Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.398
|
čitano: 1.389.171
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Može neka preporuka slušalica do 150Kn, može i preko ebay-a 
Mogu sve sluške samo ne in ear

0 0 hvala 0
14 godina

Trebao bih preporuku over-the-ear slušalica. Trebale bi biti što udobnije i da su noise-cancelling, što je jako bitno. Kvaliteta zvuka nije presudna. Koristio bih slušalice za slušanje nekakve klasične glazbe za koncentraciju, dok radim ili učim. 
Zato je bitno blokiranje vanjske buke. Cijena do 400 kn, ali ako postoji nešto do 200 kn što zadovljava kriterije, još bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor
athlon64 kaže...

Bija sam po nove glazbene ljubimice. Prije par dana sam pisa kako sam isproba jbl synchros S500 i kako me oduševilja bas...

Bit cu iskren. Jedini razlog zasto sam rekao da su na tim slusalicama visoki i midovi iznimno čisti cak i kad se slusa rock/metal

je taj što nemam dovoljno iskustva s visokokvalitetnim slušalicama.

Odradio sam danas par usporedbi danas u ducanu. I na kraju uz potrošenih 1600kn završio s AKG K545 u rukama. 

Ja neznam sta da kazem osim da nisam u životu nešto toliko dobro sluša. Tako živ zvuk, dovoljno basa, pun bas. Visoki nevjerojatno bistri balansirani i prisutni. 

Oduševljen sam. Moram još nabavit DAC za njih i sretniji ne mogu bit. Stvarno nesto ovoliko dobro nisam nikad poslusa. Nek se malo razrade, neka nabavim DAC pa mozda i recenzija padne {#}

Odlicne slusalice, ali za moje ukuse slabe. Imam taj model godinu dana. U 10. mj sam kupio Beats mixr. Definitivno bolje sto se tice snage, a cak i cistoce. Nisam tip koji velica Beats. Moj brat ima Studio i ne bi ih nikada nabavio. Ne slusam muziku preko mobitela. Moj otac ima Sennheiser HD 700. Ako ne znate koje su, guglajte. Ugl, bass skoro pa ne postoji, visoki previse cvile. Pasu mi za slusati Depeche Mode npr, ali nesto modernije nikako ne zvuci. Ako netko trazi slusalice do 300€, ja bih definitivno preporucio Beats mixr.

Enjoy The Silence
15 godina
neaktivan

Prdnule su mi stare Sennheiserice pa tražim zamjenu do cca. 1200kn. Trenutan izbor su Audio Technica ATH M-50x ili Sennheiser HD 558 pa me zanima ima li još kakav dobar izbor u tom cjenovnom rangu? Planiram uskoro nabaviti i DAC tipa Fiio Olympus E10. Slušam pretežito rock. Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 22:50 (Ray0).

0 0 hvala 0
14 godina

Možda da i senn momentum još uzmeš u obzir...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Misli da i ovaj stariji model po cijeni od 800Kn nije los izbor za nekog ko nije bas pri parama

Audio Technica ATH-M40x Slušalice

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djigibao kaže...

Misli da i ovaj stariji model po cijeni od 800Kn nije los izbor za nekog ko nije bas pri parama

Audio Technica ATH-M40x Slušalice

A ako se uspiješ još samo malo strpiti, možeš kupiti i ATH-M50x... daj, tko nije baš pri parama, pa u kakvom ti fairylandu živiš...? :) tko nije pri parama kupuje modele do 250 kuna. Ako može odvojiti za takvo što.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
12 godina
neaktivan

Htio bih kupiti bežićne Over-ear slušalice, a kvalitete u rangu Logitech G230 koje sada imam. Ima neko ne preskupo rješenje ili je sve to preko 1000kn?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Što mislite o CM Storm Resonar,250kn u Linksa?

Čuo sam dobro o njima?

Kontakt broj: 0800 9000
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

U nabavci sam in-ear slušalica do 200kn(+/-50kn) pa me zanima jer ima što bolje od onih Xiaomi Pistons 2 što ih svi hvale za tu cifru?

Pored svakodnevne upotrebe bile bi i za rekreaciju pa bi bilo dobro da su "robusnije izrade".

Sluša se uglavnom metal pa bas netreba biti predubok.

Sometimes you just have to pee in the sink
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Xiaomi je prošli tjedan predstavio svoje prve naglavne slušalice nazvane jednostavno Mi Headphones. Izgledaju atraktivno, a navodno da će se zamjenom "poklopaca" slušalice moći koristiti kao on-ear i kao over-ear. U prodaji će biti od veljače po cijeni od 80$. Imajući na umu kvalitetu njihovih in-ear slušalica od ovih ne očekujem ništa manje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Peruneph kaže...

Xiaomi je prošli tjedan predstavio svoje prve naglavne slušalice nazvane jednostavno Mi Headphones. Izgledaju atraktivno, a navodno da će se zamjenom "poklopaca" slušalice moći koristiti kao on-ear i kao over-ear. U prodaji će biti od veljače po cijeni od 80$. Imajući na umu kvalitetu njihovih in-ear slušalica od ovih ne očekujem ništa manje.

Trebalo bi ih čuti pa da se donese sud.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
14 godina

Moze neki savjet za Slušalice/headset cijene oko 200kn, mogu uzeti i preko weba tipa ebaya ili sl....

p.s izvanjavam se na duplom postu u slicnim temam greskom sam prvi put pisao u gaming

17 godina

Želim s vama svima podijeliti jedan fantastičan thread, a tiče se glasnoće slušalica.

I casually compared an old Philips SHP2700 to my Sennheiser HD555 by plugging them back and forth a few times into my receiver. The HD555 was a fair bit louder. But according to specs, the HD555 is 120 Ohm, while the SHP2700 is a mere 32 Ohm. Shouldn't the SHP be much louder?

Higher impedance headphone is louder than the lower impedance one

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Moj PC  
0 0 hvala 4
12 godina
protjeran

Pozz, Moze preporuka slusalice za muziku,uglavnom da ima dobar bass za nekih 250 kn preko ebaya

http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/XxC4R3ONxX/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav trazim preporuku za headset i headphones(nisam jos siguran koje od to dvoje) do max. 120€(posto cu ih kupovati u njemackoj). Zelim ih koristiti prvenstevno za slusanje muzike i gledanje filmova i animea, a i za malo gaminga.

Samo nisam siguran da li da uzmem sa usb-om posto ne znam kakva je intergrirana zvucna kartica na  asus sabertooth z77. Ako mislite da nije toliko dobra onda cu za 1-2 mjeseca uzeti i zvucnu karticu.

Hvala na vremenu i pomoci. LP

LoL-scarface797(EU-West)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HyperX CLoud?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
neaktivan

Sennheiser HD 419

Sennheiser HD 205

Sennheiser HD 202

Sennheiser HD 201

prosao sam zadnjih 5 stranica teme, ali nisam nasao nesto previse o navedenim modelima....recenzije mi nisu previse pomogle jer svako ima svoje misljenje i cesto se ne slazu u svim segmentima....nisam do sad nikad imao headphonese pa me zapravo zanima za koji od ova 4 modela je omjer ulozeno/dobiveno najbolji? naravno, moze netko predloziti neki drugi model/brand (akg?), samo neka bude do 400 kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 22:59 (mister11).

0 0 hvala 0
13 godina

Slusao sam muziku na 2 ili 3 od ta 4 navedena sennheisera. 

Bitno je znati sto slusas od glazbe i da li ti pasu na glavu, te da li volis orvorebi ili zatvoreni tip slusalica. Po mom misljenju su sve navedene vrlo dobre! 

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kao sto rekoh, nisam do sad imao headphonese pa je malo glupo rec da preferiram neki tip, ali ako moram birati, onda zatvoreni

sto se tice muzike, slusam dosta toga, ali najvise rock i pop s time da volim da se bas lijepo cuje

a za glavu ne znam..nije nes posebno velika ili cudnog oblika pa tu valjda nece biti problema :D

13 godina

Ako se ne varam hd202 ima najjaci bas od navedenih, iako nijhov oblik mozda nije za dugo slusanje jer dosta stisce glavu i grije usi. Vidi izmedju njih i hd419. Cim vidim dj sluse to izbjegavam a hd201 su malo losiji entry level koji je u svom rangu best buy ali meni fali nesto kod njihovog zvuka.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

2 i pol godine imam ove HD419 i samo najbolje ti mogu reći o njima. Udobne, ne stišću, bez brige ih možeš nositi sat-dva a što je najbitnije zvuk je odličan. Jedina mana (ako se to može nazvati manom) im je dosta tanki kabel pa trebam jako paziti da ga sličajno ne zakačim za nešto.

Evo, nadam se da sam ti pomogao u izboru

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina

Imao sam HD201 i to su mi bile prve skuplje slusalice. Prezadovoljan, trajale su preko dvije godine i izgledale kao prvi dan kad sam ih kupio i u tom bih ih cjenovnom rangu apsolutno preporučio.

Onda sam zapeo nogom za kabel pa je bilo vrijeme za nove. Odabrao sam HD205II i ne bih ih nikako preporucio bez isprobavanja. Zvuk mi je bolji nego na 201, kabel samo s jedne strane mi pase, pomicni krak je super za koristenje u uredu ili sobi u kojoj s nekim jos mozes razgovarati i najbolja stvar, kad su na usima odlicno izoliraju vanjske zvukove. Velika mana u mom slučaju je sila kojom stišću uši gdje već nakon sat i pol osjetim bol i žešće smetanje. Plus nosim naočale pa taman vrh uha stisnu na pera naočala. Kod 201 to nikada nije bio problem i znao sam ih nositi 5+ sati u komadu - jer su one bile preko uha dok ove nisu. Trenutno ih rastežem (kod mene su oko mjesec dana) i vidjet ću što će biti. Ako imaš manju glavu i ne nosiš naočale ništa od ovoga ti neće biti problem - ali svakako ih isprobaj prije.

Ove ostale nisam imao priliku probati. Da sad ponovno kupujem za približan novac, odabrao bih vjerojatno HD203 jer sam lomio između njih i ovih 205.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 19:09 (Arto).
13 godina

Hd203 sam koristio nekoliko godina, jako su izdrzljive i vrlo cvrste(uvik izgledaju kao nove, y kabel od 3m je jako cvrst) ali i neudobne za duze slusanje sto mi je cudno za monitorske slusalice. Paznja za svih kojima smeta stiskanje i grijanje usiju.

Zvuk kao najbitnija stavka je bio super, ali sam shvatio da su najbolje za mene sluse poluotvorenog tipa.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav. Trebao bi slušalice prvenstveno za slušanje glazbe, cijena 250~400, max 500 kn (ako se stvarno isplati). Jedino da imaju 3.5mm a ne USB. Pa ako imate kakvih preporuka 

0 0 hvala 0
17 godina
Bouzoo kaže...

Pozdrav. Trebao bi slušalice prvenstveno za slušanje glazbe, cijena 250~400, max 500 kn (ako se stvarno isplati). Jedino da imaju 3.5mm a ne USB. Pa ako imate kakvih preporuka 

Mislim da su ove trenutno BestBuy (ako ti nisu skupe, 542kn) - HyperX Cloud

12 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Bouzoo kaže...

Mislim da su ove trenutno BestBuy (ako ti nisu skupe, 542kn) - HyperX Cloud

Nažalost to mi je stvarno previše. I po mogućnosti da nemaju mikrofon. Gdje god sam gledao sve preporučuju ATH-m20x ili JVC HA-RX700. Ima nešto možda bolje od toga?

17 godina
Mikrofon se skida...a zvuk je strava
13 godina
neaktivan

eto, narucio hd 419, u dolasku su...javim dojmove dok ih dobijem u ruke i stavim na uha :)

0 0 hvala 0
14 godina

Sto vise nitko ne preporucije Superlux? Posebno ove HD668B! Po meni nema nista bolje do nekih 100€ a da je dostupno kod nas... a kostaju manje od 250kn.

Nije da svog konja hvalim... svasta mi je bilo na glavi u spomenutom cijenovnom rangu, i ove su mi najblize nekoj audiofilskoj kvaliteti zvuka.

Što imamo manje potreba, to manje nam prijeti oskudica!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 12:09 (anarchyST).
Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice