Ako crvena blinka, onda nisi postavio zaštitu. Međutim, ako stalno gori, WLAN uopće nije upaljen.
Radi se o laptopu? Koji OS?
Ako crvena blinka, onda nisi postavio zaštitu. Međutim, ako stalno gori, WLAN uopće nije upaljen.
Radi se o laptopu? Koji OS?
radi se o 2 desktop kompa. jedan je spojen direktno u router, drugi je spojen wireless karticom (edimax). zelim napraviti sharing između 2 kompa. samo ne znam kako... win 7 oba, na jednom x86 na drugom x64
EDIT: upaljen je wirelees jer nađem mrezu i spojim se (internet spor i onda veza nakon kraceg vremena pukne)
Jel ti problem slikat WLAN postavke na routeru (192.168.1.1)?
Jesi probao s Windows Update-om updateat drivere od mrežne?
Jesi probao updateat drivere?
Možda položaj antene?
nisam. ali susjedov modem je dalje (logicno), a moj je unutar kuce. imam jaci signal, a ne mogu sloziti vezu (trenutno sam spojen na susjedov - cijelo vrijeme). to me ni ne bi previse brinulo osim toga sto zelim sloziti sharing posto nemam prijenosni hard, a neda mi se velike fileove dijeli po 1 gb da prenasam na usb-u....
i to je ucinjeno. HVALA ti na trudu!
Jesi se probao spojiti s nekim drugim uređajem?
Probaj malo pomicati komp (ili antene ako su odvojene), možda je baš na nekakvoj točki gdje slabo dopire signal iz smjera routera..
Ako niš od toga ne pomogne, kvar je najvjerojatnije hardverski - do routera.
ovak. napisati cu detaljno sto sam napravio, pa mozda je greska kod mene. dakle, na prvom kompu je win7 ultimate 32bit. on je spojen kablom. na mreznoj je narihtano ovak (tcp/ipv4):
192.168. 1 . 50
255.255.255. 0
192.168. 1 . 1
195. 29 .150. 3
195. 29 .150. 4
drugi komp je spojen wireless. na wireless kartici je narihtano ovak:
192.168. 1 . 51
255.255.255. 0
192.168. 1 . 1
195. 29 .150. 3
195. 29 .150. 4
zasto se događa da povremeno puca veza (gubi se internet na oba kompa, ponekad radi internet, a pukne lan)?
pozdrav!
nadam se da nije problem, ja ću se priključiti svojim pitanjem ovoj temi, ako sam zalutala uputite me :D
dakle, do nedavno sam imala router spojen u blizini kompa. kako me jaaako živcirao kabel preko cijelog stana (od telefonskog priključka do sobe) odlučila sam to riješiti wirelessom. kupila sam wireles usb, uštekala ga u komp, a router i telefon preselila u hodnik u blizinu utičnice. sve radi bez problema, dok nisam nekidan skužila da mi je download kao na dial-upu dakle torrenti mi se skidaju brzinom 60 kB/s i to me izluđuje (inače se skida 560 kB/s, neznam dali je bitno, imam iskonov flat paket). provjeravala sam brzinu i speed testovi kažu da sve štima (download 582,8kbps). zna li netko u čemu je problem?
ps: ni na laptopu mi se ne skida brže. brzina downloada na torentu nije ograničena.
hvalaaa
pozdrav!
nadam se da nije problem, ja ću se priključiti svojim pitanjem ovoj temi, ako sam zalutala uputite me :D
dakle, do nedavno sam imala router spojen u blizini kompa. kako me jaaako živcirao kabel preko cijelog stana (od telefonskog priključka do sobe) odlučila sam to riješiti wirelessom. kupila sam wireles usb, uštekala ga u komp, a router i telefon preselila u hodnik u blizinu utičnice. sve radi bez problema, dok nisam nekidan skužila da mi je download kao na dial-upu dakle torrenti mi se skidaju brzinom 60 kB/s i to me izluđuje (inače se skida 560 kB/s, neznam dali je bitno, imam iskonov flat paket). provjeravala sam brzinu i speed testovi kažu da sve štima (download 582,8kbps). zna li netko u čemu je problem?
ps: ni na laptopu mi se ne skida brže. brzina downloada na torentu nije ograničena.
hvalaaa
Zvuči kao jednostavan problem nedostatka seedera, dakle korisnika koji dijele sadržaj koji ti preuzimaš. Probaj s OVIM torrentom, on bi morao postići maksimalnu brzinu, pa javi kakvo je stanje s njim.