Iskon HR.DUO Smart

poruka: 26
|
čitano: 10.637
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Iskon HR.DUO Smart

Zanima me ako tko ima iskustva sa njima, da li veza puca i slično te koliko dođe onaj račun koji šalje tcom?

I trenutno imam T-comov net sa brzinom 4 Mbps, pa me zanima da li bi jako osjetio smanjenje brzine na 1 Mbps tj. koliko bi to iznosilo u kbps, jer ne kužim što ovo znači, već npr. kod skidanja nekog programa znam da mi je brzina sa tcomom oko 450 kbps (čini mi se da je ta jedinica, molim ako sam krivo napisao da me netko ispravi), pa me zanima koliko bi bilo kod ove veze od iskona?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Iskon HR.DUO Smart
maraccc kaže...

Zanima me ako tko ima iskustva sa njima, da li veza puca i slično te koliko dođe onaj račun koji šalje tcom?

I trenutno imam T-comov net sa brzinom 4 Mbps, pa me zanima da li bi jako osjetio smanjenje brzine na 1 Mbps tj. koliko bi to iznosilo u kbps, jer ne kužim što ovo znači, već npr. kod skidanja nekog programa znam da mi je brzina sa tcomom oko 450 kbps (čini mi se da je ta jedinica, molim ako sam krivo napisao da me netko ispravi), pa me zanima koliko bi bilo kod ove veze od iskona?

Oko 100 i nešto kbps bi ti bio download.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
17 godina
neaktivan
maraccc kaže...

trenutno imam T-comov net sa brzinom 4 Mbps, pa me zanima da li bi jako osjetio smanjenje brzine na 1 Mbps

Vjerojatno bi, jer to je 4 puta sporije.

4 Mbps = 500 KB/s (kod tebe efektivno 450, što je vrlo dobro) - btw, kb (kilobit) i KB (kilobajt) nije isto

1 Mbps = 125 KB/s

Prednost je što Iskon nudi flat, pa procijeni koliko ti je bitna brzina, a koliko promet. Eventualno razmisli o HR.DUO Surf, koji za 40 kn više (mjesečno) nudi 4 Mbps uz flat..

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 23:01 (macak).
15 godina
neaktivan
macak kaže...
maraccc kaže...

trenutno imam T-comov net sa brzinom 4 Mbps, pa me zanima da li bi jako osjetio smanjenje brzine na 1 Mbps

Vjerojatno bi, jer to je 4 puta sporije.

4 Mbps = 500 KB/s (kod tebe efektivno 450, što je vrlo dobro) - btw, kb (kilobit) i KB (kilobajt) nije isto

1 Mbps = 125 KB/s

Prednost je što Iskon nudi flat, pa procijeni koliko ti je bitna brzina, a koliko promet. Eventualno razmisli o HR.DUO Surf, koji za 40 kn više (mjesečno) nudi 4 Mbps uz flat..

Da li bi bilo jako usporeno učitavanje filmova na youtubu sa vezom 1Mbps, i da li ja trenutnu vezu mogu negdje podestiti na 1Mbps da isprobam kako bi to izgledalo?

15 godina
neaktivan
Iskon HR.DUO Smart

Ako sada imas 4 MB, tesko da ces se naviknit na 1 MB...sa konja na magarca ako vec pricamo o brzini i neces biti zadovoljan (bar ja ne bih bio).

Ima Iskon paket i od 4 MB i od 5 MB koliko mi se cini pa pogledaj i to malo.....

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iskon HR.DUO Smart

S 1MBps ces stvarno osjetiti usporenje, bolje ti je nemoj... To je stvarno mala brzina...

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iskon HR.DUO Smart

Ekipa, moze li mi objasniti neko malo poblize kako stvari funkcioniraju s tim HR.DUO.

Posla sam mejl Iskonu, ali likovi ne odgovaraju. Dakle zanima me najvise koja je sema s tim novim brojem. Skuzia sam da je losa kvaliteta zvuka kad skidas nesto jer je digitlni prijenos, ali me zanima kako se on spaja na telefon. Odnosno preko cega.

I ako zelim zadrzati stari broj (tako da kad me netko zove mogu se javit) jel to znaci da moram imat dva telefona ili sta? 

Ako moze da mi netko objasni ili me uputi negdje di je bolje razjasnjeno.

www.stripovi.tk

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Iskon HR.DUO Smart
ivoleko kaže...

Ekipa, moze li mi objasniti neko malo poblize kako stvari funkcioniraju s tim HR.DUO.

Posla sam mejl Iskonu, ali likovi ne odgovaraju. Dakle zanima me najvise koja je sema s tim novim brojem. Skuzia sam da je losa kvaliteta zvuka kad skidas nesto jer je digitlni prijenos, ali me zanima kako se on spaja na telefon. Odnosno preko cega.

I ako zelim zadrzati stari broj (tako da kad me netko zove mogu se javit) jel to znaci da moram imat dva telefona ili sta?

Ako moze da mi netko objasni ili me uputi negdje di je bolje razjasnjeno.

Spaja se normalno, preko routera..znaci tel. prikljucak u router, ugl sve se to spaja u splitter, al iz routera ti izlazi kabel za telefon..s novim brojem..kad zoves zoves s novog broja, a ljudi te mogu dobit i na novi i na stari broj..

Samo sto kad te zovu na stari, ima malo zakasnjenja dok tebi nepocne zvonit telefon..koja sekunda..Nije toliko losiji zvuk..

17 godina

hvala ti puno,

ako mozes samo da mi kazes jel prijenos zvuka s starog broja analogni ili digitalni,

predpostavljam da je analogni, sto znaci da pozivi na starom broju nebi trebali imat losiju kvalitetu zvuka i da vrtim  kakve torrente na max brzinama? :D

www.stripovi.tk
14 godina
neaktivan
Iskon HR.DUO Smart

Nekad zna biti los zvuk..ali rijetko kad..meni se torrenti stalno vrte, ali iskreno nikad na to ne obracam paznju, pa neznam kakav je zvuk kad me na stari broj zovu..ma ne primjeti se to toliko!{#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

ideš đurđa :D

tnx again, po svemu sudeci cini mi se da cu i ja postat korisnik HR.DUO-a ;)

www.stripovi.tk
14 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

ideš đurđa :D

tnx again, po svemu sudeci cini mi se da cu i ja postat korisnik HR.DUO-a ;)

Sretno!{#}

16 godina
Iskon HR.DUO Smart

Kada ce biti dostupna HR.TRIO usluga preko t-comove linije?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Iskon HR.DUO Smart

Jučer su mojim roditeljima kada je nisam bio kod kuće došli ljudi iz Iskona i nesto s njim isposlovali, a ja nemam pojma sta. Imam onaj ugovor, izgleda da su potpisali za HR.Duo Smart koji ima samo 1 Mb/s to sto je za mene naviklog na 4 katastrofa. Zvao sam i Iskon i T-Com. Iz Iskona nisu zaprimili nikakav zahtjev, a ovi iz T-Coma su mi rekli da nemaju pojma i da je najbolje da zovem Iskon sto sam vec učinio. Sto je najgore t-com ce uzimat svojih 80 kuna, tako da mi je ista cijena a usluga 4x sporija. Neznam sta da napravim. Da su me barem roditelji nazvali i pitali sta im ovi oce uvalit, samo bi im rekao da ne uzimaju, ali ne. Onda meni progovarju da sam nekada naivan i glup("ko je jos blesav da ti daje 0.01 cent za neko tamo klikanje?" -.- )

0 0 hvala 0
16 godina
Iskon HR.DUO Smart

Nije bas da ces placati skuplje, kod t-coma placas 4mbit vezu i flat 180 KN (samo internet) + telefon koji vjerojatno placate 70-100 KN MINIMUM (ne racunam pretplatu), kod iskona ces to isto placati 120 KN (hr.duo surf) + 80 KN pretplata t-comu, ali zato imas i telefon sa 200 besplatnih minuta, ali sporiji internet. Evo ti koliko ja placam t-comu.... max adsl 4mbit/s 80 KN + 100 KN flat + telefon 80-120 KN (kako kada) + max tv 66 KN (zato sto imam max adsl, inace bi bilo 100 KN) + pretplata 80 KN... znaci 80 + 100 + od 80 do 120 za telefon + 66 + 80 = placam od 406 KN do 446 KN, et. Da uzmem HR.DUO Surf uslugu placao bih 260 KN (internet 10mbit/s i flat + telefon sa 100 besplatnih minuta) + 80 KN pretplatu t-comu, to sve zajedno iznosi: 340 KN, nedostaje televizija, ali nadem neku alternativu, npr B.NET do 100+/- KN i eto, imam vise za manje novaca, a da imam 10mbit/s kod t-coma placao bih 100 KN vise na trenutnu cijenu, znaci od 506 KN do 546 KN.... pa ti vidi tko se vise isplati...

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iskon HR.DUO Smart

MA oni spominju da imaš 200 besplatnih minuta, ali ne kažu da je to unutar iskonove mreže, a i taj 1megabit baš i nije nešto, meni je uglavnom oko 0,75, i ako su dvije osobe prikačene na taj net.. to se ne može nikako raditi, jednostavno je presporo. bolje ostati na tcomu, i nema veze što je nešto skuplji ali je DALEKO kvalitetniji. I iskreno, potpisali su ugovor na 2 godine i slijedeće dvije godine ćete biti vezanai na brzinu od 1megabit. to se ne isplati pogotovo zbog brzog  dolaska 4G mreže kao standard

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source freak, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...

0 1 hvala 0
16 godina
Iskon HR.DUO Smart

100 minuta u fiksnoj nacionalnoj mreži **

** Naplaćuje se samo uspostava poziva 0,07kn

Nigdje ne stoji da je samo unutar iskonove mreze

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

U pravu si! Sracunao sam ja odavno da sam u gajbuli ako se ne otarasim tog Iskona dok mi ne uvedu to. Zvao jos jednom i kazu da trebam poslat osobnu od starog i neki valjani razlog zasto odustajem na njihov mail. Ali ja sada neznam sto da kazem, jedino sto mi pada napamet je "namagarčili ste dvoje sredovječnih apsolutno informatički nepismenih ljudi, nedo vam dragi Bog da mi uvodite to s***nje".

14 godina
protjeran
Iskon HR.DUO Smart

Kaj nije internet kod Iskona 5mbps??? Ja sam provjerio i posto je zgrada nova i blizu instalacijama i antenama dobiti cu punih 5mbps-a

Ja kao student sam dobio za 115 kuna telefon i nternet od 5mbps sta je dobra ponuda...

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 20:56 (croat92).

0 0 hvala 0
16 godina
hr duo surf usluga nudi iste brzine kao t-com jer je to preko t-comove infrastrukture
14 godina
protjeran
Iskon HR.DUO Smart
pise da je 5mbps na ugovoru i na stranicama vidjet cemo......

0 0 hvala 0
16 godina
croat92 kaže...
pise da je 5mbps na ugovoru i na stranicama vidjet cemo......

http://www.iskon.hr/za_kucu/usluge_na_t_com_liniji/hr_duo/vise/narudzba_surf

I odi dolje i naci ces opciju da mijenjas brzinu (4, 10 i 20)

14 godina
neaktivan
Iskon HR.DUO Smart

Tawals kaže...

U pravu si! Sracunao sam ja odavno da sam u gajbuli ako se ne otarasim tog Iskona dok mi ne uvedu to. Zvao jos jednom i kazu da trebam poslat osobnu od starog i neki valjani razlog zasto odustajem na njihov mail. Ali ja sada neznam sto da kazem, jedino sto mi pada napamet je "namagarčili ste dvoje sredovječnih apsolutno informatički nepismenih ljudi, nedo vam dragi Bog da mi uvodite to s***nje"

Vidim jako si se uplasio  {#}

Evo, moram te onda razveseliti, da nema veze sto si vezan ugovorom s iskonom, ti u bilo kojem trenutku mozes promijeniti svoju tarifu..ja sam sa HR.DUO Obitelj presao na HR.DUO Surf, naravno besplatno..

Cekas mozda dan, dva da ti ukljuce..isto tako mozes mijenjati brzinu..evo ti ss-ovi, na stranici iskonove podrske..ja sam ulogiran.. To je bilo upuceno tawals-u

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2011 14:41 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Iskon HR.DUO Smart

Ne to je razlicito ja imam duo carnet za 115 kuna telefon i internet i stvarno cu imati 5mbps makar nije velike razlika 5 ili 4.

http://www.iskon.hr/za_kucu/na_carnet_mrezi/duo_trio_carnet2

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2011 10:51 (croat92).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
croat92 kaže...

Ne to je razlicito ja imam duo carnet za 115 kuna telefon i internet i stvarno cu imati 5mbps makar nije velike razlika 5 ili 4.

http://www.iskon.hr/za_kucu/na_carnet_mrezi/duo_trio_carnet2

Ali to nije HR.DUO, to nije t-comova infrastrukutura, to ti je bas iskonova, i nista ne placas t-comu..

Mene kod bilo kojeg carneta jedeino nervira sto nemozes imati vezu 0-24, nego moras se sam spajat, kad ukljucis komp,iako traje 5 sec, nervira me :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2011 14:41 (brane47).
14 godina
protjeran
Iskon HR.DUO Smart
A kakva su ti iskustva sa tim carnetom, se znaju desavati problemi???

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice