H1 telekom

poruka: 1.508
|
čitano: 488.839
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: H1 telekom
vulerious kaže...

Na prvu kad vidim parametre ta margina od 8dB upada u oči možda povećavanjem toga uspiješ nešto napraviti.

Povecanje margine samo smanjuje brzinu...

MacTheBig kaže...

Moram pohvalit kolegu s foruma (navodno radi kod njih) upravo mi je namjestio sve, došli smo do zaključka da je problem bio u Annexu M, na A radi sve kao podmazano. 

Ja se nadam da brzina više neće padat..

Uglavnom, još jednom, veliko hvala! 

Annex M ili A nema veze s tvojim problemom. Al eto, drago mi je da je ispravljeno.

17 godina
neaktivan

U pravu si ali u slučaju degradacije linije povećanje margine smanjuje brzinu te povećava stabilnost.

10 godina
H1 telekom

Samo sto se njemu linija nije degradirala... I to ionako odradi automatika.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
H1 telekom

Kod mene nema pomaka. Danas prijepodne su me zvali i rekli da je riješena stvar.

Nisam imao pristup PC-u do 17h, evo sad je 19h i veza je pukla već minimalno tri puta

A njihovo genijalno rješenje bilo je: srezati mi brzinu koja sad iznosi 7.5Mbps

Modem

http://i.imgur.com/IrFBqtE.png

Speedtest

http://www.speedtest.net/result/5119959209.png

Dakle sad mi je maksimalna propusnost 9340kbps. I šta sad da radim?

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - J.W. Goethe

0 0 hvala 0
10 godina
DhulKarnain kaže...

Kod mene nema pomaka. Danas prijepodne su me zvali i rekli da je riješena stvar.

Nisam imao pristup PC-u do 17h, evo sad je 19h i veza je pukla već minimalno tri puta

A njihovo genijalno rješenje bilo je: srezati mi brzinu koja sad iznosi 7.5Mbps

Pa nisu nista rjesili. Vjerojatno treba tcom tehnicar izac na teren a to je uvijek problem i puno im je lakse rezat brzinu dok stvari ne prostimaju. Tebi naravno nisu nsita rjesili. Zovi ponovo, nemas druge. Trazi da tcom pogleda paricu. Eventualno ako mozes raskinut ugovor pa uzet s nekim drugim, preferably tcom jer kad su njihovi korisnici u pitanju puno bolje rjesavaju stvari.

17 godina
neaktivan

Hvala na pomoći. Kažem, nemam kako raskinuti ugovor jer je prošlo početnih 14 dana od sklapanja, a pametno su cijeli paket zamotali kao SURF 5 Plus gdje ti oni garantiraju 5 Mbps a dati će ti max koliko ti linija može podnijeti sve do 20 Mbps - budući da sam ja skoro uvijek iznad tih 5 megabita, nemam nikakav razlog za raskid ugovora, a da ne plaćam penale za 24 mjeseca (iako su mi sami oni rekli da moj priključak ide do 19). 

I u biti sad ću umjesto 130, plaćati 2 godine 190 kn za 7-8 Mbps umjesto 4 kao što sam prije imao.

Eto šta znači biti potrošač u RH.

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - J.W. Goethe
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 13:56 (DhulKarnain).
10 godina
H1 telekom

Onda nemoj odustajat nego salji prigovore stalno. Mozda nakon 100og netko izadje na teren i popravi stanje. U biti ti je slicno kao i sto je meni bilo s tim da sam ja jako blizu pa sam mogao zivjet s "ostatkom" za razliku od tebe gdje je tebi ostatak uzasan. Bit je da oni vjerojatno to ne mogu popravit vec mora tcom jer nemaju ovlasti, a ovi iz tcoma ih ignoriraju u vecini slucajeva i ne preostaje im nista nego ti smanjivat brzinu i ignorirat te. Mislim meni su PISMENO napisali da mi na 2db atenuacije po adslu ne ide vise od 20mbita :) Tako da, ne uzrujavaj se vec se pravi glup i stalno prijavljuj kvar. Mozda ti ponude raskid ugovora kad vide da si dovoljno dosadan. S tim da jel, smanjit ce ti brzinu i dalje.

Jesi mjerio brzinu s hakometrom?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možeš li mi objasniti ovo?

Danas je bio tehničar, provjeravao instalaciju i sve. Utvrdio je da je vjerojatno do moga modema, prikopčao mi novi ZTE, ja sam mu spomenio ono o Annexu što su drugi spominjali tu na forumu i promijenio je telefonski i AnnexM u AnnexA.

Statistike na modemu su sad:

Rate (Up/Down)1054/17850 kbps

Max Rate(Up/Down)1168/19576 kbps

http://i.imgur.com/r7CfSIq.png

ali stvarna brzina downloada cijelo vrijeme otkad je tip bio ne prelazi 5 Mbps

http://www.speedtest.net/result/5122532023.png

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 17:56 (DhulKarnain).
16 godina
DhulKarnain kaže...

Danas je bio tehničar, provjeravao instalaciju i sve. Utvrdio je da je vjerojatno do moga modema, prikopčao mi novi ZTE, ja sam mu spomenio ono o Annexu što su drugi spominjali tu na forumu i promijenio je telefonski i AnnexM u AnnexA.

Ne kuzim što ti nije dao fritz, šta to nije kod njih standard modem?

Uglavnom zovi ih ponovo, i reci da želiš maksimalnu brzinu parice kao što daju u usluzi...

15 godina
neaktivan
H1 telekom

Pozdrav!
Imam problem s vezom i brzinom.

Ako skidam nešto, slika na TV-u trza. Zvao sam i oni su mi masimalnu brzinu spustili sa 20mbit na 18 i problem je ostao.

Sad skidam nešto i spustio sam brzinu na 1.2mbita i i dalje trza.

Do čega bi moglo biti?

Jel bi moglo biti isključivo do H1? Istekao mi je ugovor pa vjerovatno odlazim.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
DhulKarnain kaže...

Moguce da si ogranicen na portu sad ako ti je zacementirano na 5mbps. Sad ih zovi i trazi da ti puste maximum parice kako je napisano u ugovoru pa ce oni nesto pricat vjerojatno da nemoze jer veza ne podrzava al ti reci da je bio tehnicar i sve popravio i da pusti ponovo pa da ces vidjet. Ako ne da prvi, zovi kasnije dok ti neki od tih sta ih zove s ne pusti. Sad izgleda oke.

chutac kaže...
Do čega bi moglo biti?

Jel bi moglo biti isključivo do H1? Istekao mi je ugovor pa vjerovatno odlazim.

Do H1 je. Isti problem sam ja imao. Lose im je QoS sredjen i izgleda da je to globalno. Ja sam toliko blizu da mi se to nikad ne bi smilo dogodit (sto se naravno sad na tcomu i ne dogadja). Kod njih je uvijek tv znao zastat malo pri opterecenju veze bez obzira koliko je bilo pusteno. Malo su nestrucno taj dio s iptvom obavili izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 22:57 (sandokan111).
16 godina
MacTheBig kaže...
DhulKarnain kaže...

Ne kuzim što ti nije dao fritz, šta to nije kod njih standard modem?

Uglavnom zovi ih ponovo, i reci da želiš maksimalnu brzinu parice kao što daju u usluzi...

Fritz daju za vdsl, a za adsl daju zte(na cvjtiće).

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 9:51 (zzz).
16 godina
H1 telekom

To je netočno, imam adsl i fritz box već par godina od kad su ih uveli, nedavno mi je pregorio fritz i zamjenili su ga fritzom isto..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ti si imao sreće onda,ja sam isto na početku dobio Fritza za ADSL,no onda je bilo nekih problema sa IPTV-em i pucanjem veze pa su mi uvalili ovog ZTE cvjetića.

Ni do koljena nije Fritzu
robimarko@gmail.com
14 godina
odjavljen
H1 telekom

Pozdrav ljudi, trenutačno koristim vip trio paket i razmišljam o prelasku na h1 trio paket pošto su jeftiniji.

Pa me zanimaju vaša iskustva, tj. dali da pređem ili ne jer koliko vidim dosta ljudi imaju prigovore na njih.

Ja nisam imao nikakvih problema na vipu (3god) i prije toga na t comu, pa bi logicki bilo da tako bude na h1?

Stoga prijeći na h1 ili ne pitanje je sad:

edit:na parici sam

5 da
1 ne
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 21:09 (Dino.Randic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
H1 telekom

Ja sam bio kod njih 2 god. Vise manje su ok. Tu i tamo problemi s tvom. Kad prijavis kvar, brzo dolaze tehnicari, al kao i kod svih ostalih ispova (osim tcoma) ako ti je nesto na infrastrukturi da tcom treba angazirat, zaboravi na popravak. Ako nisi imao problema dosad ja bi presao. Iako, na vipu si bio na kabelu ili na parici? Ako si na kabelu onda se nezna kakvo ce bit stanje pri prelasku na paricu.

0 0 hvala 0
16 godina
H1 telekom

Postoji li neki način da se dobije full kontrola nad fritzom, da mogu update na noviju verziju trenutno mi je ta opcija zaključana?

Čitao sam nesto o telnetu, da li je to to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
H1 telekom

LUL. Mjereno na Zurich serveru! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
MacTheBig kaže...

Postoji li neki način da se dobije full kontrola nad fritzom, da mogu update na noviju verziju trenutno mi je ta opcija zaključana?

Čitao sam nesto o telnetu, da li je to to?

Full kontrolu ces dobit tako da maknes njihov firmware i postavis neki originalni s avm-ove stranice. To je malo komplicirano jer su s onim zadnjim updateom uveli jos neka ogranicenja. Treba revertat na stariju verziju pa odatle krenit itd.

Telnet nemoj dirat ako "si citao o tome" jer mozes nest zbrikat.

MacTheBig kaže...

LUL. Mjereno na Zurich serveru! 

Mjeri na nekim normalnim serverima. Vec sam stavio jednom korisniku. Nemam nikakvih problema s vezom a na nekom lijevom mi je bio down/up 5/1 od 50/10. To sto dobijes lijevi rezultat na znj serveru nista ne znaci.

16 godina
H1 telekom

EDIT: Nakon 25 dana navlačenja s njima napokon su shvatili da je problem na centrali. Dobio poziv od njih danas, rekli su da je prijavljeno (valjda T-comu). Sad čekam kako će se situacija rasplet... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 11:47 (MacTheBig).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
H1 telekom

prosli tjedan sam zvao da predjem sa adsl na vdsl posto mi je napokon postao dostupan i vec danas sam dobio opremu no medjutim usluga jos nije aktivirana, pa bi me zanimalo da li je itko bio u istoj situaciji i koliko se ceka na aktivaciju usluge?

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
LeftY_CRO kaže...

prosli tjedan sam zvao da predjem sa adsl na vdsl posto mi je napokon postao dostupan i vec danas sam dobio opremu no medjutim usluga jos nije aktivirana, pa bi me zanimalo da li je itko bio u istoj situaciji i koliko se ceka na aktivaciju usluge?

Zovi ih, dosađuj, pitaj kad će, ako ti kažu da će za 1 sat a ne bude, zovi opet.  Nek i oni nešto rade.

Šalu na stranu, iz mojeg iskustva to bude uključeno kroz jedan dan, ali ipak ti ne škodi provjerit s njima oni to bolje sigurno znaju.

12 godina
neaktivan
MacTheBig kaže...
LeftY_CRO kaže...

Zovi ih, dosađuj, pitaj kad će, ako ti kažu da će za 1 sat a ne bude, zovi opet.  Nek i oni nešto rade.

Šalu na stranu, iz mojeg iskustva to bude uključeno kroz jedan dan, ali ipak ti ne škodi provjerit s njima oni to bolje sigurno znaju.

evo zvao sam ih i rekli su mi da jos nemaju datum ukljucenja niti ce ga imati do kraja tjedna... taj dio mi je totalno nejasan, nemaju datum?

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
10 godina
LeftY_CRO kaže...

evo zvao sam ih i rekli su mi da jos nemaju datum ukljucenja niti ce ga imati do kraja tjedna... taj dio mi je totalno nejasan, nemaju datum?

Mislim da je rok 45 dana od zahtjeva. E sad, oni imaju datum kad ce te ukljucit, al ga mozda jos nemaju. Zvat ce te mislim tjedan dana prije ukopcavanja da vide dal si primio opremu, i onda ti kaze otprilike kad ce tehnicar doc, i tehnicar te zove kad ce te ukljucit. Tako je barem bilo kod mene. Imao sam drito 0 downtimea. Kad mi je link s tcoma nestao prikljucio sam fritza i sve je radilo.

14 godina
neaktivan
H1 telekom

Pozdrav,
zanima me ima li kakva opcija za poboljšanje wireless signala za ZTE ZXV1O H210L poznatiji kao cvijetić modem? Jačina wi-fia s vremenom opada pa se opet stabilizira,a wi-fi se na mobitelu slabo drži i domet mu nije nešto.
Monitiranje indoor antenice ne podržava stoga jedino kupiti neki drugi modem ili nekako probati dobiti FRITZ!Box samo pitanje je koliko je i on dobar?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 1:21 (Stux).

0 0 hvala 0
16 godina
Jarbol od aliminijske folije napravi,popularni wind surfer.
Traźi fritz,to je bolje rješenje.
12 godina
neaktivan
H1 telekom

malo prije su me zvali iz h1 i rekli da sutra dolaze tehnicari spojiti vdsl, prosli ponedjeljak sam sklopio ugovor a ovaj ponedjeljak sam dobio opremu. svega 10 radnih dana od podnosenja ugovora do realizacije.

pa bi me zanimalo, kad vec dolazi/dolaze tehnicari, da li mogu oni sta napraviti kako bi "poboljsali" paricu pa da im odma kazem da to probaju napraviti ako nije problem?

uplay: LeftY_CRO | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
H1 telekom

Ovaj ZTE cvjetic modem "baca" wi fi signal nekih cca 6-7-8 m uokolo, meni bi trebalo malo vise,  oko 10-12m bi bio zadovoljan. (mjere su odokativne)

Da li bi pomoglo uparit cvjetic sa nekim pojacivacem wi fi signala? Da pojacalo stavim na 5-6m udaljenosti od cvjetica i da dobijem preko pojacala jos 5-6m signala, ukupno nekih 10-12m bio bi zadovoljan.

Npr. ovaj uređaj:

http://www.ebay.com/itm/300Mbps-Wireless-N-802-11-AP-Wifi-Range-Router-Booster-Repeater-Extender-OP-/281820667375?

tu pise nesto vise bas o ovom uređaju

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-mrezni-problemi/wifi-range-extender/200154.aspx

Ne znam da li se moze ovaj model uparit sa cvjeticem? Kako to funkcionira u podrucju u kojem se preklapa signala modema i pojacala, da li onda biras na koji se signal spojit?

0 0 hvala 0
10 godina
H1 telekom

Ako imas neki stari router i on ti moze posluzit. Tehnicki, svaki router mozes napravit da ti bude repeater. Nekad s firmwareom koji je vec u njemu, a nekad moras instalirat nesto novo.  Eto to moze bit neka usteda ako imas od kojeg ispa vec. Znam da meni s fritzom to uredno radi pod stock.

Ovak nest

http://lifehacker.com/how-to-extend-your-wi-fi-network-with-an-old-router-915783308

al sigurno ima po googlu jos tih stvari. Neznam samo koliko ti se da s tmi zezat.

0 0 hvala 0
16 godina
H1 telekom

Da se nadovežem na ovu temu, od prije kad sam bio na tcomu mi je ostao thompson tg782i router, postoji li mogućnosti da ga povežem s fritzom (po mogućnosti wireless putem), pa da ga stavim u sobu i u sobi povežem PC žično preko njega za pristup internetu...

Nadam se da ste shvatili pitanje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice