Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.398
|
čitano: 1.389.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor
nasci kaže...

na kompu preko musicbee slušam muziku, većinom  mp3 ako to misliš , mobitel mi je htc one 

Gledam malo audio tehnica m50x, akg k 550 i slične, ove momentum su dosta dobre ali nisu baš udobne

I za to bi dao 1500 kuna za slušalice? Za mp3 preko moba? Sad još najbolje da slušaš mp3 na 96kbps i očekuješ dobar zvuk...

E pa neće ti tu ništa tako skupe slušalice pomoći - ako se baš hoćeš baviti slušanjem glazbe iz ekstra slušalica i izvor zvuka i sam audiozapis moraju ti biti vrhunski.

Dakle, najmanje mp3 320kbps (bolje neki vbr ili čak nekompresirani npr FLAC), dobar izvor zvuka (poštena zvučna ili pak dobar AMP/DAC) i onda tek ima smisla davati ~200€ za slušalice.

Ovako ti nema razliku u zvuku između solidnih od 500 kuna i preskupih od 1500, jednostavno nema.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
nasci kaže...

na kompu preko musicbee slušam muziku, većinom  mp3 ako to misliš , mobitel mi je htc one 

Gledam malo audio tehnica m50x, akg k 550 i slične, ove momentum su dosta dobre ali nisu baš udobne

I za to bi dao 1500 kuna za slušalice? Za mp3 preko moba? Sad još najbolje da slušaš mp3 na 96kbps i očekuješ dobar zvuk...

E pa neće ti tu ništa tako skupe slušalice pomoći - ako se baš hoćeš baviti slušanjem glazbe iz ekstra slušalica i izvor zvuka i sam audiozapis moraju ti biti vrhunski.

Dakle, najmanje mp3 320kbps (bolje neki vbr ili čak nekompresirani npr FLAC), dobar izvor zvuka (poštena zvučna ili pak dobar AMP/DAC) i onda tek ima smisla davati ~200€ za slušalice.

Ovako ti nema razliku u zvuku između solidnih od 500 kuna i preskupih od 1500, jednostavno nema.

Pa mobitel sam samo spomenuo reda radi, na kompjuteru bi samo slušao jer ih kao što sam već rekao ne planiram nosit vani i na njemu imam  320kbps mp3-eve, imam i solidnu zvučnu karticu (asus xonar)

Također planiram nabaviti  pojačalo fiio e7

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2014 16:21 (nasci).
13 godina
neaktivan
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Mogu bit i otvorene sluse

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2014 1:33 (nasci).

0 0 hvala 0
17 godina

Od tih skupljih sam dulje vremena preslušavao samo AKG K240 MKII, verziju na 600 ohma. Ne znam što bih ti rekao, same slušalice su ugodne na ušima, barem meni (prednost što imam male uši) no zvuk mi nije odgovarao, bio je mrvu preflah za moj ukus - no to su prave studijske slušalice, i dobre su za dulje, detaljno slušanje glazbe. Zamjena jastučića onima od velura navodno poboljšava udobnost, nisam probao jer nisu bile moje slušalice... :) ali probao sam jedne Ultrasone koje su imale jastučiće od velura, divno :)

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U potrazi sam za bezicnim slusalicama koje bi koristio za komp, tv, smartphone. Tocno tim redom po prioritetima. Budzet sa kojim raspolazem je cca 1000 - 1200kn. Sto bi sugerirali da uvrstim u uzi izbor? Bezicni modeli se djele na RF i Bluetooth tehnologiju prijenosa zvuka. Mozda bi uzeo nesto iz BT ponude, ali sam citao da kod uparivanja sa TV-om uz pomoc nekog BT dongle-a postoji mogucnost kasnjenja zvuka te da nije sinkroniziran sa slikom . Dali netko od vas ima iskustva sa spomenutim da mi potvrdi ili opovrgne tu tvrdnju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
myself kaže...

U potrazi sam za bezicnim slusalicama koje bi koristio za komp, tv, smartphone. Tocno tim redom po prioritetima. Budzet sa kojim raspolazem je cca 1000 - 1200kn. Sto bi sugerirali da uvrstim u uzi izbor? Bezicni modeli se djele na RF i Bluetooth tehnologiju prijenosa zvuka. Mozda bi uzeo nesto iz BT ponude, ali sam citao da kod uparivanja sa TV-om uz pomoc nekog BT dongle-a postoji mogucnost kasnjenja zvuka te da nije sinkroniziran sa slikom . Dali netko od vas ima iskustva sa spomenutim da mi potvrdi ili opovrgne tu tvrdnju?

I ne samo sa TVom - BT slušalice (AFAIK) koriste nekakvu svoju kompresiju zvuka, pa tu dolazi do delaya.
No vidio sam neke Sennheiser sa KLEER tehnologijom prijenosa, recimo ove:

http://en-us.sennheiser.com/wireless-audio-headphones-digital-rs-160
Pa da kreneš u tom smjeru, možda...?

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
16 godina
neaktivan

Kako god da bilo bluetooth sluske su jos prilicno neistrazeno podrucje, a pogotovo kad se uparuju sa kompom ili TV-om preko nekakvog dongle-a. JAko malo informacija sam nasao o tome na netu. Preostaju mi onda RF modeli...

Imao sam pod prizmom i Sennheiser RS 160 koje slove kao jedan od bestbuy modela, ali puno ljudi spominje vrlo slabi i nepotpun bas. Ne znam sto je sa modelom RS 170 i kako on kotira u cjeloj prici? Ovako na prvi pogled je malo glomazan i ima ogromni dock. Osim njega, takodjer su mi zapeli za oko AKG K915 i AKG K935. Kako vam se one cine? Dali je cuo netko sto se tice RF prijenosa, da neki modeli znaju imat sumove pri reprodukciji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

SoundMagic E10 ili Xiaomi Piston 2, koje su bolje? Znam da su Xiaomi jeftinije, ali zanima me koje su bolje po kvaliteti zvuka? Kakve basseve imaju ove Xiaomi? Imo sam SoundMagic E10, al su mi nedavno ispale iz dzepa u busu :((( Nekoga sam lijepo usrecio. Ako imate mozda nesto trece za preporucit, uglavnom za slusanje glazbe da su slicne ovima, a bolje i cijenovno ne puno skuplje od SoundMagic E10. Jel ima mozda neka ponuda koja se ne odbija dns posto je Black Friday? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Dat cu vam prijateljski savjet. Nemojte nikad malo skuplje slusalice kupit prije nego ih cujete. 

Da sam slušao recenzije vec bi bile audio technica ath m50x kod mene. Koje su mi se svidile kad sam ih cuo, jako detaljan zvuk, ali jednostavno nisu balansirane onako kako ja volim.

Bas nije naglasen koliko zelim. Dosao sam danas u dobar zvuk u Splitu. Obijasnio covjeku šta mi se ne sviđa kod mojih AKG i šta volim kod slusalica. 

Nakon toga mi je da JBL synchros S500. Nisam u zivotu cua slusalice koje su mi se toliko svidile. Fenomenalno nešto. Jako ugodne na glavi. Jako dobar feel u rukama.

Zvuk za moj ukus savršen. Tako lijepo naglašen oštar čvrst bistar udarac u basu a zadržavaju tako čiste visoke... fenomenalno nesto. Idem ih za par dana kupit bez razmisljanja. 

Imaju i aktivni noise cancelation sistem. Procitat cu malo da vidim da li im to dobro radi. Ako se ne isplati pokusat cu nac model bez aktivnog NC-a. Ako postoji isti. 

http://www.lite-magazin.de/wp-content/uploads/2014/01/131211.JBL-Test5.jpg

Eto ljepotice. Preporucam ih svakom ljubitelju toplog masnog zvuka s jakim udarcem u bas frekvencijama. Dakle govorim opcenito, ne samo za elektronsku glazbu. Ako netko voli rock/metal to ne mora znacit da voli naglašene mid/visoke frekvencije. Takvim korisnicima definitivno savjetujem da isprobaju navedene slusalice. Kostaju oko 1700kn.

Naravno uz njih se moram odlucit za dobru eksternu zvucnu karticu/headphone amp. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
2 0 hvala 3
15 godina
neaktivan

Može preporuka in-ear slušalica sa dužim kabelom od npr 2 metra-gdje da kupim u Zagrebu ili Splitu ako ima

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

best buy sluski do 100kn za mobitel? itko preporucuje nesto posteno,solidan bass :)

1 0 hvala 0
17 godina
RondoVK kaže...

best buy sluski do 100kn za mobitel? itko preporucuje nesto posteno,solidan bass :)

Panasonic HJE120 serija, nemoš fulat s njima.

11 godina
protjeran

Nek slusalice do 100-150kn max. da su one koje idu preko glave...Ima li u toj kategoriji neki best buy?

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...
RondoVK kaže...

https://www.svijet-medija.hr/art/slusalice-philips-she-3590bk-10/45101

a ove? koje su bolje?

17 godina
RondoVK kaže...
191x7 kaže...
RondoVK kaže...

https://www.svijet-medija.hr/art/slusalice-philips-she-3590bk-10/45101

a ove? koje su bolje?

Baš sam se s nekim tipom neki dan na GamingTribe raspravljao o tome koje su bolje između tih dviju modela.

Zaključak je bio taj da ja tvrdim Panasonic a on Philips.

11 godina
protjeran

TDK ST460s ili Sennheiser HD201?

Cijena je prakticki ista oko 200kn.

Jel imaju koje bolje od ova 2 modela do 200kn?

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koju biste od ovih slušalica preporučili, slušao bih audio knjige 80% vremena, 20% glazba(tehno, metal rok) dok vježbam. Pa mi je najvažnije imati čisti zvuk za glas jer to če biti primarno da se koristi, ali bi i da ima dobar bass kada slušam glazbu. Važno je i da se dobro drže na glavi, pošto sam fizikalac da mi ne ispadnu iz ušne šupljine da ih ne moram stalno namještati.

1.ATH-CKP200

2.Sony MDR-AS200W

3.ATH-CKX5

4.ATH-CKP500

Koliko sam gledao ove 3 i 4 najbolje se drže na glavi, a da broj jedan ima najbolji zvuk, sada po vašoj preporuki koji bi bio najbolji model, cijene nekih 300-350 kn, do 5.500 dinara, u ovoj trgovini?

Hvala na preporuci  {#}.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hello, ako ima koja dobra duša za preporuku jer sam i nisam baš upućen.

Cjenovni rang 350-500 kn.

Tip, naglavne.

Namjena; Pink floyd, depeche mode... itd

Izvor zvuka je sonyevo pojačalo, ništa komp, mob i sl. gadgeti.

Ne trebaju biti preglasne, bass ne treba razbijati stakla, bitno da je zvuk ugodan.

U Zadru baš i nemam prilike ići okolo isprobavati.

Hvala na savjetima i preporukama.

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Tražim slušalice koje ću koristiti i za igranje i za glazbu pa mi treba pomoć.

Ne želim nikakav surround već kvalitetne stereo slušalice.

Imam par pitanja.

1) Treba li mi vanjska zvučna? Dobro bi mi došla da ne moram ići iza kućišta i prespajati kablove svaki put kad želim prebaciti između zvučnika i slušalica.

2) Što da gledam kod slušalica?

Ne palim se na bas i rađe bih htio balansirane tonove nego lošije jedne u korist drugih.

I moraju imati izmjenjive jastučiće.

Budžet ne znam koliki je jer se ne razumijem u slušalice, a ne znam hoće li mi trebati zvučna, ali neka bude do nekih 600 kuna(jel dosta za dobre slušalice?).

Našao sam slušalice i uzet ću ih, a sad bih htio preporuku eksterne zvučne jer sam se konzultiranjem i čitanjem uvjerio da mi treba.

Ove slušalice.

http://www.sonusart.hr/product.aspx?c=138&p=1305#sec=specs

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 14:07 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Bija sam po nove glazbene ljubimice. Prije par dana sam pisa kako sam isproba jbl synchros S500 i kako me oduševilja bas...

Bit cu iskren. Jedini razlog zasto sam rekao da su na tim slusalicama visoki i midovi iznimno čisti cak i kad se slusa rock/metal

je taj što nemam dovoljno iskustva s visokokvalitetnim slušalicama.

Odradio sam danas par usporedbi danas u ducanu. I na kraju uz potrošenih 1600kn završio s AKG K545 u rukama. 

Ja neznam sta da kazem osim da nisam u životu nešto toliko dobro sluša. Tako živ zvuk, dovoljno basa, pun bas. Visoki nevjerojatno bistri balansirani i prisutni. 

Oduševljen sam. Moram još nabavit DAC za njih i sretniji ne mogu bit. Stvarno nesto ovoliko dobro nisam nikad poslusa. Nek se malo razrade, neka nabavim DAC pa mozda i recenzija padne {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 16:12 (athlon64).
Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina

Pozz. može mala pomoć..

trebao bi neke sluške tipa sennheiser mx 270 (znači, ne one koje ulaze u uho), na ovima sam izgubil jednu spužvicu i non stop mi padaju iz uha (kod vožnje na biciklu po šumi recimo)..

Imam od galaxy s2 stock, ali te ulaze "do mozga", i to me smeta jer ne čujem niš oko sebe..

Što se kvalitete zvuka tiče ove stock od galaxya su ok, sennheiser bolje ali im malo bass fali.. dugo sam koristio Sony, ali se jako brzo žice potrgaju..

AKo imate neki prijedlog do 250kn bilo bi super. Može i ZG bilo koja trgovina.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 11:54 (Karlek_19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
athlon64 kaže...

Bija sam po nove glazbene ljubimice. Prije par dana sam pisa kako sam isproba jbl synchros S500 i kako me oduševilja bas...

Bit cu iskren. Jedini razlog zasto sam rekao da su na tim slusalicama visoki i midovi iznimno čisti cak i kad se slusa rock/metal

Odradio sam danas par usporedbi danas u ducanu. I na kraju uz potrošenih 1600kn završio s AKG K545 u rukama. 

Ja neznam sta da kazem osim da nisam u životu nešto toliko dobro sluša. Tako živ zvuk, dovoljno basa, pun bas. Visoki nevjerojatno bistri balansirani i prisutni. 

Oduševljen sam. Moram još nabavit DAC za njih i sretniji ne mogu bit. Stvarno nesto ovoliko dobro nisam nikad poslusa. Nek se malo razrade, neka nabavim DAC pa mozda i recenzija padne {#}

Gdje si kupio slušalice?

LOCK AND HOLD YOU CUNTSS!!!
15 godina
bruno03 kaže...
athlon64 kaže...

Gdje si kupio slušalice?

Dobar zvuk u Splitu. Ako si zainterensiran otiđi doli, dat ce ti da ih isprobas :) 

14 godina
neaktivan

Pozz. Trebao bi preporuku slušalica do 200kn marka nije bitna,dosta ih koristim i do sad mi ni jedne nisu trajale vise od 1,5god tako da bi bilo dobro da imaju neku garanciju od 2god. Hvala!

Edit: in ear preferiram.

Acta, non verba.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 20:39 (schwarz3108).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, trebao bih neke kvalitetne slušalice do 100 kn, in ear.

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tommy_123 kaže...

Pozdrav, trebao bih neke kvalitetne slušalice do 100 kn, in ear.

Panasonic HJE120

15 godina
neaktivan

moze mi netko preporuciti neki shop ili sellera di mogu naruciti Xiaomi Piston 2, bez da se brinem da sam dobio lažnjaka

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mislim da je netko kupovo vec s ove stranice :)

http://penonaudio.com/Xiaomi-Piston-2.0-Earphones

15 godina

moze preporuka headphones-a do 200 kn, za slusanje muzike, filmovi.. bass najbitniji.. volio bih da budu dosta siroke tu gdje su usi jer nakon nekog vremena me pocnu boliti ako ih slusaice pritiscu. moze cijena i malo vise ako imaju neke dosta bolje koje prelaze 200kn

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koja je razlika izmedu ovih slusalica. Frend ima ove kaj se dobije zvucnik i zvuk je predobar cist i dobar bas. Sluzi ga glazbu.  I nemojte mi predlagati in ear slusalice ocu ove out

0 4 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice