Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj

poruka: 521
|
čitano: 198.149
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj
veki22 kaže...

Jedan mali info u vezi AMIS optike, Trg Antuna Mihanovića u Dupcu je dobio optiku (oni ga stavljaju pod Poljanice iako je u Dupcu, al nema veze), a početkom iduće godine kreću sa radovima u ulicama, moja ulica je u planu i već sam se predbilježio.

Znači definitivno optiku dobivaju i korisnici u obiteljskim kućama što je odlično{#}

koja ulica? di si se predbiljezio?

ja sam u dubeckoj i ocu se predbiljezit :D

17 godina
neaktivan

Od okretista prema gore se gradi optika. Sad zavisi di si, jer dubecka preko avenije nije pokrivena.

Javis se telefonom u amis i fino kazes da te interesira optika koja se gradi na tvojem podrucju. To je to.

CPU-Z http://valid.canardpc.com/2801094
15 godina
neaktivan
Nix1100 kaže...

Može netko napisati koji router je dobio u optiku? Ima li wireless? Koliko portova ima? itd.

Hvala unaprijed!

eltek r3621-w2

4 ethernet porta, dva za telefon 

ina cak ugradjen vpn i voip

ne cini se los, njihov softver je na ruteru

ima wireless, mozes cak vise mreza postavit

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2014 1:01 (ouchh).
13 godina
neaktivan

Mene su malo zeznuli. Dosla cura i ponudila optiku, kaze sve je spremno, ja potpiso (poljanice). Za tjedan dana mi dode postom neka zahvala na zainteresiranosti, wtf pa ja vec potpiso. Na kraju saznam da nema jos ni vertikale niti su ista dogovorili sa predstavnikom suvlasnika. Reko sam im da 46. dan od potpisa ugovora dodu da raskinemo, zbog muljanja necu ih vise cekat. Oni meni pocnu da sam ja jedini, da treba cekat da predstavnik potpise, reko nije to moja briga ni poso. Kako su mi samo mogli ponudit bez odobrenja predstavnika. Podstanar sam pa mi je vazno bilo da snjim prvo sve dogovore...nemam bas previse kontakta snjim.

U svakom slucaju ja imam pravo 46. dan trazit raskid ako mi u tom roku ne ponude uslugu koju sam potpisao?

0 1 hvala 0
10 godina
protjeran
Ova tema bi se morala zvati- Amis 100/100Mbps optika u Zagrebu.
15 godina
neaktivan

Slažem se.

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
17 godina
garamba2 kaže...

Mene su malo zeznuli. Dosla cura i ponudila optiku, kaze sve je spremno, ja potpiso (poljanice). Za tjedan dana mi dode postom neka zahvala na zainteresiranosti, wtf pa ja vec potpiso. Na kraju saznam da nema jos ni vertikale niti su ista dogovorili sa predstavnikom suvlasnika. Reko sam im da 46. dan od potpisa ugovora dodu da raskinemo, zbog muljanja necu ih vise cekat. Oni meni pocnu da sam ja jedini, da treba cekat da predstavnik potpise, reko nije to moja briga ni poso. Kako su mi samo mogli ponudit bez odobrenja predstavnika. Podstanar sam pa mi je vazno bilo da snjim prvo sve dogovore...nemam bas previse kontakta snjim.

U svakom slucaju ja imam pravo 46. dan trazit raskid ako mi u tom roku ne ponude uslugu koju sam potpisao?

Možeš tražiti.

No nije mi jasno - zašto misliš da je predstavnik suvlasnika njihov posao? Misliš li da imaju dogovore sa svim predstavnicima pa da znaju kad ti dođeš zatražiti ugovor?

Najlakše je da ti središ s njim.

13 godina
neaktivan

A kak da sam ja znao kad su me slagali, sad necu namjerno otic do njega. Da su prije rekli mozda bi i oso kad su meni dosli, pozvonio predstavniku i pitali ga pa potpiso. Vama ima logike ici ljudima nudit uslugu a niste jos ni kontaktirali predstavnika suvlasnika, to je 5min posla? Moj je ovaj cudan, ne bi se cudio da im neda uc. Mislim znam da mogu skupit 51% potpisa i da onda bez dozvole predstavnika mogu uc, al jednostavno kao podstanar ne zelim to radit. Sutra cu mozda biti u drugom stanu. Da je moj stan ili da znam da cu ovom stanu biti jos par godina odma bi iso skupljat potpise njemu u inat 

Meni i vama je sigurno to cudno da on zbog optike pravi probleme, al stas kad misli da ce pricuva skocit za 500kn svima ako oni meni uvedu optiku....malo offtopic

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 11:52 (garamba2).

0 0 hvala 0
17 godina
garamba2 kaže...

A kak da sam ja znao kad su me slagali, sad necu namjerno otic do njega. Da su prije rekli mozda bi i oso kad su meni dosli, pozvonio predstavniku i pitali ga pa potpiso. Vama ima logike ici ljudima nudit uslugu a niste jos ni kontaktirali predstavnika suvlasnika, to je 5min posla? Moj je ovaj cudan, ne bi se cudio da im neda uc. Mislim znam da mogu skupit 51% potpisa i da onda bez dozvole predstavnika mogu uc, al jednostavno kao podstanar ne zelim to radit. Sutra cu mozda biti u drugom stanu. Da je moj stan ili da znam da cu ovom stanu biti jos par godina odma bi iso skupljat potpise njemu u inat 

Meni i vama je sigurno to cudno da on zbog optike pravi probleme, al stas kad misli da ce pricuva skocit za 500kn svima ako oni meni uvedu optiku....malo offtopic

Što su te slagali? Misliš da kontaktiraju svakog od njih na području koje pokrivaju?

Ako nešto želiš, potrudi se o dobiti (jer je to ipak tvoja, ne njihova potreba).Kao što je to i tvoj predstavnik.

I zašto uopće uzimaš kao podstanar ako se misliš seljakati?

17 godina
neaktivan
Zato je život u zgradama smeće u tom aspektu. Moraš se dogovoriti često s totalnim idiotima i svakakvim drugim likovima. Primjer iz mog iskustva: svi ulazi uveli optiku osim moga; netko je, naime, rekao da nama to ne treba. Kad sam ja prevrnuo i izludio šefa i stanicu da to uvedu iako sam jedini korisnik u ulazu s 25 stanova (!) neki su jadne tehničare maltretirali da zašto stvaraju buku, zašto šetaju po ulazu, da ne smiju bušiti zbog buke (pa su vertikalne kanalice morali lijepiti) i sl.

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo jedan koji razumije skim imam posla. A posto sam podstanar nemam vremena ni volje se snjim svadat. A moje jedino pitanje agentici je bilo da li su sve snjim dogovorili, odgovor je bio da jesu (inace ne bi uzimo, znam da bi zajebavo) i da je vertikala gore i da su u stanu za 2 tjedna. Stvarnost: nema jos ni v od vertikale, nisu uopce kontaktirali predstavnika i za 10 dana im istjece rok od 45 dana. Ako to nije laganje onda....Jesam im ja kriv sto sam jedini u zgradi potpiso? Da se razumijemo, dosli su mi u stan ponudit pa sam i mislio da je sve sredeno, nije to bio telefonski dogovor.

A sto se tice selidbe tu nema problema, ja uslugu selim sa sobom bez problema, jos sam se snjima dogovorio da ako nema optike prebace me na bakar.

E sad zbog laganja nek se oni svadaju sa predstavnikom, hitan mi je bilo koji net, a oni taman naisli i jos sa optikom. Samo sam htio utvrdit da 46. dan mogu trazit drugog operatera....hvala na odgovorima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 17:54 (garamba2).

0 0 hvala 0
17 godina
garamba2 kaže...

Evo jedan koji razumije skim imam posla. A posto sam podstanar nemam vremena ni volje se snjim svadat.

A zašto misliš da je to njihov posao?

17 godina
neaktivan
garamba2 kaže...

Evo jedan koji razumije skim imam posla. A posto sam podstanar nemam vremena ni volje se snjim svadat. A moje jedino pitanje agentici je bilo da li su sve snjim dogovorili, odgovor je bio da jesu (inace ne bi uzimo, znam da bi zajebavo) i da je vertikala gore i da su u stanu za 2 tjedna. Stvarnost: nema jos ni v od vertikale, nisu uopce kontaktirali predstavnika i za 10 dana im istjece rok od 45 dana. Ako to nije laganje onda....Jesam im ja kriv sto sam jedini u zgradi potpiso? Da se razumijemo, dosli su mi u stan ponudit pa sam i mislio da je sve sredeno, nije to bio telefonski dogovor.

A sto se tice selidbe tu nema problema, ja uslugu selim sa sobom bez problema, jos sam se snjima dogovorio da ako nema optike prebace me na bakar.

E sad zbog laganja nek se oni svadaju sa predstavnikom, hitan mi je bilo koji net, a oni taman naisli i jos sa optikom. Samo sam htio utvrdit da 46. dan mogu trazit drugog operatera....hvala na odgovorima.

Da je tebi bitna optika ti bi ju i pričekao ..

Nisam podstanar ali mi nije jasno kako podstanar moze sklapat ugovor o novim instalacijama?

Da ja iznajmljujem nebi bilo teoretske sanse da mi podstanar(koji ce se mozda selit uskoro) mimo mene na svoju ruku radi nesto(štemanje zida,mjenjanje instalacija) po mojem stanu. 

Jednostavno nevjerovatno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2014 0:43 (viper).
12 godina
neaktivan

kao prva stvar oni nemaju šta sa predstavnikom zgrade pričat osim o dopuštenju da se izvode radovi nakon šta se pita sve stanare u ulazu,a sam ugovor pošto si podstanar to potpisuje onaj ko ti iznajmio stan,najbolje da ja nekome iznajmim stan i taj netko umjesto mene potpisuje sve i svašta ma da nebi,neznam kako su ti uopće ponudili a da nisu provjerili jesi il nisi vlasnik

laganini...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To uopce nije bitno, tj amisu nije bitno hoce li podstanar ili vlasnik stana potpisati ugovor, loptica se prebacuje na njih da se oni dogovore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Dobio sam informaciju od Amisa da je u zgradi u kojoj živim provučena optika. Mene sad interesira na koji način je

moguće instalaciju provući do samog uređaja? Uzeo bih Amis, međutim, ne želim da mi po stanu postavljaju nadzidne 

kanalice. Da li je moguće postaviti njihov router odmah iznad ulaznih vrata, pa onda bežično povezati TV prijamnik, računalo

na mjestu gdje je postavljen TV. To je duljina cca 10ak metara? Ili, sve mora ići žičano? Volio bih ako ima netko tko

je imao sličan problem da da kakav savjet. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za optiku trebaš dva uređaja, ONT i M/R uređaj, a povezani su klasičnim mrežnim. Ako želiš to vani... tehnički može se, ali sumnjam da je pametno. Nadzemna kanalica je ok rješenje, osim ako ne prokopaš... što možda i nije loše.

17 godina
neaktivan
Polj024 kaže...

Dobio sam informaciju od Amisa da je u zgradi u kojoj živim provučena optika. Mene sad interesira na koji način je

moguće instalaciju provući do samog uređaja? Uzeo bih Amis, međutim, ne želim da mi po stanu postavljaju nadzidne 

kanalice. Da li je moguće postaviti njihov router odmah iznad ulaznih vrata, pa onda bežično povezati TV prijamnik, računalo

na mjestu gdje je postavljen TV. To je duljina cca 10ak metara? Ili, sve mora ići žičano? Volio bih ako ima netko tko

je imao sličan problem da da kakav savjet. 

Možeš bežično bez beda. Meni su probili žicu u stan točno na onom mjestu gdje sam želio ruter i nemam nikakve kanalice ni ništa. Sve ćeš dogovorit s ekipom koja ti dođe složit instalaciju.

@Nax, imam samo jedan uređaj i spojen je nekakvim tankim kabelom drito iz njihove kanalice u stubištu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 11:35 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan

Imaš ONT kombiniran s routerom? Poslikaš ga? Jer, nisam našao nigdje VDSL s fiber ulazom da glumi ONT.

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Za optiku trebaš dva uređaja, ONT i M/R uređaj, a povezani su klasičnim mrežnim. Ako želiš to vani... tehnički može se, ali sumnjam da je pametno. Nadzemna kanalica je ok rješenje, osim ako ne prokopaš... što možda i nije loše.

To samo T-Com radi, kod Amisa i telefon i net idu prek istog rutera.

10 godina
neaktivan

Kada sam zvao Amis rekli su mi prvo potpiši ugovor, onda mi (Amis) izlazimo na izvid. Kažu da se može odustati od usluge, ukoliko

prilikom izvida, a tiče se izvedbe instalacije mi ne bude nešto odgovaralo?

Znači, moguće je staviti router npr. odmah iznad ulaznih vrata u stan iz hodnika stambene zgrade, a TV prijemnik, računalo (laptop) i telefon preko modema, s ruterom povezati bežično?

Još nešto, mora li taj router imati 230 V napajanje? Ako sam dobro pročitao  tad Amis ugrađuje njihove mrežne premosnike, između rutera i TV prijemnika?

Da li onda i bežičnim spajanjem imam njihovu brzinu koju garantiraju za optiku, prvo 100/100 pa onda 50/50, ili se tu nešto gubi obzirom da je bežično? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 17:51 (Polj024).
16 godina
neaktivan

Za wireless se nista ne garantira, ta brzina je za zicu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dedaa kaže...
naxeem kaže...

Ne pitam vezano za IPS, nego je arhitektura FTTH instalacija takva da trebaš te elemente, a najčešće dolaze odvojeni jer služe različitim stvarima. Zato me i zanima koji model ima.

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
dedaa kaže...
naxeem kaže...

Ne pitam vezano za IPS, nego je arhitektura FTTH instalacija takva da trebaš te elemente, a najčešće dolaze odvojeni jer služe različitim stvarima. Zato me i zanima koji model ima.

http://www.genexis.eu/products/live-titanium-residential-gateway

http://www.eltektec.com/en/broadband-access/fiber/eltek-r3621-w-detail

15 godina
neaktivan

Brzinu 100/100 možeš dobiti ako tvoja Wireless kartica podržava 802.11ac. Ukoliko to ne podržava maksimalna brzina koju ćeš dobiti biti će negdje oko 20-35 Mb/s.

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako ne zelite kablove i pvc kanalice a opet necete Wifi ima i trece rješenje a to je

Powerline adapter   

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Powerline

Powerline = LAN preko postojece kucne (220V) mreže.

Powerline proizvodi rade u parovima,dakle jedan uređaj kod rutera a drugi kod kompjutera. To je to prilicno jednostavno. {#}

Jedini uvjet je da ti adapteri nisu na produžnim kablovima( manja brzina),znaci MORAJU bit spojeni direkt u utičnicu na zidu.

adapter-powerline adapter-powerline
Mreža Mreža
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 12:27 (viper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
viper kaže...

Ako ne zelite kablove i pvc kanalice a opet necete Wifi ima i trece rješenje a to je

Powerline adapter   

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Powerline

Powerline = LAN preko postojece kucne (220V) mreže.

Powerline proizvodi rade u parovima,dakle jedan uređaj kod rutera a drugi kod kompjutera. To je to prilicno jednostavno. {#}

Jedini uvjet je da ti adapteri nisu na produžnim kablovima( manja brzina),znaci MORAJU bit spojeni direkt u utičnicu na zidu.

dali dolaze 2 u paketu za 150 kn ili samo jedan? Jer nisam naso na stranicama da salju u paru, a nema mi smisla da prodaju samo 1, jer s jednim nista ne mogu, sto znaci da automatski moram dat 300 kn za to,  previse

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
17 godina
neaktivan

Dva bi uređaja trebala bit uvijek. Ako neznas , odes na youtube i potrazis unboxing od tog uređaja.

Kao i kod ostalih stvari..skuplji uređaji su bolji. Treba potrazit recenzije na internetu prije kupnje. 

Ovdje imate recenzije tj testove brzine >http://www.smallnetbuilder.com/tools/charts/powerline/view

Recimo ovaj Zyxel 5205KIT ima brzinu od 129Mbit/s (to bi trebalo bit dosta za lan). http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=PLA5205KIT

Ovi ostali su losije rangirani ..oko 80Mbit/s.

Kažeš previše je to ali velim onaj ko neželi kablovinje a opet neće "zračenje" to ce si uzet. Ping bi trebao bit bolji nego na wifiu.

Naravno ti uređaji nisu svemoguci pa tako brzina koju cete dobit na drugoj strani ovisi i o starosti tj. o stanju vaših električnih instalacija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 9:15 (viper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izgleda da mi je router nešto otišao Telsey CPL7. Brzina 100/100 se spustila na nekih 60/30, a na mobitelima internet ide 20/0.00 Mb/s i nijednu stranicu ne otvara. Ping je sa 1 došao do 11ms. Ako će mi htjeti zamijeniti router reći ću im da mi donesu Elteka...

0 0 hvala 0
17 godina

Kabel uveden u stan prije 10 dana, međutim od ekipe koja nosi rutere ni traga, ni glasa.

Zvao sam ih, vele - gužva je.

Inače, da li će mi tehničari ponuditi izbor između dva - tri rutera, ako da- koji da uzmem?

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice