CARNet flat, da li da ga uzmem?

poruka: 26
|
čitano: 13.383
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovak MaxADSL mi je baš nekako preskup što se tiče FLAT rate, tako da sam ograničrn na 10GB što mi je malo.

Dok sam zadnjih tjedan dana bio na Grobniku testirao par auta (iz gušta, nije profesija Nevinašce) mati mi se malo raspitivala po internetu koje su vrline i mane CARNeta.

Kaže da je pročitala da ako ga budem koristio da će ljudi iz Iskona (njihov CARNet hoću uzet) moći mene nadgledat koji ja sadržaj skidam, a mislim skidat masovno (T*r*e*t!). I ako to primjete, ko, dobit ću upozorenje, a ako nastavim isključe me...

Jel to istina?

Moji ID-ovi u igrama su: alien2710, A.I.Alien
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Za Iskon neznam, ali imam CARNet preko Metroneta i takvo što nepostoji, a super stvar je što nadoplata za flat košta samo 1kn

fuck yeah || ako nema riješenja nema ni problema II Win or lose, on the booze. II i nogom u guzicu je korak naprijed II when i'll be rich, you'll be my bitch II Bolje biti mrtav pijan nego mrtav hlada

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

frend mi je ostao bez CARnet flatau okuz od 4 dana. skidao sa torenta... dali im je to jos uvijek neznam... raspitaj se malo. posali im mail pa ces vidjeti! to ti je najsigurniji nacin!

Nedajte se kontrolirat'!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nisam u životu vidio glupljih ljudi platiš intenet i ak skineš torrent isključe te.Mršti se

6 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja bih uzeo, MetroNet daje downloada i uploada sličnu brzinu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: CARNet flat, da li da ga uzmem?
moTo kaže...

frend mi je ostao bez CARnet flatau okuz od 4 dana. skidao sa torenta... dali im je to jos uvijek neznam... raspitaj se malo. posali im mail pa ces vidjeti! to ti je najsigurniji nacin!

Na koju adresu da pošaljem?

@others

Koliko je kilobita po sekundi downloada s Metroneta?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2009 16:27 (Hex).
16 godina
neaktivan

Uz flat najbitnija druga stvar mi je brzina downloada i uploada, down mora biti iznad 400mbps!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav, želim uzeti Carnet preko Optime, zna li mi itko da li ona nadgleda takve stvari?

tnx unaprijed Namigiva

One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nadgledanje internet prometa nema u hrvatskoj, a ni u jednoj europskoj državi. Bio je neki propali pokušaj da se ostvari to u francuskoj, ali su zaključili da je to kršenje ljudskih prava, pa se odustalo od zakona.

A da dodam, sam carnet ima na svojim serverima piratski sadržaj odnosno skinute filmove i serije. (kao što ima i većina firmi sa velikim serverskim kapacitetima) - ovo znam iz prve ruke.

Nema potpisa jer egomainiaci odmah polude :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Hex kaže...

Uz flat najbitnija druga stvar mi je brzina downloada i uploada, down mora biti iznad 400mbps!

400 MBPS????? jesi li ti prisebi ili...mislim da na trzistu ni u americi ne postoji tolika brzina tj.nigdje...

što se tice flat-ratea najbpolje vam je uzest b-net 3D televizija,telefon,internet 4mbps u downu,512 kbs u uploadu...sve to za nekih 260 kn mjesecno bez obzira koliko potrosijo interneta...mozes potrosit i 100 gb cijena je ista...a sto se tice telefona mozes blokirati poziva prema mobilnoj mrezi pa ti košta samo 20 lipa za uspostavu poziva prema fiksnim linijama i ostalo ne plaćaš...telefon placas odvojeno cca 20kn mjesecno nece ti doc više...

jeftino,brzo,efikasno,ne kvari se i to je to...

16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Nadgledanje internet prometa nema u hrvatskoj, a ni u jednoj europskoj državi. Bio je neki propali pokušaj da se ostvari to u francuskoj, ali su zaključili da je to kršenje ljudskih prava, pa se odustalo od zakona.

Paa... koliko znam trebalo bi biti tako, ali bacite oko na ovo (pod "5. nadzor carnet mreže"):

http://studom.srce.hr/fileadmin/StuDOM/template/docs/CDA0035-2.pdf

One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
16 godina
neaktivan

I made up my mind:

Uzmem FLAT RATE preko Optime, CARNet se za onih 18 kuna razlike može jebad. Ovo povoljnije zbog netorrentiranja!

Hex out

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Hex kaže...

Kaže da je pročitala da ako ga budem koristio da će ljudi iz Iskona (njihov CARNet hoću uzet) moći mene nadgledat koji ja sadržaj skidam, a mislim skidat masovno (T*r*e*t!). I ako to primjete, ko, dobit ću upozorenje, a ako nastavim isključe me...

Jel to istina?

Nije.

16 godina
BMT kaže...
Hex kaže...

Jel to istina?

Nije.

Ma istina je kako ne?! Frend je koristio (T*r*e*t!) tocnije (skinuo je GTA4 cim je izasao) i od CARNeta je dobio mail nesto kao da vise ne smije skidati nedozvoljene sadrzaje sa neta (sadrzaje bez autorskih prva), i ako to ponovno napravi iskljucit ce mu net i sta ti ja znam sta jos, bilo je tu jos dosta toga napisano..

Dobro razmisli o tome da preko njih uzmes net bolje doplati malo i uzmi net bez njih u suradnji! ;)

RoBi
16 godina
neaktivan
Hex kaže...
moTo kaže...

@others

u cemu je probl?

Nedajte se kontrolirat'!
16 godina
moTo kaže...
Hex kaže...
moTo kaže...

@others

Probaj recimo na ovu (ured@carnet.hr) ili  izaberi jednu od ovih (http://www.carnet.hr/kontakt) pa pitaj nekoga..

RoBi
16 godina
B4sic! kaže...
BMT kaže...
Hex kaže...

Jel to istina?

Nije.

Ma istina je kako ne?! Frend je koristio (T*r*e*t!) tocnije (skinuo je GTA4 cim je izasao) i od CARNeta je dobio mail nesto kao da vise ne smije skidati nedozvoljene sadrzaje sa neta (sadrzaje bez autorskih prva), i ako to ponovno napravi iskljucit ce mu net i sta ti ja znam sta jos, bilo je tu jos dosta toga napisano..

Dobro razmisli o tome da preko njih uzmes net bolje doplati malo i uzmi net bez njih u suradnji! ;)

Kako se to lijepo kaže, ili govori neistine ili govori nepotpunu istinu. Pri tome tipujem na potonji slučaj (tj. da je on nabijao silne desetke, a možda i stotine gigabajta ilegalnoga prometa).

16 godina
protjeran

ma dajte meni je iskreno puna kapa onih carnetovih softvera na nedozvoljene stranice,toboze obrazovni carnet ovo ono...a inace je to po meni najgori internet provider uz hrvatskoj....uzmi si b-net...jeftiniji je od carneta dobijes puno više...i nemoraš se mislit ako skineš 1 gb piratija oces li dobivat njihove mejlcice (jer nemaju pravo na to nadzirat nekog sto radi) i moci ces skidati dnevno i preko 100 gb piratije neces dobit nista,cijena ostaje ista...b--net najbolji izbor

1 0 hvala 0
16 godina

Ja iskreno nemam pojma o čemu vi svi pričate. Nikad nisam imao nikakvih problema (izuzmemo li kraće prekide u radu usluge). Ali dobro, ako želite platiti više, vaša stvar.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 8:41 (BMT).
15 godina

-CARnet nije ISP. CARnet je besplatan (račun plaćate ISPu). Svaka javna ustanova (firma, pa i osoba) mora kontrolirati što se radi njihovim sredstvima i dali se koriste za protuzakonite radnje (odgovorni ste za svog psa također). Postoji termin 'fair usage' koji svaki ISP ima u ugovoru, po kojem može isključiti korisnika. Zakon zabranjuje npr. reklamiranje alkoholnih pića, erotski časopisi moraju biti 'skriveni' itd., tako i blokiranje pristupa određenim stranicama (ugl. piratskim ili P2P). Dakle, opcija CARnet nema razlike u brzini, cijeni itd. može se preko svih ISPa, naravno sve ovisi o njihovim paketima-tarifama. Naravno ISPu nije u interesu da korisnik koristi CARnet opciju (razmislite malo)..

Argument da na njihovim (računalima ili serverima?) postoji ilegalni sadržaj? -nikog ne amnestira i npr. Microsoft ima opcije za školstvo, legalno-besplatno ili po povpoljnijim tarifama. Svatko ima mogućnost skinuti npr. windows ISO file direktno od MSa (ili bilo kojeg online storea), razlika je samo u posjedovanju 'ključa' tj serijski broj-aktivacija.

@mod -zašto malo ne vikneš na cendravce?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nevezano uz carnet spominjao se i t-com. isto imam skupi paket od t-coma koji me fkt j*be ali zbog oca ga moram imat jer je tvrdoglav i želi i dalje imati taj e-mail -.-"

ugl to mu je izlika da ne pređem na jeftiniji flat umjesto ovog 10gb na t-comu

da li postoji mogućnost da se i dalje zadrži t-comov email ali ne i internet paket

0 0 hvala 0
15 godina

@chofilol, t-com-ova email adresa je trajna. Nema veze s promjenom ISPa, jedina razlika je u konfiguriranju in/out servera i eventualno autentifikacije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Negdje sam vec bio citao o ovoj tematici, carnet i torrenti, i koliko sam svatio tada

carnet sam po sebi te ne nadzire sto i odkud skidas, medutim ako im neko dojavi

da je neko s te i te ip adrese tad i tad skidao "ilegalni" sadrzaj oni ti posalju upozorenje.

Naime stvar je u tome da na torrentima i drugim mrezama ima "fake" korisnika, koji su

zapravo neke korporacije i slicne stvari, koje te nadziru pa cinkaju ili uploadaju korumpirane

pakete koji zagusuju download (npr. mozete vidjeti kad vam u utorrentu ima velika kolicina "hashfails-a")

pogotovo na popularnijim sadrzajima.

Pa se iz tog razloga (pogotovo ako zivite u SAD-u) korisno posluziti IP Blocklistama.

Imate ovdje malo ukratko o tome. BLockliste mozete naci ovdje (napominjem ovo nije nista ilegalno

da nebi neko dosao ne ideje, radi se o ocuvanju privatnosti).

Kad skinete listu odpakirajte i falj ipfilter.dat umetnite u %appdata%\uTorrent\ , nakon cega treba

u utorrentu u opcijama pod advanced ipfilter.enable staviti na true (mislim da je tako po defaultu).

Ako neki IP blokira mozete vidjeti pod tabom Logger. To bi bar trebalo malo pomoci.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hex kaže...

Ti ili imas neka nenormalna ocekivanja ili imas malo cesce tipfeler.... LAN ti ide max 100mbps, moze biti ili 4mbps ili 400(tj 512) kbps

16 godina
neaktivan
dj_chapz kaže...
Hex kaže...

Ti ili imas neka nenormalna ocekivanja ili imas malo cesce tipfeler.... LAN ti ide max 100mbps, moze biti ili 4mbps ili 400(tj 512) kbps

Pardon

...(LOL)

(pa očito znaš na što sam mislio Nevinašce)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice