Printer - preporuke izdvojena tema

poruka: 1.823
|
čitano: 1.022.328
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Printer - preporuke
matrix777 kaže...

Ekipa, što se preporučuje za nesvakidašnje korištenje, 3 u 1, sa što jeftinijim tintama. Imao sam epson u kojeg idu 4 boje, zamjenske su jeftine, ok 10kn komad, ali brzo se potroše i nisu kvalitetne. Izdvojio bi što manje love jer će mi trebati povremeno, nekad nešto kopirati, skenirati, nije potrebno wifi spajanje niti da bude bežičan. 

Više me u biti zanimaju cijene boja, da znam usporediti na nekoj razini. Da li se naći nešto za 500tinjak kn a da je ok? Max do 1000. S tim da me ne "oderu" na bojama. 

Postoji li koji da nije čipiran ako se potroši npr plava, da može printati tekst u crnoj boji?

Za 1000kn moš već kupit Epson L seriju i zaboravit na tlaku s bojama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 21:25 (lllnuclearlll).
10 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Zašto? dugotrajno je ili? to je laserski sa tonerom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
matrix777 kaže...

Zašto? dugotrajno je ili? to je laserski sa tonerom?

Ne. To je ink-tank printer.

http://www.epson.hr/hr/hr/viewcon/corporatesite/cms/index/11359/

12 godina
neaktivan
Printer - preporuke

EPSON L310 brzina ispisa, ukoliko nekoga zanima, a razmislja o kupovini, mozda malo pomogne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da ali mehanika je ista kao u Epsonu SX 125. Odnosno SX 125 isto tako brzo radi u draftu.  Znači  zanimljivo bi bilo viditi koliko dugo L 310 može preživiti u svojem draftu a da se ne raspadne.

12 godina
neaktivan

Da li bi ga mogao u narednih par mjeseci sje*at, jer mislim da bi trebao izvuci mozda do 4.000 stranica, naravno ne odjednom sve, mozda dnevno 100-150, nekada moguce da bi islo do 500 dnevno stranica, a nekada i sedmicu dvije ne bi izvukao par listova.

Uglavnom bi bio ovako ovaj brzi ispis, jer sam ja ovo snimao.

17 godina
MrRango kaže...

Da li bi ga mogao u narednih par mjeseci sje*at, jer mislim da bi trebao izvuci mozda do 4.000 stranica, naravno ne odjednom sve, mozda dnevno 100-150, nekada moguce da bi islo do 500 dnevno stranica, a nekada i sedmicu dvije ne bi izvukao par listova.

Uglavnom bi bio ovako ovaj brzi ispis, jer sam ja ovo snimao.

Ako nisu stranice u boji razmisli o c/b laserskom. Teško da je ovaj printer namjenjen za ovakav rad baš...

Ak probaš, javi dojmove 

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 22:20 (lllnuclearlll).
12 godina
neaktivan

Trebalo bi biti i u boji stranica, jer su jednim dijelu u pitanju seminarski radovi, sa ponesto slika, i na High Quality ide. Tako da ne bi bilo sve u draftu, a ostatak su skripte koje nisu potrebne kvalitetne, tako da bi ih isao na vecu brzinu printanja i manju kvalitetu zbog tinte.

10 godina
neaktivan
Printer - preporuke

gdje se uhrvatskoj mogu kupiti konica minolta printeri? na netu sam našao samo njihove tonere za kupovinu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MrRango kaže...

Trebalo bi biti i u boji stranica, jer su jednim dijelu u pitanju seminarski radovi, sa ponesto slika, i na High Quality ide. Tako da ne bi bilo sve u draftu, a ostatak su skripte koje nisu potrebne kvalitetne, tako da bi ih isao na vecu brzinu printanja i manju kvalitetu zbog tinte.

Ma printaj onda, mislim da garancija ide do 15 ili 30K otisaka.

9 godina
neaktivan

Za skripte ti je najpametnija opcija neki HP Deskjet u koji ide HP 45 tinta kapaciteta 40 ml. Kazeta je sa glavom Zamjenom kazete dobiš novi printer A zamjeske su cca 100 kn. A tinta az punjenje 50% jeftinije

Mehanika je profesionalna  i izdrži provjereno  do 70 -100 000 otisaka.   Izvedana je u okrugloj čeličnoj  vodilici sa kliznim ležajevima of grafitne bronce.

Kod Epsona  SX 125 i L310 ista stvar je izvedena tako da se plastika kliže po rubu noža od pleha

Razlika kao nebo i zemlja. Pogotovo ukoliko uzmete da neki HP Deskjet 9xx košta tek 200 - 300 kuna

9 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Jel onaj Canon PIXMA MG5350 jos uvjek radi ko ga ima i kakva je kvaliteta ispisa

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Inkjet artist, hp-i pak imaju problema s elektronikom (barem ti jeftiniji modeli), uzasno puno se kvare na tom podrucju.
--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

To nije slučaj kod Professional  HP DeskJet 9xx

Provjereno i verificirano

Printeri troše kazete od cca 40 ml tinte  po cca 100 - 120kn. Znači 5 ml koiko danas imaju kazete od konkuencije  vas dođe  cca 13- 15 kn.  Znači efektivno daleko najjeftinije  i za  razliku od zamjenskih tinti za Canon ili Epsonsvaki puta dobite novu glavu.

12 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Je li dovoljno proci samo Nozzle Check, svakih par dana ukoliko ne printam nista, ili je bolje naci neku testnu sliku sa osnovnim bojama pa to ispisati samo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MrRango kaže...

Je li dovoljno proci samo Nozzle Check, svakih par dana ukoliko ne printam nista, ili je bolje naci neku testnu sliku sa osnovnim bojama pa to ispisati samo.

Testna slika... Imaš ih koliko hoćeš po Internetu.

9 godina
neaktivan

To ti je najobičnija glupost samo trošiš tintu bez veze.

Jedino što je bitno je da tinta ne gubi gustinu stajanjem. A ukoliko se mijenja guatina  odnosno tinta postaje sve gušća od stajanja možeš ti čistiti svaki dan mlaznice rezultat je neminovan.

A gustina obdnosno bubitak tekućine u kazeti je proporcionalan  efektivnoj površini koju pokriva tinta u dodiru sa zraku. Znači ukoliko kupuješ najjeftinije zamjenske kazete onda se naj jeftinije proizvode isključivo sa spužvicom. A potrošnjom tinte taa efektivna površina se povečava po jednoj exponencijalnoj fukciji. a kod onih koje nemaju spužvica to hlapljenje je jednoliko tokom cijelog režima potrošnje

Znači savjet totalno bez veze. Odnosno recept kao uništiti inkjet printer.

12 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Ima li neka dijagnoza za sljedeći problem.

Prilikom printanja na papiru za slike 10x15 (INK SWISS neka marka), zna se dogoditi da kada papir prođe onu prvu rolnicu koja pomiče papir, uvrne ga na stranu (ponekada ga još i zguzva), i nije bas da je primjetno, ali kao da vuče na jednu stranu pri kraju papira (kad normalno prodje), al to je najvjerovatnije da ga malo uvrne kao sto ga skroz uvrne gore sto sam napisao.

U pitanju je EPSON L310

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Printer - preporuke

Vrijedi li ovo čudo koju kunu ? 

HP Printer F2480 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav
Bio bi zahvalan na preporuci printera za kucnu potrebu, c/b i u boji, c/b bi se printalo oko 25-50 stranica mjesecno dok u boji mozda poneka slika i dosta naljepnica koje idu na tegle domacih proizvoda otprilike 15tak full color stranica mjesecno.
Ne bi bilo lose da ima skener i kopirku, wifi takodjer.
Takodjer bih volio da tintu, boje ne moram mjenjati tako cesto i da me ta promjena ne kosta kao sam printer.
Po dosad procitanim postovima iz ove teme, zakljucujem da bi mi trebao ink jet printer a vas bih zamolio za konkretan prijedlog.
Otprilike do 100 eura
Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Malo sam pogledo trziste i ono sto se meni cini zanimljivim je:
Cannon pixma ip7250 on je oko 80 eura
Hp deskjet ink advantage 4515
S obzirom da mi kopirka i skener nisu od prevelike vaznosti bolje mi je da uzmem cannon?
U postu iznad sam opiso za sta najvise bih koristio printer..

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ja ovdje sam sebi odgovarm, da li ce se iko ukljuciti, pomoci?
Daljim razmatranjem sam uveo jos jednu opciju koja mi se cini najisplatnija
Posto u ovom canon pixma dodje vrlo malo tinte u ketridzima 7 ml a orginalni su 2/3 njegove cijene, zamjenski nepreporucljivi za koristenje to mi se bas i ne isplati?
Zbog toga sam malo potrazio ciss modele i naisao na ovaj:
Epson L130 125 eura sto je malo skuplje al mi se isplati odmah sa prvim mjenjanjem tinte?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Printer - preporuke

jel netko ima preporuku gdje u zagrebu ici kupiti printer? di ima urderu ponuda?

0 0 hvala 0
17 godina
Ja imam epson l200 i tinte i do sad san isprintao pun klinac, nikad problema, jos nisam nadopunjavao tinte, ali original su 50kn tak da po meni nema konkurencije sta se tice cijene.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
neaktivan
Printer - preporuke

preporuka za printer do 2000 kuna. prije svega za b/w dokumente, tu i tamo u boji. mozda izrada kakvog letka ili vizitke. printanje bi bilo u a4 formatu.

posto godinama koristim laserski printer koji je samo b/w volio bi da mi iduci printer bude laserski, jer mi se zna desiti da ne printam i po par mjeseci, a bitno mi je da kad krenem printat nakon puno vremena, da stvar radi i da je pouzdana. znaci printer mi ne koristi za izradu pro fotografija, ali da opet ima ok ispis u boji. i da je cijena tonera sto niza. wifi pozeljan

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pazi prvenstveno moraš rašćisti sam sa sobom na koji vremenski period kupuješ neki auto.

Naime danas se proizvode auti kojima je životni vijek 5 godina ili 10 godina.

I sad ovaj od 10 g košta 50% skuplje od onog od 5 g.

Ista svar je i sa printerima osim što proizvođači printera običavaju uzeti neki auto iz klase od 5g. Nakititi ga sa nekim gadgetima i prodavati ga po istoj cijeni kao što su "auti od 10 g". A kupac misli da  ukoliko je dao iste novce da je time dobio i auto klase 10 g.

Znači u principu opet moraš odlučiti dali kupuješ printer  za period od 2 ili 5g.  Za iste novce možeš dobiti jednog i drugog.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 10:20 (InkJet Artist).
14 godina
neaktivan

na duzi period

9 godina
neaktivan

Gledaj ne mogu ti ništa konkretno predložiti jer će se automatski odmah netko javiti kako je rijeć o reklami.

Znači navedi neki uređaj ća ćeš dobiti odgovor je li to auto na 5 ili auto na 10 godina.

14 godina
neaktivan
Imas krivi nick 😂
14 godina
neaktivan
Ispricavam se na duplom postu, tipkam sa mobitela.
Printer mi treba za mali ured, uglavnom se printa c/b i povremeno u boji. Kvaliteta ispisa u boji je pozeljnije da je sta veca.
Takoder se zna desit da se ne printa duze vremena nista, po par tjedana, ali onda ima i mjeseci di printam i do 2000 stranica u mjesec dana.
Za sad sta ja vidim i izgleda mi ok hp color laserjet pro m252dw

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice