Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.337
|
čitano: 1.355.250
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Nista tu nema sta upucuje na probleme na vezi (samim time ni za raskid ugovora). Tvoj problem je negdje drugdje, al to se vec i pretpostavilo cim ti oni nisu dali raskid.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Iskon "iskustvo"!

A gdje tražiti problem? Jedino što preostaje problem sa strujom, ako može utjecati na stabilnost veze?!

Ako mi je recimo problem u struji, mogu li i to kako eliminirati sa nekim zaštitama koje bi uštekao na samo napajanje rutera pa u struju?

10 godina
Iskon "iskustvo"!

Kakva struja? WTF. Ili router nevalja, to si rekao da si zamjenio, tako da nije do routera, trazi dalje. Nemoj izmisljat toplu vodu u trazenju problema pa sad neku struju spominjes.

1. Spoji se zicno i samo zicno radi

2. Kad veza pukne spoji se na router i vidi sto pise pod ove postavke koje si stavio

3. Instaliraj si neki od programa za pracenje statusa veze (kao ovaj http://dslstats.me.uk/) , mislim da je ovaj router podrzan i prati vezu, kad pukne postavi sliku tu

4. Ako ne puca znaci da je do wifija, ako puca, uhvatit ces zasto puca i s tim odes isp-u.

0 0 hvala 0
17 godina

Možeš ti malo objasniti tvoj problem 777, jer ja nisam shvatio što tebe muči.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

A šta vama dvojici nije jasno? Rekoh da puca wifi veza na svim uređajima, dosta često, restart rutera na tvornicke poptlravi situaciju na nekih par sati i opet ista prica. Ta pucanja su su najmanje jednom u sat vremena, te traju po par minuta dok opet dođe net. 

Ako je struja "prejaka" tj ptoblem je iu kucnim instalacijama, moze igrati ulogu. 

Dakle, moguce da je problem "samo" do wifi spajanja, dok bi zicano radilo super, ali u cemu je onda problem? Kako popraviti? Kvarove prijavljujem aplikacijom, gdje se u zadnjem koraku upisuje tocno vrijeme i datum pucanja veze, tako da oni sve te informacije dobiju od mene.

I rekoh vec, prije na Iskonu se to nije desavalo, imao sam besprijekoran internet dok nisam uzao vdsl i ponovo se vratuo na adsl.

Oni samo znaju promjeniti kanal, i reci da se resetira ruter, to je to, to znam i sam. Ali problem ostaje..

Ti sad da dođeš kod mene, internet super radi, ali ocekuj za cca 45min pucanje veze u trajanju 3 min, na svim uređajima u kuci... tako da ako igras nesto online ili si s nekim na skype, to jako iritira.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko ti traje veza na moj.iskon? 24h?

Promijeni si u WPA2-PSK zaštitu te stavi na 11. kanal. Ako ne pomaže, onda je do tog uređaja/mobitela, ne do routera.

10 godina
neaktivan

Ne kuzim sta pitas u vezi trajanja veze na moj.iskon?! 

Rekoh vec, kad pukne veza, puca na svim uređajima koji su spojeni preko wifija.

Probati cu ovo sto si rekao, ali mislim da imam vec wpa2 zastitu.

16 godina

Ako na moj.iskon stranici imas statistiku po kojoj se konekcija "resetira" svakih 24 sata onda je veza u redu. Tada je najvjerojatnije problem u ruteru.

Također kada ti pukne veza na svim wifi uređajima napravi šta ti je sandokan111 rekao (testiraj da li ti je pukla veza na računalu koji je spojen lan kablom sa ruterom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 18:47 (evincar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
matrix777 kaže...

A šta vama dvojici nije jasno? Rekoh da puca wifi veza na svim uređajima.

Meni je vise manje sve jasno, ali tvoje rjesavanje problema je zbrda zdola jer nista ne razumijes i onda samo bespotrebno zbunjujes protivnike. 5ti put ti pisem, ako ti ne puca veza na centralu (router -> centrala) ostavi se adsla, vdsla, proxija, struja i slicnih gluposti.

To sto ti puca veza na wifi je prvo bitno da odredis dal ti tad pukne veza i prema centrali, to jos nisi otkrio, ili nisi barem napisao. Ako ti je dsl link s centralom i dalje up, onda znaci da je samo problem u wifiju. Ti odbijas stvari sustavno provjerit stvari i onda neznas uopce objasnit sto se dogadja, samim time, tesko ti se moze pomoc. A iskreno, kad tako netko rjesava probleme obicno se dogodi da se ulogira u router i onda onako napamet mijenja stvari koje imaju i nemaju veze s icim i napravi samo jos gori problem jer vise ni nezna sta je napravio i kad ga pitas kaze "nisam majkemi".

Znaci ako ti veza ne puca (veza s centralom) a mijenjao si vec 5 routera i na svima je ista stvar, onda znaci nesto nevalja s tobom u kuci i tim racunalima i potpuno je nevezano za iskon. Da je samo 1 router, upucivalo bi na problem s wifijem samog routera. Zamjena routera to ispravlja. Ti si ih 5 promjenio, znaci ocito nije do routera. Ili mozda imas nesto u kuci sta ti stvara ogromne smetnje po frekvencijama na kojima wifi radi, u sto sumnjam. Uglavnom, ako ustanovis da veza ne puca, vrati router na tvornicke postavke, ne diraj vise nista unutra i zaboravi da postoji i gledaj kad ti opet pukne veza, nakon koliko se spoji, dal se brze/sporije uspostavi ako se priblizis routeru. U tom trenu vidi dal ti normalno radi zicna veza. Moguce da si i neki virus skupio na nekom racunalu i jednostavno ti hijjacka cijeli promet, na sto bi i upucivalo ovako nesto ako vec 5 routera mjenjas.

10 godina
neaktivan

Ok šefe.. Mislim da nisi posve u pravu, jer postoji problem i do pojedinih davatelja usluge. Nisi nikad cuo - "bio sam na optimi/h1 i nisam mogao to vise izdrzati, prelaskom na vip/t  com sam se preporodio"?

Pojedini pruzatelji usluga su jednostavno koma, ja se iskreno nadam da Iskon nije u istom košu.

Meni je logičnije da i nakon 5 zamjena rutera, i ne prckanja po ruteru, imam istu stvar, cemu onda pratiti tu statistiku kad puk e veza ako je 5 puta ruter vec mjenjan? Razumijes sta zelim reci?

Mozes mi reci jedan primjer "greske" koju bi tako ulovio, pa da se onda rjesava?

Imam "friske" win 10 sa novim driverima, to sam nekidan odradio i dalje je problem prisutan, tako da virus nije definitivno. Ruter je udaljen najvise 2 metra, ustekan u NOVU duplu uticnicu, preko koje ide NOVI produzni kabal gdje se spajaju jedan od laptopa i linija koja se rjetko koristi. I to sam izmjenjao da i to eliminiram.

Jedino sto sam primjetio, ako igra kakvu ulogu, da mi internet lampica nije stabilna, dakle zna cesto blinkati, navodno sve tri trebaju biti stabilne (osim wifi koja naravno blinka).

Da probam jos promjeniti kabal od dsl-a?

Ja kad sam prelazio na vdsl upozorili su me da stavim i novi kabal,koji je dosao sa ovim vdsl ruterom, a sad sam promjenio uslugu na adsl, kabal je ostao isti ali i isti ruter...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 19:44 (matrix777).
17 godina

Opet ti po svome, odi vidjeti na moj iskon, pod internet spajanja koliko dugo ti traje veza. 

Ako je 24h, onda je problem kod tebe (ne od operatera), ako se reconecta svakih pola sata onda je veći problem.

Možda su ti pomiješane i DHCP postavke, možda kanal, skeniraj frekvencije.

9 godina
neaktivan
Logično je jer ti PPP može pucati bez obzira što si ti promjenio 5 rutera, a ako ne puca, što opet gledaš preko moj.Iskon, znači da ti samo wifi puca i da problem definitivno nije ni do routera ni do Iskona. Na 5 različitih routera ti sigurno nije problem do Iskona. Lijepo ti se kaže što trebaš provjeriti kako bi se stvari eliminirale i problem riješio, ali ti i dalje po svom. Laprdanjem po forumu i okrivljavanjem ISP-a za problem koji očito nije do njega, ne postižeš ništa. Ako imaš crni Zyxel, internet lampica bi ti, koliko znam, trebala treperiti, jer to znači da ima neki internet promet.
9 godina
neaktivan
Da nadodam, ako si dobio crni zyxel na kojem kod lampica imaš oznake bez ikakvih natpisa, onda ti u DSL mora biti spojen rj45 jer rj11 na tom routeru jednostavno ne leži dobro i stvara probleme na samoj liniji.
10 godina
neaktivan

Ima tu svega

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 22:56 (matrix777).
17 godina

Veza ti traje 90% vremena 24h (osim vjerojatno kada sam nisi resetirao router tj vadio ga iz utičnice ili kada su ti promijenili tih 5 eoutera)-> Zaključak:

Nije do Iskona, RJ11, ništa, niti routera.

Spajaj se žično, kupi si repeater ili posudi od susjeda.

Nabavi i SX763, stavi openwrt, spoji ga lanom sa zyxela i probaj na tako novoj vezi.

Ili se spoji kao supervisor na zyxela i kreiraj dodatne bežične mreže- ako to što riješi.

EDIT: Drugi tab, guest-more ap

http://prntscr.com/fetqjz

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 22:59 (Ag008).
10 godina
neaktivan

Kod mene ovako stoji

10 godina
matrix777 kaže...

Ok šefe.. Mislim da nisi posve u pravu, jer postoji problem i do pojedinih davatelja usluge. Nisi nikad cuo - "bio sam na optimi/h1 i nisam mogao to vise izdrzati, prelaskom na vip/t  com sam se preporodio"?

O cem ti pricas pobogu?

"bio sam na optimi/h1 i nisam mogao to vise izdrzati, prelaskom na vip/t  com sam se preporodio"? ????

Kakve pobogu ovo veze ima s icim i tvojim problemima. Bapske price nevezane za ista. Nista, ti salji iskonu opet probleme, mjenjaj kabele i struju, po mogucnosti raskopaj cijelu kucu i srusi zidove, prebacuj se s vdsla na adsl i obratno samo nemoj napravit ono sto ce rijesit problem. Ocito sto god ja napisao kako da rijesis problem (a i ostali) nigdje ne vodi jer ti i dalje svoju drinu vuces kako tebi pase, pa onda nastavi tako. Nakon svega zakljuci svoju pricu "bio sam na iskonu i nisam mogao to vise izdrzati", iako tvoj problem nema veze s iskonom jer su ti ocito veze u redu i ne puca link, sto si pokazao i s screenshotima.

10 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Showtime
Mode: ADSL2+ AnnexJ EU-32
Traffic Type: ATM Mode
Link Uptime: 4 days: 20 hours: 55 minutes
============================================================================
ADSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 0.806 Mbps 11.998 Mbps
Actual Net Data Rate: 0.798 Mbps 11.999 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 16.0 dB 12.0 dB
Actual Delay: 8 ms 0 ms
Transmit Power: 7.6 dBm 19.5 dBm
Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm
Actual INP: 3.0 symbols 58.0 symbols
Attainable Net Data Rate: 1.213 Mbps 16.188 Mbps
============================================================================

ADSL Counters

Downstream Upstream
Since Link time = 55 min 35 sec
FEC: 1 326
CRC: 0 0
ES: 0 0
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Retr: 0
Latest 15 minutes time = 11 min 6 sec
FEC: 0 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
FEC: 0 0
Retr: N/A
Latest 1 day time = 20 hours 56 min 6 sec
FEC: 0 16
Previous 1 day time = 24 hours 0 sec
FEC: 0 245
Total time = 1 days 20 hours 56 min 6 sec
FEC: 1 326
UAS: 29 29

trenutak pucanja veze

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Link Uptime: 4 days: 20 hours: 55 minutes

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ne kužim, šta s tim? Rekao si da postavim kad pukne veza xdsl statistiku.

10 godina
Iskon "iskustvo"!

Rekao sam puno vise od toga.

I link ti nije puko, kao sto je ocito iz prikazanog.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!
Ima netko iskustva koliko dugo traje uključivanje novog korisnika? Potrebno je provlačiti optiku iz hodnika zgrade u stan i sve što ide s tim. Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
SebaOS kaže...
Ima netko iskustva koliko dugo traje uključivanje novog korisnika? Potrebno je provlačiti optiku iz hodnika zgrade u stan i sve što ide s tim. Hvala!

Oko mjesec dana, tri tjedna, tako nešto (u slučaju iskona). Sami radovi uvođenja kabela, ovisno o složenosti, dva-tri sata (u mom slučaju nisu išli sa kanalicama u stan, samo kabel prilijepili uz strop/zid i deri). Par dana nakon toga je došao tehničar iskona sa novim routerom (istim u biti, ali sa novim postavlkama) i spojio sve.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
13 godina
neaktivan

Uglavnom, zvali me iz Iskona prije par dana i da je navodno HT postavil FTTC ormaric u kvartu (savski gaj), i da ce mi do 21.06 pustit brzinu do 50mbps .... a da i to vidimo ... :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.6.2017 8:50 (brijalec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A sad si trenutno isto na VDSL-u? Koja brzina?

13 godina
neaktivan
Da ... vdsl2, cca 15mbps max...
10 godina
WTF Iskon? Kod mene su postavili FTTC prije 2 mjeseca i priključili sve ht korisnike na njega a kad sam postavio upit Iskonu o tome oni su poslali besmislen odgovor.

0 0 hvala 0
11 godina
Jel normalno da migracija traje 16 dana ma drugu centralu. Znam da je rijec o hrvatskoj,but still...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Meni rekli da cu u roku od 5-7 dana dobiti poziv od tehnicke sluzbe, a ovaj u prodaji vidi da mi je dostupan fttc tako da....

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

prebacim se na iskon, stignu ruter i reciever i sad cekat maltene 2 tj dok prebace -.- 

(datum dobio sms porukom da ce kao tad bit)

blaaaahh brzina vrlina...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice