Preporuka za woofer ili subwoofer

poruka: 32
|
čitano: 17.182
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Evo ovako,Imam par zvucnika ali viskoko tonci ajmo rec i sad bi mi trebao neki woofer ili subwoofer sam da se osjeti bas ko u mom autu :D ,ali ovi zvucnici koje ja imam su stari gotovo 5 godina tak da mi treba nesto sto udara a ne nesto da se cuje.Svi odgvori dobro dosli.

U zagrebu sam i cijena bi mogla do 200kn.

Hvala

Znam Super Admina osobno,zato ne kenjaj! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Aktivni ili pasivni? Bez kutije ili sa kutijom?

200kn je malo ako želiš da ti se čuje kao u autu za aktivni sub u kutiji.

Ako si pogriješio pa htio napisati 2000kn onda je to već druga stvar :D

Ali daj ti slike tih koje već imaš pa da vidimo šta bi se moglo tu napraviti. I napiši sve specifikacije koje znaš i ako imaš već pripremljeno pojačalo za sub, i njegove.

Ako ciljaš na stvarno jako mali sub možda bi bilo najbolje pratiti ovako po forumima je li kome crknuo kakav 2.1 ili 5.1 sistem pa mu ponuditi da kupiš sub (najčešće crkne samo pojačalo a to se lako izradi, pogotovo za malu snagu).

0 0 hvala 0
16 godina

Ma mislim to sam reko u autu jer imam takav,ja imam neke zvucnike ms-ove i sad bi samo htio kupit taj mali bass(dole ono kaj je glavno di se spajaju drugi zvucnici) da imam nes jace da ne kupujem odmah cijele zvucnike koji  bi me puno kostalo,pa me zanima dal prodaju tako zvucnike ili trebam paket kupit,znaci  ako kupujem 2.1 onda dobim 2 visokotonca i onaj dole bass..Valjda shvacas sad sta ocu rec

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma za 200kn zaboravi, da je 3-4x toliko mooozda bi osjedio da "udara".

Da kinez radi muhte i da dobije sav materijal za proizvodnju, opet bi doslo vise od 200kn za napraviti solidan zvucnik, makar pasivan sa kutijom!

stop(); // hammertime! | http://twitter.com/hhrvoje
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Mislim da se ti mali aktivni subwooferi ne mogu kupiti zasebno.

1 1 hvala 0
16 godina

Ok hvala onda..Nista od tog.moze lock.

Kad skupim vise parica onda cu si cijele zvucnike 2.1 kupit

Hvala na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
aktiviranje subwoofera na reciveru Yamaha RX-V361

Bok svima !

Nov sam na forumu. također nov u aktiviranju subwoofera na reciveru Yamaha RX-V361 . Spojio sam ga na aktivni subwooer od SchnederaHCS 500 , no nedaje nikakav zvuk . Dali mi tko može pomoći kako da aktiviram izlaz ?

Hvala svima ,

0 0 hvala 0
17 godina
RE: aktiviranje subwoofera na reciveru Yamaha RX-V

Nemam taj reciver pa ne znam napamet ali u manualu negdje piše 100%, moraš pronaći opcju koja se zove nešto kao Subwoofer i staviti ju na "on". Tako ćeš uključiti izlaz.

Na subwooferu moraš podesiti gain kako bi čuo nešto i s time uskladi sub sa ostatkom sistema.

Kod mene na Onkyu se ide na Setup - Speaker Configuration -Subwoofer: Yes

Vjerojatno je tako nešto slićno i kod tebe. Pogledaj u manualu, mora ti pisati kako da namjestiš.

Ako misliš da si sve dobro spojio, a nemaš zvuka, provjeri kablove i je li na subwooferu sve upaljeno kako treba.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 2:15 (Vido).
15 godina
neaktivan

evo da ne otvaram novu temu......htio bih vas pitati dali je dobar ovaj woofer i dali se ga isplati uzeti !

Meni je glavno da je dovoljno jaki da nije slabi !

Pa ko zna nek veli !

Evo linka : http://www.aukcije.hr/item.php?id=753918

HVALA !

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Preporuka za woofer ili subwoofer
Aesonic kaže...

evo da ne otvaram novu temu......htio bih vas pitati dali je dobar ovaj woofer i dali se ga isplati uzeti !

Meni je glavno da je dovoljno jaki da nije slabi !

Pa ko zna nek veli !

Evo linka : http://www.aukcije.hr/item.php?id=753918

HVALA !

naravno da se isplati ako ga misliš stavit u auto samo bez kutije nema efekta

I Jadantisi
15 godina
neaktivan

pa ne........kutiju cu nabaviti to mi nije problem......

ja bi ga uzeo sebi za sobu !

16 godina
neaktivan

jao..nemoj to...radje skupi jos 200injak kn i kupi neki novi sub..cak je i najjeftiniji magnat bolji od ovoga.

edit: uzmes ovo za 600 kn sa kutijom i miran si: http://ronis.hr/?blaupunkt/84/subwoofer-u-kutiji-blaupunkt-gtb-1200-mk-ii/GTb1200MkII

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 20:38 (slepix).
15 godina
neaktivan
slepix kaže...

jao..nemoj to...radje skupi jos 200injak kn i kupi neki novi sub..cak je i najjeftiniji magnat bolji od ovoga.

sad mi ovaj veli da se isplati , a ti veliš nemoj to kupovati !

Imaš ti onda kakvu preporuku da je negdje u tom rangu cijene !  Link ?

HVALA !

sad vidim da si dodao !

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 20:39 (Aesonic).
15 godina
neaktivan

znači taj http://ronis.hr/?blaupunkt/84/subwoofer-u-kutiji-blaupunkt-gtb-1200-mk-ii/GTb1200MkII     bi mi bio dobar za sobu ?

Mislim ja hoču da se cuje da "udara" a ne onako polovično !

16 godina
neaktivan

gle..sve zavisi sto ti ocekuje pod terminom "udara"..mom frendu nisu dosta 2x30cm u bunkeru i 140+ db na muziku, pa ono. Sa cime ga mislis ganjat? Da li si kad imao sub u zivotu?

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
15 godina
neaktivan

da imao sam 150W koji sam dobio ali nije bio baš nešto !

Mislim pod "udara" da se cuje da je tu woofer a ne da ga nema !

HVALA !

16 godina
neaktivan

ja imam logitech x-210 dosta je mali subwoofer ali kad se navine dokraja je jakii opce ga ne navijam dokraja jer mi ne treba http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=30566

pa sd ti usporedi taj woofer i to moje ja mislim da taj woofer koji mislis kupit pojede mojega pa sam siguran da bi ti se vrata drmala ka bi to navinuo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam kupio Vivaxove 5.1 sistem za 200 kn, mislim nije nešto kvalitetna marka ali se dobro čuje i dubok bas ima... Za 200 kn taj 5.1 sistem je odličan za male prostore

Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 21:56 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

@ Aesonic, koje pojačalo planiraš koristiti za sub?

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
17 godina

Moj glas isto ide za BLAUPUNKT GTb 1200 Mk II, stvarno nije skup. Kolko sam skuzil kutiju nemas, pa ti se mozda ne isplati uzimat samo sub bez kutije, a da ides i kutiju radit/kupit odvojeno kostalo bi te tu negdje ko ovaj Blaupunktov.... Jedini problem kaj ti jos ostaje je pojacalo, buduci da je kutija kompresijska ja nebi iso ispod 100W RMS pojacala, nisi navel jel imas kakvo pojacalo ili ne ????

BTW. taj subwoofer je neusporediv sa ovim "obicnim" 2.1 i 5.1 zvucnicima za komp...

Ja trenutno imam PIONEER TS-W307D4, home made bassreflex kutiju za njega i 300W RMS pojacalo, to ti je dosta da ti razmjesti unutarnje organe nakon par minuta slusanja   Namigiva

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vido kaže...

@ Aesonic, koje pojačalo planiraš koristiti za sub?

imam Receiver yamaha - rx- v457

2 velika zvučnika - 150W

centralni - 60W

i dva mala - 60W

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 22:05 (Aesonic).
15 godina
neaktivan
ch33ta kaže...

Moj glas isto ide za BLAUPUNKT GTb 1200 Mk II, stvarno nije skup. Kolko sam skuzil kutiju nemas, pa ti se mozda ne isplati uzimat samo sub bez kutije, a da ides i kutiju radit/kupit odvojeno kostalo bi te tu negdje ko ovaj Blaupunktov.... Jedini problem kaj ti jos ostaje je pojacalo, buduci da je kutija kompresijska ja nebi iso ispod 100W RMS pojacala, nisi navel jel imas kakvo pojacalo ili ne ????

BTW. taj subwoofer je neusporediv sa ovim "obicnim" 2.1 i 5.1 zvucnicima za komp...

Ja trenutno imam PIONEER TS-W307D4, home made bassreflex kutiju za njega i 300W RMS pojacalo, to ti je dosta da ti razmjesti unutarnje organe nakon par minuta slusanja   Namigiva

vidim da je taj bolji ! Koliko vidim dođe 650 kuna ! Ali bez kutije ! Koliko bi trebal još za kutiju dati ?

17 godina
Aesonic kaže...
ch33ta kaže...

vidim da je taj bolji ! Koliko vidim dođe 650 kuna ! Ali bez kutije ! Koliko bi trebal još za kutiju dati ?

Ma ja sam navel svojeg samo radi usporedbe, a i dobil sam ga jeftino od frenda...   :))

Za tebe je ovaj   BLAUPUNKT GTb 1200 Mk II taman, dobijes i kutiju s njim, za 600kn ne mozes bolje....

Jedini problem ti je sad pojacalo. Receiver ti ne bude tjeral taj sub kak se spada, testirano sa mojim RX-V461, jednostavno je preslabo pojacalo i tesko se nosi sa niskoimpedancijskim zvucnicima....

Najjednostavnije ti je uzet neko auto pojacalo (ima ih u oglasnicima po 200kn pa na dalje) i spojit ga na neko staro napajanje od kompa, tak sam ja prije imal i to je radilo dost dobro...

Vido je isto tak izvel, imas par slikica na njegovoj stranici: CLICK_ME

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
15 godina
neaktivan

ma to pojačalo mi je staro 2 godine ! Namjeravam kupiti novoga ! Zato tražim dobar woofer ! A znaš možda za kolko bi dobil kutiju , od ovoga tvojega woofera ?

17 godina
Aesonic kaže...

ma to pojačalo mi je staro 2 godine ! Namjeravam kupiti novoga ! Zato tražim dobar woofer ! A znaš možda za kolko bi dobil kutiju , od ovoga tvojega woofera ?

Imas isto u Ronisu kutije:

Kompresijska

Bassreflex

kutije su za 12" subwoofere (30cm), a cijene oko 400kn pa kad bi uzimal neki bolji sub i kutiju odvojeno samo to bi te ispalo 1000kn, a jos ti i pojacalo treba.

Po meni neisplativo, radje si uzmes neki sa kutijom i ostatak za pojacalo...

BLAUPUNKT GTb 1200 Mk II (600kn) + MAC MP4000 (pojacalo) (300kn) + ATX napajanje (260kn) i to te sve ispadne malo iznad 1000kn. Filmove je uzitak gledat sa tak nekim subom, a i muziku doslovno osjetis   :))

15 godina
neaktivan

evo našel sam nešto ! pa ako sad može pomoč bio bih ti zahvalan !

Evo prodaje sve za 500 kn   :  http://www.cice.com.hr/novo/index.php?PHPSESSID=8ccb8a2266474d2e5b7d5da57d79e8a3&topic=27847.msg289518#msg289518

problem je što se nemogu registrirat , ne dozvoljava mi !

Bi moga pomoči ?

HVALA !

ma tek sad sam gledal to objavljeno u 5 mj ? ili

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 22:45 (Aesonic).
17 godina
Aesonic kaže...

evo našel sam nešto ! pa ako sad može pomoč bio bih ti zahvalan !

Evo prodaje sve za 500 kn    :  http://www.cice.com.hr/novo/index.php?PHPSESSID=8ccb8a2266474d2e5b7d5da57d79e8a3&topic=27847.msg289518#msg289518

problem je što se nemogu registrirat , ne dozvoljava mi !

Bi moga pomoči ?

HVALA !

Sorry, ne mogu ni ja:

Nažalost, nije vam dopušteno registrirati se na forum free e-mail nije dozvoljen

Mršti se

15 godina
neaktivan

a dobro hvala !

Odlučit ću se za između ova dva woofera .....ako nađem jeftinu kutiju uzet cu ovoga kojega ti veliš !

Ako ne uzet cu ovaj sa kutijom !

Puno HVALA !

16 godina
protjeran
Aesonic kaže...

moraš znat da basevi za doma ili sobu nikako nevaljaju ako nisu 8oma to sve što su momci nabrojili su auto basevi koji rade na 4 oma i za auo su ok lipo uzmi kenwod aktivni wofer koji u sebi ima pojačalo a neki modeli i dodatne izlaze 2×1 i 5×1 150w 250w 400w i 800w

ja imam kenwodov aktini vofer od 400w i ne da mi drma sobu neko cjelu kuču

I Jadantisi
15 godina
neaktivan
giga kaže...
Aesonic kaže...

moraš znat da basevi za doma ili sobu nikako nevaljaju ako nisu 8oma to sve što su momci nabrojili su auto basevi koji rade na 4 oma i za auo su ok lipo uzmi kenwod aktivni wofer koji u sebi ima pojačalo a neki modeli i dodatne izlaze 2×1 i 5×1 150w 250w 400w i 800w

ja imam kenwodov aktini vofer od 400w i ne da mi drma sobu neko cjelu kuču

možeš mi dati link koje mi ti preporučuješ ?

HVALA !

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice