A1 kućni internet - optika izdvojena tema

poruka: 967
|
čitano: 631.321
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 mjeseci
Re: A1 kućni internet - optika
Nemucimenadimkom kaže...

Priča ima nastavak...

optika puštena u rad 21.01.2025. Brzina 1,65/0,70 i to je OK.

Ali 27.01. prvi puta stvar blokira-zovem 091 i resetom routera (s njihove strane) proradi i radi ponovno bez greške !!!

Jutros, 31.01.2025. PONOVNO ista priča.

Opet zovem 091.... reset porta-routera i evo sve opet OK.

Nekih ideja? savjeta. preporuka, iskustava

Thx,

Bojić

vidi pregrijava li se router. bude li se ponavljalo traži zamjenu routera.

14 godina
A1 kućni internet - optika

Pozz, vi na a1 optici, jeste li primjetili povecani latency naspram iskon/tcom, presao sam s iskona 200mbps na a1 1000mbps i latency mi je veci, zapravo latency je kao da sam na standard adsl bakru. Sa 12-20 na 34-50ms.

Također jos nemogu prebolit da su mi uveli bakar kabel u stan i govore da je to opticki bakar. Predpostavljam da do zgrade ide optika a po stanovima razvucen 2.5gb bakreni kabel.

0 0 hvala 0
18 mjeseci
Djozaa kaže...

Pozz, vi na a1 optici, jeste li primjetili povecani latency naspram iskon/tcom, presao sam s iskona 200mbps na a1 1000mbps i latency mi je veci, zapravo latency je kao da sam na standard adsl bakru. Sa 12-20 na 34-50ms.

Također jos nemogu prebolit da su mi uveli bakar kabel u stan i govore da je to opticki bakar. Predpostavljam da do zgrade ide optika a po stanovima razvucen 2.5gb bakreni kabel.

ne bi znao jer sam na A1 već duže, ali prema hakometru ping mi je oko 9ms, a preko TCPa 15.

kakav kabel ti ide u router? optički ili utp/parice?

6 godina
Nemucimenadimkom kaže...

Priča ima nastavak...

optika puštena u rad 21.01.2025. Brzina 1,65/0,70 i to je OK.

Ali 27.01. prvi puta stvar blokira-zovem 091 i resetom routera (s njihove strane) proradi i radi ponovno bez greške !!!

Jutros, 31.01.2025. PONOVNO ista priča.

Opet zovem 091.... reset porta-routera i evo sve opet OK.

Nekih ideja? savjeta. preporuka, iskustava

Thx,

Bojić

Imao sam poprilicno problema sa brzinama, spaljenim routerima, lose slozenim ormaricima kod zgrada....

U pocetku (prije 7god.) je bio problem sa brzinom 500Mbps, to su jedva nekako sredili i ukinu tu brzinu i natjeraju me na 1000Mbps. Naravno, problemi jos veci koji su trajali koju godinu. Zadnjih cca 1.5god apsolutno nikakvih problema. Prelaskom na novi ugovor trazio sam brzinu 300Mbps sto mi je i vise nego dovoljno. Router od tada nisam resetirao a brzina je potpuno stabilna.

Evo zadnje izmjereno 330Mbps i 137Mbps, ping 6

14 godina
Djozaa kaže...

Moguće je da je u pitanju FTTB/Gfast Tehnologija, znam barem da HT i Iskon imaju u pojedinim zgradama.

LP
14 godina

coax cable ulazi direktno u modem, deblji je od standardnog vdsl coax kabela.

uglavnom ne svidja mi se sta mi je MS za duplo veci u online igrama, znaci server negdje frankfurt il pariz i ide 36-39 ms.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2025 10:58 (Djozaa).
16 godina
A1 kućni internet - optika

Ekipa, ovaj reapeter sto se dobije on nema 2.5 ili 10 Gb ethernet, a podrzava 2Gbitsa wifi. Imaju li neki drugi extender?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice