ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 931.629
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: ADSL u BiH

još malo testova i prvo ću im poslat pristojan mail a onda ću vidit šta će reć a ako ne bude išlo milom onda silom

16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

e napokon flat rate ali kao obicno skuplji je i sporiji od ogranicenih paketa

orks is made for two thing' fighting and winnning we are going smash hummies who isten to folk
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ko je u Orašju od srca bih mu preporučio NET koji ja koristim već tri mjeseca,ovakvo što svakako treba uzeti.

Nisam baš uspio da skontam uopšte čiji je NET,ko stoji iza toga ali me puno i ne sikira usluga je fenomenalna,nemoguće dobra.Čak nisam znao ni šta su mi ljudi postavili dok se nisam malo raspitao i dobijo sigurnu info da je u pitanju Proxim RSU,velike propusne moći.

Priključak sam dobio džaba(bio sam tu kada su promotivno priključivali prve korisnike za 0 KM) i ljudi koji su mi radili rekli su mi evo ti mjesec dana koristi net besplatno ako ti valja ti nas nazovi da napravimo ugovor ako ne mi besplatno skidamo opremu i nisi nam dužan ništa.

Kako sam skonto frekvencija rada je 5.25GHz i jednostavno u ova 3 mjeseca nisam imao ni najmanjeg mogućeg prekida ili odstupanja brzine,čak rođak kad mi je bio tu na odmoru je rekao kada je išao na online igrice da je NET extra i da ni on bolji ping nema kod sebe u Njemačkoj.

Vrhunac,mislim da takvo što treba uzeti ko misli uzimati NET a živi u Orašju,sve same pohvale i drago mi je da je lopovski HT Mostar dobio opasno jaku konkurenciju.

Firma koja je meni radila je na ovom linku sa ponudom  

http://www.satmedia.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=69  

dok mi račun stiže iz Žepča firme Ćutuk.doo,uopšte nije bitno,bitna je ponuda i stabilnost NET-a pe evo in formacije kakva im je ponuda,pošto ni stranice Sat Media,kao ni stranice Ćutuk.doo nisu baš najbolje urađene,neko drugi da daje takvu uslugu vjerovatno bih našarao stranice kao za Božić,ali svako ima svoju politiku u to ne ulazim.

Pa kaže--Brzina download-2048 kpb-s,brzina upload 384 kpb-s,Download 10 GB,Upload 10 GB-Upload i Download se ne zbrajaju zajedno,priključak 50 KM,Ugovor na 24 mjeseca ili na godinu pa je priključak 100 KM,cijena prekoračenja 1GB-2KM.Ovo što sam napisao nije laž i sve je istina,apsolutno sve,jednostavno nemam riječi,ako nekoga interesuje a vjerujem da mnoge interesuje može dobiti kontakt od njihovih saradnika u Orašju u pitanju je radnja sa servisom  računara u Centru.

Mislim da nešto bolje sigurno neće dugo vremena doći u Orašje,možda malo pristrasno pišem post,ali izvinite nasisao sam se HT ADSL računa zadnjih godinu,da jednostavno ove ljude i Firmke moram pohvaliti jer su fenomenalni.

Svaka čast zadovoljni korisnik!

0 0 hvala 0
17 godina
I.Kk kaže...

Ovakav flat rate ne bih poželio niti najgorem neprijatelju:

512/128 kbit/s -   70KM   - s PDV-om   82 KM odnosno 308 kuna (328 kuna po narodnom tečaju)

1024/192kbit/s - 100KM   - s PDV-om 117 KM odnosno 439 kuna (468 kuna po narodnom tečaju)

2048/256kbit/s - 150KM   - s PDV-om 176 KM odnosno 660 kuna (704 kune po narodnom tečaju)

I naravno plus pretplata za telefon.

A što je najgore ne radi se o pravom flat rateu, nego ipak postoji ograničenje - spuste ti brzinu ako skidaš više nego što se njima sviđa:

Pravilo korištenja ADSL usluge se primjenjuje na tjednoj osnovi nakon 50% iskorištenog maksimalnog tjednog download prometa koji omogućava pojedini ADSL FLAT ili DUET FLAT paket. U slučaju prekoračenja, za protokole koji predstavljaju problem za mrežu download i upload brzine se značajno smanjuju do kraja tjedna, dok za ostale protokole (http, smtp i mnoge dr.) one ostaju nepromijenjene. Već početkom sljedećeg tjedna brzine se vraćaju na vrijednosti koje odgovaraju odabranom paketu.

Nisam uspio pronaći koliko je to tjedno ograničenje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2009 19:51 (klimama).
17 godina
damdam kaže...

Ko je u Orašju od srca bih mu preporučio NET koji ja koristim već tri mjeseca,ovakvo što svakako treba uzeti.

Nisam baš uspio da skontam uopšte čiji je NET,ko stoji iza toga ali me puno i ne sikira usluga je fenomenalna,nemoguće dobra.Čak nisam znao ni šta su mi ljudi postavili dok se nisam malo raspitao i dobijo sigurnu info da je u pitanju Proxim RSU,velike propusne moći.

Priključak sam dobio džaba(bio sam tu kada su promotivno priključivali prve korisnike za 0 KM) i ljudi koji su mi radili rekli su mi evo ti mjesec dana koristi net besplatno ako ti valja ti nas nazovi da napravimo ugovor ako ne mi besplatno skidamo opremu i nisi nam dužan ništa.

Kako sam skonto frekvencija rada je 5.25GHz i jednostavno u ova 3 mjeseca nisam imao ni najmanjeg mogućeg prekida ili odstupanja brzine,čak rođak kad mi je bio tu na odmoru je rekao kada je išao na online igrice da je NET extra i da ni on bolji ping nema kod sebe u Njemačkoj.

Vrhunac,mislim da takvo što treba uzeti ko misli uzimati NET a živi u Orašju,sve same pohvale i drago mi je da je lopovski HT Mostar dobio opasno jaku konkurenciju.

http://www.satmedia.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=69  

dok mi račun stiže iz Žepča firme Ćutuk.doo,uopšte nije bitno,bitna je ponuda i stabilnost NET-a pe evo in formacije kakva im je ponuda,pošto ni stranice Sat Media,kao ni stranice Ćutuk.doo nisu baš najbolje urađene,neko drugi da daje takvu uslugu vjerovatno bih našarao stranice kao za Božić,ali svako ima svoju politiku u to ne ulazim.

Pa kaže--Brzina download-2048 kpb-s,brzina upload 384 kpb-s,Download 10 GB,Upload 10 GB-Upload i Download se ne zbrajaju zajedno,priključak 50 KM,Ugovor na 24 mjeseca ili na godinu pa je priključak 100 KM,cijena prekoračenja 1GB-2KM.Ovo što sam napisao nije laž i sve je istina,apsolutno sve,jednostavno nemam riječi,ako nekoga interesuje a vjerujem da mnoge interesuje može dobiti kontakt od njihovih saradnika u Orašju u pitanju je radnja sa servisom  računara u Centru.

Mislim da nešto bolje sigurno neće dugo vremena doći u Orašje,možda malo pristrasno pišem post,ali izvinite nasisao sam se HT ADSL računa zadnjih godinu,da jednostavno ove ljude i Firmke moram pohvaliti jer su fenomenalni.

Morat ćemo se naći pa da popričamo o tom famoznom provideru.

Ako misliš na radnju u centru, jel' to MMC? Imam tamo poznanike, ali nisam dobio tu informaciju u vezi tog providera.

Po gradu sam vidio promotivne letke Ćutuk Wirelessa, ali su mi bili tako otrcani tako da nisam ni pomišljao da ih zovem.

I na kraju tvog posta nisam više siguran o kojem provideru govoriš?

Ćutuk ili SATMEDIA, jer na stranici sa linka koji si dao dole piše designedby@satmedia

I na kraju pošalji mi pm i reci odakle si tačno, možda te i znam....

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2009 21:19 (boxer).
15 godina
neaktivan
boxer kaže...
damdam kaže...

Morat ćemo se naći pa da popričamo o tom famoznom provideru.

Ako misliš na radnju u centru, jel' to MMC? Imam tamo poznanike, ali nisam dobio tu informaciju u vezi tog providera.

Po gradu sam vidio promotivne letke Ćutuk Wirelessa, ali su mi bili tako otrcani tako da nisam ni pomišljao da ih zovem.

I na kraju tvog posta nisam više siguran o kojem provideru govoriš?

Ćutuk ili SATMEDIA, jer na stranici sa linka koji si dao dole piše designedby@satmedia

I na kraju pošalji mi pm i reci odakle si tačno, možda te i znam....

Mislim da je to jedna te ista stvar,samo je saradnja u pitanju.Ako neko postavi klijentu Proxim koji kako sam gledao cijene košta nekih 200 KM,za to sve i rad naplati 50KM,daš mu za dvije godine još 96 KM u najam opreme,da ti duplo više protoka od ADSL-a onda možeš slobodno reći da je neko ko se ne šali ni malo i da svoj posao planira raditi dugo vremena.Dugo može raditi samo kvalitetno,ako ima novac za Proxim ima novac i za dobar NET,tako da su stvari jasne potpuno.Mislim da je i previše od mene,ne treba nikog puno hvaliti da se ne pokvari.

17 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Za taj "famozni" net nisam cuo u orasju... kanio sam se prebacit na medium paket HT-a no mogo bi razmislit o tom SATMEDIA netu ili ćutuk kako već se zove... meni prvenstveno net služi za igranje online igara pa me zanima jesel moze taj net kako provjerit, testirat mozda na par dana posto bas nevjerujem u bezicni net da ima tako dobar ping!!

i no na kraju da li si ti Damir sto ima radnju kraj bivse pijace ...?

Be NooB To Be Cool...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne nisam taj Damir.Damir sarađuje sa njima koliko znam,sa Sat Media,pa mislim da bi najbolje bilo da se njemu i obratiš,ja sam pisao svoje utiske.Što se tiče probe na free mislim da možeš dobiti,nekolicini prvih što su uveli bilo je 2048 flat rate na probu mjesec ako ne i više koji dan.

17 godina
neaktivan
skandalouz kaže...

Za taj "famozni" net nisam cuo u orasju... kanio sam se prebacit na medium paket HT-a no mogo bi razmislit o tom SATMEDIA netu ili ćutuk kako već se zove... meni prvenstveno net služi za igranje online igara pa me zanima jesel moze taj net kako provjerit, testirat mozda na par dana posto bas nevjerujem u bezicni net da ima tako dobar ping!!

i no na kraju da li si ti Damir sto ima radnju kraj bivse pijace ...?

Cutuka se pazi,ja sam ga koristio pokajat ces se gadno,bolje ti je idi na ht,malo ces manje prometa imat,ali makar je brzina kao obecana...

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
15 godina
neaktivan

Ne znam,ovdje nije Ćutuk sam i ovdje barem u Orašju se radi profesionalno.Ljudi stavljaju Proxim-e korisnicima i nikako taj NET ne može biti da ne valja.Malo se raspitaj ko još stavlja Proxim u državi korisniku,možda neko i stavi ali mu platiš priključak 300 KM,ovdje je sve svedeno na minimum i najprostije rečeno nemožeš mi pričati šta ja imam u kući kada ja to bolje znam od tebe.Takođe ako imaš podatak da bilo koji Wireless provider u Bosni i Hercegovini daje korisnicima Proxim,volio bih da ga navedeš da i njega hvalimo ovdje.

17 godina
klimama kaže...
I.Kk kaže...

Ovakav flat rate ne bih poželio niti najgorem neprijatelju:

512/128 kbit/s -   70KM   - s PDV-om   82 KM odnosno 308 kuna (328 kuna po narodnom tečaju)

1024/192kbit/s - 100KM   - s PDV-om 117 KM odnosno 439 kuna (468 kuna po narodnom tečaju)

2048/256kbit/s - 150KM   - s PDV-om 176 KM odnosno 660 kuna (704 kune po narodnom tečaju)

I naravno plus pretplata za telefon.

A što je najgore ne radi se o pravom flat rateu, nego ipak postoji ograničenje - spuste ti brzinu ako skidaš više nego što se njima sviđa:

Pravilo korištenja ADSL usluge se primjenjuje na tjednoj osnovi nakon 50% iskorištenog maksimalnog tjednog download prometa koji omogućava pojedini ADSL FLAT ili DUET FLAT paket. U slučaju prekoračenja, za protokole koji predstavljaju problem za mrežu download i upload brzine se značajno smanjuju do kraja tjedna, dok za ostale protokole (http, smtp i mnoge dr.) one ostaju nepromijenjene. Već početkom sljedećeg tjedna brzine se vraćaju na vrijednosti koje odgovaraju odabranom paketu.

Nisam uspio pronaći koliko je to tjedno ograničenje.

Samo im pogledajte reklamu za Flat...

"Šta čekaš, sruši sve barijere!"

E pa momci srušite i vi svoje cijene pa nećemo čekati....

SmijehSmijeh

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

evo e mail koji su mi vratili nakon što sam im objanio moj problem

Postovanje,

Uvidom u Vas pregled spajanja utvrdili smo da su sva spajanja sa iste (Vase) Mac
adrese, te ne vidimo da je bilo spajanja sa drugih adresa.
Ukoliko zelite mozete napraviti reklamaciju racuna na Vama najblizem salteru Odjela
prodaje HT-a na koju cete dobiti pismeni odgovor.

Srdacan pozdrav.

HT d.d. Mostar

šta sad uradit??? niš odnjet ću sutra komjuter u prijatelja pa ću vidit dali i njemu na mom komjuteru krade promet ako nebude e onda su najebali

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovo se zove pravi ADSL u BiH (LINK )..... HT Mostar katastrofa,cijene uzas.....mtel daleko ispred

http://www.mtel.ba/mtel/Portal/sr-SP-Latn/Default.aspx?TabID=680

17 godina
Black3005 kaže...

evo e mail koji su mi vratili nakon što sam im objanio moj problem

Postovanje,

Uvidom u Vas pregled spajanja utvrdili smo da su sva spajanja sa iste (Vase) Mac
adrese, te ne vidimo da je bilo spajanja sa drugih adresa.
Ukoliko zelite mozete napraviti reklamaciju racuna na Vama najblizem salteru Odjela
prodaje HT-a na koju cete dobiti pismeni odgovor.

Srdacan pozdrav.

HT d.d. Mostar

šta sad uradit??? niš odnjet ću sutra komjuter u prijatelja pa ću vidit dali i njemu na mom komjuteru krade promet ako nebude e onda su najebali

Koliko vidim odgovorili su ti da izgleda nije slučaj sa krađom username i passworda.

Meni je prošle godine čim bi upalio kompjuter i konekciju promet se pravio sam od sebe, bez da sam imao ijednu stranicu otvorenu.

Tako sam napravio skoro 1.5 prometa dok nisam skontao u čemu je riječ. Našao sam TrojanDownloadera kojeg sam jedino formatiranjem uklonio sa kompjutera i od tada nisam imao sličnih problema.

Rekao si da si više puta formatirao kompjuter i da si stavljao antivirusne alate i firewalle.

Ja sam pokušao sa firewallom prekinuti aktivnost TrojanDownloadera ali bezuspješno, također sa AVG-om ga nisam mogao ukloniti.

Da sam na tvom mjestu probao bih sa Avirom ili Kaspersky, Malwarebytesom skenirati kompjuter pa viditi je li kompjuter zaražen.

Ako si sve ovo probao i nije urodilo plodom, onda ne znam šta bi moglo biti, osim automatic update.

Dosad mi se nije desilo da su mi uračunali više prometa nego sam napravio, sve u megabajt tačno.

15 godina
neaktivan

e dakle isto ko isti problem ko u mene a slušaj ovo. dakle ja imam ono da se moram dial up da mogu uć na internet. i dakle ja upalim modem samo modem ne konektiram se na internet i štopericu upalim nakon 10 min provjerim promet i zapišem kolko je bilo,resetiram modem  sada se odamn dial up i štopam 10 min provjerim promet i u onih prvih 10 min skinulo mi 1 mb,nakon 10 min resetiram modem i šta mislite kolko mi je ksinulo opet 1 mb,dakle nije bitno jeli meni samo modem upaljem(pri čemu nemam pristupa na internet) ili sam konektiram on isto troši. a ako nije konektiran nemože bog isus s mog komjutera uzet bajt a kamoli bilo kakav virus

uf da je ovaj mtel u širokom šta bi dao samo da se ovih mostaraca riješim

17 godina
dogman kaže...

ovo se zove pravi ADSL u BiH (LINK )..... HT Mostar katastrofa,cijene uzas.....mtel daleko ispred

http://www.mtel.ba/mtel/Portal/sr-SP-Latn/Default.aspx?TabID=680

E da oće doć u moje Grude taj mtel. Odmah bi si priskrbija taj expert paket, bez razmišljanja.

15 godina
neaktivan
Problem sa ADSL-om

Već par mjeseci imam problem s adsl konekcijom. Spliter je postavljen na tavan, znači direktno na ulaznu žicu, telefonska instalacija je posebno provedena za svaki kat tj. posebno kabal za donji a posebno za gornji kat. Iz splitera je puštena telefonska linija na donji kat a adsl linija za gornji kat. Problem nastaje kada razgovaram na fiksni (kućni) telefon jer prilikom svakog razgovora adsl linija puca. Modem sam uključivao u svaku utičnicu u kući ali uvjek se isto događa, s tim da telefon, iako su katovi razdvojeni, radi u svakoj utičnici...volio bih čuti vaše mišljenje i prijedloge kako riješiti taj problem

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

pozdrav društvo

Ja imam jedan specifičan problem. Kod mene promet se troši u vremnu od 01 do 06 sati ujutro kad je kod mene računalo isključeno. Imam bežični modem ali nema nikoga u blizini 300 m, lozinku mjenjam svaki 2 dana ( i lozinku za adsl i lozinku za wap bežični modem billion) na stranicama ht mostar i nitko je osim mene ne zna ali promet se penje.

Da li  itko imao problema ovakvih, znači računalo izgašeno, modem bežični je od wap lozinkom zaštićen ali nikoga nema ni blizu tako da mi nitko nije došao pa se prikopčao to je 100%.

Do čega bi moglo biti?

A o brzini i da ne pričamo. Katastrofa.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sto prije zovi one "hajvane" iz HT::ADSL-a da ti rijese to

podrav iz MOSTARA (nije reklama za cigare) :)
17 godina
ADSL u BiH

Naišao sam na internetu pravilnik o izvajanju lokalne petlje, tj. to je glavni uvjet da svi operateri mogu svoje usluge nuditi na nivou cijele "države". Pravilnik je star nešto više od godinu dana ali nisam našao da li je stupio na snegu. Ako je onda se ovim operaterima ne žuri sa širenjem.Zna li itko išta više o tome?

P.S. da BHTelecom ili mtel hoće doć u hercegovinu ne bi se ni sekunde mislio, samo da se maknem on ovog HT-a.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi dobio sam odgovor od ht mostara. Znate odgovor: GASITE MODEM. Zbog sinhronizacije sa serverom kad mijenja ip adresu onda sam modem skida promet bez obzira da li je računalo upaljeno ili isključeno.

Ajde u to bi i povjerovao da se to nije događalo 5 puta noću i da nije trošeno i po 150 MB prometa. Znači ljudi kradu promet.

16 godina
neaktivan

pogledajte kakve dobre internetske veze imaju u srbiji....ovo kod nas u BIH je pljaccka,mislim na HT mostar....u srbiji za 10 evra (oko 20 KM) dobijete net kojiu skida 264kb/s brzina i uploada 64kb/s bez ogranicenja......eh da mi je to,mtel od 25KM paket skida 80kb/s

15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

ej raja imam ADSL bosanski 5G sad neznam dali mogu skidati programe......treba mi patch za cod 4...on je 282MB,,,,,pa se bojim skinuti......da nebi racun velik dosao

MOLIMPOMOC

sanchez

0 0 hvala 0
17 godina
sanchez90 kaže...

ej raja imam ADSL bosanski 5G sad neznam dali mogu skidati programe......treba mi patch za cod 4...on je 282MB,,,,,pa se bojim skinuti......da nebi racun velik dosao

MOLIMPOMOC

Malo ti mi tu možemo pomoći! Prije svega, provjeri koliko su prometa potrošio do sada i sračunaj možeš li "žrtvovati" tih skoro 300 MB. Ako možeš, onda OK. Ako ne, onda ne znam što bih ti rekao!?

Uvijek postoji mogućnost da odeš u neki internet klub i za par maraka skineš ono što ti treba. S druge strane, ukoliko bi prekoračio mjesečni promet i skinuo ovaj patch onda bi taj dodatni promet za patch platio oko tri marke. Znači, dođe ti na isto.

Kako god pogledam, odluka je na tebi!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina
neaktivan

imam jos 3G .....a u mene je bh telekom....bihacki.......pa znaci ukupno ta dva patcha iznose 500MB.......a znaci nemoze mi doci racun sto sam skinuo.to.....jedino ako prekoracim????jel????

sanchez
17 godina
sanchez90 kaže...

imam jos 3G .....a u mene je bh telekom....bihacki.......pa znaci ukupno ta dva patcha iznose 500MB.......a znaci nemoze mi doci racun sto sam skinuo.to.....jedino ako prekoracim????jel????

Naravno, ako prekoračiš dozvoljeni promet stići će ti naplata za prekoračenje plus ugovorna obaveza. Ako ne prekoračiš doći će ti račun u uobičajenom iznosu.

15 godina
neaktivan

hehehe dali mi jamcis za to......e jo samo ovo da li moram za cod 4 skidati oba patcha ili mogu samo 1.7

sanchez
17 godina
sanchez90 kaže...

hehehe dali mi jamcis za to......e jo samo ovo da li moram za cod 4 skidati oba patcha ili mogu samo 1.7

Naravno da jamčim. Uostalom, provjeri cjenik ADSL usluga BH Telecoma i uvjeri se sam klikom OVDJE!

Što se tiče patcha, pojma nemam. Ne igram igrice!

15 godina
neaktivan

ja nisam neki majstor za internet.....eh jel to ovo .......Pise (5G download saobracaja) (neogranicen upload) Eh taj upload nerazumijem

sanchez
17 godina

upload ti je onaj promet koji ti šalješ na internet.download onaj koji skidaš

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice