IP adresa

poruka: 11
|
čitano: 8.122
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
IP adresa

Pozdrav svima! Imam jednu situaciju s nekim, ne znam kime, tko okolo po forumima i chatovima ostavlja moj broj moba i onda me zovu raznorazni perverznjaci usred noći da sam im ja dao broj i tako, stenju mi na slušalicu i tome slično.

Jel znate na koji način mogu utvrditi tko je ta osoba i poslati joj policiju? Jel se može nekako (a pritom ne mislim ništa ilegalno) saznati IP te osobe i onda preko davatelja usluga i policije riješiti stvar?

Hvala unaprijed i pozdrav!

0 0 hvala 0
17 godina
IP adresa

Trebao bi pronaći poruku gdje se spominje tvoj broj moba, i onda nekako zatražiti od admina da ti kaže s koje je ip adrese poslano, te pomoću nje pokušati se obratiti davatelju usluga (t-com recimo). Tako barem mislim da bi trebao, mislim da ti tu policija neće puno pomoći.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
IP adresa

Koji ti je broj moba ?

Šalu na stranu; Što se tiče IP adrese onoga tko ti je ostavio IP online skoro je nemoguće saznati, a ako ne i uopće nemoguće. Ako želiš prijaviti uznemiravanje preko telefona (tj. mobitela) obrati se ili davatelju usluga ili policiji sa tim brojevima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
IP adresa

Trebalo bi biti moguće samo preko IP adrese saznati odakle je poslano, recimo kad policija hvata pedofile - Ne zna tko su te osobe, sve dok one ne ostave neku poruku, sliku, a to ujedno znači i njihovu IP adresu... I preko nje dođu do te osobe. (Tako su frendu uletili jer se netko spajao na njihov wirelles i skidao te sadržaje).

edit:

@zizm

on ne želi prijaviti brojeve koji ga zovu (oni ne znaju da je to lažan broj), već onoga tko ostavlja njegov broj po raznim forumima, chatovima.

P.S.

To se netko od tvojih frendova sigurno zafrkava s tobom, ili si se nekome zamjerio pa ti se osvećuje...

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 14:23 (Pero Dinamit).
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: IP adresa
Hvala na odgovorima!

@Pero
Bio sam ja u kontaktu s adminom i s ovima koji su vlasnici portala, ali kažu da mi ne mogu to dati, nego samo ako policija zatraži...

@Zizm
:-)
Meni baš treba osoba koja širi moj broj okolo, ovi što zovu ionako su samo pali na foru... Njih mogu prijavljivati do mile volje, svaki dan, ako ne zaustavim ovu budalu.

Na konkretan chat gdje se to dogodilo se moraš registrirati da bi mogao sudjelovati. Dakle, nekakav trag je morao ostati, ne? Samo je pitanje kako do njega doći...
17 godina
neaktivan
Na takvo nesto policija nece reagirati AkO se ne podigne privatna tužba...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
14 godina
neaktivan
IP adresa

Ako te zayebavaju preko mobitela probaj nekako s policijom a ako te preko fiksnog traži prikaz broja i prijavi policiji.

Dino

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
IP adresa

A što ako je u pitanju ta neka promjenjiva IP adresa? Netko mi je rekao da se onda ne može ništa. Je li to istina?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Trebalo bi biti moguće samo preko IP adrese saznati odakle je poslano, recimo kad policija hvata pedofile - Ne zna tko su te osobe, sve dok one ne ostave neku poruku, sliku, a to ujedno znači i njihovu IP adresu... I preko nje dođu do te osobe. (Tako su frendu uletili jer se netko spajao na njihov wirelles i skidao te sadržaje).

edit:

@zizm

on ne želi prijaviti brojeve koji ga zovu (oni ne znaju da je to lažan broj), već onoga tko ostavlja njegov broj po raznim forumima, chatovima.

P.S.

To se netko od tvojih frendova sigurno zafrkava s tobom, ili si se nekome zamjerio pa ti se osvećuje...

anomal kaže...
Hvala na odgovorima!

@Pero

@Zizm
:-)
Meni baš treba osoba koja širi moj broj okolo, ovi što zovu ionako su samo pali na foru... Njih mogu prijavljivati do mile volje, svaki dan, ako ne zaustavim ovu budalu.

Da shvatio sam što želi reći, ali opće poznata stvar je da administratori stranica ne daju (većina slučajeva/stranica) IP adrese njihovih posjetitelja. Zasigurno je neki frend / poznanik kome si se zamjerio na neki način, pa kao što Pero Dinamit kaže osvećuje ti se - osim ako ti nisi ostavio broj negdje / nekome. Nisam siguran da li policija radi na ovakvim slučajevima, jer koliko sam upoznat digitalni forenzičari rade na 'ozbiljnijim' stvarima popud pedofilije i sl.

16 godina
neaktivan
IP adresa

Promijeni broj ili nabavi još jedan mobitel s drugim brojem i koristi ga privatno za uži krug ljudi. Do tad si ovaj mobitel u kojem je taj broj na koji te zovu stavi preko noći u offline ili airplane mod i nece te nitko zvat i ometat ti san.

If creativity is a field, copyright is the fence.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
IP adresa

Hvala svima na odgovorima! Zna li tko što ako je u pitanju ta neka promjenjiva IP adresa? Netko mi je rekao da se onda ne može ništa. Je li to istina?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice