Dostupnost infrastrukture alternativnih operatera?

poruka: 5
|
čitano: 1.782
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Zanima me postoji li neka karta pokrivenosti ili baza podataka sa informacijama o pokrivenosti infrastrukturama alternativnih telekom operatera na području Hrvatske? Na stranicama HAKOM-a nisam uspio nači ništa korisno. EDIT: Za sad impliciram prisutnost pokrivenosti pomoću kompare.hr no pitam se postoji li nešto bolje, nešto što bi funkcioniralo na jednostavan način koji bi mi na temelju zadane adrese ili postojećeg telefonskog broja odgovarao postoji li na toj lokaciji infrastruktura alternativnog telekoma ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 23:02 (gstarcev).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Po mojim saznanjima, nažalost, nešto preciznije od HAKOM-ove karte pokrivenosti ne postoji.

Možda ako pitaš u gradskoj upravi za prostor i planiranje, ali to je prevelika zajebancija vjerovatno...

Jedino ako zoveš operatera po operatera i pitaš ih za pojedinu lokaciju...

U većini Europskih zemalja država je vlasnik infrastrukture, a telekomi je samo iznajmljuju i tako dolazi do fer "tržišne utrke" a ne do monopola/ogliopola kakvog mi imamo.

Mi smo, u poletu privatizacije, naravno svu infrastrukturu dali za sitne pare T-comu...

E moj HAKOM, di si tada bio.

Dođe mi da plačem kad vidim koliko zaostajemo po kvaliteti interneta čak i za susjednim zemljama (Makedonija, Srbija, Mađarska), a da ne govorim zapadnim zemljama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da, ili još bolje za Rumunjskom, Moldavijom, Litvom.. {#}

"Postoji li alternativni (žičani) operater na lokaciji x?" - to bi moglo biti valjda osnovno pitanje prosječnog korisnika telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj. Za sad izgleda poprilično neodgovoreno. "Confusopoly" :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 19:50 (gstarcev).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Odgovarajući na pitanje što će biti s onim građanima koji nemaju internet ili sa starijima koji se njime ne znaju koristiti, odgovorila je da ima onih koji se nikada neće naučiti koristiti internetom, ali da će se za takve pobrinuti djeca ili bližnji. Što se dostupnosti intrenet mreže tiče, naglasila je da će uskoro biti objedinjeni svi optički kapaciteti, uključivo i HEP i Plinacro i da će veza biti dostupna svugdje u Hrvatskoj.

ovo je izjavila ministrica Opačić predstavljajući projekt e-građani. jako zanimljivo, živi bili pa vidjeli

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovisi koliko misliš živjeti. {#}

O objedinjavanju optičkih kapacitetata javnih poduzeća se priča već godinama, ali se jako sporo kreće za krajnjeg korisnika.

Nadam se da ćemo ispuniti zahtjeve digitalne agende EU, jer trenutno ne stojimo dobro spram prosjeka EU.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice