Može preporuka nekih 5.1 zvucnika? do nekih 400-500 kn, sto bolje, a da je u tom rangu cijene :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može preporuka nekih 5.1 zvucnika? do nekih 400-500 kn, sto bolje, a da je u tom rangu cijene :D
Ako nećeš rabljeno radije nemoj ništa.
Da bas moram na 5.1 u tom rangu, uzeo bih ove. Ali nemas nista od toga ako ih dobro ne postavis. Lp
Link: http://www.nabava.net/zvucnici__910/logitech-zvucnici-x-530-51-70w__6307961

Da bas moram na 5.1 u tom rangu, uzeo bih ove. Ali nemas nista od toga ako ih dobro ne postavis. Lp
Link: http://www.nabava.net/zvucnici__910/logitech-zvucnici-x-530-51-70w__6307961
Hvala, kako kmislis nemas nista, sigurno je bolji zvuk i dozivljaj filmova na 5.1 nego 2.1

Baci oko na tutorial na prvoj stranici teme.

Je li normalno da zvucnici laganini zuje dok ne svira glazba?
Je li normalno da zvucnici laganini zuje dok ne svira glazba?
Da, ako ti zvučna prima šumove iz kućišta (uobičajeno za šrot zvučne) ili ako je elektronika u zvučniku loša.
Riječ je o novijem laptopu (Acer v5-573g), matična je prema HWinfo neka "Acer Dazzle", prema Device Manageru zvučna (ili je to samo ime drivera) je Realtec HD Audio (ne pise koji model) i pojavljuje se jos Nvidia virtual Audio device.
Zvučnici su Logitech z313. Zujanje se cuje u skroz tihoj prostoriji. Zanimljivo mi je sto na katu kad sam pustio malo vislje tonove iz glazbe za ucenje je desni zvucnik osjetno zujao, a kad sam prenio zvucnike dole to se nije culo, tj. nisam za sada primjetio nist slicnog. Uticnica na katu i kablovina nije stara vise od god dana, tako da mi je jos cudnije.
Trebao bi zvučnike 2.1 / 5.1.. Spojio bi ih na TV, PC i PS4.. Do 1500 kn.. Ako ima za tu lovu može i bežićni.. Koji bi bio best buy?
Trebao bi zvučnike 2.1 / 5.1.. Spojio bi ih na TV, PC i PS4.. Do 1500 kn.. Ako ima za tu lovu može i bežićni.. Koji bi bio best buy?
Za te novce možda možeš pronaći Z5500. I spojiti ih na to sve...
Za te novce možda možeš pronaći Z5500. I spojiti ih na to sve...
Ja san trazia z5500, ali di god san ih nasa svi prodavaju po zlato :S
jel mi netko moze preporucit neke 2.1 zvucnike do 800 kn ( ajde moze 100-200kn preko ali ni slucajno vise ) vec gledam sta bih kupio duze vrijeme ali nisam znalac o zvucnicima te bi htio prvo cuti preporuke. znaci dosta jaki sa kristalnim zvukom i dobrim bassom ako je moguce.
hvala.
jel mi netko moze preporucit neke 2.1 zvucnike do 800 kn ( ajde moze 100-200kn preko ali ni slucajno vise ) vec gledam sta bih kupio duze vrijeme ali nisam znalac o zvucnicima te bi htio prvo cuti preporuke. znaci dosta jaki sa kristalnim zvukom i dobrim bassom ako je moguce.
hvala.
Pa reci ti nama, što si ti to gledao?
Ako ces 2.1 sistem obavezno Logitech Z623.
Neka te veličina ne prevari. Sub doduše nije veličine frižidera ali ga u manjim prostorijama ne bi pojačao do kraja. Imam sobu od 25 kvadrata i dobro trese prozore i vitrine. U svakom "ćošku" će ti trest želudac.
Imao sam valja 5-6 različitih sustava, ovaj mi je daje daleko najbolji zvuk od svih prijašnjih.
Za 5.1 neznam, sudeći prema recenzijama logitech nije uopće loš izbor u tom cjenovnom rangu.
Nikada mi nisu bile jasne recenzije zvučnika na YTu. Tamo neki cool IN mladić objašnjava kako je zvuk super i onda pojača.. a ja na svom sranju čujem katastrofa zvuk...
Al to sam rješio na način da sam nezainteresiranog prodavača u jednom shopu zamolio da mi prišteka zvučnke u struju da ih čujem, na što mi je ko iz topa odvalio.. "pa možete si to i na youtubeu pogledat".. Da, mogu..
Sve u svemu fantastični zvučnici, dobro, imam stvarno dobru zvučnu pa nemam nikakvih šumova ni zujanja, čak mi je i lampica odlično diskretna pa me ne nervira kad ostane preko noći upaljeno.
Zvučnici su vrlo robusni, masivni, čvrsti, prilično teški, daju jedan dojam "njemačke kvalitete", sub je za one koji više vole da ih se dobro protrese, zvuk je jako pun i bez dodatnih efekata.
Cijena je po meni opravdana, naravno da su 200-300kn jeftiniji dobili bi i Best Buy, ovako im je to manji minus. Također su estetski oke, nisu nešto divlji pa će dobro uklopit u većinu desktopova, nekima je to minus - meni je ta jednostavnost plus.
Jedini minus nešto viša cijena.
9/10
To su nasljednici Z2300, ne?
hvala.
na pamet mi je prvo dosao corsair SP2500 ali kada sam mu vidio cijenu odustao sam od toga
pa sam malo trazio i nasao ovo:
antec soundscience rockus 3D 2.1
sony SRS DB500
Logitech z623
corsair SP2200
klipsch promedia 2.1
sada ja pojma nemam sta je od ovog tu najbolje pa bi molio nekoga da me usmjeri. jer nebi htio biti brzoplet da nesto ne zaj****
HVALA
hvala.
na pamet mi je prvo dosao corsair SP2500 ali kada sam mu vidio cijenu odustao sam od toga
pa sam malo trazio i nasao ovo:
antec soundscience rockus 3D 2.1
sony SRS DB500
Logitech z623
corsair SP2200
klipsch promedia 2.1
sada ja pojma nemam sta je od ovog tu najbolje pa bi molio nekoga da me usmjeri. jer nebi htio biti brzoplet da nesto ne zaj****
HVALA
Pozz kolega.
Meni se ovi čine ok:
http://www.nabava.net/zvucnici__910/thonet-amp-vander-ratsel-bt-21-black-crni__6754211
http://www.thonet-vander.com/ratsel-bt.html
lp

uf ja bi reko da su po izgledu i predobri za te pare
a izgleda da cu valjda to onda uzet samo se nadam da imaju kvalitetan zvuk.
ako netko ima nesto reci samo neka kazerado bi cuo misljenja i drugih ljudi
HVALA i lp
To su nasljednici Z2300, ne?
Jesu, i lošiji su od njih, uspoređivao sam. Slična stvar kao i kod Z5500 vs Z906.
Btw.soja, ako te zanima jak bas i obilje snage, Z623 su way to go.
ekipa,ja bi ima jedno pitanjce...jer iman nekad u planu nabavit zvučnike(koristin slušalice non stop),prvenstveno kad mi netko dođe u posjetu,pa želim gledat neki film ili štagod slično,nisan neki audiofil i ne slušam previše neku mjuzu,i pročita san prvi post,jer san ima u planu te neke 5.1 zvučnike od Logitecha z506,ali sad mi se to čini nepotrebno,jer imam prostoriju od 17,18 m2,od koje je četvrtina WC,pa sad 5.1 se čine malo pretjeranima,pa ne znam sam šta je bolje,2.0 ili 2.1,a stol s kompom je u kantunu,ali preferira bi Logitech nekako,jer nisan audiofil,pa ne moraju bit extra neki,samo da ispunjavaju svrhu,a taj z506 je otprilike 650-700kn,a može i jeftinije,jer ionako većinu vremena bi koristio g930 headset,a ovo bi bilo usput nekad da po potrebi mogu uplait zvuk u sobi,možda malo nekad neke mjuze,ali 90% vremena neki film i slično s nekim,jer ne mogu samo s slušalicama tada,treba bi ipak zvučnike,pa me zanima vaše stručno mišljenje,za moje potrebe,šta gledat da je jednostavno,i recimo koji Logitech model bi bio ok izbor...pretpostavljam da ćete preporučit Genius te 1800 neke za parsto kuna,njih bi uzeo u obzir baš da su extra kvalitetnije od sličnih Logitechovih,ali logi bi bio ipak prvi izbor,jer većinom sve koristim od njih sada..unaprijed hvala,i gledaću ih uzimat u dogledno vrijeme,nekad uskoro,pa da znan točno koji model je ok i dxa gledan gdje ga nabavit...ili ipak Genius??
Evo tko je spreman malo više potrošit a nema mjesta za velike zvučnike http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/Computer-Speakers/MM-1 , 3400kn.
Ja sam prezadovoljan,prije imao harman kardon soundsticks 2(njih prebacio za gledanje filmova na TV(a samsungov soundbar HW550 prodao jer naprema soundsticks 2 su katastrofa))
Video
Evo tko je spreman malo više potrošit a nema mjesta za velike zvučnike http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/Computer-Speakers/MM-1 , 3400kn.
Ja sam prezadovoljan,prije imao harman kardon soundsticks 2(njih prebacio za gledanje filmova na TV(a samsungov soundbar HW550 prodao jer naprema soundsticks 2 su katastrofa))
Video
Dam se kladit da niže frekvencije na zvuče bajno jer je pre mal. I onda za tako nešto dati 3400kn mi izgleda pre više. Je da je dizajn super i da su dobri za one koji nemaju prostora. Ali ako već ne mogu imat niže frekvencije onda nebi ni da tolike pare.
CEK CEK CEK
ove zvucnike sta sam upravo htio kupiti kaze da rade na samo 72W RMS sveukupno! to je puno premalo
pa bi molio da mi netko da prijedlog od zvucnika od mojega nabrajanja ili nesto bolje
hvala
CEK CEK CEK
ove zvucnike sta sam upravo htio kupiti kaze da rade na samo 72W RMS sveukupno! to je puno premalo
pa bi molio da mi netko da prijedlog od zvucnika od mojega nabrajanja ili nesto bolje
hvala
Jel ti znaš šta je 72W snage? Kaj želiš ozvučit, dvoranu?
Doduše, IMO, jebeš zvučnike koji nemaju u specifikacijama navedenu osjetljivost. Nije nikako isto ako imaju osjetljivost od 86 dB/W ili 92 dB/W.
Sve je rečeno u komentarima ispod videa koji sam postavio.
Odlično on odrađuje i taj dio ali ti zvučnici nisu za party niti da stvaraju buku jambo jeta,
nego za umjereno slušanje i za osobu koja sjedi ispred njih tj.za svojim računalom.
Taj dio obavljaju impresivno.
CEK CEK CEK
hvala
Jel ti znaš šta je 72W snage? Kaj želiš ozvučit, dvoranu?
Doduše, IMO, jebeš zvučnike koji nemaju u specifikacijama navedenu osjetljivost. Nije nikako isto ako imaju osjetljivost od 86 dB/W ili 92 dB/W.
sobu od 25m kvadratnih. gle reko sam da se ne razumijem u zvucnike, neznam niti sta je ta osjetljivost. NE RAZUMIJEM SE U TE STVARI
trazim zvucnik koji ce me moc prodrmat te da je taj zvuk cist. samo trazim da mi preporucite nekakve pouzdane zvucnike u cijenovnom rangu do 850kn, to je sve.
hvala i lp
Stigli prijatelju prije nekoliko dana M-audio bx5 d2 pa smo ih malo testirali. Iako imaju dobrih i loših strana za te novce su dobra investicija. S pozitivne strane su i više nego dovoljno glasni za sobu i daju dobar zvuk u odnosu na cijenu. S druge stranje imaju neuobičajen (za pc) način spajanja, bass im je malo sramežljiv i ostavljaju dojam kako srednji tonovi dominiraju.
Bilo je tu svega pri spajanju, ali ukoliko nekog zanima recenzija nije problem napraviti.
može li meni neki odgovor,koje zvučnike da uzmen da su okey,da su logitech,koji model za manju sobu,a iman headset koji koristin non stop,dali sa subwoferoom ili ipak??dali će me zadovoljit obični,ako nisan neki audiofil,pretežno bi bilo da je za filmove gledat,kad iman goste,pa ne mogu slušat samo ja...htio bi ih nabavit,pa da znan koji model bi bio okey,a da ne potrosin sad brdo love,iako san isprve htio te neke 5.1 ali san pročita prvi post,pa sanm promijenio mišljenje oko toga...dakle 2.0 ili 2.1,i koji model bi bio cool za moje potrebe??hvala unapirijed..
može li meni neki odgovor,koje zvučnike da uzmen da su okey,da su logitech,koji model za manju sobu,a iman headset koji koristin non stop,dali sa subwoferoom ili ipak??dali će me zadovoljit obični,ako nisan neki audiofil,pretežno bi bilo da je za filmove gledat,kad iman goste,pa ne mogu slušat samo ja...htio bi ih nabavit,pa da znan koji model bi bio okey,a da ne potrosin sad brdo love,iako san isprve htio te neke 5.1 ali san pročita prvi post,pa sanm promijenio mišljenje oko toga...dakle 2.0 ili 2.1,i koji model bi bio cool za moje potrebe??hvala unapirijed..
Za filmove ja nebi uzima 2.0 zvučnike. Ili 2.1 ili 5.1. Ukoliko ih nemožeš povidat po sobi idealno radije uzmi 2.1 jer nema smisla da ih držiš 5 ispred sebe. S obzirom da se radi o manjoj sobi ne treba ti nešto pre jako. Zavisno o novcima ili z313 za nekih 270 kn ili 523 za 450kn.
M-Audio AV40 koje sam kupio prije oko 6 mjeseci počeli gubiti zvuk u lijevom zvučniku (...)
U Audio Pro servisu kažu da njima zučnik normalno radi... lol. Pa će mi danas-sutra-za tri dana opet počet krepavat i što onda? Nosat ću ih opet do servisa, pa molit boga da počnu štekat za vrijeme dok su kod njih? Nadam se da će se zvučnici zapalit sami od sebe dok još imam garanciju pa će mi onda morat dat nove.
Edit:
Googlao sam malo po netu AV40 i našao brdo postova na m-audio forumu, head-fiu, amazonu, cnetu etc. da je ljudima lijevi zvučnik (s pojačalom) oslabio/gubio zvuk ili naposljetku potpuno krepao. Isto što se i meni događa. Klonite se tih zvučnika. Btw, oće netko kupit? 750 kuna, garancija još pola godine, ambalaža, pribor, maženi i paženi, ko novi :D
Update:
Od trećeg mjeseca ove godine, znači zadnjih 8 mjeseci, zvučnici besprijekorno rade. Što nije bilo u redu, nikada nećemo saznati.