Pozdrav, zanima me tko se u Zgu bavi servisom starih HP printera , konkretno HP 2200D ? A da su cijene ok?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nema tu puno za popravit, mozes zamjenit bubanj, fjuzer, role za povlacenje papira i to je to.
Pretpostavka da je toner ispravan - za to ti ne treba nikakav serviser - ako znas koristiti philips odvijac,
mozes to i sam, pola sata posla.
Veci je problem doci do dijelova, vecinom ih nema na skladistu, a ne vjerujem ni da si ih na vrijeme kupio
i stavio sa strane u rezervu. Obicno bubanj i fjuzer nitko ne kupuje , al role uglavnom ne kostaju puno
i dobro je imat bar jedan set za zamjenu, osobito ako ih nitko ne odrzava, sasuse se i raspadnu.
Nema tu puno za popravit, mozes zamjenit bubanj, fjuzer, role za povlacenje papira i to je to.
Pretpostavka da je toner ispravan - za to ti ne treba nikakav serviser - ako znas koristiti philips odvijac,
mozes to i sam, pola sata posla.
Veci je problem doci do dijelova, vecinom ih nema na skladistu, a ne vjerujem ni da si ih na vrijeme kupio
i stavio sa strane u rezervu. Obicno bubanj i fjuzer nitko ne kupuje , al role uglavnom ne kostaju puno
i dobro je imat bar jedan set za zamjenu, osobito ako ih nitko ne odrzava, sasuse se i raspadnu.
Kod ovog konkretno modela mislim da je bubanj i toner jedno, i on je funkcionalan. Ono što mene muči je što papir (najčešče kod obostranog printanja) zna jammat random kad papir izlazi vanka. Ne znam sto je krivac tocno za to, možda stari valjci?
Valjci, prasina, ostatci papira, prljav(i) senzor(i) ili neispravni - svasta moze biti.
Najgore je kad crkne senzor, onda ce ti stalno mljet da je papir zapeo, a nije.
Tako da prvo sto trebas napraviti, dobro ga ocistiti, onda skinut valjke, ocistiti ih obicnom vodom,
vidjeti dali su porozni itd. Nekad gumice mozes zakrenuti za 180°, ako se radi o pickup-rolleru koji
samo vuce sa jedne strane, a okrugli protocni valjci - ako su veliki, mozes gumice okrenuti kao "carapu",
i opet nataknuti, pa viditi jel bolje ili ne - to je sve za prvu ruku, al najbolje je promjeniti sve valjke, ne kostaju puno,
naruci ih online i zamjeni sam - imas sto tutorijala online, a i na youtubeu.