A1 kućni internet - optika izdvojena tema

poruka: 1.124
|
čitano: 949.836
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: A1 kućni internet - optika

Članak je žešča glupost.

Inače, zapravo je tema koja se u članku uopće ne spominje kako treba - uvođenje mesh WiFi.

Iako još ne znam jel stvarno mesh ili je repeater kojeg lažno predstave kao mesh.

I opet - za najbolje WiFi brzine bi ga trebalo spojiti kabelom na router 

17 godina
A1 kućni internet - optika

Pozdrav, jel netko imao iskustva sa XploreTV za TV baš nakon factory reseta.

Napravio sam factory reset televizora Philips 40PU6412/12, pokusao skinuti aplikaciju sa trg.play i ne postoji tamo više za ovaj televizor. Verzija OS je android 8.
Skinuo sam aplikaciju sa nekih apk mirrora i verzija aplikacije je 1.67.0.1,instalirao i uspio se ulogirati sa svojim podacima  i u aplikaciji piše "Sadržaj nedostupan" za live tv, dok videoteka ima nekog sadržaja i da ih se pustit.

Sve ostalo zjapi prazno. 
Na poslu sam do navečer pa ću zvati SZK, a dotad jel imao netko sličan problem?

0 0 hvala 0
11 godina

Pozz, zanima me imam mogucnost optike u našem selu i cijena mi je ok. Ali problem je potpis od 2 godine obicno svagdje volim bez ugovora. S tim da bi cijena bila 18 eura s brzinom odd 300 Mbps. Plus tv programe koje želim besplatno. Pa da li da potpišem ugovor?

0 0 hvala 0
16 godina
Krule011 kaže...

Pozz, zanima me imam mogucnost optike u našem selu i cijena mi je ok. Ali problem je potpis od 2 godine obicno svagdje volim bez ugovora. S tim da bi cijena bila 18 eura s brzinom odd 300 Mbps. Plus tv programe koje želim besplatno. Pa da li da potpišem ugovor?

odgovor je vrlo jednostavan - treba li ti usluga ili ne. Ako ti treba, potpišeš, ako ti ne treba ostaješ na čemu jesi.

17 godina
Krule011 kaže...

No brainer - potpiši.
Prije tjedan dana potpisao produljenje na 2 godine još. Gigabitni paket. Apsolutno nikakvih problema sa internetom već dvije godine i prezadovoljan sam.

11 godina

Hvala vam ,uzimam onda.

0 0 hvala 0
2 godine
ivic55 kaže...
Apsolutno nikakvih problema sa internetom već dvije godine i prezadovoljan sam.

Jučer satima prekidi u radu, danas 2-3 puta do sada. Poslali su i SMS obavijest o problemima u radu mreže.

17 godina
millennial kaže...
ivic55 kaže...

Jučer satima prekidi u radu, danas 2-3 puta do sada. Poslali su i SMS obavijest o problemima u radu mreže.

A1 Optika?

Nisam primjetio nikakvih problema, a nisam niti SMS dobio. Zagreb-Dubrava, ako to ima ikakve veze.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
2 godine
Mauro kaže...
millennial kaže...
ivic55 kaže...

A1 Optika?

Nisam primjetio nikakvih problema, a nisam niti SMS dobio. Zagreb-Dubrava, ako to ima ikakve veze.

tu kod nas na moru.

17 godina
Zna li neko slucajno za ovu situaciju.

Dakle uzeo bih A1 optiku na svoje ime, samo net.
Majka ima telefon samo na iskonu, ja bi sada uzeo net od A1, pa bi kad budem ima volje na iskonu prebacio taj tel broj na mene, pa onda naknadno prebacio na A1 u sklopu moje usluge, jeli to moguce.

A1 studenti za korisnike su potpuno beskorisni na mail prakticki ignoriraju kad odgovore odgovore nesto drugo.

Prodajni predstavnik mi je obecao sve zivo, dosao je ugovor sa apsolutno nevezanim stavkama pa sam to odmah bio prisiljen i otkazati.

Najradije bi na netu isklikao sto mi treba pa kasnije prebacio telefon.

0 0 hvala 0
17 godina

-već si primjetio-naučio.. agent će ti sve obećati, sve će biti divno-krasno.. dok ne postane loše-ružno, kraće, naravno da mu ne vjeruješ. isključivo papir-ugovor-stavke koje pišu, cijena itd.. ne priča na telefon, odnosno može ako tražiš i dobiješ snimku.. to je smisao ugovora i temelj odnosa, no to izgleda već znaš-razumiješ, pa nextamo :)

-izgleda da želiš uvođenje nove-dodatne linije, ne na postojeću, nego zasebno.. i tad ovisiš što se na lokaciji ekšli nudi i postoji, a to opet agent ne mora znati, jer nema pristup sustavu, on samo prodaje i obećava.. tj umjesto studenta i klasične szk moraš dobiti nekog tko zna i ima ovlasti + odgovornost, .. čak ne ići u a1 centar na šalter jer je isto kao szk-student, nemaju ništa.. pa i to da sam online ispuniš obrazac, pravno je isto i čitati znaš.. osim što je zgodnije kad to radiš s osobom koja sve to zna i može pomoći, odgovoriti, tj ono zašto nam trebaju s druge strane ljudi ali ne bilo tko kao agent-szk.. nego onaj 'pravi'..

-to tad ne ide tako kako bi ti želio.. npr bez telefona.. kad uvodiš novu liniju, ne na postojeću zamjena operatera, prijenos broja itd.. tad prvo ovisiš o lokaciji, dostupnim linijama, npr optika, pa i urbanističkom planu kad se nešto proširuje itd.. i pazi, sve usluge su izjednačili, linije, parica-telefonska-bakar, coax, optika, mobilna.. kad ugovaraš sve je 'isto'.. naravno, nije kad korisitš, dostupne brzine i stabilnost.. i a1 iz vremena vipa ima homebox mobilnu liniju za onaj dio gdje nemaju fixnu.. pa pripazi što ćeš ugovoriti..

-kao i to da nećeš vjerojatno moći bez telefona tj čitavog paketa, jer opet, nije isto kad si već na postojećoj liniji ili kad mijenjaš paket, pogotovo na više.. tj problem s ugovorima-paketima je što naprave jedan formular na kojem nemaš opciju bez.. i sl. .. a odavno telefon nije nosioc usluge, nevažan, sad u rangu 1kn-1€.. pa je nevažno hoće li biti s ili bez tel. u ugovaranju paketa, a bez paketa nećeš dobiti uvođenje nove linije, dok želiš za sad zadržati staru.. + a ako kasnije želiš prenjeti broj, to može biti lako, no može biti i spetljano.. jer život je takav i kad ne treba nastane problem.. tj čisto zbog cijene, nema smisla ostati na starom tel. jer je u svim novim paketima to zanemariva stavka, internet je sad nosioc usluge a druga usluga koju guraju je tv-iptv.. tj ako tražiš bez tv, samo internet, tad ti vjerojatno neće dati optiku, jer znaju.. da te time mogu mamiti.. i zato opet pazi što dogovaraš-ugovaraš, ponovi sve stavke x-puta, jer ponavljanje je majka mudrosti, suprotno je glupost-naivnost i problem kad dobiješ nešto što ne želiš i još to moraš plaćati..

-ugovor.. osnovni ugovor, bez ugovorne obveze na rok, .. je ugovor koji sklapaš s pružateljem usluga.. a za novu liniju ili optiku, u pravilu traže +ugovornu na 24mj.. što će reć, ako prije isteka ugovornog roka raskidaš, penali za sve što je u paketu dobiveno, jer i sam priključak ima cijenu, oprema, žice.. ako baš želiš bez ugovorne na rok, tad će biti skupo ili će ti reći da tad nema usluge-ugovora.. da nije dostupno (jer bi bilo kažnjivo) itd..

-ako sklopiš ugovor na rok, 24mj... i ako nešto nije ok, ako ne radi.. tad imaš opravdan razlog za prijevremeni neškodljiv raskid bez plaćanja penala.. dakle ne trebaš se bojati ugovorne, bilo kojeg ugovora, jer ugovor zapravo štiti tebe, .. traži ugovor, ne brbljanje na telefon.. tebi je bolje imati ugovor-papir.. pa i ugovornu na rok, osim ako već u startu planiraš raskid, no tad izračunaš što ti se isplati ili kad.. npr u prvoj godini ili čekaš istek druge, jer tek u drugoj godini većina traži raskid, u prvoj imaš popuste i u pravilu na početku daju bolje brzine kao mamac, par mjeseci.. tj tako je kod većine nakon čega možda počnu problemi pa tražiš raskid ili sve radi super od prvog dana... pa tad razlog za raskid nemaš.

-usputno.. prebacivanje, ti-majka, vlasništvo.. to uredi zasebno, npr postojeću liniju sad prebaciš na sebe.. ne u novom ugovaranju jer tad uvjek netko nešto zezne ili imaš neki bezvezan problem.. pa se kao kompromis ugovori na ime tvoje majke i opet si nigdje.. ne spajaj ta dva odvojena posla, tj možda imaš sreće, no klasična birokracija je svijet za sebe i sve ispadne problem.. a osnovni podatci nosioca linije su osnova svega, ugovora, linije.. pa to riješi, neovisno o a1-optici..

-naravno.. kad imaš postojeći broj, želiš ga prenjeti.. uz sve ovo ispada jedino logično ugasiti postojeću liniju i uzmeš novu, pri tome će broj biti dostupan, jer će biti ugašen.. osim ako ga netko drugi u međuvremenu ne uzme.. razmisli, vidi što ti je važno.. i u idealnom slučaju, preneseš postojeću liniju prvo na sebe, zatim tražiš prenos na a1 i uključivanje optike.. tad bi teoretski imao sve i sve bi moglo glatko proći, .. osim što vjerojatno neće, npr dostupnost optike.. no opet, tad imaš opravdani razlog za raskid, pa čak i tužbu-naknadu, 30€ dan ako po isteku 15dana ne riješe neki tehnički problem, no za to moraš imati neki papir-ugovor, ne riječi.. pa pripazi i sretno! :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Tehnicki imam sve, jer sam uveo optiku na majcino ime, imao je tjedan dana 2gbps, ali kad je dosao ugovor sve je bilo zbrckano.

Trazio sam ih da jednostavno promijene ugovor kako je bilo dogovoreno, oni su odbili imao sam opciju trazenja snimke, slanja prigovora, ali racunao sam da je bolje odmah raskinuti u roku od 14 dana jer je to bio jednostavniji potez pogotovo jer je sve bilo na majku, pa svaki poziv je trazio njezinu autorizaciju.

Zato sad gledam alternative, bojim se tog prijenosa broja jer su nas jednom zeznili i trajno smo izgubili jedan broj koji se koristio za poslove. Sada imamo sinkronizirane telefonske i mobilne brojeve i ne želimo ih izgubiti.

Cisto ima li neko iskustva tako da narucim odvojeno jedno, pa naknadno prebacim broj, dali to prolazi kod njih.

U centru ni slucajno necu narucivat jer tu nema 14 dana raskida
17 godina

-zato, prvo na postojećoj liniji obavi promjenu vlasnika .. već si prošao taj dio i vidio da je jedno što se dogovori a drugo kad dođe.. i to je realan problem tad mijenjati, jer je sve povezano s imenom-oibom.. a agent obeća sve jer mu je to posao, prodati-ugovoriti, ne isporučiti ugovoreno, to nije njegova briga. nakon promjene zatražiš liniju i pošto si već imao to će proći brzo-glatko-rutinski, barem bi u takvom planu to trebalo biti ok.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Jučer me zovu iz A1 da mi kao starom korisnika ponude novu pogodnost. Prelažu da uzmem mobilnu pretplatu pa da imamam čitavih 4€ popusta na sve usluge (mozaik).

Rekoh im da sam imao 4€ popusat sve ove godine do prije par mjeseci kad sam produžio ugovor i kad je netko izašao iz mog mozaika, a moj agent nije htio naći nekog novog jer kao ne može (a do sada je mogao spajati nasumično korisnike tako da ni neznam ljude s kim sam u mozaiku). Prave se glupi ...

Poruka je uređivana zadnji put danas u 8:17 (tomislav10).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice