Bnet i wirless routher problem

poruka: 6
|
čitano: 1.567
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozz ekipa...Imam problem jedan..Koristim bnetov scientific ruter koji nema wifi....Kupio sam si air live WMM 3000AP ruter....Gledao sam teme ovdje kako to osposobiti ali nece...Ne znam dali mi je to do rutera ili do pc...ali nikako nemogu uci na stranice rutera...Ako netko zna kako popraviti mozda bio bih jako zahvalan!

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Bnet i wirless routher problem

kupio si AP=AccessPoint, to nije router, nema WAN port.. jedino ako njegov firmware dozvoljava podešavanja i sl.

kako doći do njegove stranice? RTFM, generalno, spojiš PC direktno na njega ili u browser utipkaš naziv (jer je broj=ip relativna stvar, npr 192.168.2.1 uobičajeno C može biti 0-1 ili 10-100.. uobičajeno automatika detektira koliziju i po potrebi promjeni default.. ali i to bi trebalo pisati u manualu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 13:21 (ihush).
13 godina

polako se pretvaras u Ajar-a. žično spoji novokupljeni modem i konfiguriraj ga po uputama na bugu i nakon sto ga spojis na bnetov modem, bnetov modrm ugasi i upali

0 0 hvala 0
16 godina

(ma nije valjda tako strašno... {#})

enivej, user s nula dana, ne traži teme, ako i traži ima ih bezbroj (čak s identičnom temom...). Ili se u njima ne snađe (što je i napisao), pa opet postavi pitanje.

-uzeo je pogrešnu 'stvar', nema potrebe kemijati (nit se meni traži dali konkretan model može postati klasičan router, kao što većina roputera može biti AP.. smisao kutije je da radi defaultno za početnika, pogotovo nakon reseta). Nove stvari obično nije problem zamijeniti u trgovini.

WAN port je važan. Ovaj uređj ga nema. Defaultne postavke u kupljenim routerima s wanom su ugl takve da user-početnik baš ništa ne mora znati, spoji, upali i radi.

Ali i dobar podsjetnik, obavezno UGASITI i UPALITI ili resetirati Bnetov modem (jer prvom uređaju kad se probudi preko MACa, dozvoli pristup, to treba biti router-wan port).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ihush kaže...

(ma nije valjda tako strašno... {#})

enivej, user s nula dana, ne traži teme, ako i traži ima ih bezbroj (čak s identičnom temom...). Ili se u njima ne snađe (što je i napisao), pa opet postavi pitanje.

-uzeo je pogrešnu 'stvar', nema potrebe kemijati (nit se meni traži dali konkretan model može postati klasičan router, kao što većina roputera može biti AP.. smisao kutije je da radi defaultno za početnika, pogotovo nakon reseta). Nove stvari obično nije problem zamijeniti u trgovini.

WAN port je važan. Ovaj uređj ga nema. Defaultne postavke u kupljenim routerima s wanom su ugl takve da user-početnik baš ništa ne mora znati, spoji, upali i radi.

Ali i dobar podsjetnik, obavezno UGASITI i UPALITI ili resetirati Bnetov modem (jer prvom uređaju kad se probudi preko MACa, dozvoli pristup, to treba biti router-wan port).

Sorry stari ali sam presao ne jednu nego 20 tema slicnih...Po ovoj sam isao http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/tut-bnet--lan--wireless/115335.aspx ali kad ga spojim na bnetov ruter i pokusam otici na ip od rutera nece mi...jednostavno blank page na svakom browseru...ugl hvala na odgovorima kad dodjem kuci cu pokusati ponovno....pa javim {#}

16 godina
Baaso kaže...
..

kad ga spojim na bnetov ruter i pokusam otici na ip od rutera nece mi...jednostavno blank page na svakom browseru...ugl hvala na odgovorima kad dodjem kuci cu pokusati ponovno....pa javim {#}

-javi. U međuvremenu probaj-provjeri... ili preciznije navedi:

kad se spojiš na router.. -koji router? CableModem (bnetov) nazovi modem, izbjegavaju se nesporazumi, novi je AP.

-novi spoji (samo) direktno kablom na PC. Resetiraj ako si nešto mijenjao, na PCu-LAN također, predpostavka da je uključen auto-dhcp...

Tad će PC (LAN) dobiti ip od APovog DHCPa (ako je to tako predviđeno u tom APu, da je router tj ''pravi router'' tad bi to radilo).

-u podatcima mreže tad vidiš ip PCa i routera tj vidiš gateway i dns to su adrese routera npr 192.168.1.1  ... uz to pročitaš manual ako ga imaš i tamo vidiš iste te podatke kao i defaultni pass npr admin.

-dalje ovisi o mogućnostima tog uređaja-APa, dali može i kako preuzeti modem na sebe. Npr opcija cloning MAC adrese i sl.

edit: BTW, noviji modeli obično imaju i ''ime'' umjesto ip fix broja, pogotovo modeli koji kod paljenja detektiraju subnet i automatski se prilagode.. tad je ukucavanje lakše preko imena=varijable... npr airlive.net ili tako nešto.

otkrivanje adrese Bnetovog modema je nepotrebno, npr nešto.nešto.10.nešto  ...tj spojiš ga na PC, ugasiš-upališ i vidiš iste one ip postavke, ali nemaš pristup podešavanju modema (jer to Bnet ne dozvoljava).

Pravila, dva routera ne smiju biti u istom subnetu, tj DHCP server (također dio kutje koju svi nazivaju router..), rutanje zapravo znači istu stvar kao skretnica (tračnice-pruga-vlak..) s jedne mreže na drugu. Zato služi poseban port, u ovom slučaju WAN, može biti i DMZ... možemo iz nazvati bilo kako, pa i MaxTV... ali ne smije biti spojeno bez routanja na isti switch (opet dio kutije, ono gdje imaš npr 4 LAN porta) jer bi se mreže pomiješale, tj imao bi dva routera-dhcpa.. dva nepovezana semafora na raskršću. OK?

Večina uređaja (opet one kutije koje svi nazivaju router) je zapravo ista-jednaka-slična... ovisi samo o konkretnom modlelu koji software je unutra (firmware) i fizičkim portovima, što ograničava mogućnosti. Dal je router, AP, mediaplayer, iptv ... sve to je ''isto'', pa opet ovisno o proizvođaču ili ISPu ograničeno, zato se ne isplati zezati s postavkama, ako možeš zamijeniti... ako ne, tad vidi npr teme dd-wrt i sl ili autor vlad0. Sve se može, sve je to soft...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 14:20 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice