Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.586.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Pozdrav momci,

volio bi si uzeti jednu mehaničku tipkovnicu po kojoj bi mogo snažnije tipkati, a da je bez backlighta i funkcijskih tipki (tipke sleep itd..) i jeftinija. Da li bi mi ova odgovarala? http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201043 Imali li takva tipkovnica hrvatske znakove ili se mora layout promjenit? Da li ima plug&play ili se moraju driveri instralirat? Da li radi na Linuxu normalno...

Fala!

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
TheInfidel kaže...

Pozdrav momci,

volio bi si uzeti jednu mehaničku tipkovnicu po kojoj bi mogo snažnije tipkati, a da je bez backlighta i funkcijskih tipki (tipke sleep itd..) i jeftinija. Da li bi mi ova odgovarala? http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201043 Imali li takva tipkovnica hrvatske znakove ili se mora layout promjenit? Da li ima plug&play ili se moraju driveri instralirat? Da li radi na Linuxu normalno...

Fala!

Netko je napisao na prosloj stranici da QF Pro ima otisnute eng. znakove tako da vjerovatno ima i ova.

Sve tipkovnice imaju hrvatske znakove(slova zapravo) samo sto mozda neki nece biti na istome mjestu, tipa slovo Ž je meni na ANSI layoutu tipka ispod Backspace (ova malo veca nego ostale), samo stavis u opcijama OS-a na hrvatsku tipkovnicu i to je to.

Sto se tice switcha, vjerovatno bi ti odgovarao taj black switch kada vec snaznije tipkas. Ovo za linux ne znam ali ne trebaju nikakvi driveri inace, najobicnija je tipkovnica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.4.2013 15:48 (dtrixxx).
17 godina
neaktivan

@TheInfidel

Ne znam da li si primjetio (i da li ti je bitno), ali ta tipkovnica nema numericki dio.

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Osobno nikad nebih uzeo takvu tipkovnicu bez numerickog dijela ! Rađe dodam 80kn i uzmem Quickfire PRO , koja između ostalog ima i djelomicno osvijetljenje !

Ili cak i Steelseries 6GV2 , također mehanicka !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Numericki dio ne bi trebao predstavljati problem jedino ako upisuje puno brojeva/racunanje?

Ja osobno vise nikad ne bi uzeo tipkovnicu sa numerickim dijelom, zauzimaju previse mjesta a taj dio nikako i ne koristim, ako se radi samo o gamingu/obicno pisanje slobodno uzmi Rapid.

Trenutno posjedujem dvije 60% tipkovnice koje su dosta manje i od TKL tipkovnica i nemam apsolutno nikakvih problema a mjesta ima na sve strane {#}

Moj PC  
4 2 hvala 0
13 godina
protjeran

Pozdrav, dal mi možete pteporučit neku tipkovnicu (po mogučnosti mehaničku, žičanu) za cijenu 600-700 kuna

Unaprijed hvala{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja bih uzeo CM Storm Quickfire TK  ( ima i osvijetljenje tipki ) , Steelseries 6GV2 ! Obe su mehanicke !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran

Sviđa mi se ova, ali sam vidio da nema hrvatskih znakova (č,ć,š), tako da ako ima još koja dobro bi došla?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Necete naci noviju mehanicku tipkovnicu sa hrvatskim znakovima, jedino neke starije tipkovnice tipa model M, sto se tice ponude sve je vec navedeno, eventualno Razer Blackwidow i Steelseries 7G i to je otprilike sve sto se nudi kod nas.

14 godina
neaktivan

Znači kupio sam Logitech g105 tipkovnicu i tipkovnica ima Z i Y onako obrnuto tj. na US layout, zanima me dali je moguće izvaditi tipke van (izvadio bi samo Y i Z) i zamjeniti ih znači staviti Y na Z i Z na Y?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SheldonCooper kaže...

Znači kupio sam Logitech g105 tipkovnicu i tipkovnica ima Z i Y onako obrnuto tj. na US layout, zanima me dali je moguće izvaditi tipke van (izvadio bi samo Y i Z) i zamjeniti ih znači staviti Y na Z i Z na Y?

Moguće je :D

14 godina
neaktivan

Zanima me način ili video gdje pokazuje kako jer ipak ne želim strgati membranu :)

15 godina
SheldonCooper kaže...

Nemas potrebe vadit tipke !  U Control panelu / Region and Languange / Keyboards and Languanges i imas opciju Change keyboards i tamo stavi na Croatian !

Music As A Weapon !!
14 godina

Pretpostavljam da je čovjek već stavio na hrv. pa mu sad smeta što su Z i Y zamjenjeni, hoće da mu bude QWERTZ gore. To je i mene motalo ponekad pa sam ih na svojoj G110 zamjenio, išle su van bez problema.

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
vrinho kaže...

Pretpostavljam da je čovjek već stavio na hrv. pa mu sad smeta što su Z i Y zamjenjeni, hoće da mu bude QWERTZ gore. To je i mene motalo ponekad pa sam ih na svojoj G110 zamjenio, išle su van bez problema.

Da, windows mi je na hrv. ali tipkovnica mi je na qwerty. Kako si točno izvadio tipke i stavio ih nutra?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 23:41 (SheldonCooper).
15 godina

@ vrinho

U pravu si , samo sam preletio njegovu poruku {#}

Ja sam te tipke znao vadit s odvijacem koji ima ravni vrh , al lagano da nesto ne ostetim !  Ak imas kakvu staru tipkovnicu , probaj na njoj malo vjezbat !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
SheldonCooper kaže...
vrinho kaže...

Da, windows mi je na hrv. ali tipkovnica mi je na qwerty. Kako si točno izvadio tipke i stavio ih nutra?

Uzmi nešt usko da stane ispod tipke i samo podigneš i lako ide van a kad ju stavljaš unutra samo ju stisneš, jednostavno. Ako je kao na G110 (slika) nebi trebalo biti problema

14 godina
neaktivan

Uspio sam i hvala na pomoći :) uspio sam tako da sam uzeo 2 A4 papira, presavinuo ih na pola i stavio po jedan ispod lijeve i desne strane tipke i povukao van :D

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SheldonCooper kaže...

...uspio sam tako da sam uzeo 2 A4 papira, presavinuo ih na pola i stavio po jedan ispod lijeve i desne strane tipke i povukao van :D

F*cking MacGyver!

{#}

Cypher: Ignorance is bliss.
16 godina
neaktivan

pozdrav

trebao bi preporuku za neku tipkovnicu, cijenom recimo do nekih 200-injak kn..osnovna namjetan-tipkanje, programiranje. do sad sam većinom radio na laptopu i na to sam se naviknuo i bilo mi je ok

0 0 hvala 0
17 godina

genius ergomedia 700 ---- ti je 140 kuna. Ima tonu multimedijalnih tipki te čak i ulaze za mikrofon i slušalice. Ima razlomljen space pa je lakše tipkati. Preporuka u tom nižem rangu.

Pogledaj si slike na netu, mislim da će ti se svidjeti.

magistar prava
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 23:07 (Korny1603987).
14 godina
neaktivan

Evo da se ubacim imam Cyborg V7. Is prve mi je izgledala ok. Nakon par mjeseci korištenja nebi bila moja preporuka. Nisu osvjetljene samo tipke nego i pozadina oko tipki što je iritantno. Tipkovnica je US a ne HR (zna sam to i prilikom kupnje ali se nikako naviknit kad triba stavit kvaćice na slova). I ono najbitnije. "metal-plated key caps in key gaming areas" obično smeče. Dio te "metalne" glazure se skinija. I da dodam jedna ledica ispod space je crkla. RAT7 je epic. Ali V5 tipkovnica je loša

0 0 hvala 1
15 godina

Ko bi reko da ce se i MSI pravit mehanicke tipkovnice !

GK-601

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Kad ti je omjer uloženog i dobivenog nekih 800% zašto ne

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 20:51 (cecenac).
16 godina

A gdje si ti vidio cjenu?

vauvauvau jipi ju jipi je
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cecenac kaže...
Haf932 kaže...

Kad ti je omjer uloženog i dobivenog nekih 800% zašto ne

Cherry fino naplaćuje svoje switcheve. Ono što sam vidio na netu da se cijena kreće oko $1 po switchu. Da proizvođači dobiju upola manju cijenu, to je opet oko $50 samo za switcheve po tipkovnici. Mislim da u tom grmu leži zec što se tiče cijene mehaničkih tipkovnica. ;)

14 godina
neaktivan
Sil kaže...

Cherry fino naplaćuje svoje switcheve. Ono što sam vidio na netu da se cijena kreće oko $1 po switchu. Da proizvođači dobiju upola manju cijenu, to je opet oko $50 samo za switcheve po tipkovnici. Mislim da u tom grmu leži zec što se tiče cijene mehaničkih tipkovnica. ;)

Zašto koristit njihove, zašto ne proizvest sam? Neš ti tehnologije i skupog materijala.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina

Došlo vrijeme da i ja zamijenim tipkovnicu. I naravno, kod nas nema nijedne s MX Brown prekidačima (koji bi mi bili naj izbor) osim preskupe Logitech G710+.

Budžet mi je recimo 500-750 Kn + maksimalno 100 Kn. Cherry MX Red i Razer nisu opcija. Ove jesu:

Steelseries 6Gv2:

+ hrvatski layout

+ cijena (cca 550 Kn)

- nema naslona za dlanove

Steelseries 7G:

+ hrvatski layout

+ naslon za dlanove (navodno jako dobar)

- cijena (850+ Kn)

Coolermaster Storm Quickfire Rapid Black:

+ cijena (cca 500-550 Kn)

- UK layout, mali enter

- nedostaje numpad (iako nije velik minus)

- nema naslona za dlanove

CM Storm Trigger:

+ naslon za dlanove

+ pozadinsko osvjetljenje

- boja osvjetljenja crvena

- cijena (800+ Kn)

- UK layout, mali enter

Recimo da mi je dobar naslon za dlanove jako velik plus, zato sam i boldao + kod tipkovnica koje ga imaju.

I HR layout je također veliki + ali nije nužan. Ono što mi je također bitno je da se tipkovnica može koristiti i preko PS/2 porta.

Što bi vi izabrali na mom mjestu?

10 Steelseries 6Gv2
2 SteelSeries 7G
2 CM Storm Quickfire Rapid Black
4 CM Storm Trigger
1 Razer Blackwidow 2013
Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Trebao bih preporuku ultra jeftine bežične tipkovnice.
Bitno je samo da radi na androidu zbog mini pc-a za koji je namijenjena.
Može i bilo kakva kineska na ebayu
robimarko@gmail.com
13 godina
191x7 kaže...

Došlo vrijeme da i ja zamijenim tipkovnicu. I naravno, kod nas nema nijedne s MX Brown prekidačima (koji bi mi bili naj izbor) osim preskupe Logitech G710+.

Budžet mi je recimo 500-750 Kn + maksimalno 100 Kn. Cherry MX Red i Razer nisu opcija. Ove jesu:

Pozz kolega, evo značajno snižena logitech G710+ sa brown cherry mx(valjda). Oko 150 kn preko buđeta, ali ne kupuje se tastatura svako malo.

http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-logitech-g710-mechanical-gaming-keyboard-mehanicka-crna-usb&option=artikl&id_artikl=101.201.063

coffe,coffe,coffe.....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice