Razer Black Widow Review (Mehaničke tipkovnice)

poruka: 105
|
čitano: 67.173
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ma ja evo sada ne nekoj staroj jeftinjari cekam da upecam neku mehanciku... Steeleries 6Gv2 jeli 500 kuna... samo nigdje je nema vise nevjerovatno...

A black widdow mi opet cherry blue nekako nide... em glasno em double tap tezak za napravit.

Nista cekat cu neke akcije bozicne il neznam ti ni ja sta pa cu valjda upecat nesto ispod 600 kuna... jel vise nedam!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zanima me dal je to samo meni ili su tipke rasklimane(labave) na Razer BlackWidow?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2011 19:27 (pero456).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Razer Black Widow - korekcija problema sa space-om

I ja sam imao ovih dana zahvat na Black Widow ultimate, primjetio sam da je lijevi dio "space" tipke počeo propadati, pa sam istražio po web-u kako to korigirati bez da tipkovnicu nosim na servis ili zamjenu (iako je još u garantnom roku - kupljena u Linksu).

Ovi dolje video materijali su mi dosta pomogli u tome kako skinuiti space tipku i korigirati problem... :)))

U prvom videu se radi o korekciji tvorničke greške pri izradi space tipke i zapinjanja za desnu alt tipku. 

BlackWidow Spacebar Sanding Solution

Kod mene je bio problem što se bijeli plastični konektor ("plastic clip" u videu) s lijeve strane space tipke (veže tipku za metalnu vodilicu), odvojio od space tipke i trebalo ga je ponovo nabiti u lijevi utor. Sad je sve OK, ali sam pojačao taj spoj ljepljivim kitom (reže se na komadiće), jer mi je nakon nekog vremena ponovo ispao plastični klip van. To je očito dosta izloženo naprezanjima osobito lijeva strana space tipke zbog gaminiga.

Inače, ja sam tipke vadio pomoću posebnog plastičnog hvatača za tipke (vidi sliku dolje) koji imam od jedne druge tastature.

Vađenje space tipke je prično zahtjevan i pipljiv posao zbog osjetljivih plastičnih konektora s donje strane i odvajanje same tipke od vodilice.

Potrebno je zapamiti točno kako ti konektori stoje zajedno s tipkom i točno tako vratiti natrag.  

Tu dolje je još nekoliko sličnih primjera problema sa space-om i skidanja tipaka koji mogu mnogima pomoći ako nešto zapne s tastaturom.

Razer Black widow Ultimate Keyboard Space Key Issue

Razer BlackWidow Ultimate - Full mechanical keys

Razer Blackwidow - Spacebar Problem DIY repair

Gaming... the RIGHT way... meaning, getting the most out of my gaming experience by playing the way the developers meant for the game to be played.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 9:13 (njezic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni štekaju dve tipke nakon 7 mjeseci korištenja,za pisanje nije problem ali problem je za gejmanje a u tu svrhu je i kupljena,

dao sam je na reklamaciju pa sad čekam dal će mi uvažiti,razočaran sam kvalitetom,više ne dam ni za jednu tipkovnicu tolko love.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Razer Black Widow Review (Mehaničke tipkovnice

to ti je razer i njihova smeca od proizvoda.. 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

Meni štekaju dve tipke nakon 7 mjeseci korištenja,za pisanje nije problem ali problem je za gejmanje a u tu svrhu je i kupljena,

dao sam je na reklamaciju pa sad čekam dal će mi uvažiti,razočaran sam kvalitetom,više ne dam ni za jednu tipkovnicu tolko love.

Šta ti točno šteka na tipkama i koje su to tipke?

{{{ Gaming }}} The RIGHT way - meaning, getting the most out of gaming experience by playing the way the developers meant for the game to be played... http://steamcommunity.com/groups/brink_croatia
14 godina
neaktivan
7G - veća (duža) lijeva shift tipka?
damir kaže...

Nismo se skuzili. {#}

Mislio sam na layout tipkovnice i kako su "stavljena" nasa slova jer sam vidio nekoliko modela Steelseries tipkovnica, a svaka je imala drugacije to izvedeno.

Za razlike izmedju modela znam.

Svejedno, hvala za pomoc!

Evo slika od tipkovnice ako ce kome trebati (kupio jucer).

Da li postoji varijanta da se ova mala lijeva shift tipka promjeni za veću (dužu) jer je to jako bitno kod gaminga. Tipka između lijevog shifta i y(z) tipke se može slobodno izbaciti i isključiti mapiranje za nju. Malo gledam po siteovima i dosta je konfuzija vezano za tu lijevu shift tipku, koliko vidim US varijanta je sa dužim shiftom, dok su EU i UK sa manjim shiftom.

Čak i na njihovom glavnom siteu ima konfuzija vezano za izvedbu shift tipke, neke slike su s manjom, a neke s većom varijantom shift tipke

=> http://steelseries.com/products/keyboards/steelseries-7g#pictures  

Ova firma ima dobra rješenja za zamjenu postojećih tipka i dodatne nadogradnje:

http://www.wasdkeyboards.com/index.php/products.html?limit=all

Mala shift tipka Mala shift tipka
Mala shift tipka Mala shift tipka
Duža(veća) shift tipka Duža(veća) shift tipka
{{{ Gaming }}} The RIGHT way - meaning, getting the most out of gaming experience by playing the way the developers meant for the game to be played... http://steamcommunity.com/groups/brink_croatia
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 10:48 (njezic).
16 godina
neaktivan
Re: 7G - veća (duža) lijeva shift tipka?
njezic kaže...

Da li postoji varijanta da se ova mala lijeva shift tipka promjeni za veću (dužu) jer je to jako bitno kod gaminga. Tipka između lijevog shifta i y(z) tipke se može slobodno izbaciti i isključiti mapiranje za nju. Malo gledam po siteovima i dosta je konfuzija vezano za tu lijevu shift tipku, koliko vidim US varijanta je sa dužim shiftom, dok su EU i UK sa manjiom shiftom.

Čak i na njihovom glavnom siteu ima konfuzija vezano za izvedbu shift tipke, neke slike su s manjom, a neke s većom varijantom shift tipke

=> http://steelseries.com/products/keyboards/steelseries-7g#pictures  

Koliko je meni poznato, zamjena nije moguća, a hoće li na tipkovnici biti duži ili kraći lijevi shift, ovisi o layoutu (rasporedu tipki) tipkovnice:

• u pravilu, tipkovnice za europske jezike imaju kraći lijevi shift - iznimke su npr. srpski ćirilični, bugarski i češki layout
  • US i US international, te izvedenice (Dvorak, Colemak, ...) koriste duži lijevi shift
  • ruski, hebrejski, arapski, te azijski i istočnoazijski (osim tibetanskog) layouti koriste duži lijevi shift

Na siteu Steelseriesa je prikazana 7g s danskim rasporedom, osim na slici na kojoj je duži shift - vjerojatno se radi o US rasporedu.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
neaktivan
njezic kaže...

Šta ti točno šteka na tipkama i koje su to tipke?

Ne registrira svaki pritisak tipke,to je tipka za gore i slovo i,

najnoviji firmware,najnoviji driver,da zaboravio sam reći da imam i problem sa ulaskom u bios,nekad hoće nekad neće pa moram vadit staru tipkovnicu ako trebam podesit bios.

14 godina
neaktivan

Daj ajde ljudi... tipkovnice ko tipkovnica, probo mehanicku - ISTA, potpunu... a dajte sta padate na sve i svasta... skupa = duzi vijek istina, ali 250-500 kn za tu mehanicku tipkovnicu...

Da se facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju, ako si ti jedan od onih 10% stavi si ovo u potpis!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Daj mi molim te objasni pojam "mehanička tipkovnica" jer neznam kaj to znači. xD

Tu sam i kad misliš da nisam!!
16 godina
neaktivan
robi4never kaže...

Daj ajde ljudi... tipkovnice ko tipkovnica, probo mehanicku - ISTA, potpunu... a dajte sta padate na sve i svasta... skupa = duzi vijek istina, ali 250-500 kn za tu mehanicku tipkovnicu...

Da, da, tipkovnica ko tipkovnica, isto kao miš ko miš, i monitor, ko monitor, i auto ko auto, itd!?

Osim toga, vidim da su ove membranske puno jeftinije, od 100 do 1000 kn, e na šta vi nasjedate, membranska tipkovnica za 1000 kn!?

Naravno, malo šale, čuj, svako ima svoje mišljenje, ako je nekom ugodnije na mehaničkoj tipkovnici pa makar samo i placebo efekt, u radnom okruežnju je to korisno i to kako, osim tog, svatko ima svoje novce i može s njima što hoće, i da, koliko god me neko uvjeravao, svaka mehanička tipkovnica je bolja od membranske!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
14 godina

Razer Blackwidow ili Steelseries 6Gv2 igram uglavnom LoL

Cuo sam da se na blackwidow tipke ponekad stekaju zaglavljuju se a na 6gv2 su dosta tvrde pa koja je onda bolje tikovnica od ove dvije i kvalitetnija napisao sam gore za sto cu ju koristit

LoL acc :Krtimir Xfire:kresho93 Steam:kresho195

0 0 hvala 0
17 godina

Probaj otići u trgovinu i isprobati. Osjećaj korištenja je drugačiji kod ove dvije tipkovnice. A ipak se radi o nešto skupljim tipkovnicama pa vjerujem da ne bi želio uzeti nešto što ti se neće svidjeti poslije.

15 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

Evo da izvjestim danas sam dobio novu black widow,kolko vidim ispravna je i ima najnoviji firmware  1.08 tako da nisam morao nadograđivati,malo sam duže čekao ali najvažnije mi je da sam je

na kraju dobio,sve pohvale gsp. Tomici iz Technomarketa na ljubaznosti.

13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Kupio sam prije 10-ak dana tipkovnicu Razer BlackWidow i imam jedan problem. Naime, mislim da sam kupio najbolju tipkovnicu ikad i jednostavno mi je savršena! Da li imate neki savjet sa za mene? {#}

ali ozbiljno, svakome tko se dvoumi da li da ju kupi ili ne, moja definitivna preporuka! Osjecaj pisanja je neopisivo ugodan i dobar, osim ako Vam smeta glasno klikanje {#}

Udjite u Classified Crew ako imate para za to inace ih bacate vozeci se puni kesa u FIATU a imate za 20 Mercedesa. - (c) Vlada001 Classified 3GB
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina

Naravno da smeta glasno klikanje...

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Tko misli kupiti blackwidow ultimate ovdje je cijena najpovoljnija. 

Link uklonjen!

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 17:37 (Slipdrone).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Napravio sam acc samo da bi ovdje postavio pitanje.

Vec duze vrijeme zelim kupiti Das Keyboard i vidim da je ovdje stavljena u alternativu i da je par puta napsiano da se alternative mogu kupiti u HR, samo me zanima gdje i dali ima dostava? Konkretno zanima me blank tipkovnica s klik zvukom.

Ili barem Cherry G80-3000?

Za g7 i g6v2 znam gdje se mogu uzeti, ali g7 je ogromna i odvratno izgleda, g6v2 mi je odlicna samo sto je lijevi Windows button (MOD4) iskljucen i zamjenjen kraticom za funkcijske tipke i koliko sam trazio po netu nemoguce ga je namjestiti da radi kao MOD4; a ta mi je tipka jako potrbna na linuxu jer koristim tiling WM (dwm), onima koji to koriste je sve jasno :D

Uzeo bi Black Widow al je tipkovnica jednostavno prenabrijana i odvratno mi izgleda.

Ili ako netko ima neku drugu mehanicku za preporuciti, a da ovdje nije spomenuta; ukratko mehanicka, minimalna, jednostavna, mala, bez dodatni tipki, full NKRO, NumPad opcionalan, PS/2 preferiran :)

Naznam dali je po pravilima dozvoljeno reklamirati distributere, pa ako nije mozete me cimnuti na PM.

Hvala unaprijed na odgovorima!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ljudi imam black widov tipkovnicu ali me zaza to šta neznam kako stavit monkey znak....inače alv+v .... ali to mi sad neradi.....dali moram nešto drugo možda skinut....neš da bi radilo na hrv layoutu

0 0 hvala 0
15 godina
skylore kaže...

ljudi imam black widov tipkovnicu ali me zaza to šta neznam kako stavit monkey znak....inače alv+v .... ali to mi sad neradi.....dali moram nešto drugo možda skinut....neš da bi radilo na hrv layoutu

Na US layoutu je kombinacija shift+2 pa provaj to

13 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
skylore kaže...

Na US layoutu je kombinacija shift+2 pa provaj to

neće mi to...ubiti mi tipkovnica radi na hrv...jer imam ćšđžž i sva ta slova...i sve mi je isto ko na staroj tipkovnici ali samo me taj monkey zeza

16 godina

Ctrl + Alt + V?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Ctrl + Alt + V?

fala :)) @@@@@@@

15 godina
neaktivan

Namjeravam si kupiti mehaničku tipkovnicu. Nedavno sam saznao za njih pa se ne razmijem baš. Vidim da se spominju Cherry red, blue, brown i black. Dosta pišem, tu i tamo zaigram nešto.

Razer BW- ima glossy plastiku, što ne podnosim, a i čitao sam da i nije nešto. Za SS 6gv2 se još dvoumim(kažu da se brzo gule slova :S). Tt G1 (gule se slova). Das Keyboard- također glossy plastika. Zapela mi je za oko i Cherry G80 – 3000 za koju sam poslao upit da li je raspoloživa.

Ugl. dvoumim se između SS 6gv2 i Cherry G80 3000 makar neznam koje switch-eve koriste. Čuo sam da su Red ugodnije za razliku od Black. Možete mi preporučiti još neke koje su dostupne kod nas?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DuxTm kaže...
 Možete mi preporučiti još neke koje su dostupne kod nas?

Hvala!

Corsair K60 , Corsair K90 , Steeelseries 7G , Zowie Gear !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan

Na kraju bi se odlučio za 6Gv2. To buy it or not?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Uzimaj 6Gv2 , o njoj sam citao sam samo pozitivne komentare !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Razer BlackWidow vs SteelSeries 6Gv2

Dobra video (HD) usporedba dvije top mehaničke tipkovnice obrađene u ovoj temi... 

Gaming, the RIGHT way - meaning, getting the most out of gaming experience by playing the way the developers meant for the game to be played! {{http://steamcommunity.com/groups/brink_croatia}}
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 13:15 (njezic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odlučih si upiknut jednu 6G i nema je nigdje za kupiti :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice