Servis starih HP printera?

poruka: 4
|
čitano: 1.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me tko se u Zgu bavi servisom starih HP printera , konkretno HP 2200D ?  A da su cijene ok?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Nema tu puno za popravit, mozes zamjenit bubanj, fjuzer, role za povlacenje papira i to je to.

Pretpostavka da je toner ispravan - za to ti ne treba nikakav serviser - ako znas koristiti philips odvijac,

mozes to i sam, pola sata posla.

Veci je problem doci do dijelova, vecinom ih nema na skladistu, a ne vjerujem ni da si ih na vrijeme kupio

i stavio sa strane u rezervu. Obicno bubanj i fjuzer nitko ne kupuje , al role uglavnom ne kostaju puno

i dobro je imat bar jedan set za zamjenu, osobito ako ih nitko ne odrzava, sasuse se i raspadnu.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Servis starih HP printera?
Čitatelj kaže...

Nema tu puno za popravit, mozes zamjenit bubanj, fjuzer, role za povlacenje papira i to je to.

Pretpostavka da je toner ispravan - za to ti ne treba nikakav serviser - ako znas koristiti philips odvijac,

mozes to i sam, pola sata posla.

Veci je problem doci do dijelova, vecinom ih nema na skladistu, a ne vjerujem ni da si ih na vrijeme kupio

i stavio sa strane u rezervu. Obicno bubanj i fjuzer nitko ne kupuje , al role uglavnom ne kostaju puno

i dobro je imat bar jedan set za zamjenu, osobito ako ih nitko ne odrzava, sasuse se i raspadnu.

Kod ovog konkretno modela mislim  da je bubanj i toner jedno, i on je funkcionalan. Ono što mene muči je što papir (najčešče kod obostranog printanja) zna jammat random kad papir izlazi vanka. Ne znam sto je krivac tocno za to, možda stari valjci?

8 godina
protjeran

Valjci, prasina, ostatci papira, prljav(i) senzor(i) ili neispravni - svasta moze biti.

Najgore je kad crkne senzor, onda ce ti stalno mljet da je papir zapeo, a nije.

Tako da prvo sto trebas napraviti, dobro ga ocistiti, onda skinut valjke, ocistiti ih obicnom vodom,

vidjeti dali su porozni itd. Nekad gumice mozes zakrenuti za 180°, ako se radi o pickup-rolleru koji

samo vuce sa jedne strane, a okrugli protocni valjci - ako su veliki, mozes gumice okrenuti kao "carapu",

i opet nataknuti, pa viditi jel bolje ili ne - to je sve za prvu ruku, al najbolje je promjeniti sve valjke, ne kostaju puno,

naruci ih online i zamjeni sam - imas sto tutorijala online, a i na youtubeu.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice