Projektor unic-uc40

poruka: 10
|
čitano: 8.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Projektor unic-uc40

znači zanima me ako se netko razumije malo bolje u ovu tematiku. za moje gledanje filmova serija na udaljenosti od 4 metra.

http://www.aliexpress.com/item/2015-Newest-UC40-Korean-Mini-Pico-portable-Projector-AV-VGA-A-V-USB-SD-with-VGA/32294562588.html

ima li ovo smisla kupovat ili nešto tako slično?! slika je zadovoljavajuća 800x480 (nije full hd znam, nisam pri novcu za bolje). dijagonala za koju bih je koristio će bit nešto između 40 i 60 inča. toliko zida imam od radijatora do kosog krova. jer trenutno gledam sa 4 metra u 22" i to mi baš i nije zanimljivo više. a sviđa mi se ovaj projektor jer ima lcd i led lampu tako da sam miran 20000 sati cca.

od svega ovog me još najviše zanimaju lumens vrijednosti i kako to utječe na sve. sobu mogu zamračit skoro pa u mrkli mrak i bilo koje doba dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Projektor unic-uc40

Imao sam priliku gledati projektor gotovo istih karakteristika i moj odgovor je - NE.

1. 800x600 ne može biti zadovoljavajuće na 50'', vjeruj mi. Tu je veličina pixela 1.36mm uz DPI od oko 29. Bit će vidljiv svaki pixel, a i bit će vidljiv "grid" između njih. Ispod HD (1280x720) nemoj gledati na toj dijagonali.

2. 800 lumena zahtjeva gotovo potpuni mrak, ali može biti ok u mraku. Tu opet ovisi koliko su te specifikacije istinite, iz prakse - nisu, vjerojatno je upola manje.

3. Jako bitna stvar (s obzirom na uvjete zamračenja tebi i bitnija od jačine lampe) na LED projektorima je kontrast. 800:1 je jednostavno premalo i slika će biti blijeda sa ispranim bojama. Tu je minimum za dobru sliku 10,000:1.

Evo primjer onoga što je minimum na koji bi ja pristao kod gledanja:

https://www.optoma.co.uk/projectordetails.aspx?ShowMenu=B&PTypedb=Business&PC=ML750e

Imao sam ga priliku koristiti i slika je odlična, a i cijena je ok kod nas...

E sad ako je tebi to ok da moraš gledati pixele u mraku sa ispranim bojama, nemam ništa protiv :)

Svatko zna što je njemu dovoljno dobro

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Imao sam priliku gledati projektor gotovo istih karakteristika i moj odgovor je - NE.

...

E sad ako je tebi to ok da moraš gledati pixele u mraku sa ispranim bojama, nemam ništa protiv :)

Svatko zna što je njemu dovoljno dobro

e pa zato i pitam ovdje. jer po videima boje su isprane ali to nemogu nikad reć 100% jer tko zna s čim je snimano i kako je zamračena soba.

pa me je zato zanimalo. što moram gledat (koje specifikacije) i koji je neki optimum, za neku razumnu sumu. jer ako to prelazi 2000 kuna onda je tv daleko bolja investicija. a ovaj tvoj predlženi izbor nije ni blizu full hd a cijena ogromna. primjera radi brat uzeo za 3000 kuna sony 50 inča full hd.

znam da je potražnja za projektorima mala i da šarafe cijene bolesne. što je totalno nesrazmjerno s cijenama komponenti koje ugrađuju unutra. pa sam zato došao pitat za koji savjet.

ako ništa kupit ću ga možda iz čiste znatiželje, pa ga koristit vani na terasi za domaći sd program uvečer.

16 godina
moderator

Do 75'' se projektor ne isplati, za sve veće se itakako isplati :)

Ispod ovog što sam prije naveo ne gledaj, jedino ako ćeš kupiti eto tako da imaš projektor.

Po meni, TV je najbolji izbor za tebe.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
17 godina
neaktivan
Projektor unic-uc40

Još malo o sličnim jeftinim projektorima: http://www.projectorcentral.com/cheap_projectors.htm

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Projektor unic-uc40

Definivno kupi kvalitetan LED TV od 42+ incha... Razlika je nebo i zemlja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Projektor unic-uc40

Što bi se moglo preporučiti za cockpit setup. Ne mogu 3 monitora jer nemam dobar komp. Dali bi se mogao neki projektor ili neki lcd ili led za dobre pare, nešto veće...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 23:02 (kruno22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Do koje cijene?

13 godina
neaktivan
Projektor unic-uc40

Do 200€

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Za toliko nemam ništa pametno...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice