Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.436.666
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
10 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
axos kaže...

Stigli prijatelju prije nekoliko dana M-audio bx5 d2 pa smo ih malo testirali.  Iako imaju dobrih i loših strana za te novce su dobra investicija. S pozitivne strane su i više nego dovoljno glasni za sobu i daju dobar zvuk u odnosu na cijenu. S druge stranje imaju neuobičajen (za pc) način spajanja, bass im je malo sramežljiv i ostavljaju dojam kako srednji tonovi dominiraju.

Bilo je tu svega pri spajanju, ali ukoliko nekog zanima recenzija nije problem napraviti.

nebi bio problem to sto je bass malo sramezljiv, ali posto slusam ponekad electro; je problem

i kakvih problema pri spajanju?

13 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Vjerovatno nisu imali adekvatnu zvucnu sa XLR ili TRS ulazom nego se mora koristit kabel sa 2× TRS na 3.5 mm ili kojekakvi adapteri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

a na kompu i laptopu imam samo TRS 3.5mm.

sta cu sad... jos uvijek neznam sta uzet...

12 godina
neaktivan

a di tu spadaju 323,sredina neka,oni su oko 330kn,kolika je razlika njih i 523??jer necu svaki dan uzimat nesto naravno,dali se isplati protegnuti i uzet te 523 nasuprot 323,jer izgleda da je jedina razlika u snazi,a meni nije to bas toliko važno??ili je ipak zvuk dosta bolji na 523 od 323(pretpostavljan da su 323 noviji od 313,pa njih uziman u obzir i usporedbu)??!!tebi svakako hvala na odgovoru...lp:)

14 godina
neaktivan
johnyaces777 kaže...

a di tu spadaju 323,sredina neka,oni su oko 330kn,kolika je razlika njih i 523??jer necu svaki dan uzimat nesto naravno,dali se isplati protegnuti i uzet te 523 nasuprot 323,jer izgleda da je jedina razlika u snazi,a meni nije to bas toliko važno??ili je ipak zvuk dosta bolji na 523 od 323(pretpostavljan da su 323 noviji od 313,pa njih uziman u obzir i usporedbu)??!!tebi svakako hvala na odgovoru...lp:)

Nije me bilo par dana. Razlike su 10w više, bolji sub woofer, i kontrola bassa na zvučniku.

Prvi su tek toliko da imaš zvučnike koji nisu totalna katastrofa dok su drugi ok.

14 godina
neaktivan
jaki_man kaže...
axos kaže...

Stigli prijatelju prije nekoliko dana M-audio bx5 d2 pa smo ih malo testirali.  Iako imaju dobrih i loših strana za te novce su dobra investicija. S pozitivne strane su i više nego dovoljno glasni za sobu i daju dobar zvuk u odnosu na cijenu. S druge stranje imaju neuobičajen (za pc) način spajanja, bass im je malo sramežljiv i ostavljaju dojam kako srednji tonovi dominiraju.

Bilo je tu svega pri spajanju, ali ukoliko nekog zanima recenzija nije problem napraviti.

nebi bio problem to sto je bass malo sramezljiv, ali posto slusam ponekad electro; je problem

http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/m-audio-bx/217773.aspx

Evo sve je tu. Nema fotografija, ali ima ih na netu više nego dovoljno.

10 godina
neaktivan
axos kaže...
jaki_man kaže...
axos kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/m-audio-bx/217773.aspx

Evo sve je tu. Nema fotografija, ali ima ih na netu više nego dovoljno.

ma vec sam odlucio da cu uzet logitech z623. a sto se tice tih zvucnika, vec veeeeeoooma slicne imam samo sto su spojeni na radio preko obicnoga kabla.

uglavnom hvala svima koji ste mi pokusali pomoci

LP

10 godina
neaktivan

Dvoumim se izmedju kupnje zvučnika za Pc. NADAM SE DA ĆE MI NETKO POMOĆI jer neda mi se VIŠE čitati reviewe!! Biram već 2 tjedna zvučnike :) :)OMG ;)

U užem izboru su :

1. GENIUS SP-HF1800A, 2.0, 50W, crni  400 - 540 kn 

2. GENIUS SP-HF2020 V2, 2.0, boja drveta 600 - 729 kn 

3. GENIUS SW-HF5.1 6000, javor, 5.1, 3.5 oko 1250 kn

Onda:

Logitech:

1. z 623- oko 1200 kn

I na kraju : CORSAIR (Corsair Gaming Audio Series SP 2500 2.1): oko 1900 kn sa dostavom !

http://www.corsair.com/en-us/gaming-audio-series-sp2500-high-power-2-1-pc-speaker-system

Ovako: Pročitao sam dosta review-a za sve ove zvučnike i CORSAIR je dobio najbolje ocjene samo me zanima da li oni opravdavaju cijenu od gotovo 2000 kuna, sto mi se cini previse za 2.1 sistem.

GENIUS SP-HF1800A, 2.0, 50W, crni - su izgleda isto dobri prema dojmovima s ovoga foruma!

GENIUS SP-HF2020 V2, 2.0, boja drveta: nema puno review-a ali u jednom su rekli da su dobri a u ovome da su  losi tako da neznam !

evo: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2395499,00.asp = losi zvučnici

Logitech z623= imaju dosta RMS ali meni to nije presudno, ima u dosta review kazu da su dobri a opet u nekima da nisu! Navodno im je subwoofer boomy sto bi moglo biti istina. Naime imam odavno x-230 Logitech i na njima je subwoofer boomy (ako se tako kaze) oni jesu jaki ali nije čist bas udarac već onako grmi i to mi nije nešto.

Zvučnici bi se spojili na Hp laptop Hp ProBook 4520s

i pošto su prema ovome što sam pročitao u forumima loše onboard kartice uzeo bi i vanjsku  USB- zvučnu ! Radi poboljšanja zvuka

Zvučne u užem izboru: ( NAPOMENA nemam pojma o zvučnim pa bih molio ako netko ima neku bolju za predložiti neka slobodno predloži)

USB je zato jer spajam na laptop!

Evo:

1. http://www.links.hr/?naziv=zvucna-kartica-vanjska-usb-asus-xonar-u3&option=artikl&id_artikl=052.350.016  (USB, ASUS XONAR U3 = 339 kn ) 

2. http://www.links.hr/?naziv=zvucna-kartica-usb-delock-sound-box-7-1-vanjska&option=artikl&id_artikl=052.350.013

Zvučna kartica, USB, DELOCK, Sound Box 7.1, vanjska = 249 kn   

Te = ali mislim da su preskupe !

1. 547 kn ---------Asus Xonar U5 (max bi mozda uzeo ovu ako je bolje od ovih gore ! )

2. 745 kn ----------Asus Xonar U7

NADAM SE DA ĆE NETKO POMOĆI  :) , HVALA :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 19:12 (BrAiNsToRm86).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

:) Svaki savjet u vezi kupovine USB - zvučne ili iskustva sa  nekim od navedenih zvučnika u postu gore su dobrodošli. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
BrAiNsToRm86 kaže...

:) Svaki savjet u vezi kupovine USB - zvučne ili iskustva sa  nekim od navedenih zvučnika u postu gore su dobrodošli. :)

Dobrodosao na forum!

Citam tvoj opsiran post i ne vidim za koju bi namjenu pretezno koristio zvucnike, koja muzika se slusa, igre ili filmovi..?

Onda, uzeo si u izbor skoro sve vrste sustava ako se ne varam od 2.0 do 5.1, malo preciziraj sto bi volio imati.

Najvaznije od svega; max buđet koji bi izdvojio to sve, navedi pa ce ti neko od kolega dati bolju preporuku.

P.s. pitanja o zvucnoj postavi u podtemi za taj hardware.

coffe,coffe,coffe.....
10 godina
neaktivan
metallic
Dobrodosao na forum!

Citam tvoj opsiran post i ne vidim za koju bi namjenu pretezno koristio zvucnike, koja muzika se slusa, igre ili filmovi..?

Onda, uzeo si u izbor skoro sve vrste sustava ako se ne varam od 2.0 do 5.1, malo preciziraj sto bi volio imati.

Najvaznije od svega; max buđet koji bi izdvojio to sve

Hvala :),  pa obično slušam pop, te ponekad stare rock pjesme, i nase cesto.  Od filmova gledam sve sto mi se svidja po opisu sa IMDb/ TT-a = najvise Sc-Fi i Action

Sto se tiče basa ne volim da je onako da grmi već da su čisti udarci , kao na ovom x-230 trese sobu ali nije to cist bas !

Max budget je 2000 kuna=

Opcije su 1. Losiji zvučnici + zvučna ( USB)

2. Zvučnici koji dodju 2000 kn  bez zvučne (kao ovi corsair)

Što se tiče igrica to gotov da i neigram  ( Igram 1 Fps i jednu RTs igru samo :)

Tako da bih mozda  i sam otpisao  Logitech z623 ( ako je bass gromovit bez čistih udaraca)

11 godina
neaktivan

znači nije prošlo ni 24 sata od prvog tvog posta i odmah očekuješ odgovor. ljudi nisu non stop online. ovo je forum, ne chat. dođi za 2 dana pa pogledaj što se pisalo, ako ni tada nije ništa, napiši bump pa će netk osigurno odgovoriti.

dalje, daješ 2000kn za zvučnike, a nemaš se volje niti informirati što se dobije za te novce. ne uzimaš neki šit od 150 kuna pa kaj bude - bude.

pročitaj prvi post ove teme, sve je u tančine objašenjeno, od rms-a do vrsta sound sistema i koji su best buy u kom segmentu.

imaš i tražilicu u gornjem desnom kutu. pa hebemu sunce, napiši tamo "2000 kn" ili "z623" pa možeš pogledati postove u kojima se spominju ti pojmovi. ja sam sad proletio tamo nabrzaka i osim z623 za te novce spominju se m-audio bx5 d2 te bx8 d2 - to su monitori, nemaju boomy bas, već oštak i precizan. to je samo 2 minute vremena, koliko se može naći za 2 sata!

veliš da su zvučnici za gledanje filmova - tu upravo do izražaja dolazi woofer iz z623 ili z2300, ambijent koji pružaju je puno bolji od sterilnog i preciznog basa. isto vrijedi i za elektro glazbu.

opet, z623 i x230 nemaju isti bas niti snagu - nisu za uspoređivanje.

za zvučnu se raspitaj u ovoj temi

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
BrAiNsToRm86 kaže...
metallic
Dobrodosao na forum!

Najvaznije od svega; max buđet koji bi izdvojio to sve

Hvala :),  pa obično slušam pop, te ponekad stare rock pjesme, i nase cesto.  Od filmova gledam sve sto mi se svidja po opisu sa IMDb/ TT-a = najvise Sc-Fi i Action

Sto se tiče basa ne volim da je onako da grmi već da su čisti udarci , kao na ovom x-230 trese sobu ali nije to cist bas !

Max budget je 2000 kuna=

Opcije su 1. Losiji zvučnici + zvučna ( USB)

2. Zvučnici koji dodju 2000 kn  bez zvučne (kao ovi corsair)

Što se tiče igrica to gotov da i neigram  ( Igram 1 Fps i jednu RTs igru samo :)

Tako da bih mozda  i sam otpisao  Logitech z623 ( ako je bass gromovit bez čistih udaraca)

klik

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 11:42 (jojo_surf).
15 godina
neaktivan

Ako nemas mjesta za pravilno posloziti 5.1 sistem onda rade kupi jer inace cinis glupost. Samo upozoravam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
stickman1 kaže...

znači nije prošlo ni 24 sata od prvog tvog posta i odmah očekuješ odgovor. ljudi nisu non stop online. ovo je forum, ne chat. dođi za 2 dana pa pogledaj što se pisalo, ako ni tada nije ništa, napiši bump pa će netk osigurno odgovoriti.

dalje, daješ 2000kn za zvučnike, a nemaš se volje niti informirati što se dobije za te novce. ne uzimaš neki šit od 150 kuna pa kaj bude - bude.

pročitaj prvi post ove teme, sve je u tančine objašenjeno, od rms-a do vrsta sound sistema i koji su best buy u kom segmentu.

imaš i tražilicu u gornjem desnom kutu. pa hebemu sunce, napiši tamo "2000 kn" ili "z623" pa možeš pogledati postove u kojima se spominju ti pojmovi. ja sam sad proletio tamo nabrzaka i osim z623 za te novce spominju se m-audio bx5 d2 te bx8 d2 - to su monitori, nemaju boomy bas, već oštak i precizan. to je samo 2 minute vremena, koliko se može naći za 2 sata!

veliš da su zvučnici za gledanje filmova - tu upravo do izražaja dolazi woofer iz z623 ili z2300, ambijent koji pružaju je puno bolji od sterilnog i preciznog basa. isto vrijedi i za elektro glazbu.

opet, z623 i x230 nemaju isti bas niti snagu - nisu za uspoređivanje.

za zvučnu se raspitaj u ovoj temi

Da si pročitao moj prvi post pise da trazim već oko dva tjedna zvučnike :) . Pročitao sam prvi post naravno i više od toga !  Strah me je  za taj z623 da neće biti čist bas kao u ovih x-230 jer u nekim review govore da je "boomy  " . E pa ja bas nevolim to brundanje. Po svemu sudeći uzet ću Corsair 2500. A ta dva m-audio bx5 d2 te bx8 d2 nemaju gdje se pojacavaju ?

Zahvaljujem na postu :)

Imas pravo nije chat :). Ali ako budem pasivan neće nitko ni odgovorit  i tema ce  zavrsiti nigdje. Pošto se stalno otvaraju nove .

10 godina
neaktivan

Pa iskreno ni nemam bas mjesta :)Morao bih raditi stalke na zidu direkt.

Ali ovi Genius GENIUS SW-HF5.1 6000, javor, 5.1, 3.5 , mi se cine super :)

Koliko vidim oni M audio se iza pojačavaju....

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 12:10 (BrAiNsToRm86).
17 godina

gle, kupi koje god os. samo uzmi u alzashop-a jer ti je tamo jeftinije koje god da odaberes. pozz

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Ok, hvala :)

10 godina
neaktivan
jojo_surf kaže...

gle, kupi koje god os. samo uzmi u alzashop-a jer ti je tamo jeftinije koje god da odaberes. pozz

Cekaj malo to nije kod nas pa onda treba se zezat s carinom i to ? Ma radije uzet kod nas necu s gnjaviti s time !

15 godina
neaktivan

Nema carine jer to dolazi iz Ceske kad narucis preko alzashopa. Shipping ti je 9,90 Eura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jakic007 kaže...

Nema carine jer to dolazi iz Ceske kad narucis preko alzashopa. Shipping ti je 9,90 Eura.

samo na one stvari koje on zeli, shiping je besplatan ^^

10 godina
neaktivan
Jakic007 kaže...

Aha pa to je super :) .  Au pa tamo je Corsair  Sp 2500 puno jeftiniji ! Koliko sam shvatio nece biti carine ni na ovaj Corsair od 200 eura ? 

Sada samo trebam skuziti kako platiti putem kartice ( Imam HPB Visa Electron /Pay Pal ) kako to funkcionira  ? Moram u Hpb to napraviti u banci da mogu placat online?

11 godina
neaktivan
BrAiNsToRm86 kaže...

Dvoumim se izmedju kupnje zvučnika za Pc. NADAM SE DA ĆE MI NETKO POMOĆI jer neda mi se VIŠE čitati reviewe!! Biram već 2 tjedna zvučnike :) :)OMG ;)

U užem izboru su :

1. GENIUS SP-HF1800A, 2.0, 50W, crni  400 - 540 kn 

2. GENIUS SP-HF2020 V2, 2.0, boja drveta 600 - 729 kn 

3. GENIUS SW-HF5.1 6000, javor, 5.1, 3.5 oko 1250 kn

Onda:

Logitech:

1. z 623- oko 1200 kn

I na kraju : CORSAIR (Corsair Gaming Audio Series SP 2500 2.1): oko 1900 kn sa dostavom !

http://www.corsair.com/en-us/gaming-audio-series-sp2500-high-power-2-1-pc-speaker-system

Ovako: Pročitao sam dosta review-a za sve ove zvučnike i CORSAIR je dobio najbolje ocjene samo me zanima da li oni opravdavaju cijenu od gotovo 2000 kuna, sto mi se cini previse za 2.1 sistem.

GENIUS SP-HF1800A, 2.0, 50W, crni - su izgleda isto dobri prema dojmovima s ovoga foruma!

GENIUS SP-HF2020 V2, 2.0, boja drveta: nema puno review-a ali u jednom su rekli da su dobri a u ovome da su  losi tako da neznam !

evo: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2395499,00.asp = losi zvučnici

Logitech z623= imaju dosta RMS ali meni to nije presudno, ima u dosta review kazu da su dobri a opet u nekima da nisu! Navodno im je subwoofer boomy sto bi moglo biti istina. Naime imam odavno x-230 Logitech i na njima je subwoofer boomy (ako se tako kaze) oni jesu jaki ali nije čist bas udarac već onako grmi i to mi nije nešto.

Zvučnici bi se spojili na Hp laptop Hp ProBook 4520s

i pošto su prema ovome što sam pročitao u forumima loše onboard kartice uzeo bi i vanjsku  USB- zvučnu ! Radi poboljšanja zvuka

Zvučne u užem izboru: ( NAPOMENA nemam pojma o zvučnim pa bih molio ako netko ima neku bolju za predložiti neka slobodno predloži)

USB je zato jer spajam na laptop!

Evo:

1. http://www.links.hr/?naziv=zvucna-kartica-vanjska-usb-asus-xonar-u3&option=artikl&id_artikl=052.350.016  (USB, ASUS XONAR U3 = 339 kn ) 

2. http://www.links.hr/?naziv=zvucna-kartica-usb-delock-sound-box-7-1-vanjska&option=artikl&id_artikl=052.350.013

Zvučna kartica, USB, DELOCK, Sound Box 7.1, vanjska = 249 kn   

Te = ali mislim da su preskupe !

1. 547 kn ---------Asus Xonar U5 (max bi mozda uzeo ovu ako je bolje od ovih gore ! )

2. 745 kn ----------Asus Xonar U7

NADAM SE DA ĆE NETKO POMOĆI  :) , HVALA :)

PozdrAV....

Ja ti imam ove genius 2020 - i mogu ti reći da sam zadovoljan sa čistoćom zvuka... odličan je za gledati filmove i slušanje glazbe

ja ti slušam elektronsku glazbu..... pa mi fali basa na njima ( eto to ti je za mene jedini nedostatak )  pa sad planiram kupiti aktivni subwofer

Ukoliko neslusas kao ja..onda sam siguran da neces pogriješiti ako kupis ove....jer zvuk je "boli glava"  a usto odlično izgledaju pored monitora..... :)

Eto nadam se da sam ti pomogao nekako..jer znam kako je kupovati zvučnike bez da ih probas negdje

16 godina

Pošto vidim da su svi ti jeftikanjeri li-la sa zvukom, došao sam na ideju da umjesto pc zvučnika uzmem polovnu sony liniju sa njuške za nekih 400-ak kn i to tamo generacija 2000. dok je zvuk još bio zvuk. Koliko je takva opcija isplativa, zvučno i financijski? Znači da li netko ima spojeno tako nešto i kakav je zvuk, da li ima šuma i sl. Hvala unaprijed :)

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
17 godina
Saryne kaže...

Pošto vidim da su svi ti jeftikanjeri li-la sa zvukom, došao sam na ideju da umjesto pc zvučnika uzmem polovnu sony liniju sa njuške za nekih 400-ak kn i to tamo generacija 2000. dok je zvuk još bio zvuk. Koliko je takva opcija isplativa, zvučno i financijski? Znači da li netko ima spojeno tako nešto i kakav je zvuk, da li ima šuma i sl. Hvala unaprijed :)

Ovisno o liniji, no generalno je zvuk bolji i glasniji - samo povedi računa da linije imaju oveće zvučnike i da ti treba mjesta na stolu.
Dodaj sto i uzmi ovo:
http://www.njuskalo.hr/linije-radio-kasetofoni/linija-samsung-max-670r-oglas-13421240
Čini mi se najboljm izborom trenutno od 300-500 kuna.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
10 godina
neaktivan

:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2014 21:25 (BrAiNsToRm86).
10 godina
neaktivan

http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=2823&myDataListIndex=32&IDProizvodjaca=11&Source=1

Da li su ti zvučnici bolji od Corsaira Sp 2500 2.1 ?

Ima li netko možda njih ?

Ovako nesto valja ?  Moze li se to spojiti na pc?

http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=2577&myDataListIndex=50&IDProizvodjaca=94&Source=1

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2014 22:18 (BrAiNsToRm86).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BrAiNsToRm86 kaže...

http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=2823&myDataListIndex=32&IDProizvodjaca=11&Source=1

Da li su ti zvučnici bolji od Corsaira Sp 2500 2.1 ?

Ima li netko možda njih ?

Ovako nesto valja ?  Moze li se to spojiti na pc?

http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=2577&myDataListIndex=50&IDProizvodjaca=94&Source=1

Daj mi odgovori jel bolji Audi Q7 ili A8?

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
10 godina
neaktivan

Pa ljepo sam pitao, ako ne zelis pomoci nemoras ni odgovarati!! {#}

15 godina
neaktivan

Nisi lijepo pitao jer pitaš gluposti.

Očito je da se ništa sam ne trudiš pa onda nas ovdje po forumu cijepiš.

Ako su spomenuti M-audio monitor zvučnici, naravno 2.0 sustav, a Corsair su multimedijalni zvučnici (dakle all rounderi) i 2.1 sustav su.

Dakle, već tu uočavaš razliku. Da si malo proučavao, onda bi znao da se monitor zvučnici koriste u studijima jer daju vrlo balansiran zvuk bez nekih velikih odstupanja, dok će recimo pc zvučnici uvijek malo obojati zvuk, naglasiti niske/visoke tonove i sl.

Tu je i tvoja osobna preferenca, što više voliš dok slušaš glazbu/gledaš filmove.

Da si potrošio samo 10 min vremena bi sve ovo pročitao, jer su to osnove.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

4 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice