to je moj ruter, i user i pass su Administrator (veliko A).
ja sam se spojio, kasnije sa supervizorom zahvaljujuci deckima, napravio svoj admin profil i rijesio...
Bok ljudi.
Mislio sam uzeti ISKON NET 80 u novom stanu. Pitao sam ih koliko bi cekao na aktivaciju, rekli su mi oko 2-3 tjedna.
Mene zanima, ako imam pravo na raskid ugovora bez penala 14 dana nakon potpisa ugovora, ja zapravo nemogu "testirati uslugu" pa raskinuti ugovor ako necu biti zadovoljan?
Bok ljudi.
Mislio sam uzeti ISKON NET 80 u novom stanu. Pitao sam ih koliko bi cekao na aktivaciju, rekli su mi oko 2-3 tjedna.
Mene zanima, ako imam pravo na raskid ugovora bez penala 14 dana nakon potpisa ugovora, ja zapravo nemogu "testirati uslugu" pa raskinuti ugovor ako necu biti zadovoljan?
Ugovor počinje teći od trenutka kad te oni prebace sebi a da bi bio siguran jednostavno ih pitaj?
naravno da ne, 14 dana navodno pocinje teci od potpisa ugovora/zahtjeva. tako ce mu rec Iskon (kao meni) i tako i na Hakomu pise koliko sam vidio.. da, ne mozes testirat uslugu kao ni ja koji sam se prebacio nema 2 tjedna i sad sam spusio zesce... kod optime imao 50mbps, presao u iskon 40, i jos minus 10 (po tehnicarima njihovim) za tv i tel. znaci 30. koja sramota...
i jos dobijem racun 88kn (-50 za ukljucenje ajd) dakle 30 i nesto za 3 dana usluge prosli mj. 10kn dnevno, fino, bas me zanima racunica za ovaj mj :)
plus, imam 1500min fix i 500mob, a naplate na racunu pozive (>klik za sliku<) ok iznos je mizeran ali u pitanju je tri dana i 2 poziva, sta ce bit za cijeli mjesec zivo me zanima.
koliko sam lud vise na te lopine da bi iste sekunde raskinuo ugovor i gotovo, ali naravno ocu malo sutra... sad mi jedino ostaje cekat da net zeza, mjerit onim prelosim software-om od Hakoma i trazit raskid na temelju toga.. trebao sam u ht kako sam mislio i amen, njihova infrastruktura tako da jedino iole normalno i mogu ocekivat nesto kod njih, ovi kokosari optima, iskon itd. nista od toga dok nisu na svojoj infri.. koja zalost, bas sam se poveselio, da bi dobio hladan tus..
vise i izlike oko zica, hta, i gluposti da je to za poludit. a pisao sam vec, novi ormaric i zice sve (od centrale do kuce i moja instalacija) i onda ovakve zafrkancije...
Samo treba imati svoj stav.... stav potrosaca-korisnika
Moje iskustvo......
10.2016 trebao s jednog telekoma prebaciti u Iskon zbog VDSL ponude
Dosao agent i sve pojasnio o detaljima ponude
Odgovarao na moje idiotske korisnicka pitanja, moram, jer sam ja to pitao, da ne dam sancu nekome,, niste pitali
Jedno od pitanja je bilo i o raskidu ugovora, jer mi je bilo malo sumnjivo o usluzi
Agent je rekao 14 dana od aktivacije rutera, znaci ne od potpisa ugovora ili sto vec, nego od vremena, kad su ti javili da prikopcate ruter na tel liniju i kad se spoji ruter s centralom i prode prvi bits, to je CIN AKTIVACIJA
malo kasnije moj prijasnji telekom da me zadrzi , ponudio je paket s nizom cijenom i max brzinom 10 Mbts plus telefon free itd
Kako sam imao sumnju o Iskon ponudi i s druge strane jeftinijem paketu starog telekoma, ostao sam na starom i morao stornirati zahtjev za prebacivanje
u mom slucaju sam morao ( telefonska agentica kaze, da ih tako zovem) dala upute sto uraditi,,,, email o storniranju zahtjeva , ime i prezime i razlog...i to je to.. plus nekoliko poziva od njih da cuju uzivo razlog nezadovoljstva pa na kraju i sam agent s kojim sam prije potpisao ugovor
to iskustvo smatram OK , pozitivnim, samo ne razumijem gospodu iz nekoliko poziva, rekla da cu platiti penale, na moj upit sto je to. ne znam sto je to, objasnila je itd,,, ja sam morao koristiti stav,,, zasto NEMAM JA NISTA PLATITI !
Kad sam odjavio, nisam imao ruter pa shodno tome nije ni aktivirana usluga, nisam okusio njihovu kvalitetu i na temelju toga bi donio odluku da raskkinem ugovor i to sve u 14 dana ,,,, nema price o financijskim izdacima....Neka prestanu pricati takve stvari, jer mi to vise slici BUUUU BUUUU zastrasivanje
samo sam dao iskreno zaljenje sto je doslo do raskida, da vjerujem da su dobri.... i to je to....
ZAVRSNI STAV: Decki rade, samo koliko njih rade i kako je konfiguracija terena gdje moraju ici
Ne branim i ne dizem ih,,, bilo koda.... to im je posao... moraju posao obaviti profesionalno na zadovoljstvo korisnika-potrosaca
Pocetak ili korijen problema je nasa Vlada, zakon, rekao bi da je konfuzan, umjesto da je red i stabilno
Mediji (optika. bakar. zrak) je nase. drzavno. a ISP radi i nudi usluge ....
sta ces ,,,, neuredno je.....
dobro otkazivanje tek startanog zahtjeva za prijelaz nije frka, ovo mi vec je.
ovi iz HAKOMa imaju legendarno radno vrijeme, radnim danom od 8 do 10(ili 11):30h strasno hahah
e jesmo bananko drzava skupa s institucijama i firmama.. pa se pitamo kak smo tak jadni svi komplet... kakvi smo i super je da postojimo hahah
Dečki, hvala vam na porukama s detaljnim opisima problema. Vrijede zlata. Baš sam se mislio prebaciti na Iskon zbog nižih cijena usluga, ali ću nakon svega o čemu pišete jako dobro razmisliti hoću li to napraviti.
javio im se na FB, zvali me na mob. ova cijena poziva je kao da nemam minute, a iznad naveden popust kao (mada neznam sta to mene briga uopce al ajd).. tako da je samo uspostava poziva 0,20kn. s obzirom da meni u dokumentima koje sam potpisivao nigdje nije pisala naknada za uspostavu (tko to vise ima danas uopce?) poslao sam na reklamacije i trazio raskid na temelju toga sto mi naplacuju sto nisam potpisao, odnosno zavaravajuce prodaje.
na telefonu rekla operaterka da sam trebao i to dobiti, medjutim nisam. tu detaljnu specifikaciju kao. posto mene ne zanima di sta stoji i pise, ja sam stavio potpis na ono sto sam stavio, a na to nisam, smatram da su me prevarili jer ja ne placam tu smijesnu naknadu nikome (ni mob ni fix) prema tome ne mislim ni njima.
plus ovo za internet i max brzinu.. dobio mail di mi garantiraju 30mbps minimalno, znaci sad fino HAKOMetar uzasni i fino mjerit navecer. mislim da nece bit problema izmjerit ispod 30mbps. cak je i maloprije bilo 8 samo tako da, raskinut cu s njima i amen.
preveslali me ko malog majmuna, a to ne trpim. i jos novi korisnik, to je njima na sramotu. da pise u tim papirima sto sam potpisao ta naknada a da nisam procitao onda OK, ja kriv. ali ako ne upali i to za naknadu, upalit ce za internet sigurno. stoga ocekujem i to raskidanje kroz mjesec dana (jer to naravno traje, odg na reklamaciju, iskljucenje itd.)
Zgadili su mi se vise nego Optima a jos sam mislio neke ljude prebacit jer eto, super ponuda. Kriv sam ja dijelom shvacam, ali to nije odnos prema korisniku, i to novom.
tolko od mene za Iskon, javim kako prodje s reklamacijom da drugi znaju koji budu htjeli isto i to je to. Prebacit se na HT pa platit i skuplje al kad zovem i kad je problem, tehnicar je odma na terenu, a ne ovo njihovo "ne mozemo mi tu nista, to HT, ne mozemo profil ni brzinu to HT..." onda idem u HT pa cemo vidit sta ce oni rec.
samo da sam na boljem mobilnom signalu, uzeo bi ja onaj pokucni il nesto i gotovo. ovako sam osudjen na zicu i lopove...
Jel se moze kako podesiti da Zyxel VMG5313-B30 ne daje full upload brzinu uređajima? Npr ja nesto uploadam prek mobitela svojom max upload brzinom od cca 600 kb/s i meni kao i svim ostalim uredajima spojenim na moju mrezu automatski pocne jedva otvarat stranice.. pa bih ako se moze dozvolio svakom uredaju do 500 kb/s upload brzine a ostalih 100 nek bude visak da svima i dalje dobro radi net
tolko od mene za Iskon, javim kako prodje s reklamacijom da drugi znaju koji budu htjeli isto i to je to. Prebacit se na HT pa platit i skuplje al kad zovem i kad je problem, tehnicar je odma na terenu, a ne ovo njihovo "ne mozemo mi tu nista, to HT, ne mozemo profil ni brzinu to HT..." onda idem u HT pa cemo vidit sta ce oni rec.
samo da sam na boljem mobilnom signalu, uzeo bi ja onaj pokucni il nesto i gotovo. ovako sam osudjen na zicu i lopove...
S moje strane, ako ides nazad HT, svakako ih zamoli, da te prebace na blizi TK centralu. Sto blize, veca sansa da imas dobar VDSL ... to govorim s mislju da si mi negdje van grada malo na ruralnijem dijelu.
Moje iskustvo je, da mi je centrala daleko 2.7km i da moj sadasnji telekom ne moze brze ADSL dati , max 10 Mbts, a ne mogu ni VDSL
Pa svakako zamoli, bar za buducnost, da si jako blizu centrale.
Svako dobro u raskidu. nadam se tvom pozitivnom rezultatu
S moje strane, ako ides nazad HT, svakako ih zamoli, da te prebace na blizi TK centralu. Sto blize, veca sansa da imas dobar VDSL ... to govorim s mislju da si mi negdje van grada malo na ruralnijem dijelu.
Moje iskustvo je, da mi je centrala daleko 2.7km i da moj sadasnji telekom ne moze brze ADSL dati , max 10 Mbts, a ne mogu ni VDSL
Pa svakako zamoli, bar za buducnost, da si jako blizu centrale.
Svako dobro u raskidu. nadam se tvom pozitivnom rezultatu
ne bh isao nazad HTu jer sam ranije na Optimi bio. :) ja sam od HTovog ormarica udaljen 700 metara, pa to ne moze bit "predaleko" :S
na optimi sam imao pusteno 62mbps, a attainable preko 55 (ima negdje slika tu na forumu di mi je torrent oko 5mb/s isao sto sam testirao)..
znaci Optima je mogla, ovi ne mogu, e nece ici. krivog su nasli vrtit...
u pravu si, zivim na selu 4km od gradića, imamo HTov ormaric star 5-6 god (s obzirom na ovaj moj najblizi grad, ganc novo, jer brat zivi tamo i ne moze 25 imat, a ja mazao 60).
vidit cemo sta ce odgovorit, ako nista brzina sigurno nece bit min 30 tako da cu na konto toga trazit ako nista drugo. meni u principu i nije bitno jel 40 ili 50, meni je to dosta, ali me nece lagat i pravit budalom, a svaki razgovor sa SZK fino odma rec da razgovor snimam, nema vise kao do sad da laprdaju bajke, refreshanje linije, ne spominjanje bitnih stavki usluge i slicne gluposti... ovo s 30 je meni bio hladan tus posto sam mogao do 50-55, jer realno odreknem se jos 10 i imam bar 60-70kn manji mjesecni racun, pa ne kosta 10mbps toliko sigurno... to me smeta, te lazi i lopovluk.. svejedno mi je jel operater u pitanju ili cvjecar. daj sta naplatis i ok, nemoj me lagat i krast, bolje kazi bit ce 10-20kn skuplje al imat ces sve sto si trazio, ili sorry ne moze.
hvala na zeljama, takodjer ti zelim svako dobro (nadam se da nisi u nekim mukama operatera ha ha) :)
ne bh isao nazad HTu jer sam ranije na Optimi bio. :) ja sam od HTovog ormarica udaljen 700 metara, pa to ne moze bit "predaleko" :S
na optimi sam imao pusteno 62mbps, a attainable preko 55 (ima negdje slika tu na forumu di mi je torrent oko 5mb/s isao sto sam testirao)..
znaci Optima je mogla, ovi ne mogu, e nece ici. krivog su nasli vrtit...
u pravu si, zivim na selu 4km od gradića, imamo HTov ormaric star 5-6 god (s obzirom na ovaj moj najblizi grad, ganc novo, jer brat zivi tamo i ne moze 25 imat, a ja mazao 60).
vidit cemo sta ce odgovorit, ako nista brzina sigurno nece bit min 30 tako da cu na konto toga trazit ako nista drugo. meni u principu i nije bitno jel 40 ili 50, meni je to dosta, ali me nece lagat i pravit budalom, a svaki razgovor sa SZK fino odma rec da razgovor snimam, nema vise kao do sad da laprdaju bajke, refreshanje linije, ne spominjanje bitnih stavki usluge i slicne gluposti... ovo s 30 je meni bio hladan tus posto sam mogao do 50-55, jer realno odreknem se jos 10 i imam bar 60-70kn manji mjesecni racun, pa ne kosta 10mbps toliko sigurno... to me smeta, te lazi i lopovluk.. svejedno mi je jel operater u pitanju ili cvjecar. daj sta naplatis i ok, nemoj me lagat i krast, bolje kazi bit ce 10-20kn skuplje al imat ces sve sto si trazio, ili sorry ne moze.
hvala na zeljama, takodjer ti zelim svako dobro (nadam se da nisi u nekim mukama operatera ha ha) :)
smatram da 700m zlatna blizina, uzevsi u obzir konfiguraciju tvojeg prebivalista. Odlicno
To kaj velis , on more a ti nemres, nece to ici kod mene....... da kazem o tome
Kako shvacam to kako funkcionira telekom onako ugrubo
svaki operator ima koncesiju i postavlja svoj DSLAM u TK centrala vlasnistsvu HT vecinom njihovih,,, i ostali Telekomi imaju svoje infrastrukture naravno
i ako je Optima ima koncesiju, ima za VDSL . a iskon ima ADSL pa ionako blizu cenrale imao bi ti max 24 Mbts po ADSL tehnologiji,,, A po VDSL bi imao vise teoretski 70 Mbts
tu je ono sto kazes ,, ak on moze a ti nemres,... ne prodaki mi price.....Shvatio si o cemu sam htio pojasniti?
Moj telekom je jedino na onoj centrali udaljenoj 2.7 km a izmedu te centrale i moje kuce je 4 centrala !!!!!!! Najbliza je 200 m zracno udaljena, ali moj telekom tamo nema DSLAM bilo ADSL ili VDSL
dobro je sto znas da je Optima tu dobra i drzi se njih, Vjerojatno ce ulagati za nesto bolje, G Fast npr... svakako i to ces imati,,, jer VDSL ti je stvarno dobar to je moje misljenje i stav,
I meni smeta dvojezicno predavanje o ponudi, treba tu biti svoj
potrudi se da ponekad imas koju dlaku na jeziju,,, nemoj ih streljati tonom i rijecima
Zdravi smo ljudi. sve se moze a to sto dozivljavamo od tih prodavaca magle... to im je posao i to rade aljkavo.
Hvala takoder ,,,,, Svako dobro
Pozdrav,
Zamolio bih iskusnije korisnike da prokomentiraju xDSL statistiku (srušen je stari telefonski stup u dvorištu i napravljen novi razvod i ormarić)
============================================================================
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 8b
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 3 hours: 0 minute
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 5.119 Mbps 35.839 Mbps
Actual Net Data Rate: 5.120 Mbps 35.840 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 16.0 dB 8.4 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 5.1 dBm 18.6 dBm
Receive Power: 0.4 dBm 8.3 dBm
Actual INP: 12.0 symbols 28.0 symbols
Total Attenuation: 5.8 dB 10.3 dB
Attainable Net Data Rate: 10.479 Mbps 41.192 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 7.8 21.9 N/A N/A 13.0 27.6 N/A
Signal Attenuation(dB): 7.8 21.6 N/A N/A 10.6 27.3 N/A
SNR Margin(dB): 16.0 16.0 N/A N/A 8.3 8.5 N/A
Transmit Power(dBm):- 2.6 4.3 N/A N/A 18.2 7.6 N/A
41Mbs je max kaj se da izvuč iz postojećeg stanja?
Prije 2 dana poslao upit Iskonu o prespajanju na HT-ov FTTC.
Upravo me bio zvao djelatnik i obavijestio da su izvršili provjeru i da je moguće spajanje na mojoj lokaciji i podnesao je zahtijev za spajanje. Doći će ma 20kn skuplje ali zato ću sigurno moći imati 50/10mbps jer po mojoj računici do FTTC ormarića imam sigurno oko 150m parice...
sta je to moguce napravit? jer ja sam isto na iskonu, a HT je stavio novi ormaric cca. 150m od stana, nazovem ih i pitam za prespajanje?
sta je to moguce napravit? jer ja sam isto na iskonu, a HT je stavio novi ormaric cca. 150m od stana, nazovem ih i pitam za prespajanje?
Ja sam im poslao mail sa ovim upitom:
Poštovani.
Imate li kakvih informacija o mogućem spajanju Iskonovih korisnika preko FTTC tehnologije Hrvatskog Telekoma?
Lijep Pozdrav.
I frajer je lijepo mene nazvao. :D