Bnet internet na tv-u preko dlinkgo routera

poruka: 20
|
čitano: 9.642
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

pozdrav svima..

imam problem što ne mogu spojiti smart tv samsung preko routera dlinkgo kojeg sam ukopčao u bnetov modem...

kada tv ukopčam direktno u modem internet radi ali preko routera ne, dok mi komp radi u bilo kojoj kombinaciji-bilo direktno na modem,

bilo direktno na router ili bežično...

tv ima mogućnost automatskog ili ručnog namještanja IP,subneta i ostalog ali ništa ne radi (ili ja ne znam namjestiti :| )

da li je netko nešto slično radio i zna za rješenje, ja sam već izludio od eksprimentiranja

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Trebas nekakav router koji podrzava NAT-iranje, odnosno, nekakav router koji ima WAN prikljucak. Pogledaj WRT54 modele, Mikrotik ili slicno...

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Bnet internet na tv-u preko dlinkgo routera

ovaj ima wan priključak,ako je to onaj u koji sam ukopčao kabl iz bnet modema...znači ja kompom normalono idem na net preko tog routera samo ne mogu tv-om

14 godina

da li nešto moram podesit u onom moru opcija kad se spojim na router ili je stvar u modemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-Bnet. vidi teme.. ukratko, oni ne dozvoljavaju pristup više račnala preko žičanog modema (bežični može), samo prvom od kojeg pokupe MAC adresu.

-rješenje, router s WAN portom. Spoji, resetiraj (bnetov)... tad će taj router obavljati svoj posao.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

pokušao sam naći odgovore u drugim temama ali nisam uspio, a i ova brza verzija što si ispričao ne radi kod mene...

16 godina

u routeru, pogledaj što podržava, npr dali ima MAC cloning.. i dali uopće ima WAN port.

- ovisno o postavkama (factory default i postavkama bnetovog cable modema) možda dtrbaš promijeniti subnet routera npr 192.168.1.1 (većina), na npr 192.168.10.1 (treći broj, bilo koji različiti od bnetovog, ako je isti, tad ne smije biti DHCP.. itd).

- spoji PC na modem, vidi koje su postavke mreže (DHCP, koji je PCjev IP.. i pingaj modem).

- spoji router na PC (bez modema), vidi i podesi, pingaj ga...

- spoji modem na router wan port, resetiraj modem.. ili kloniraj MAC s PCa na router.

- naravno, router mora biti normalan, ako je neki ISPov, tad vjerojatno nema omogućene potrebne opcije.

14 godina

WAN Connection Type:DHCP

Client Cable Status:Connected

Network Status:Connected Connection

Up Time:0 Day 0 Hour 4 Min 39 Sec

MAC Address:00:25:56:B3:54:C5

IP Address:88.207.46.228

Subnet Mask:255.255.252.0

Default Gateway:88.207.44.1

Primary DNS Server:83.139.104.2

Secondary DNS Server:83.139.105.2

LAN MAC Address:C8:D3:A3:32:8B:44

IP Address:192.168.10.1

Subnet Mask:255.255.255.0

DHCP Server:Enabled WIRELESS

Wireless Radio:Enabled

MAC Address:C8:D3:A3:32:8B:44 802.11

Mode:802.11 Mixed(n/g/b)

Channel Width:20/40MHz Channel:8

Network Name (SSID):Tomi Wi-Fi

Protected Setup:Enabled/Configured

Security:WPA/WPA2-PSK

evo postavki za wan i lan, router ima i mac cloning i kad sam sve to napravio opet nemam internet na tv-u dok, ponavljam, sa kompom nemam problema sa spajanjem

14 godina

kao što sam rekao tv ima automatsko i manualno podešavanje, pa me zanima što bi ti upisao u ova polja(od onoga što sam poslao maloprije) koja pišu na hrvatskom na tv-u pod manualnim podešavanjem:

IP ADRESA

MASKA PODMREŽE

PRISTUPNIK

DNS

DNS POSLUŽITELJ

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ispravak: nema ono DNS nego samo DNS POSLUŽITELJ

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

na tv upiši ip iz subneta routera na koji se spaja, 192.168.110.x (x npr 200), subnet 255.255.255.0, gw i dns ip rutera 192.168.110.1  ..ispravak 1->10.

router na wan portu dobija dns modema (bnetov).

-pokušaj s takvim postavkama na PCu i vidi dali radi, nakon tog na Tv..

-neobično, automatika bi morala raditi, to znači da tv iz nekog razloga ne vidi dhcp server.

tvargek kaže...

WAN Connection Type:DHCP

..

,,

DHCP Server:Enabled WIRELESS

Wireless Radio:Enabled

..

evo postavki za wan i lan, router ima i mac cloning i kad sam sve to napravio opet nemam internet na tv-u dok, ponavljam, sa kompom nemam problema sa spajanjem

- izgleda da je ovo problem, (možda) nema DHCPa na routeru za LAN, aktiviraj ga (kao za wlan), ostalo bi tad automatika morala sama..

-ako se računalo spaja wlanom tad je to objašnjenje ili su ubacili još neku zaštitu za spajanje više računala preko LANa (ne mogu to provjeriti jer već par godina nisam na bnetu). Moguće da bi tad drugo (treće..) računalo imalo isti problem.

možda pokušati obrnuto, spoji TV na modem, uključi auto za ip, resetiraj modem. Nakon tog bi tv trebao imati internet (i njegova MAC adresa...), tad probaš s routerom i PCjem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 22:42 (ihush).
14 godina

probao sam sve pa i ovo posljednje ali ne radi...

zanimljivo da kad tv uključim u modem internet radi ok, ali preko routera neće...kao što si rekao da ne 'vidi' mrežu

komp radi u bilo kojoj kombinaciji....

da nije problem u tv-u i da on ne može raditi u takoj kombinaciji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

zaboravio sam još reći da ne mogu posebno uključiti dhcp za lan, nego ga općenito mogu samo uključiti-isključiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tvargek kaže...

zaboravio sam još reći da ne mogu posebno uključiti dhcp za lan, nego ga općenito mogu samo uključiti-isključiti

-Tv radi direktno na modemu..

-tad imaš dva DHCPa (ili je router poluispravan) i vjerojatno nemaš WAN port na routeru. Ručno podesi IP (GW, DNS) tad bi trebalo raditi. ... i svaki put resetiraj (ili ugasi-upali) bnetov modem, zbog MACa-zaštite.

mora raditi... probaj i kabel, drugi port, nešto banalnog, pa čak i odspojiti ispravljač (baš sa struje) za modem-router na par minuta.

14 godina

da li bi možda morao isključiti dhcp na modemu? i ako da kako to napraviti kad su zaključali sve tabove kod postavki modema osim info

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-vjerojatno ne možeš (sve je zaključano i zabranjeno.. jer to je njihova oprema), nije ni potrebno ako ručno postaviš IP.

14 godina
što da upišem kod tv-a jer kad isključim dhcp na routeru kao što se dolje vidi ostaje onaj sa modema i nemam više onu rezarvaciju raspona adresa kao kad je dhcp uključen:

WAN
Connection Type:DHCP Client
Cable Status:Connected
Network Status:Connected
Connection Up Time:0 Day 18 Hour 58 Min 4 Sec
MAC Address:00:12:FB:FA:4B:D0
IP Address:88.207.79.63
Subnet Mask:255.255.252.0
Default Gateway:88.207.76.1
Primary DNS Server:83.139.105.2
Secondary DNS Server:83.139.104.2
LAN
MAC Address:C8:D3:A3:32:8B:44
IP Address:192.168.10.1
Subnet Mask:255.255.255.0
DHCP Server:Disabled
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
u jednom izborniku imam za izabrati kakva će biti moja internet veza, dhcp,static ili pppoe kojom će se router spajati na net...dal i tu trebam prebaciti na static (iako sumnjam)?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-ne, to je za iznamjljenu IP, vanjsku, npr kad želiš biti web server.. (ili DynDNS).

14 godina
neće ni ručno..čini mi se da ću morati odustati (barem s ovim routerom)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice